1. Home
 2. Wiki
 3. Vis
 4. Rivierkreeftjes

Rivierkreeftjes

Rivierkreeftjes zijn een van de eetbare kreeftsoorten. Het verschil met de gewone kreeft is dat deze kreeftsoort, zoals de naam al doet vermoeden, leeft in zoet water. De kreeftjes zijn klein en gekookt hebben ze een oranje, roodachtige kleur met wit vlees. Rivierkreeft die te koop is in de supermarkt is vaak al voorgekookt en gepeld. De kreeft hoeft dan alleen nog maar opgewarmd te worden. Het is van belang om de kreeftjes niet te lang op te warmen, dan worden ze taai. Wanneer je ongepelde rivierkreeft gekocht hebt gaat het pellen ongeveer hetzelfde als bij garnalen. De kleur van de rivierkreeft is dan groenbruinig tot bruinrood. De smaak van gekookte rivierkreeftjes is fris en zoetig en wordt vaak in combinatie met zoete vruchten als appels gebruikt bij het maken van salades. Ook worden rivierkreeftjes vaak geserveerd in combinatie met een romige saus. Rivierkreeftjes zijn een van de eetbare kreeftsoorten. Het verschil met de gewone kreeft is dat deze kreeftsoort, zoals de naam al doet vermoeden, leeft in zoet water. De kreeftjes zijn klein en gekookt hebben ze een oranje, roodachtige kleur met wit vlees. Rivierkreeft die te koop is in de supermarkt is vaak al voorgekookt en gepeld. De kreeft hoeft dan alleen nog maar opgewarmd te worden. Het is van belang om de kreeftjes niet te lang op te warmen, dan worden ze taai. Wanneer je ongepelde rivierkreeft gekocht hebt gaat het pellen ongeveer hetzelfde als bij garnalen. De kleur van de rivierkreeft is dan groenbruinig tot bruinrood. De smaak van gekookte rivierkreeftjes is fris en zoetig en wordt vaak in combinatie met zoete vruchten als appels gebruikt bij het maken van salades. Ook worden rivierkreeftjes vaak geserveerd in combinatie met een romige saus. Rivierkreeftjes zijn een van de eetbare kreeftsoorten. Het verschil met de gewone kreeft is dat deze kreeftsoort, zoals de naam al doet vermoeden, leeft in zoet water. De kreeftjes zijn klein en gekookt hebben ze een oranje, roodachtige kleur met wit vlees. Rivierkreeft die te koop is in de supermarkt is vaak al voorgekookt en gepeld. De kreeft hoeft dan alleen nog maar opgewarmd te worden. Het is van belang om de kreeftjes niet te lang op te warmen, dan worden ze taai. Wanneer je ongepelde rivierkreeft gekocht hebt gaat het pellen ongeveer hetzelfde als bij garnalen. De kleur van de rivierkreeft is dan groenbruinig tot bruinrood. De smaak van gekookte rivierkreeftjes is fris en zoetig en wordt vaak in combinatie met zoete vruchten als appels gebruikt bij het maken van salades. Ook worden rivierkreeftjes vaak geserveerd in combinatie met een romige saus.

Reacties (0)

Leuk wiki? Deel het

Leuk om dit echt in een cappuccino-kopje te serveren. Kan als voorgerecht maar ook als amuse! …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Frans

Simpel en snel klaar, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Italiaans

Vrijwel authentieke paella, degelijk en superlekker om met vrienden te eten. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Spaans

Dit recept wordt door TV-kok Caspar Burgi gemaakt op de COOX! De COOX is een kwalitatief hoogwaardig en trendy kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen, wokken, bakken en stoven. De COOX brandt op hout dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan briketten of houtskool. TV-kok Caspar Burgi is groot fan. De COOX is een geweldig product, maar vooral een met een verhaal. Dit kooktoestel kan namelijk miljoenen mensenlevens redden in arme landen en draagt bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Met de verkoop van elke COOX hier, steun je ook een gezin in ontwikkelingsland met een COOX. Kijk op www.hier.nu/coox ofbestel hem hier: http://www.bol.com/nl/p/coox-stove-hout-kooktoestel-oranje/9200000026455406 …  Lees verder »

Een zalige romige soep met een hele zachte smaak. De rivierkreeftjes smaken verrukkelijk in combinatie met de soep. Een beetje beet en een zachte smaak. Echt een heerlijke dinersoep! …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Nederlands

Paella zoals het hier in Valencia gemaakt wordt, om je vingers bij op te eten, zo lekker! …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Spaans

Een verfijnd warm voorgerechtje van rivierkreeftenvlees, chorizo en groenten in een kippenrolletje dat gestoomd wordt en vervolgens gegrild tot het een kleurtje heeft. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Caribisch

Heinz Good Mayonaise is gemaakt van vrije uitloopeieren en zonder kleur en smaakstoffen. En dat proef je ! De ongelooflijke zachte romige en volle smaak is heerlijk als basis voor bv.een dressing of (eier)- salade. Of natuurlijk zo uit de pot: …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

/ …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Nederlands

Dit was de eerste loempia die ik zelf maakte voor de vlammetjes …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Chinees

Omdat ik het wel leuk vind om met recepten wat te experimenteren, maakte ik dit recept voor mijn man en mij op een van de warme zomerdagen van 2018. Deze salade viel goed in de smaak en is wat mij betreft voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Europees
Top