1. Home
  2. Recepten

recepten (1.445) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ragout

Ragout met champignons en kipfilet

INGREDIENTEN

100 gr boter., 120 gr bloem., 1 bakje champignons., 1 kipfilet., 1 boullionblok., peper., nootmuskaat., laurier (niet noodzakelijk)., pakje room (gebruik zelf room culinair)., melk., peterselie (verse of gedroogde).

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta Carbonara

Snel , makkelijk en toch lekker italiaans.

INGREDIENTEN

300 gram pasta, Zout, Olijf olie, Zwarte peper, 3 eieren, 125 gram gerookte spekblokjes, Parmezaanse kaas,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2008
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

bladerdeeg hapje

Een bladerdeeg hapje maken op een praktische manier!! Heel handig

INGREDIENTEN

A gerookte kipfilet, B feta kaas, C basilicum., D 3 Bladerdeeg blaadjes, E losgeklopt ei., F Boter

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Spoom (Citroen)

Een heerlijke verfrissing tussen het vis-en vleesgerecht. (Spoom is een ijsgerecht(sorbet)).

INGREDIENTEN

150 gr suiker, 1 1/2 dl water, 3 dl citroensap, 1 el citroenrasp, Roze Champagne of Calvados of Droge witte mousserende wijn.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde Champignons

Dit is een gerecht dat een aantal jaren geleden populair was in een restaurant waar ik toen werkte.Makkelijk en snel om te maken.

INGREDIENTEN

-1 bakje champignons., -2 eetl.goede kruidenboter,of zelfgemaakte., -4 eetl.gesnipperd ui., -4 eetl.fijngesn.bieslook., -2 eetl.fijngesn.peterselie., -4 eetl.geraspte oude kaas., -2 eetl.Parmesaanse kaas.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Belgisch Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

hightea

Mijn favoriete samenstelling van een hightea, zoals ik hem op mijn werk neerzet voor de gast.Per persoon krijg je het volgende voorgezet.

INGREDIENTEN

Sandwich zalm/kruidenkaas. Sandwich kipfilet/zongedr.tomaatjes. Sandwich bri/pijnboompitten/honing.Hartige warme mini wrap., Chocolade brownie, bosbessen muffin, slagroomsoesjes, aarbeientaartje, appelpuntje, bonbons, lekker koekje., Vers fruit, slagroom, aarbeien met warme chocoladesaus.chocoladescoons.,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chinese gehaktballetjes

牛肉丸Een snelle roerbak bereiding van gehaktballetjes met een unieke smaak door de combinatie van Chinese vijfkruidenpoeder en sojasaus..

INGREDIENTEN

450 g rundergehakt, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e sojasaus, 1/4 t Chinese vijfkruidenpoeder

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2009
  • Chinees Tussengerecht
  •  10-20 min.

Tomatencappuccino

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 6 pomedori tomaten, in stukjes, 1 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden, 500 ml vlees- of kruidenbouillon, versgemalen peper, 100 ml slagroom, 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie, , ,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.

Spoom van meloen

Voor de kerstdagen misschien een leuk idee; spoom serveer je voor het hoofdgrecht, een heerlijke verfrissing; altijd succes en... van tevoren te bereiden dus lekker makkelijk

INGREDIENTEN

1 meloen(gallia), 125 gram suiker, 1 eetl citroensap, 1 fles witte mousserende wijn

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spoom

Een heerlijk drankje dat hoort bij een uitgebreid feestelijk diner en meestal geserveerd wordt tussen het laatste voorgerecht en het hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 blikjes perzikschijfjes, 1 deciliter zoete witte wijn, 2 eetlepels citroensap, 180 gr. suiker, champagne

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Scropino (Italiaanse spoom)

Italiaanse spoom op basis van champagne, sorbetijs en wodka

INGREDIENTEN

1 liter citroen sorbet ijs (bv. van de Albert Hein); 1,5 glas champagne (of een mouserende wijn), 0,5 kopje wodka, 10 dl slagroom.

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Indische pasteitjes

Lekker pastijtje maar dan in het indonesisch.

