wiki

Alles wissen

Ahornsiroop is een zoete stroop die gemaakt wordt van het sap van de esdoorn. Het staat ook wel bekend als esdoornsiroop. In de winter slaan bomen vaak suiker… …  Lees verder »

Grand Marnier is een likeur die voor het eerst is gemaakt in 1880 door Alexandre Marnier-Lapostolle. De likeur lijkt op triple sec. Het is een mengsel, gemaakt… …  Lees verder »

Whiskey is een sterke drank. De drank is gedestilleerd uit gegist graanbeslag. Vervolgens wordt dit gerijpt op houten vaten. Whiskey wordt geproduceerd in… …  Lees verder »

Bier is een alcoholische drank op basis van gefermenteerde (alcoholisch gegiste) graansoorten. De meest gebruikelijke manier van het maken van bier is het… …  Lees verder »

Koffie is een warme, oppeppende drank die wordt gemaakt van koffiebonen en de opwekkende stof cafe´ne bevat. Koffie wordt gemaakt van bewerkte zaden van de… …  Lees verder »

Witte wijn wordt gemaakt uit het sap van druiven. De druiven worden ontdaan van schil, steeltjes en pitten. Omdat druivensap vrijwel kleurloos is kan witte… …  Lees verder »

Advocaat is een gele, dikke likeur. Het is gemaakt van eieren, gecondenseerde melk, alcohol en suiker. De gele kleur komt van het eigeel dat verwerkt is in de… …  Lees verder »

Cognac is een sterk alcoholische drank met een alcoholpercentage van ongeveer 40 procent. De drank wordt gemaakt door het destilleren van witte wijn. Bij dit… …  Lees verder »

Rode wijn wordt gemaakt van geperste druiven. Om rode wijn te krijgen wordt het uitgeperste sap gedurende ongeveer twee weken vergist met de druivenschillen.… …  Lees verder »

Niks is feestelijker dan een glaasje champagne. Zodra er wat te vieren is, mogen de bubbels op tafel. Champagne is een mousserende wijnsoort die afkomstig is… …  Lees verder »

Port is een wijnsoort afkomstig uit Portugal (vandaar ook de naam), die versterkt is. Port heeft namelijk een alcoholpercentage van 18-20 procent. De wijn… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top