wiki

Alles wissen

Cannelloni is een soort pasta, die gemaakt is uit durumtarwe. De pasta bestaat uit grote dikke staven. Cannelloni is uiteraard een Italiaans woord. In het… …  Lees verder »

Couscous is een maaltijd, die bestaat uit kleine korrels gemaakt van gemalen durumtarwe. De korrels worden in verschillende diktes verkocht. Couscous komt… …  Lees verder »

Fusili is een pastasoort. De pasta heeft een vorm van een spiraal. Om deze reden wordt de pasta ook wel spirelli genoemd. Fusili komt, net zoals vele andere… …  Lees verder »

Spaghetti is een pasta soort afkomstig uit Italie. Spaghetti dankt zijn naam aan het woord spaghetto, wat in het Italiaans bindgaren betekent. Spaghetti is een… …  Lees verder »

Pasta is de verzamelnaam voor verschillende Italiaanse noedelsoorten en is een van de meest gegeten maaltijden in Nederland. Het wordt gemaakt van deeg zonder… …  Lees verder »

Tortellini is een Italiaanse pastasoort en wordt ook wel de bonbon onder de pasta genoemd. Tortellini betekent kleine taartjes en deze kleine deegrolletjes… …  Lees verder »

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, dat in het Italiaans het meervoud is van gnoccho, betekent letterlijk 'klont'. In Aziatische… …  Lees verder »

Lasagne is de aanduiding van grote dunne bladen pasta. Het is een deegproduct gemaakt van tarwe dat in vellen van ongeveer 10 bij 15 centimeter gesneden wordt.… …  Lees verder »

Macaroni is de pastasoort met de typische elleboogvorm. Het is gemaakt van tarwemeel en water. Van oorsprong is macaroni net als andere pastasoorten Italiaans.… …  Lees verder »

Penne is een pastasoort die eruit ziet als langwerpige buisjes die aan de uiteinden schuin zijn afgesneden. Dit is waarschijnlijk gedaan omdat de holle… …  Lees verder »

Tagliatelle is een pastasoort die bestaat uit lange platte slierten. Ze zijn ongeveer 7 millimeter breed. Net als andere pastasoorten zijn ze gemaakt van… …  Lees verder »

Vermicelli is een pastasoort, die net wat dikker is dan spaghetti. Vermicelli betekent 'kleine wormen' in het Italiaans. Vermicelli wordt in Nederland… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top