INGREDIENTEN

Voor het bladerdeeg: 250 gram meel, ½ kopje water, 2 eierdooiers, 100 gram boter of margarine, Voor de vulling: 3 a 4 ons gehakt, 2 hardgekookte eieren, een hand geweekte so-un, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 rode lombok, ¼ theelepel ketoembar, 6 a 7 korrels djinten, ½ theelepel koenjitpoeder, 1 theelepel laospoeder, ½ theelepel suiker, i kopje santen, zout en citroensap naar smaak

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Indonesisch Tussengerecht
  •  30-60 min.

Amuse met gerookte zalm

Lekker tussengerechtje als onderdeel van een meergangendiner. Is snel te bereiden.

INGREDIENTEN

2 aardappels (vastkokers), beker creme fraiche, dille, kaviaar, gerookte zalm in plakken, 1 ei, peper en zout, olijfolie, wat bloem

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Buideltje met paddestoelenragout

Een echte verrassing! Als je de buideltjes opensnijdt, ruik je de geurige vulling. De buideltjes kunnen pas vlak voor het bakken worden gevuld, anders wordt het deeg zacht en gaat dan scheuren.

INGREDIENTEN

40 g boter, 300-350 g gemengde paddestoelen (shiitake, cantharellen, pied de mouton), in stukjes, 1 tl tijmblaadjes, 2-3 el fijngesneden (platte) peterselie, 3-4 el crème fraîche, 1-2 el fijngesneden bieslook, peper, zout, 4 plakjes fillodeeg van 24x24 cm, 8 lange sprieten bieslook,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2009
  • Internationaal Tussengerecht
  •  20-30 min.

Pannekoeken met spinazie

Lekker hartige variant.

INGREDIENTEN

100g bloem, 1 ei, 1 1/2 dl melk, boter, 1 pakje diepvries spinazie (gaar gekookt en uitgelekt), 2 el boter/margarine, zout, peper, snufje nootmuskaat, 1/2 kop ongezoete gecondenseerde melk, 1 kop geraspte Gruyere kaas

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Duits Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ravioli met ricotta en spinazie

Wordt die pastamachine eindelijk ook weer eens gebruikt..

INGREDIENTEN

Gevogeltebouillon, olijfolie, Parmesan ter garnering, Raviolideeg, 300 g tarwebloem, 2 eieren, 4 eierdooiers, 1 eetl. olijfolie, 1 theel. zout, Vulling, 1 ei voor insmeren deeg, 250 g spinazie, 250 g. ricotta, 100 g. geraspte Parmesan, 1 teen knoflook, peper, zout en nootmuskaat

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2010
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse van tonijntartaar

Amuse

INGREDIENTEN

100 gr. verse tonijn, in zeer kleine blokjes, 1 el. creme fraiche, 1 el. bieslook gehakt, 1 klein sjalotje, gesnipperd, 100 gr. rettich, geraspt, 4 blaadjes sla

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.

Cinnamon Rolls

Recept voor traditioneel Britse kaneelbroodjes. Wordt veel gegeten bij de High Tea.

INGREDIENTEN

200 ml. melk, 200 ml. water, 1 ei, 400 gr. bloem, 2 theel. zout, 50 gr. boter, 50 gr. suiker, 7,5 gr. droge gist, , de vulling:, 1 eetl. gesmolten boter, 2 eetl. suiker, 2 eetl. bruine suiker, 1 eetl. kaneel, , het glazuur:, 5 eetl. gesmolten boter, 70 gr. witte of bruine suiker

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Engels Tussengerecht
  •  30-60 min.

Cappuccino van bospaddestoelen

Heerlijk tussengerecht.

INGREDIENTEN

200 gr. bospaddestoeltjes,1/2 liter bouillon, sherry en 1/4 liter slagroom.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Rundvlees in zwarte pepersaus (heijiaoniurou)

INGREDIENTEN

Bieflappen (biefstuk), zwarte pepersaus (AMOY), ui, paprika (3 kleuren), maïzena, azijn

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2009
  • Chinees Tussengerecht
  •  20-30 min.

Spoom

Verfrissend tussengerecht.

INGREDIENTEN

1 bak sorbetijs (bijvoorbeeld citroen- of perenijs), 1 fles champagne of mousserende wijn

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-1999
  • Frans Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verse ravioli

Zoveel lekkerder en eigenlijk zo makkelijk..

