wiki

Alles wissen

De aardbei is een van de meest populaire fruitsoorten. Een aardbei is een rode vrucht die zoet van smaak is. Het hoogseizoen van de aardbei is de zomer.… …  Lees verder »

De augurk is een groenachtige vruchtgroente die behoort tot de familie van de komkommerachtigen. De augurk komt waarschijnlijk uit India en wordt al meer dan… …  Lees verder »

Bramen zijn zacht zoete vruchten met een kenmerkend aroma. Het vruchtvlees is lekker zoet en sappig. Een braam bestaat uit talrijke zogenaamde deelvruchtjes.… …  Lees verder »

Dadels zijn vruchten van de dadelpalm. De vrucht is het welkomstgerecht van het Midden-Oosten. Hier vindt de dadel ook zijn oorsprong. Tegenwoordig is de dadel… …  Lees verder »

De grapefruit is een heerlijke citrusvrucht met een oranje schil en licht- of donkerroze vruchtvlees. De grapefruit is redelijk zuur van smaak. Om deze reden… …  Lees verder »

De komkommer is een groene vruchtgroente die behoort tot de familie van de courgette en de meloen. Komkommers hebben een dikkige donkergroene schil en een… …  Lees verder »

De mandarijn is een oranje citrusvrucht. De mandarijn vindt zijn oorsprong in China. In de tijd van de Romeinen zijn mandarijnen naar Italië gebracht.… …  Lees verder »

Olijven zijn vruchten van de olijfboom. De olijf is traditioneel gezien een van de belangrijkste landbouwproducten van het middellandse zeegebied. De olijf… …  Lees verder »

De perzik is een lichtoranje vrucht. De perzik komt oorspronkelijk uit China, maar wordt vandaag de dag voornamelijk gekweekt in het Midden-Oosten en het… …  Lees verder »

De sinaasappel is een heerlijke feloranje citrusvrucht. Wat veel mensen niet weten, is dat de sinaasappel oorspronkelijk uit China komt. Vandaag de dag wordt… …  Lees verder »

Abrikoos is een populaire vrucht in de Nederlandse keuken. De vrucht heeft een warme geel-oranje kleur met een zweempje roze wanneer zij rijper is. Abrikozen… …  Lees verder »

De avocado is een zeer populaire vrucht, hoewel zij te vinden is op de groenteafdeling. De laatste jaren is de avocado in Nederland erg geliefd geworden en… …  Lees verder »

De carambola, ook wel stervrucht genoemd vanwege de stervorm in het midden, is in Nederland een minder bekende vrucht. Carambola's zijn zachtgeel van kleur… …  Lees verder »

De druivenplant is een klimplant en de druif zoals wij die kennen is de bes die deze plant voortbrengt. Druivenplanten behoren tot de wijnstokplanten en kunnen… …  Lees verder »

Kersen zijn geliefde en bekende vruchten in Nederland. Niet alleen is de vrucht heerlijk maar ook de bomen waaraan zij groeien zijn prachtig om te zien.… …  Lees verder »

De kruisbes kent vele benamingen, zo wordt zij ook weleens stekelbes of stekebee genoemd (Vlaanderen). Deze benamingen zijn afgeleid van de struik waaraan de… …  Lees verder »

De mango is een tropische vrucht die flink terrein heeft gewonnen in Nederland. Waren tropische vruchten zoals mango's en bananen vroeger nog exclusief,… …  Lees verder »

De papaya is in Nederland een minder bekende vrucht onder het grote publiek. Deze tropische verrassing stamt af van de meloen maar wordt veel minder gegeten.… …  Lees verder »

Velen zullen de physalisplant kennen vanwege zijn decoratieve toevoeging in tuinen. De oranje lampionnetjes van deze plant zien er dan ook erg gezellig uit.… …  Lees verder »

De vijg is het meest bekend in gedroogde of gekonfijte vorm maar ook de verse vijg wordt steeds geliefder en is steeds meer verkrijgbaar. Vijgen zijn vruchten… …  Lees verder »

