1. Home
 2. Wiki
 3. Vlees
 4. Entrecote

Entrecote

Een entrecote is een soort vlees. Het is een gesneden stuk rundvlees van de dunne lende. Entrecote heeft een klein vetrandje. Vandaag de dag wordt de entrecote gesneden van het lendenstuk. In het Frans noem je dit contrefilet. Vroeger werd de entrecote echter gesneden uit het ribgedeelte van de rund. Er zijn verschillende soorten entrecotes. Je hebt bijvoorbeeld de Porterhouse steak, de côte à l'os, de dubbele entrecote, de entrecote minute en de T-bone steak. Een entrecote is wat je noemt 'een goed stukje vlees'. Het is echter moeilijk om zelf een entrecote te maken. Om deze reden kiezen de meeste mensen ervoor om juist in een restaurant entrecote te eten. Je kan een entrecote ook zelf thuis bereiden. Het is hierbij belangrijk de entrecote te baken in zijn eigen vet. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de smaak die het vet afgeeft. Bovendien trekt je steak hierdoor niet krom in de pan.Een entrecote is een soort vlees. Het is een gesneden stuk rundvlees van de dunne lende. Entrecote heeft een klein vetrandje. Vandaag de dag wordt de entrecote gesneden van het lendenstuk. In het Frans noem je dit contrefilet. Vroeger werd de entrecote echter gesneden uit het ribgedeelte van de rund. Er zijn verschillende soorten entrecotes. Je hebt bijvoorbeeld de Porterhouse steak, de côte à l'os, de dubbele entrecote, de entrecote minute en de T-bone steak. Een entrecote is wat je noemt 'een goed stukje vlees'. Het is echter moeilijk om zelf een entrecote te maken. Om deze reden kiezen de meeste mensen ervoor om juist in een restaurant entrecote te eten. Je kan een entrecote ook zelf thuis bereiden. Het is hierbij belangrijk de entrecote te baken in zijn eigen vet. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de smaak die het vet afgeeft. Bovendien trekt je steak hierdoor niet krom in de pan.Een entrecote is een soort vlees. Het is een gesneden stuk rundvlees van de dunne lende. Entrecote heeft een klein vetrandje. Vandaag de dag wordt de entrecote gesneden van het lendenstuk. In het Frans noem je dit contrefilet. Vroeger werd de entrecote echter gesneden uit het ribgedeelte van de rund. Er zijn verschillende soorten entrecotes. Je hebt bijvoorbeeld de Porterhouse steak, de côte à l'os, de dubbele entrecote, de entrecote minute en de T-bone steak. Een entrecote is wat je noemt 'een goed stukje vlees'. Het is echter moeilijk om zelf een entrecote te maken. Om deze reden kiezen de meeste mensen ervoor om juist in een restaurant entrecote te eten. Je kan een entrecote ook zelf thuis bereiden. Het is hierbij belangrijk de entrecote te baken in zijn eigen vet. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de smaak die het vet afgeeft. Bovendien trekt je steak hierdoor niet krom in de pan.

Reacties (0)

Leuk wiki? Deel het

450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst. Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker. ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Japans

- 1 flinke entrecote - 1 spaans pepertje, geraspt - 1 el geraspte gember - 1/2 teentje knoflook, geraspt - 2-3 el sojasaus - 1 el limoensap - zout en peper naar smaak …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Thais

LET OP: Het vlees moet 24 uur voor het braden marineren in de wijn met de groenten Een heerlijk en feestelijk stuk rundvlees. Na het marineren wordt het vlees aangebraden en gaat dan plm. 2 uur in de oven. Het vlees wordt heerlijk mals en zacht. De saus erbij is echt verrukkelijk. Je kunt dit ruim tevoren voorbereiden. Als je gasten krijgt is dit heel gemakkelijk. Dag tevoren maken en voor het eten verwarmen. Ik heb dit afgelopen weekend gemaakt voor vrienden. Iedereen was enthousiast en vond het erg lekker. Ik ga dit zeker vaker maken wanneer ik eters krijg. Barolo is een redelijk dure wijn en de bedoeling is dat je de wijn natuurlijk ook bij het gerecht drinkt. Je kunt hiervoor ook een goedkopere Italiaanse wijn gebruiken, maar gebruik wel een goed wijn, dat komt het gerecht echt ten goede!Dit is een echte feestmaaltijd.  …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Italiaans

Snel en smakelijk gerecht. Tijdens de vakantie in Toscane verschillende variaties van Tagliata gegeten, allemaal even lekker! …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Italiaans

Reepjes ossenhaas op een bedje van gegrillde courgette en gele en rode paprika. Een plaatje om naar te kijken en de smaak is heerlijk. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Italiaans

2 rode paprika's 1 bakje champignons 1 teentje knoflook peper uit de molen zout, scheutje cognac, slagroom of creme fraiche beetje tomatenpuree eventueel een beetje bouillon. Biefstuk of entrecote …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Frans

Makkelijk en lekker stuk vlees , dat we eerst min 1 uur laten marineren voor we het op de hete kolen van de BBQ gaan grillen , ondertussen maken we de  massalaboter . Uw gasten zullen niet weten wat ze proeven......super lekker !  …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Belgisch

http://www.miboco.nl/recipes/carpaccio.html In de winkel zie je het wel eens liggen bij het vleeswaar: carpaccio. Met een grote boog omheen lopen en een mooie ribeye of entrecote halen. Heel dun snijden gaat prima met een koksmes en dan heb je de basis voor deze hele mooie salade.   …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Italiaans

Chinese fondue is makkelijk en lekker . Laat de gasten zelf het vlees en de groenten garen in de bouillon, en vervolgens in het eimengsel dompelen.   …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Chinees

Sappige entrecote van de grill met pittige chimichurri, do we need to say more? Dit gerecht vertegenwoordigd de stoere en smaakvolle Argentijnse keuken. Deze entrecote vergezellen wij het liefst met een Pinot Noir van Barton & Guestier. Omdat deze Pinot Noir van Corsica komt, en daardoor veel zon-uren heeft gehad en erg vol, fruitig en kruidig is past hij perfect bij het sappige vlees en de pittige chimuchurri. Daarnaast is deze Pinot Noir licht gekoeld het lekkerst. Dit maakt hem perfect voor bijvoorbeeld het barbecue seizoen.  …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Argentijns

Niet met frietjes, maar wel met noedels, witloof, oesterzwammen, en een Oosterse toets maken van dit recept een topper  …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Belgisch

Deze gegrilde entrecote met zelfgemaakte chimichurri smaakt het beste met een licht gekoelde Pinot Noir van Barton & Guestier. Heerlijk voor een diner met je beste vrienden. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Argentijns

Een leuk recept …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Italiaans
Top