wiki

Een dorade is een vissoort. De vis een familielid van de zeebrasems. Er zijn drie soorten dorades. Je hebt de Dorade Grise, die ook wel de zeekarper wordt… …  Lees verder »

Een haring is een typisch Nederlandse vissoort. De haring is daarom een bijzondere vis in Nederland. Toeristen kunnen Nederland niet verlaten zonder een… …  Lees verder »

Een kokkel is een weekdier. Ze zijn een geslacht van tweekleppige weekdieren. Er zijn verschillende soorten kokkels. De meeste kokkelsoorten leven in ondiep… …  Lees verder »

Een makreel is een vissoort. Het is een populaire vis, aangezien de makreel een uitgesproken smaak heeft. Je hoeft er weinig aan toe te voegen. De makreel is… …  Lees verder »

De pangasius is een vissoort. De vissoort is enorm bekend en geliefd in Nederland. De vis heeft niet veel smaak van zichzelf, maar is al snel heerlijk met wat… …  Lees verder »

Een sardine is een vis die behoort tot de straalvinnige vissen. Ook behoort de sardine tot de haringfamilie. Sardienen zwemmen over de hele wereld. Om deze… …  Lees verder »

De tarbot is een vissoort. De vis is een straalvinnige vis uit de familie van de tarbotachtigen en komt vooral voor in het noordoosten en oosten van de… …  Lees verder »

Een zeebaars is een vissoort. Tegenwoordig wordt zeebaars steeds meer te koop aangeboden. Vooral in cafés en restaurants is steeds vaker zeebaars op de… …  Lees verder »

Forel is een vissoort die gewoonlijk wordt gevangen in koele, heldere meren of stromen. De vis is op natuurlijke manier verspreid over Noord-Amerika,… …  Lees verder »

Heilbot is een vissoort die behoort tot de schollenfamilie. Het is een platvis die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische oceaan.… …  Lees verder »

Krab is een dier wat behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat… …  Lees verder »

De mossel is een in zee levend weekdier. Mosselen worden beschermd door hun schelp welke een kenmerkende, langwerpige asymmetrische vorm heeft. De buitenkant… …  Lees verder »

Rivierkreeftjes zijn een van de eetbare kreeftsoorten. Het verschil met de gewone kreeft is dat deze kreeftsoort, zoals de naam al doet vermoeden, leeft in… …  Lees verder »

De schol is een platte vis die samen met de bot en de schar tot de scholachtigen wordt gerekend. Schol staat ook wel bekend onder de naam Pladijs en deze naam… …  Lees verder »

Tilapia is een zoetwatervis welke oorspronkelijk uit Afrika komt. De naam tilapia is een naam voor een grote verzameling zoetwatervissen. Tegenwoordig is de… …  Lees verder »

De zeeduivel dankt zijn naam dankt aan zijn uiterlijk. De vis heeft een donkerrode, bijna zwarte kleur met een brede bek met kleine tandjes en doet qua… …  Lees verder »

De ansjovis is een kleine zoutwatervis. Er zijn ongeveer 140 verschillende soorten. Gemiddeld wordt de ansjovis 20 centimeter lang. Het heeft een afgeronde… …  Lees verder »

Garnalen zijn kleine kreeftachtigen. Ze kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen. De meeste soorten komen echter voor in de zee. Ze leven voornamelijk… …  Lees verder »

Kaviaar zijn de onbevruchte eitjes van de steur. Het is erg exclusief en geldt als een delicatesse. Het zijn zwarte of donkere ronde glazige bolletjes die soms… …  Lees verder »

De langoustine is een andere naam voor de Noorse kreeft. Zoals de naam al zegt is het een kreeftachtige en heeft het 10 poten. Deze zeekreeft kan 10 tot 24… …  Lees verder »

De paling is een lange vis die wat wegheeft van een waterslang. Hij kan meer dan een meter lang worden en heeft een bruine tot grijze kleur. Deze lengte maakt… …  Lees verder »

De roodbaars is, zoals de naam al zegt, een roodroze vis die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische Oceaan, het is dan ook een… …  Lees verder »

De sliptong is een bruine platte vis. Het is de kleinste soort onder de tongen. Een gewone tong kan tot 70 centimeter lang worden. De tong leeft in ondiep… …  Lees verder »

De zalm is een grote vis die zowel in zout als in zoet water kan leven. Er bestaan meer dan 200 soorten. Zalmsoorten die in zout water leven komen terug de… …  Lees verder »

Gamba is een naam die gebruikt wordt voor een grote groep garnalen, die allen tot dezelfde familie behoren: de zogenaamde peneïde garnalen. Garnalen zijn… …  Lees verder »

Kabeljauw is één van de vissoorten die wereldwijd het meest gegeten wordt. Kabeljauw is daarom economisch gezien een belangrijke soort. De vangst… …  Lees verder »

Kreeft behoort tot de familie van de schaaldieren. Kreeft is te vinden in Schotland, Canada of Scandinavië. Zeekreeften staan bekend als een echte delicatesse… …  Lees verder »

Oesters zijn eetbare weekdieren die in warme , ondiepe wateren van de oceaan leven. De oesters komen voor in de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot… …  Lees verder »

Rode mul behoort tot de baarsachtigen en wordt ook wel koning van de poon genoemd. De rode mul is roze rood van kleur en wordt gekenmerkt door de bruinrode… …  Lees verder »

De sint jakobsschelp is een tweekleppig weekdier dat voorkomt in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De vorm van de schelp is typerend voor de Sint… …  Lees verder »

Tonijn is een vissoort die behoort tot de familie van de makreelachtigen. Ze komen voor in de tropische en gematigde gebieden van alle oceanen. Ze komen het… …  Lees verder »

Zeewolf is een vis die behoort tot de baarsachtigen. De zeewolf is te vinden in de Noordelijke Atlantische Oceaan. De zeewolf is blauwgrijs van boven en… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top