wiki

Een brie is een kaassoort. Het is een schimmelkaas en behoort net als camembert en hervekaas tot de zachte kazen. Brie is een van de meest populaire soorten… …  Lees verder »

Mascarpone is een kaassoort. De kaas is afkomstig uit ItaliŽ. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room en wordt door de toevoeging van wijnsteen een dik, rijk… …  Lees verder »

Ricotta is een kaassoort. De kaas is afkomstig uit Italie. Het is een sneeuwwitte zachte kaas met een milde zachte smaak. De smaak van de kaas is tevens zoet.… …  Lees verder »

De Franse Camembert is een geliefde kaas over de hele wereld. Van oorsprong komt de kaas uit de plaats Camembert in Normandie en hier dankt zij haar naam dan… …  Lees verder »

GruyŤre is een heerlijke Zwitserse kaas die de meeste mensen die op vakantie zijn geweest in een van de Alpenlanden goed kennen. Ook in de Nederlandse keuken… …  Lees verder »

'Melk is goed voor elk' luidde de slagzin van een zuivelcampagne in Nederland en dit hebben dan ook veel Nederlanders aangehouden. Met melk bedoelen de meeste… …  Lees verder »

Slagroom wordt bereid uit de room die van volle melk wordt geschept. Het is letterlijk geslagen room: de room van de melk dient luchtig te worden geslagen… …  Lees verder »

Blauwschimmelkaas is kaas waaraan een blauwe schimmel toegevoegd is. Dit klinkt misschien onsmakelijk maar deze schimmel kan geen kwaad. Wel geeft de schimmel… …  Lees verder »

Creme fraiche is een aangezuurde room. De naam betekent in het Frans letterlijk 'verse room'. De room is gezuurd en bevat nu ongeveer 35 procent… …  Lees verder »

Kwark is een soort hele verse kaas, het zit in het stadium tussen de yoghurt en de kaas in. Melk wordt aangezuurd met melkbacterien waarna de melk zuurder en… …  Lees verder »

Parmezaanse kaas is een kaas die oorspronkelijk uit Italie komt en zijn naam dankt aan de streek waar het vandaan komt: Parma. Al in de 13e eeuw bestond deze… …  Lees verder »

Cheddar is een gele, bijna oranje, kaas die een kenmerkende pittige smaak heeft. De kaas wordt gemaakt van koemelk. Oorspronkelijk werd de kaas alleen gemaakt… …  Lees verder »

Kaas is een product dat gemaakt wordt door melk. Kaas ontstaat, doordat de vaste stoffen in de melk gescheiden worden van het vocht. Aan deze vaste stoffen… …  Lees verder »

Mozzarella is een kaassoort die afkomstig is uit ItaliŽ. Oorspronkelijk heette de mozzarella voluit mozzarella di bufala, omdat deze kaassoort werd gemaakt van… …  Lees verder »

Yoghurt is een van oorsprong boerenproduct dat ontstaat door melk op een gecontroleerde manier te laten verzuren. Dit gebeurt door aan de melk zogenaamde… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top