Wat is jouw ultieme barbecue recept?

Win een Buddy tafel barbecue of 1 van de 10 grill magneet tangen

Deze actie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen. Gefeliciteerd winnaars!

Buddy Grill:
Barbarakookt, B van Doornik.

Gril Tang:
 1. Mikkemak, Wina van Dijk
 2. Loesykooktook, Marloes Gimpel
 3. Pvgogh, PJE van Gogh
 4. Ineke61, Georgine van Rosse
 5. Tasbo, N. Bovee
 1. Metyvonne, Y.J.C. Brekelmans
 2. SimHarmsen, S. Harmsen
 3. Tine1964, MH Huuksloot
 4. Buffel9, Meta de la Bie
 5. autootje77, Will Helm

Volg 165
Rösle op Smulweb!

Nieuwste inzendingen

Reacties

Marineer je vlees de avond van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken.

 
Aysegul_NL  |  6 jaar geleden

Ingrediënten: voor de balletjes: 750 gram rundergehakt zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram) 1 losgeklopt ei 60 gram gekruid paneermeel 2 eetlepels fijngehakte knoflook 1 theelepel zeezout 1 theelepel versgemalen zwarte peper 118 ml melk 1 theelepel gedroogde oregano 2 theelepels gedroogde peterselie 300 gram ontbijtspek barbecue rub barbecuesaus Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal Bestrooi de balletjes met barbecue rub. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls in de koelkast. Steek je WSM aan en laat hem op temperatuur komen, tussen de 225 F en 250 F (107 C a 121 C). Ik heb voor de MOINK Balls Hickory rookhout gebruikt, maar appel-, of kersenhout is ook erg lekker! Barbecue de MOINK Balls anderhalf uur en bestrijk ze met barbecuesaus. Laat ze nog een half uur in de smoker en ze zijn klaar! Je kunt deze ballen natuurlijk ook in een gewone barbecue maken, grill ze dan wel indirect. Omdat je de temperatuur niet zo laag krijgt in een gewone barbecue denk ik dat je dan aan een uurtje tot vijf kwartier wel genoeg hebt. Raspberry Balsamic Chipotle Saus Ingrediënten: 1 cup frambozen jam, zonder zaadjes 1/4 cup balsamico azijn 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt chipotles, zaadjes verwijderd en fijngehakt Bereiding, verwarm alle ingrediënten in een pannetje, zorg dat de jam vloeibaar is.

 
Mirjam van Dijk  |  6 jaar geleden

Beercan chicken: 12 uur van te voren de kip goed inwrijven met rub (zout, pikant paprikapoeder, bruine basterd suiker, tijm, rozemarijn, knoflookpoeder, uienpoeder) eerst een ui in de kip duwen waardoor de opening bij de nek afsluit. Kip daarna over een half gevuld bierblik schuiven. zet het bierblik in het midden van de bbq en houdt links en rechts de kolen. dometemperatuur moet zo'n 200-220 graden zijn. Bij een kerntemperatuur van 76 graden (meten in dikste stuk van de borstfilet) kan de kip van de bbq daarna is het smullen!!!!

 
w.p. Kool  |  6 jaar geleden
Leuk artikel? Deel het
 • De 10 gouden regels
  voor het grillen van vis

  BBQ Grilschalen: de vis bij het grillen altijd in een grilschaal leggen zodat hij niet uit elkaar valt.
  Alleen vers: Let er altijd op dat de vis of zeevruchten ook echt vers zijn.
  Marineren: de marinade voor het grillen goed uit laten lekken zodat het niet aanbrand.
  Party-Snack: Een spies van inktvis en garnalen/scampi's bijvoorbeeld verfijnd met wat knoflook, horen bij een goede bbq party.
  Oog in Oog: De versheid van de vis is altijd te herkennen aan de rode kiemen, de heldere ogen en de geur van zeezout.
  Voorzichtig met olie: Altijd de vis en toebehoren voorzichtig met olie invetten zodat de olie niet in de bbq druppelt.
  Garnalen truc: De garnalen of scampi's door de helft snijden en dan op de schaal grillen.
  De juiste vis: vette vis zoals zalm, tonijn of makreel zijn de beste vissen om te grillen.
  Direct of indirect grillen: Stevige vissen zoals zeeduivel en tonijn, schaaldieren en oesters kunnen direct gegrild worden.
  Tijd en geduld: dit zijn de belangrijkste regels voor het grillen van vis en zeevruchten omdat ze bijzonder delicaat en fijn zijn.
 • De 10 gouden regels
  voor het grillen van vlees

  De Kolenstarter: vuur moet ademen. Zorg er dus altijd voor dat de ventilatieopeningen van de BBQ open staan als je de kolen aansteekt in de kolenstarter.
  Marinade injector: gegrild vlees is pas echt speciaal als het ook goed gemarineerd is. Met de marinade injector zorg je er voor dat je vlees professioneel en heerlijk gemarineerd wordt.
  Smoker Box: met een Smoker (Rook) Box zorg je er voor dat het vlees een speciale rook smaak krijgt. The smaak wordt extra intens als je de smoker box op het houtskool legt als het vlees nog rauw is.
  Haken: de speciale Rösle haken kunnen aan de BBQ worden bevestigd zodat je altijd je favoriete gereedschap bij de hand hebt.
  Streeppatroon: gebruik hiervoor de gril plaat, deze moet zeer heet zijn voor dat het vlees er op gaat.
  BBQ'en in de winter: gegrild vlees smaakt niet alleen lekker in de zomer maar juist ook in de winter als het sneeuwt en koud is. Dus wees niet bang om ook in de winter de BBQ aan te steken. Onthoud alleen wel dat er meer houtskool nodig is, want de gril koelt namelijk sneller af bij de lage temperaturen.
  Cool Zone: om een aangebrande steak te voorkomen moet je rustig grillen en er voor zorgen dat je 30% van de ruimte op de gril open houdt zonder kolen. Hier kun je dan de steak op parkeren totdat alles klaar.
  Brandstof reserve: bij elke BBQ zorgt iedereen dat er voldoende te eten en te drinken is. Maar de brandstof van de BBQ zelf wordt vaak vergeten. Het is natuurlijk heel vervelend als er geen of niet genoeg kolen meer zijn, dus zorg altijd voor een extra zak houtskool.
  Voorkom vlammen: marinade olie kan zeer snel een grote vlam veroorzaken op de hete gril. Zorg er daarom voor dat het gemarineerde vlees even wordt gedept met een keukendoek voordat het de gril opgaat.
  Voorkom vastgeplakt vlees: iedereen die BBQ't kent het probleem: Zodra je het vlees op het rooster legt, plakt het direct vast. Zorg er voor dat het rooster echt heel erg heet is voordat er vlees op wordt gelegd. En als je echt zeker wilt zijn, borstel het rooster vooraf dan heel licht met wat olie.

4 vrienden, een zomerse dag, tijd om de kolen te laten vlammen

Hier is rösle te koop

Top