wiki

Alles wissen

Basterdsuiker is een suikersoort. Vroeger was basterdsuiker minder ver geraffineerd rietsuiker. Vandaag de dag is het een mengsel van witte fijngemalen suiker… …  Lees verder »

Tofoe is een eiwitrijk sojaproduct. Voor veel vegetariŽrs is tofoe de ideale vlees- of visvervanger. Tofoe is wit van kleur en heeft weinig smaak van zichzelf.… …  Lees verder »

Bijna iedereen heeft in zijn of haar keukenkastje wel een fles azijn staan. Azijn kan dan ook gebruikt worden voor vele doeleinden: schoonmaken op een… …  Lees verder »

Nederland is een echt broodland: bijna elke Nederlander ontbijt of luncht wel met een boterham en ook bij het diner is brood bekend op de tafel. De… …  Lees verder »

De eidooier is de gele binnenkant van het ei en is verantwoordelijk voor meer dan de helft van het gewicht van het ei. De eidooier bevat een aanzienlijke… …  Lees verder »

Geitenkaas is de kaas die gemaakt wordt van geitenmelk en bestaat in verschillende vormen. Net zoals bij koemelk wordt geitenkaas gemaakt van vetten, eiwitten… …  Lees verder »

Kwarteleieren worden gelegd door de kwartel, een kleine, schuwe vogel die wel kan vliegen maar zich voornamelijk lopend voortbeweegt. Kwarteleieren zijn een… …  Lees verder »

Maïzena is een meelsoort die gewonnen wordt uit maïszetmeel en is een populair ingrediënt in de Nederlandse keuken. Het maïszetmeel wordt… …  Lees verder »

Suiker is een ingrediŽnt wat zorgt voor ťťn van de primaire smaken, namelijk zoetheid. Suiker kan gemaakt worden van suikerbiet, suikerriet of suikerpalm.… …  Lees verder »

Zonnebloemolie is een plantaardige olie die wordt gemaakt van geperste zonnebloempitten afkomstig uit de zonnebloem. De olie die uit de geperste pitten komt,… …  Lees verder »

De aardappel is het bekendste ingrediënt in de traditionele Hollandse pot. Oorspronkelijk komt het uit Zuid-Amerika, het is door de Spaanse… …  Lees verder »

Cacao is het smaakbepalende ingrediŽnt in chocolade. Het cacaopoeder ontstaat uit de cacaoboon. Deze zijn door de Spaanse ontdekkingsreizigers voor het eerst… …  Lees verder »

Filodeeg zijn dunne vellen deeg die zowel zelfgemaakt kunnen worden, als kant en klaar diepgevroren in de supermarkt gekocht kunnen worden. Het wordt gemaakt… …  Lees verder »

Een kappertje is een kleine ongeopende bloemknop van de kappertjesplant. Ze zijn groen en hebben een friszure smaak. De smaak is erg kenmerkend, er zijn geen… …  Lees verder »

Olijfolie is een plantaardige olie die ontstaat door het persen van olijven. De olijfbomen die hiervoor gebruikt worden groeien voornamelijk in het gebied rond… …  Lees verder »

Poedersuiker is een zeer fijngemalen suiker. Het is witter van kleur dan normale kristalsuiker en meestal verkrijgbaar in een kegelvormige bus. Wanneer het… …  Lees verder »

Sojasaus is een donkere, stroperige saus die gemaakt wordt van sojabonen, geroosterd graan, water en zeezout. Oorspronkelijk komt deze saus uit Azie en hier… …  Lees verder »

Balsamico is een azijnsoort die met name in ItaliŽ veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van… …  Lees verder »

Boter is een zuivelproduct dat niet is weg te denken uit het gemiddelde Nederlandse huishouden. Boter is gekarnde room van melk en wil het de naam boter… …  Lees verder »

Eieren zijn voedingsmiddelen die al sinds mensenheugenis gegeten worden door niet alleen mensen, maar ook andere dieren. De eieren van met name kippen worden… …  Lees verder »

Gelatine is vooral bekend in het kader van (dril)puddingen. Maar wat is het nou eigenlijk? Gelatine is een eiwitproduct. Doordat collageen, een eiwit dat… …  Lees verder »

Honing is een heerlijke zoete stroperige substantie die bovendien natuurlijk is. Hoe ontstaat honing? Honingbijen verzamelen nectar uit bloemen en zetten deze… …  Lees verder »

Lange vingers zijn hele bekende koekjes in Nederland, maar waar komt die gekke naam toch vandaan? De koekjes werden voor het eerst geÔntroduceerd aan het hof… …  Lees verder »

Tabasco is een ontzettend scherpe pepersaus, ontwikkeld door de McIlhenny Company die de tabascosaus in 1868 op de markt bracht. De saus is een combinatie van… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top