1. Home
 2. Wiki
 3. Zuivel
 4. Slagroom

Slagroom

Slagroom wordt bereid uit de room die van volle melk wordt geschept. Het is letterlijk geslagen room: de room van de melk dient luchtig te worden geslagen (opgeklopt) met een garde of mixer. Slagroom wordt in Nederland ongeslagen en ongezoet verkocht, het is dan nog vloeibaar. In Nederland wordt slagroom meestal gezoet voordat ze opgeklopt wordt en het is van belang dat de slagroom hierbij goed gekoeld is omdat zij anders niet goed stijf wordt. Ook wordt slagroom al opgeklopt en gezoet verkocht in spuitbussen. In andere landen is het minder gebruikelijk de slagroom te zoeten voordat zij geklopt wordt en wordt vaker ongezoete slagroom gebruikt. Ongeslagen slagroom is geschikt voor het bereiden van zowel zoete als hartige gerechten en kan warm of koud gegeten worden. In warme gerechten kan slagroom ongeklopt gebruikt worden bij het bereiden van roomsauzen of puree. Koud en opgeklopt is het een lekkernij op chocolademelk, koffie, taarten, cakes en ijs. Slagroom wordt bereid uit de room die van volle melk wordt geschept. Het is letterlijk geslagen room: de room van de melk dient luchtig te worden geslagen (opgeklopt) met een garde of mixer. Slagroom wordt in Nederland ongeslagen en ongezoet verkocht, het is dan nog vloeibaar. In Nederland wordt slagroom meestal gezoet voordat ze opgeklopt wordt en het is van belang dat de slagroom hierbij goed gekoeld is omdat zij anders niet goed stijf wordt. Ook wordt slagroom al opgeklopt en gezoet verkocht in spuitbussen. In andere landen is het minder gebruikelijk de slagroom te zoeten voordat zij geklopt wordt en wordt vaker ongezoete slagroom gebruikt. Ongeslagen slagroom is geschikt voor het bereiden van zowel zoete als hartige gerechten en kan warm of koud gegeten worden. In warme gerechten kan slagroom ongeklopt gebruikt worden bij het bereiden van roomsauzen of puree. Koud en opgeklopt is het een lekkernij op chocolademelk, koffie, taarten, cakes en ijs.

Reacties (0)

Leuk wiki? Deel het

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Italiaans

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Duits

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien …  Lees verder »

Dit is mijn geheime recept. Iedereen wil altijd weten wat er in zit. Hier is mijn geheimpje: …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Nederlands

Dit recept komt van de Jumbo website …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Multi-cultureel

Frisse dressing hoeveelheid naar smaak …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Duits

Een ideaal, pastagerecht. Snel, lekker en bovendien vegetarisch en budget vriendelijk. Fijn om na een drukke werkdag niet lang in de keuken te hoeven staan en je  tóch een verantwoorde en heerlijke maaltijd op tafel wilt zetten. Ik kon hier geen tagliolini bemachtigen, maar een spaghetti of de tagliatelle zijn goede vervangende lint pasta's voor dit recept Bovendien heb ik geen rasp hier aan boord en ben ik maar aan de slag gegaan met het scherpe schilmes, om de citroen van zijn ( haar?) aromatisch velletje te ontdoen en dan klein te hakken. Idem voor de pecorino.  …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Italiaans

Een taart bakken is niet zo mijn ding maar een "no-bake" taart maken met kwark of yoghurt daar draai ik mijn hand niet voor om Het liefst natuurlijk elke keer weer een andere en met verjaardagen zijn mijn zelfgemaakte creaties dan ook vaak als eerste op. Dat is wat je noemt " "eer van je werk". TIP: Deze taart is prima glutenvrij te maken als je glutenvrije koekjes gebruikt.  …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Internationaal

Deze heerlijke volle chocoladetaart is super makkelijk om te maken en super machtig en dus ook prima als afsluiter van een heerlijk diner, je moet alleen wel wat geduld hebben voor je de taart kunt eten want een nachtje in de koelkast is het beste, je kunt hem daarom het beste een dag eerder maken. deze versie is met een beetje likeur maar mocht je dit niet willen of er eten kinderen mee  dan kun je dit ook achterwege laten.de amandel likeur is ook voor andere smaken likeur te vervangen bijv koffielikeur of karamel zelf voeg ik altijd nog 2 zakjes klop en fix toe aan de slagroom omdat dit de slagroom na toevoeging van de chocolade mooier tot zijn rechtkomt. Tevens kun je ipv pure chocolade ook andere smaken chocolade toevoegen, bijv karamelseesalt, krijg je een hele andere chocolade taart dan de oorspronkelijke truffel maar is ook heel er aan te raden:) …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

Een Cheesecake bakken kost veel tijd, maar als je je aan de goudenregels houdt, het beslag niet te lang mixen, bakken op lage tempratuur, altijd een lepeltje maizena toevoegen en de eieren 1 voor 1 toe voegt en tussen tijds de oven niet openen en ook nog eens 2 uur laat koelen in de oven en daar na een nachtlaten staan in de koelkast,dan heb je de mooiste en de lekkerste cheese cake die je kunt bedenken.  hierna kun je kwa topping varieren met wat je lekker vind, chocolade, noten, caramel of juist fris met fruitcoulis ....   …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Amerikaans
Top