INGREDIENTEN

200 g. pastadeeg(100 bloem, 1 ei, zout olijfolie), 2 panga filets, 1 limoen, 2 stengel lente-ui, 2 pomodori tomaten, 2 bolletjes mozzarella, 1 ei, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Twee-kleuren gazpacho

Gazpacho met twee kleuren die een mooi contrast vormen in een glas. Als hapje te serveren.

INGREDIENTEN

Voor de rode gazpacho :, 700gr rijpe tomaten, 1 rode sjalot, 1 rode paprika, 2 selderstengels, 2 teentjes look, 12cl olijfolie, 10cl balsamicoazijn, zout en peper., , voor de groene gazpacho :, 1 geschilde komkommer, 1/2 ui, 2el fijngehakte koriander, 1tl komijn, zout en peper, (eventueel 100 gr. room, basilicum, citroensap, ... naar eigen smaak).

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Spaans Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Griekse spinazie-envelopjes

INGREDIENTEN

600 g spinazie (panklaar), 2 eieren, 1 teentje knoflook, geperst, 150 g feta, verkruimeld, 125 g crème fraîche, 1 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries), 1 eetl. gehakte oregano (vers of diepvries), zout en versgemalen peper, 100 g pijnboompitten, 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, , , ,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2009
  • Grieks Tussengerecht
  •  20-30 min.

Spoom(Cranberry-Sinaasappel)

Een verfrissing tussen het vis-en vleesgerecht.

INGREDIENTEN

1 dl water, 2 el suiker, 6 el cranberrycompote, 1 tl geraspte sinaasappelschil, sap van 1 sinaasappel, 2 dl mousserende wijn

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

kabeljauw met ansjovis en een romige preisaus

Een lekker gerecht dat als tussengerecht of als hoofdgerecht kan dienen. Kan ook met zeeduivel

INGREDIENTEN

6x75. gr. kabeljauw, ansjovis garnituur:1 dl. olijfolie, 1 fijngehakt sjalotje, 1 teen gesnipperde knoflook, 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 1 eetl. kappertjes, 2 eetl. fijngehakte ansjovis, 2-3 eetl. witte wijnedik, 2 eetl. gehakte peterselie. kervel, voor de preisaus: 2 preien, 2 tenen knoflook, 2 dl. gevogeltefond, 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas, 3 dl. slagroom, maïzena, gehakte peterselie.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2009
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijk:" Eierdopje" zalm-amuse

Visite: Verwen ze eens met dit heerlijke hapje. Razendsnel te maken en heel eenvoudig. Succes verzekerd!

INGREDIENTEN

, 3 eetl. krabvlees uit blik, 1 hardgekookt ei, 2 eetl. mayonaise, 2 bosuitjes, ragfijn gesneden, versgemalen peper, 4 plakken gerookte zalm, 4 eetl. ragfijn gesneden (ijsberg)sla,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.

Bosvruchtenspoom

INGREDIENTEN

600 gram bosvruchten, 150 gram aardbeien, 9 el suiker, 3 el citroensap, 2 flessen champagne brut

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  > 120 min.

Meloen -Spoom

Een eetlust opwekkend tussendoor-drankje met bubbels!!

INGREDIENTEN

-1 meloen, -6 eetlepels suiker, -1 lime, -1 fles koude mousserende witte wijn

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Limoenspoom

Heerlijke verfrissende spoom

INGREDIENTEN

Suiker, een paar dl water, 4,5 dl verse limoensap, limoenschil, champagne

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Sashimi Nieuwe Stijl

Rauwe witvis wordt overgoten met een heet oliemengsel en gaart slechts een heel klein beetje. Subliem recept van topkok Nobu Matsuhisa.

