wiki

De aardbei is een van de meest populaire fruitsoorten. Een aardbei is een rode vrucht die zoet van smaak is. Het hoogseizoen van de aardbei is de zomer.… …  Lees verder »

De augurk is een groenachtige vruchtgroente die behoort tot de familie van de komkommerachtigen. De augurk komt waarschijnlijk uit India en wordt al meer dan… …  Lees verder »

Bramen zijn zacht zoete vruchten met een kenmerkend aroma. Het vruchtvlees is lekker zoet en sappig. Een braam bestaat uit talrijke zogenaamde deelvruchtjes.… …  Lees verder »

Dadels zijn vruchten van de dadelpalm. De vrucht is het welkomstgerecht van het Midden-Oosten. Hier vindt de dadel ook zijn oorsprong. Tegenwoordig is de dadel… …  Lees verder »

De grapefruit is een heerlijke citrusvrucht met een oranje schil en licht- of donkerroze vruchtvlees. De grapefruit is redelijk zuur van smaak. Om deze reden… …  Lees verder »

De komkommer is een groene vruchtgroente die behoort tot de familie van de courgette en de meloen. Komkommers hebben een dikkige donkergroene schil en een… …  Lees verder »

De mandarijn is een oranje citrusvrucht. De mandarijn vindt zijn oorsprong in China. In de tijd van de Romeinen zijn mandarijnen naar Italië gebracht.… …  Lees verder »

Olijven zijn vruchten van de olijfboom. De olijf is traditioneel gezien een van de belangrijkste landbouwproducten van het middellandse zeegebied. De olijf… …  Lees verder »

De perzik is een lichtoranje vrucht. De perzik komt oorspronkelijk uit China, maar wordt vandaag de dag voornamelijk gekweekt in het Midden-Oosten en het… …  Lees verder »

De sinaasappel is een heerlijke feloranje citrusvrucht. Wat veel mensen niet weten, is dat de sinaasappel oorspronkelijk uit China komt. Vandaag de dag wordt… …  Lees verder »

Abrikoos is een populaire vrucht in de Nederlandse keuken. De vrucht heeft een warme geel-oranje kleur met een zweempje roze wanneer zij rijper is. Abrikozen… …  Lees verder »

De avocado is een zeer populaire vrucht, hoewel zij te vinden is op de groenteafdeling. De laatste jaren is de avocado in Nederland erg geliefd geworden en… …  Lees verder »

De carambola, ook wel stervrucht genoemd vanwege de stervorm in het midden, is in Nederland een minder bekende vrucht. Carambola's zijn zachtgeel van kleur… …  Lees verder »

De druivenplant is een klimplant en de druif zoals wij die kennen is de bes die deze plant voortbrengt. Druivenplanten behoren tot de wijnstokplanten en kunnen… …  Lees verder »

Kersen zijn geliefde en bekende vruchten in Nederland. Niet alleen is de vrucht heerlijk maar ook de bomen waaraan zij groeien zijn prachtig om te zien.… …  Lees verder »

De kruisbes kent vele benamingen, zo wordt zij ook weleens stekelbes of stekebee genoemd (Vlaanderen). Deze benamingen zijn afgeleid van de struik waaraan de… …  Lees verder »

De mango is een tropische vrucht die flink terrein heeft gewonnen in Nederland. Waren tropische vruchten zoals mango's en bananen vroeger nog exclusief,… …  Lees verder »

De papaya is in Nederland een minder bekende vrucht onder het grote publiek. Deze tropische verrassing stamt af van de meloen maar wordt veel minder gegeten.… …  Lees verder »

Velen zullen de physalisplant kennen vanwege zijn decoratieve toevoeging in tuinen. De oranje lampionnetjes van deze plant zien er dan ook erg gezellig uit.… …  Lees verder »

De vijg is het meest bekend in gedroogde of gekonfijte vorm maar ook de verse vijg wordt steeds geliefder en is steeds meer verkrijgbaar. Vijgen zijn vruchten… …  Lees verder »

