wiki

Alles wissen

Een brie is een kaassoort. Het is een schimmelkaas en behoort net als camembert en hervekaas tot de zachte kazen. Brie is een van de meest populaire soorten… …  Lees verder »

Mascarpone is een kaassoort. De kaas is afkomstig uit ItaliŽ. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room en wordt door de toevoeging van wijnsteen een dik, rijk… …  Lees verder »

Ricotta is een kaassoort. De kaas is afkomstig uit Italie. Het is een sneeuwwitte zachte kaas met een milde zachte smaak. De smaak van de kaas is tevens zoet.… …  Lees verder »

De Franse Camembert is een geliefde kaas over de hele wereld. Van oorsprong komt de kaas uit de plaats Camembert in Normandie en hier dankt zij haar naam dan… …  Lees verder »

GruyŤre is een heerlijke Zwitserse kaas die de meeste mensen die op vakantie zijn geweest in een van de Alpenlanden goed kennen. Ook in de Nederlandse keuken… …  Lees verder »

'Melk is goed voor elk' luidde de slagzin van een zuivelcampagne in Nederland en dit hebben dan ook veel Nederlanders aangehouden. Met melk bedoelen de meeste… …  Lees verder »

Slagroom wordt bereid uit de room die van volle melk wordt geschept. Het is letterlijk geslagen room: de room van de melk dient luchtig te worden geslagen… …  Lees verder »

Blauwschimmelkaas is kaas waaraan een blauwe schimmel toegevoegd is. Dit klinkt misschien onsmakelijk maar deze schimmel kan geen kwaad. Wel geeft de schimmel… …  Lees verder »

Creme fraiche is een aangezuurde room. De naam betekent in het Frans letterlijk 'verse room'. De room is gezuurd en bevat nu ongeveer 35 procent… …  Lees verder »

Kwark is een soort hele verse kaas, het zit in het stadium tussen de yoghurt en de kaas in. Melk wordt aangezuurd met melkbacterien waarna de melk zuurder en… …  Lees verder »

Parmezaanse kaas is een kaas die oorspronkelijk uit Italie komt en zijn naam dankt aan de streek waar het vandaan komt: Parma. Al in de 13e eeuw bestond deze… …  Lees verder »

Cheddar is een gele, bijna oranje, kaas die een kenmerkende pittige smaak heeft. De kaas wordt gemaakt van koemelk. Oorspronkelijk werd de kaas alleen gemaakt… …  Lees verder »

Kaas is een product dat gemaakt wordt door melk. Kaas ontstaat, doordat de vaste stoffen in de melk gescheiden worden van het vocht. Aan deze vaste stoffen… …  Lees verder »

Mozzarella is een kaassoort die afkomstig is uit ItaliŽ. Oorspronkelijk heette de mozzarella voluit mozzarella di bufala, omdat deze kaassoort werd gemaakt van… …  Lees verder »

Yoghurt is een van oorsprong boerenproduct dat ontstaat door melk op een gecontroleerde manier te laten verzuren. Dit gebeurt door aan de melk zogenaamde… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top