wiki

Ahornsiroop is een zoete stroop die gemaakt wordt van het sap van de esdoorn. Het staat ook wel bekend als esdoornsiroop. In de winter slaan bomen vaak suiker… …  Lees verder »

Grand Marnier is een likeur die voor het eerst is gemaakt in 1880 door Alexandre Marnier-Lapostolle. De likeur lijkt op triple sec. Het is een mengsel, gemaakt… …  Lees verder »

Whiskey is een sterke drank. De drank is gedestilleerd uit gegist graanbeslag. Vervolgens wordt dit gerijpt op houten vaten. Whiskey wordt geproduceerd in… …  Lees verder »

Bier is een alcoholische drank op basis van gefermenteerde (alcoholisch gegiste) graansoorten. De meest gebruikelijke manier van het maken van bier is het… …  Lees verder »

Koffie is een warme, oppeppende drank die wordt gemaakt van koffiebonen en de opwekkende stof cafe´ne bevat. Koffie wordt gemaakt van bewerkte zaden van de… …  Lees verder »

Witte wijn wordt gemaakt uit het sap van druiven. De druiven worden ontdaan van schil, steeltjes en pitten. Omdat druivensap vrijwel kleurloos is kan witte… …  Lees verder »

Advocaat is een gele, dikke likeur. Het is gemaakt van eieren, gecondenseerde melk, alcohol en suiker. De gele kleur komt van het eigeel dat verwerkt is in de… …  Lees verder »

Cognac is een sterk alcoholische drank met een alcoholpercentage van ongeveer 40 procent. De drank wordt gemaakt door het destilleren van witte wijn. Bij dit… …  Lees verder »

Rode wijn wordt gemaakt van geperste druiven. Om rode wijn te krijgen wordt het uitgeperste sap gedurende ongeveer twee weken vergist met de druivenschillen.… …  Lees verder »

Niks is feestelijker dan een glaasje champagne. Zodra er wat te vieren is, mogen de bubbels op tafel. Champagne is een mousserende wijnsoort die afkomstig is… …  Lees verder »

Port is een wijnsoort afkomstig uit Portugal (vandaar ook de naam), die versterkt is. Port heeft namelijk een alcoholpercentage van 18-20 procent. De wijn… …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top