wiki

Alles wissen

Een beenham is soort vlees. Kleine beenhammen worden in de supermarkt verkocht. Aan deze beenhammen zit geen bot. Aan grote beenhammen zit echter wel een bot.… …  Lees verder »

Een entrecote is een soort vlees. Het is een gesneden stuk rundvlees van de dunne lende. Entrecote heeft een klein vetrandje. Vandaag de dag wordt de entrecote… …  Lees verder »

Een hamburger is een broodje met vlees erop. Meestal is dit vlees een schijf rundergehakt. Er zijn echter variaties mogelijk. De hamburger komt, de naam zegt… …  Lees verder »

Een stuk kipfilet is het borstdeel van de kip. Kipfilet is vetarm. Daarnaast is kipfilet snel verteerbaar. Om deze reden is kipfilet een ideale vervanger voor… …  Lees verder »

Een lamsbout is een soort vlees. De lamsbout is, de naam zegt het al, het bout van een lam. Het is dus afkomstig uit de bilpartij van de lam. De lamsbout is… …  Lees verder »

Een ossenstaart is de staart van een rund. Het komt niet alleen van de os, maar ook van een stier of koe. De staart bestaat uit ronde staartwervels met… …  Lees verder »

Het vlees van de rund is beter bekend als rundvlees. Rundvlees is een verzamelnaam. Het houdt alle soorten vlees van de koe, de stier en de os in. Ook… …  Lees verder »

Een slavink is een soort vlees. Het is een rolletje varkensgehakt wat ingewikkeld is in spek. De slavink is een van de meest populaire vleessoorten in… …  Lees verder »

De T-bone steak is een soort vlees. Het is een soort entrecote. De T-bone steak is afgesneden van de korte lende. Het stuk vlees dankt zijn naam aan de t-vorm,… …  Lees verder »

Varkens zijn zoogdieren en bestaan in vele soorten. Varkensvlees is een van de meest gegeten vleessoorten in Nederland en België en ook in de Aziatische keuken… …  Lees verder »

Biefstuk, ook wel steak genoemd, is de naam van mager, mals spiervlees. De meeste biefstuk is van rund of kalf. Ook wordt de naam biefstuk weleens gebruikt bij… …  Lees verder »

Fricandeau is mager varkensvlees wat komt van het achtereind van het varken. Het heeft een vrij neutrale smaak die enigszins lijkt op de smaak van… …  Lees verder »

Voor ham wordt het dikke deel van de achterbout van een varken gebruikt. Ham is gedroogd, gepekeld of gerookt vlees en wordt vaak gebruikt als vleeswaar op… …  Lees verder »

Kip, patat en appelmoes is een gerecht wat bij vele Nederlanders en ook bij kinderen bekend en geliefd is. Kip wordt witvlees genoemd, net als ander gevogelte.… …  Lees verder »

Lams- en schapenvlees zijn het vlees van schapen wat geschikt is voor consumptie. Om door te gaan voor lamsvlees wordt schapenvlees gebruikt van schapen die… …  Lees verder »

Parmaham wordt ook wel 'Prosciutto di Parma' genoemd. Het is een traditioneel gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma in Italië. Er zijn speciale eisen om… …  Lees verder »

Woensdag gehaktdag' is een uitdrukking die veel Nederlanders bekend in de oren klinkt. Gehakt is voor oorsprong gemaakt van slachtafval. Dit werd fijngehakt in… …  Lees verder »

Spareribs kunnen gemaakt worden van runder- of varkensribben. In de meeste gevallen worden spareribs gemaakt van varkensvlees. Ze kunnen op veel manieren… …  Lees verder »

De naam varkensoester doet denken aan een oester uit de zee maar niets is minder waar. Varkensoester is namelijk een klein stukje vlees van de achterkant van… …  Lees verder »

Bacon zijn dunne plakjes vlees die van de flanken, de rug of de buik van een varken gesneden worden. Het kenmerkt zich door het feit dat er ook nog witte… …  Lees verder »

De drumstick is een erg populair en welbekend stuk vlees in de Nederlandse keuken. Het bestaat uit het onderste gedeelte van de poten van de kip. Hoewel de… …  Lees verder »

Hachee is een stoofgerecht met een lange geschiedenis. Het bestaat uit blokjes vlees, vis of gevogelte in combinatie met een dikke saus met veel smaak en… …  Lees verder »

Kip

Kip is een gevogelte en het meest gegeten soort vlees ter wereld. Dit komt waarschijnlijk omdat de kip alom aanwezig is. Ook is hij klein in vergelijking tot… …  Lees verder »

Lam

Een lam is een jong schaap. Schapen lammeren in de lente, de meeste lammetjes worden geboren rond april. Lamsvlees is vlees van schapen die minder dan drie… …  Lees verder »

De ossenhaas komt uit de rug (lende) van het rund. Het is een spier die loopt via de rug en de buikholte naar het bekken en de bovenbeen bij de heup. De spier… …  Lees verder »

Rosbief is een groot stuk vlees van het rund, gesneden van een mager spierdeel. Het kan uit meerdere delen van het rund komen: de lende, het staartstuk of de… …  Lees verder »

De runderriblap wordt gesneden, zoals de naam al zegt, van de fijne of dikke rib van het rund. Het valt onder de rundvleesstukken die over het algemeen iets… …  Lees verder »

De sukade is een rundvleeslap die gesneden is van de schouder van het rund. Het vlees zit achter het schouderblad en kan daardoor nog een stevige spier… …  Lees verder »

Varkensgehakt is zoals de naam al zegt gehakt gemaakt van het varken. Gehakt kan van allerlei soorten vlees gemaakt worden. Het kan zelfs van vleesonderdelen… …  Lees verder »

Chorizo is een worstsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit Spanje. De chorizo worst kenmerkt zich door de kruidige smaak, roodachtige kleur en stevige,… …  Lees verder »

Het roken van kip geeft de kip een heerlijke, volle smaak. Kip heeft over het algemeen niet zo'n uitgesproken smaak, maar door de kip te roken kan je dit… …  Lees verder »

Karbonade is een stukje vlees, dat afkomstig is van de schouders of rug van een varken, lam of kalf. De karbonades in de supermarkt zijn meestal varkensvlees.… …  Lees verder »

De kogelbiefstuk is een variant van biefstuk, die wordt geacht een wat hogere kwaliteit vlees te zijn. De biefstuk van de haas (ossenhaas) is het malst, maar… …  Lees verder »

Lamsrack is een stuk vlees afkomstig van een lam. Om aangemerkt te kunnen worden als lam, mag een schaap maximaal één jaar oud zijn. Het vlees van de lamsrack… …  Lees verder »

De rib eye steak is een variant van biefstuk. Het vlees voor een rib eye steak wordt afgesneden aan de voorkant van de rug van een rund en zit van aan de lende.… …  Lees verder »

Runderpoulet is afkomstig van de borst en voorschouder van een rund. Omdat de voorkant van een rund minder gespierd is, is de hoeveelheid bindweefsel relatief… …  Lees verder »

Een speklap is een stuk varkensvlees dat ontzettend veel vet bevat. Het vlees van een speklapje wordt weggesneden bij de rug van het varken en op de buik.… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top