Aalbessen zijn kleine bessen die in trosjes aan struiken groeien. Er zijn twee kleuren aalbessen: rood en wit. De witte aalbessen zijn iets kleiner en iets… …  Lees verder »

De appel is waarschijnlijk een van de vruchten die het beste kennen en in het dagelijks leven het meest eten. Ze groeien aan bomen en zijn er in veel… …  Lees verder »

De blauwe bes is een middelgrote bes die in trosjes aan struiken groeien. Zoals de naam al zegt zijn ze diepblauw met een lichte witte waas zodat ze niet… …  Lees verder »

Cranberries zijn kleine rode bessen die in trosjes van 3 of 4 aan een struik groeien. In Nederland zijn ze ook wel bekend onder de naam veenbes. Ze komen… …  Lees verder »

De granaatappel is een ronde vrucht met de grootte van een grapefruit. De schil is rood en erg stevig. De vrucht uit een een aantal parten. Maar in… …  Lees verder »

Kokos is het vruchtvlees van de kokosnoot. Deze noot groeit aan de welbekende kokospalm. Deze groeit voornamelijk in tropische klimaten en geeft het hele jaar… …  Lees verder »

De lychee is een ovaalvormige tropische vrucht. Oorspronkelijk komt de lychee uit China, door de vorm wordt het ook wel de Chinese aardbei genoemd. Ze groeit… …  Lees verder »

De nectarine is ontstaan als een variant van de perzik. Het grote verschil tussen de twee soorten is de schil. Waar de perzik een zachte en licht harige schil… …  Lees verder »

De peer is een van de meest bekende en meest gegeten soorten fruit in Nederland. De vrucht heeft een druppelvorm en is erg sappig. Het vruchtvlees is iets… …  Lees verder »

Een rozijn ontstaan wanneer je een druif laat drogen. Het maken van rozijnen is oorspronkelijk ontstaan om druiven langer te kunnen bewaren. De trossen worden… …  Lees verder »

Deze tropische vrucht is afkomstig uit Zuid-Amerika en dan voornamelijk uit Brazilië, Paraguay en Bolivia. De ananas heeft haar naam te danken aan de… …  Lees verder »

Een vraag die u ieder kind hoort stellen is: 'waarom, zijn de banen krom?'. Veel volwassen denken dat dit iets met de zon te maken heeft, maar dit… …  Lees verder »

De citroen is één van de weinige fruitsoorten die u niet zo snel puur zal eten door de zure smaak die de citroen kenmerkt. Toch wordt deze… …  Lees verder »

Wanneer de temperaturen weer stijgen liggen de supermarkten er weer vol mee: frambozen, het zomerfruit bij uitstek! De framboos is, net zoals de aardbei,… …  Lees verder »

De kiwi is echt powerfruit: deze tropische fruitsoort bevat ontzettend veel vitamines en andere goede werkzame stoffen. De kiwi heeft een opvallend uiterlijk… …  Lees verder »

De limoen is een citrusvrucht en familie van de citroen en de sinaasappel. De limoen heeft een vrij zure smaak. De limoen is wat kleiner dan een citroen en… …  Lees verder »

De meloen is een fruitsoort die al jarenlang gegeten wordt door mensen. In sommige gevallen zou je eigenlijk beter kunnen zeggen: gedronken, want zo bestaat… …  Lees verder »

De passievrucht is niet alleen de titel van één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur, maar ook een heerlijke, bijzondere en exotische… …  Lees verder »

Pruimen zijn steenvruchten met zacht vruchtvlees. Kersen en abrikozen behoren ook tot deze familie, dat is ook niet verwonderlijk gezien de harde pit die deze… …  Lees verder »

De watermeloen is een hele frisse fruitsoort, dit komt omdat de watermeloen voor maar liefst 95% uit water bestaat! Dit verklaart ook de naam watermeloen.… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top