wiki

Alles wissen

Een dorade is een vissoort. De vis een familielid van de zeebrasems. Er zijn drie soorten dorades. Je hebt de Dorade Grise, die ook wel de zeekarper wordt… …  Lees verder »

Een haring is een typisch Nederlandse vissoort. De haring is daarom een bijzondere vis in Nederland. Toeristen kunnen Nederland niet verlaten zonder een… …  Lees verder »

Een kokkel is een weekdier. Ze zijn een geslacht van tweekleppige weekdieren. Er zijn verschillende soorten kokkels. De meeste kokkelsoorten leven in ondiep… …  Lees verder »

Een makreel is een vissoort. Het is een populaire vis, aangezien de makreel een uitgesproken smaak heeft. Je hoeft er weinig aan toe te voegen. De makreel is… …  Lees verder »

De pangasius is een vissoort. De vissoort is enorm bekend en geliefd in Nederland. De vis heeft niet veel smaak van zichzelf, maar is al snel heerlijk met wat… …  Lees verder »

Een sardine is een vis die behoort tot de straalvinnige vissen. Ook behoort de sardine tot de haringfamilie. Sardienen zwemmen over de hele wereld. Om deze… …  Lees verder »

De tarbot is een vissoort. De vis is een straalvinnige vis uit de familie van de tarbotachtigen en komt vooral voor in het noordoosten en oosten van de… …  Lees verder »

Een zeebaars is een vissoort. Tegenwoordig wordt zeebaars steeds meer te koop aangeboden. Vooral in cafés en restaurants is steeds vaker zeebaars op de… …  Lees verder »

Forel is een vissoort die gewoonlijk wordt gevangen in koele, heldere meren of stromen. De vis is op natuurlijke manier verspreid over Noord-Amerika,… …  Lees verder »

Heilbot is een vissoort die behoort tot de schollenfamilie. Het is een platvis die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische oceaan.… …  Lees verder »

Krab is een dier wat behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat… …  Lees verder »

De mossel is een in zee levend weekdier. Mosselen worden beschermd door hun schelp welke een kenmerkende, langwerpige asymmetrische vorm heeft. De buitenkant… …  Lees verder »

Rivierkreeftjes zijn een van de eetbare kreeftsoorten. Het verschil met de gewone kreeft is dat deze kreeftsoort, zoals de naam al doet vermoeden, leeft in… …  Lees verder »

De schol is een platte vis die samen met de bot en de schar tot de scholachtigen wordt gerekend. Schol staat ook wel bekend onder de naam Pladijs en deze naam… …  Lees verder »

Tilapia is een zoetwatervis welke oorspronkelijk uit Afrika komt. De naam tilapia is een naam voor een grote verzameling zoetwatervissen. Tegenwoordig is de… …  Lees verder »

De zeeduivel dankt zijn naam dankt aan zijn uiterlijk. De vis heeft een donkerrode, bijna zwarte kleur met een brede bek met kleine tandjes en doet qua… …  Lees verder »

De ansjovis is een kleine zoutwatervis. Er zijn ongeveer 140 verschillende soorten. Gemiddeld wordt de ansjovis 20 centimeter lang. Het heeft een afgeronde… …  Lees verder »

Garnalen zijn kleine kreeftachtigen. Ze kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen. De meeste soorten komen echter voor in de zee. Ze leven voornamelijk… …  Lees verder »

Kaviaar zijn de onbevruchte eitjes van de steur. Het is erg exclusief en geldt als een delicatesse. Het zijn zwarte of donkere ronde glazige bolletjes die soms… …  Lees verder »

De langoustine is een andere naam voor de Noorse kreeft. Zoals de naam al zegt is het een kreeftachtige en heeft het 10 poten. Deze zeekreeft kan 10 tot 24… …  Lees verder »

De paling is een lange vis die wat wegheeft van een waterslang. Hij kan meer dan een meter lang worden en heeft een bruine tot grijze kleur. Deze lengte maakt… …  Lees verder »

De roodbaars is, zoals de naam al zegt, een roodroze vis die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische Oceaan, het is dan ook een… …  Lees verder »

De sliptong is een bruine platte vis. Het is de kleinste soort onder de tongen. Een gewone tong kan tot 70 centimeter lang worden. De tong leeft in ondiep… …  Lees verder »

De zalm is een grote vis die zowel in zout als in zoet water kan leven. Er bestaan meer dan 200 soorten. Zalmsoorten die in zout water leven komen terug de… …  Lees verder »

Gamba is een naam die gebruikt wordt voor een grote groep garnalen, die allen tot dezelfde familie behoren: de zogenaamde peneïde garnalen. Garnalen zijn… …  Lees verder »

Kabeljauw is één van de vissoorten die wereldwijd het meest gegeten wordt. Kabeljauw is daarom economisch gezien een belangrijke soort. De vangst… …  Lees verder »

Kreeft behoort tot de familie van de schaaldieren. Kreeft is te vinden in Schotland, Canada of Scandinavië. Zeekreeften staan bekend als een echte delicatesse… …  Lees verder »

Oesters zijn eetbare weekdieren die in warme , ondiepe wateren van de oceaan leven. De oesters komen voor in de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot… …  Lees verder »

Rode mul behoort tot de baarsachtigen en wordt ook wel koning van de poon genoemd. De rode mul is roze rood van kleur en wordt gekenmerkt door de bruinrode… …  Lees verder »

De sint jakobsschelp is een tweekleppig weekdier dat voorkomt in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De vorm van de schelp is typerend voor de Sint… …  Lees verder »

Tonijn is een vissoort die behoort tot de familie van de makreelachtigen. Ze komen voor in de tropische en gematigde gebieden van alle oceanen. Ze komen het… …  Lees verder »

Zeewolf is een vis die behoort tot de baarsachtigen. De zeewolf is te vinden in de Noordelijke Atlantische Oceaan. De zeewolf is blauwgrijs van boven en… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top