INGREDIENTEN

- 500 gram zeer verse witvis (tong), - 1theelepel geraspte knoflook, - twee theelepels dunne verse gemberstaafjes, - twee theelepels geroosterd wit sesamzaad, - bieslooksnippers, - 3 eetlepels + 1 theelepel sap van yuzovrucht*, - 3 eetlepels + 1 theelepel sojasaus, - 6 eetlepels goede olijfolie, - 2 theelepels sesamolie*yuzo is een Japanse citrusvrucht. Behalve dat deze moeilijk verkrijgbaar is, is het ook nog eens peperduur. Een goed alternatief is om grapefruitsap met citroensap te mengen (verhouding schat ik in op 3 eetlepels grapefruitsap met 1 eetlepel citroensap: hieruit haal je de benodigde 3 eetlepels + 1 theelepel sap zoals in het recept aangegeven).

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Japans Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hartig taartje

Hoe heerlijk kan een eenvoudig gerechtje zijn. Deze hartige taartjes zijn zo klaar en kun je prima combineren met bijvoorbeeld een uitgebreide salade, een rundercaré met zelfgemaakte pesto-mayonaise of verse gevulde pasta. Ook leuk als tussengerecht of voorgerecht. Deze wil ik zeker bij een buffet serveren volgend seizoen aan boord van ons zeilschip de Zuiderzee http://www.zuiderzee.eu

INGREDIENTEN

1 plakje diepvries hartige taartdeeg per persoon, Twee handenvol verse spinazie, Een courgette, Twee tenen knofolook, Feta of twee eetlepels kruidenroomkaas, Een half blikje tomatenpuree, Verse kruiden zoals tijm, Een handvol geroosterde pijnboompitten, olijfolie, peper en zout, Gran padano, vers raspen

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2011
  • Internationaal Tussengerecht
  •  20-30 min.

Kaaspuntjes

INGREDIENTEN

1/2 pak filodeeg, diepvries, 1 grote plak jonge kaas van 1 cm. dik, zonder korst., 2 el. zonnebloemolie, 1 tl. kerriepoeder, frituurolie

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2011
  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.

gegratineerde geitenkaas met honing en amandelen

INGREDIENTEN

1/4 rode paprika, 1 citroen, 4 palkken verse geitenkaas van ca. 1 cm dik, 2 eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels geschaafde amandelen, 1 eetlepel blue band vloeibaar, 100 gr. rucola salade, 2 eetlepls olijf olie

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gefrituurde gamba`s met saffraan-remoulade

Gefrituurde gamba`s met saffraan-remoulade Dit is een gerecht van Chef kok Dennis Kuipers van The Dylan Amsterdam. Klik hier voor The Dylan Amsterdam

INGREDIENTEN

- 4 stuks gamba`s, - 8 gram augurk, - 2 gram platte peterselie, - 10 gram sjalot, - 5 gram kappertjes, - 15 gram granny smith appel, - 60 gram mayonaise, - snufje saffraan

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Vis Tussengerecht
  •  30-60 min.

Champagnespoom

INGREDIENTEN

4 1/2 dl mineraalwater zonder koolzuur, 1 el citroensap, 200 gram suiker, 1 ei, 1/4 liter champagne brut, 4 blaadjes munt

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.

Glaasje gevuld met tartaar van zalm, augurk en mierikswortel

INGREDIENTEN

250 gram verse zalm, 1 stuk sjalotje, 2 el mayonaise, 1 el crème fraîche 2 tl Kühne mierikswortel, 4 stuks Kühne augurken, 50 gram rucola, olijfolie, peper en zout,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

*Meloenspoom

Tussendrankje, bv na de vis, alvorens aan een tweede hoofdgerecht te beginnen met een geheel andere smaak.

INGREDIENTEN

1 Galiameloen - 1 citroen of lime - 4 eetlepels suiker - Champagne of cider

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-1998
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Couscoussalade met gerookte kip, koriander & augurk

INGREDIENTEN

200ml kippenbouillon, 200 gram couscous, 1 stuk gerookte, kipfilet, 1 stuk rode paprika, ½ stuks aubergine, 4 stuks Kühne augurken, ½ bosje koriander, 4 takjes verse, Koriander(garnering), scheutje olijfolie, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Afrikaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Griekse Feta-Taartjes

Filodeeg met Feta en spinazie

INGREDIENTEN

200 gr. Feta kaas, 4 vellen filo bladerdeeg, 1 kg. verse spinazie, zout, versgemalen peper, 1 ui, 1 ei, 1 eetl. citroensap, olie voor het bestrijken.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Grieks Tussengerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top