De ingrediënten wiki

De amandel is een noot van de amandelboom. De amandel is een bruinachtige noot en is een pit van de steenvrucht. De amandel is afkomstig uit het Midden-Oosten.… …  Lees verder »

Maanzaad is het zaad van de papaver. Het is beter bekend als blauw maanzaad. Maanzaad bevat veel olie. Deze olie is plantaardig. De papaver komt voor in het… …  Lees verder »

De pijnboompit is een soort pit. Het is een pit van de parasolden, een soort pijnboom. Pijnboompitten hebben een licht harstachtige smaak en zitten vol met… …  Lees verder »

De cashewnoot is een bekende noot in Nederland en wordt door velen gegeten. Deze noot is eigenlijk het zaad van de cashewappel welke voornamelijk groeit in… …  Lees verder »

Hazelnoten zijn van oudsher bekende noten, al in het oude Griekenland was de noot geliefd vanwege de uitzonderlijke smaak. Ook werd de hazelnoot gezien als een… …  Lees verder »

De pinda kent vele benamingen: aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot zijn hiervan voorbeelden. Ondanks de naam is de pinda officieel geen noot maar een… …  Lees verder »

De walnoot is een notensoort die groeit aan de walnootboom. Deze boom groeit voornamelijk in gematigde klimaten, zoals Zuid-Europa en Japan, maar ook in Noord-… …  Lees verder »

1.†††† De macadamianoot is een Australische noot. De noot is vernoemd naar haar ontdekker, John MacAdam, een Schotse chemicus en medicus. John MacAdam ontdekte… …  Lees verder »

Noten zijn dopvruchten, maar in de kookkunst wordt de term eigenlijk toegepast op vele zaden die geen echte noten zijn. In noten zit veel vet, te weten… …  Lees verder »

De pecannoot behoort tot ze okkernootfamilie. De vruchten van de noot zijn langwerpig-ovaal. De noot kenmerkt zich door de roodbruine kleur met donkerbruine… …  Lees verder »

De pistache noot groeit aan de kleine pistache boom die behoort tot de pruikenboomfamilie. De pistache noot is oorspronkelijk afkomstig uit AziŽ, maar wordt… …  Lees verder »

De Sesam plant komt oorspronkelijk uit Afrika, waar het ook haar naam heeft gekregen: sesam, afgeleid van het Arabische simsim/saasim. De sesam plant wordt… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top