Aalbessen zijn kleine bessen die in trosjes aan struiken groeien. Er zijn twee kleuren aalbessen: rood en wit. De witte aalbessen zijn iets kleiner en iets… …  Lees verder »

De appel is waarschijnlijk een van de vruchten die het beste kennen en in het dagelijks leven het meest eten. Ze groeien aan bomen en zijn er in veel… …  Lees verder »

De blauwe bes is een middelgrote bes die in trosjes aan struiken groeien. Zoals de naam al zegt zijn ze diepblauw met een lichte witte waas zodat ze niet… …  Lees verder »

Cranberries zijn kleine rode bessen die in trosjes van 3 of 4 aan een struik groeien. In Nederland zijn ze ook wel bekend onder de naam veenbes. Ze komen… …  Lees verder »

De granaatappel is een ronde vrucht met de grootte van een grapefruit. De schil is rood en erg stevig. De vrucht uit een een aantal parten. Maar in… …  Lees verder »

Kokos is het vruchtvlees van de kokosnoot. Deze noot groeit aan de welbekende kokospalm. Deze groeit voornamelijk in tropische klimaten en geeft het hele jaar… …  Lees verder »

De lychee is een ovaalvormige tropische vrucht. Oorspronkelijk komt de lychee uit China, door de vorm wordt het ook wel de Chinese aardbei genoemd. Ze groeit… …  Lees verder »

De nectarine is ontstaan als een variant van de perzik. Het grote verschil tussen de twee soorten is de schil. Waar de perzik een zachte en licht harige schil… …  Lees verder »

De peer is een van de meest bekende en meest gegeten soorten fruit in Nederland. De vrucht heeft een druppelvorm en is erg sappig. Het vruchtvlees is iets… …  Lees verder »

Een rozijn ontstaan wanneer je een druif laat drogen. Het maken van rozijnen is oorspronkelijk ontstaan om druiven langer te kunnen bewaren. De trossen worden… …  Lees verder »

Deze tropische vrucht is afkomstig uit Zuid-Amerika en dan voornamelijk uit Brazilië, Paraguay en Bolivia. De ananas heeft haar naam te danken aan de… …  Lees verder »

Een vraag die u ieder kind hoort stellen is: 'waarom, zijn de banen krom?'. Veel volwassen denken dat dit iets met de zon te maken heeft, maar dit… …  Lees verder »

De citroen is één van de weinige fruitsoorten die u niet zo snel puur zal eten door de zure smaak die de citroen kenmerkt. Toch wordt deze… …  Lees verder »

Wanneer de temperaturen weer stijgen liggen de supermarkten er weer vol mee: frambozen, het zomerfruit bij uitstek! De framboos is, net zoals de aardbei,… …  Lees verder »

De kiwi is echt powerfruit: deze tropische fruitsoort bevat ontzettend veel vitamines en andere goede werkzame stoffen. De kiwi heeft een opvallend uiterlijk… …  Lees verder »

De limoen is een citrusvrucht en familie van de citroen en de sinaasappel. De limoen heeft een vrij zure smaak. De limoen is wat kleiner dan een citroen en… …  Lees verder »

De meloen is een fruitsoort die al jarenlang gegeten wordt door mensen. In sommige gevallen zou je eigenlijk beter kunnen zeggen: gedronken, want zo bestaat… …  Lees verder »

De passievrucht is niet alleen de titel van één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur, maar ook een heerlijke, bijzondere en exotische… …  Lees verder »

Pruimen zijn steenvruchten met zacht vruchtvlees. Kersen en abrikozen behoren ook tot deze familie, dat is ook niet verwonderlijk gezien de harde pit die deze… …  Lees verder »

De watermeloen is een hele frisse fruitsoort, dit komt omdat de watermeloen voor maar liefst 95% uit water bestaat! Dit verklaart ook de naam watermeloen.… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top