1. Home
 2. Wiki
 3. Vlees
 4. Spareribs

Spareribs

Spareribs kunnen gemaakt worden van runder- of varkensribben. In de meeste gevallen worden spareribs gemaakt van varkensvlees. Ze kunnen op veel manieren gegeten worden en zijn geliefd bij veel Nederlanders. Het is vlees geschikt voor de echte vleesliefhebber. Er bestaan zelfs hele restaurants die zich gewijd hebben aan het bereiden van spareribs. Het is in verhouding vrij goedkoop vlees en bestaat uit de ribdelen onder de maag, borst en achter de schouders. Een sparerib bevat ongeveer 11 tot 13 botten. Het vlees zit op en tussen de botten hoewel dit afhankelijk is van de kwaliteit en grootte van het stuk vlees. Spareribs worden meestal opgediend in porties van 2 tot 3 ribben. Meestal worden spareribs gemarineerd in een zoete of pittige marinade. Hierna wordt het vlees geroosterd in een grill of in een oven. Spareribs worden vaak zonder bestek gegeten en om de handen te ontvetten wordt vaak een kommetje met citroenwater neergezet op tafel.

Reacties (0)

Leuk wiki? Deel het

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes. Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken. …  Lees verder »

* 1 kilo spare-ribs * 4 eetlepels honing * 4 eetlepels ketjap * 1 eetlepel sambal * 3 teentjes knoflook * peper en zout …  Lees verder »

Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt. …  Lees verder »

Echt super lekkere marinade maar je moet ook echt goede spareribs hebben …  Lees verder »

Het is weer tijd om de barbecue neer te zetten en aan te steken. Dit recept komt van een bekende slager die ook kwalitatief goed vlees verkoopt. Ik ben gek op kleverig, deze kleverige en pittige spareribs zijn zo lekker, daar smul je je vingers bij op. De voorbereiding kost enige tijd (wachttijd), maar dan heb je ook iets. Deze Chinese marinade is overigens geschikt voor alle soorten varkensvlees, dus ook karbonades, speklapjes (buikspek) of varkenshaas. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Chinees

Grillen op bbq of in oven. …  Lees verder »

Heerlijk pittige spare-ribs vlgs. een recept van een Spaanse kok en aangevuld met persoonlijke smaakmakers. …  Lees verder »

Overheerlijke spareribs op zijn Oosters is een top BBQ gerecht  !  …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Aziatisch

Gevonden op het internet en is heerlijk. Om te voorlkomen dat ik het menu kwijt raak ;-)  overgenomen in SmulWeb Bron Thomas Culinair …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Amerikaans

Als je net zoveel van bloedworst houdt als ik dan is dit Spaanse gerecht een lekkere variant op de bekende bloedworst met gebakken appeltjes en stroop. De manier van bereiden is vergelijkbaar met paëlla, maar dit is meer de winterse variant. Stevige kost dus In Frankrijk noemen ze bloedworst boudin noir, in Engeland en Ierland kent iedereen de blackpudding en ook in Italië is het bekend onder de naam sanguinaccio insaccato. De Spaanse benaming is morcilla, zoals je ook in de benaming van dit gerecht kunt zien. Niet alleen in Europa maar eigenlijk wereldwijd wordt bloedworst gegeten. Jammer dat deze in Nederland zo ondergewaardeerd is, maar smaken verschillen nu eenmaal Ik vond dit gerecht in ieder geval erg lekker.  …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Spaans

Een heerlijk gerecept voor spareribs. Super voor het weekend of met een groep eters.  …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Amerikaans

Deze sticky ribbetjes uit de oven zijn heerlijk dankzij de donkere marinade met Melvita woudhoning. Zorg ervoor dat je de marinade lekker in de spareribs laat trekken en lak ze tussendoor nog even af voor het ultieme sticky resultaat!  …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Argentijns

Lekker & makkelijk! …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Amerikaans

Mijn ouders (RIP) hadden vele vrienden uit diverse culturen, maar de twee waar ze de meeste binding mee hadden was de Indische familie Lang en de Surinaamse familie Herrebrug. Het kwam regelmatig voor dat één van beide families bij ons kwam koken. Dat was me een partij gezellig joh en oh, oh, oh wat rook het lekker. Van tante Sus Herrebrug (RIP) kreeg mijn moeder dit recept van Surinaamse pindasoep en ik maak het vrij regelmatig. Het is zó machtig dat je het met gemak als hoofdmaaltijd kunt eten (met of zonder rijst). …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Surinaams
Top