Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zuivel

Zuivel recepten (50) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zuivel preisoep

Eiwitrijk, warm voorgerecht Lekker met een sneetje bruin stokbrood

INGREDIENTEN

2 flinke preien, een klein klontje (dieet)margarine, msp kerrie, 1/2 L magere bouillon, 1/2 L magere melk, 1 eierdooier, 1 eetl bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zuivel Preisoep

Eiwitrijk, warm voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 flinke preien, een klein klontje (dieet)margarine, msp kerrie, 0,5 L magere bouillon, 0,5 L magere melk, 1 eierdooier, 1 eetl bieslook, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Zuivel groenteterrine

Terrine

INGREDIENTEN

3 dl. slagroom - 800 gr. magere kwark - 4 el. fijngesneden verse kruiden (basilicum, bieslook, kervel) - zout - cayennepeper - 8-10 blaadjes witte gelatine - 2 courgettes - 4 rijpe vleestomaten - 2 el. fijngesneden basilicum - zout - peper - 1 el. roze peperkorrels (gekneusd)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

lichte zuivel

Is wat lichter dan alleen yoghurt

INGREDIENTEN

100 gram yofu, 100 gram yoghurt

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Zuurkoolstamppot met zuivel

INGREDIENTEN

1/2 kilo aardappelen, 250 gram hamlappen, zout, peper, 200 gram rust, 500 gram zuurkool, 1 theelepel karwijzaad, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 10 gram boter, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 bekertje zure room, 1 dl yoghurt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Broodje zuivel gezond

Lekker, razendsnel en gezond

INGREDIENTEN

Knapperige bruine broodjes, 1 pot Huttenkase, 1 blikje ananasstukjes, cayennepeper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Zuivel en fruit kinderijsjes

INGREDIENTEN

400g aardbeien, 100ml vers sinaasappelsap, 3 eetlepels suiker. 300ml chocohopjesvla, 300ml slagroomvanillevla

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke vegetarische dips zonder ei en zuivel!

Mijn moeder en ik zijn allerbei allergische voor ei. We houden enorm van lekker eten en nieuwe dingen proberen. Dus hebben we allebei het kookboek 'The Green Kitchen' gekocht. Een echte aanraden voor mensen die meer vegetarisch of veganistisch willen weten. Of voor mensen met gluten/ei/melk allergi zoals ik! Hier een paar heerlijke dips die ik heb gemaakt voor een familiedinertje. Je bent even bezig, dus neem er de tijd voor. Het is het zeker waard.

INGREDIENTEN

Rode Parpika en Rozemarijn:, -3 grote rode paprika's, -75 gr zonnebloem pitten, -snufje cayennepeper of chilipoeder, -zeezout, -sap van een halve citroen, -2 takjes rozemarijn (de naaldjes), , Salie en Walnoot:, -100 gr zongedroogte tomaten in olie (7-10 stuks), -100 gr walnoten (een nacht geweekt), -5 salieblaadjes, -zeezout en versgemalen peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2014
  •  
  •  60-120 min.

Koolrabi met walnoten en kervel

Een fijn (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Door de walnoten en kervel komt de fijne smaak van de koolrabi goed tot zijn recht. Met slagroom en extra walnootolie: ca. 265 kcal pp. Koolrabi bevat veel vitaminen en mineralen.

INGREDIENTEN

, 2-3 jonge, malse koolrabi (evt. mooi groen bewaren voor garnering), 2 sjalotjes, 1 e.l. zonnebloemolie, evt. ½ e.l. walnootolie, 4 versgemalen witte peper, kruidenzout (bijv. Herbamare), versgeraspte nootmuskaat, 1/8 l slagroom (wil je het minder vet gebruik dan een half pakje room culinair, of nog beter: room fris; (wil je geen zuivel gebruik dan Soja-culinair (Alpro-Soya Cuisine), klein bosje verse kervel (50 g), 50 g grofgehakte walnoten,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2007
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

appeltaartje; suikervrij, glutenvrij, koemelkvrij, notenvrij

Een taartje zonder suiker, zonder gluten, zonder noten en als je wilt zonder zuivel en als je wilt zonder soja en toch feestelijk en lekker.

INGREDIENTEN

10 eetlepels havermout, 1/2 citroen, 3 appeltjes, 2 rijpe bananen, 2à3 eieren, hand rozijnen, 1 1/2 eetlepel olie naar keuze, kaneel, zout, 1/2 stuk tahoe of yoghurt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Bruschetta Smeersel

Smeerseltje lekker voor bij stokbrood of op toastjes.

INGREDIENTEN

- Heel pakje Philadelphia (ander pakje zuivel roomkaas kan ook, maar die zijn meestal veel te dun ervoor), - Olijfolie (3 eetlepels), - Bruschetta kruiden, rosso (3 eetlepels), - Water (3 eetlepels)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.

scones

INGREDIENTEN

250 gr zelfreizend bakmeel, 50 gr koude boter, 1 ei, 2 tot 4 eetl suiker, wat je zelf lekker vind., 1 dl zure zuivel of 6 eetl (dat kan karnemelk, yoghurt, kwark of zure room zijn). Als het karnemelk is, dus iets dunner zou ik niet meer dan 75 ml nemen)., snufje zout, los geklopt ei om te bestreiken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

frisse rodezuurkool

Zalig

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool naar smaak 1 grote pot rodekool met appel, 1 beker yofu (zuivel van alpro soya) in het zuivelvak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Peperkoekterrine.

* Kaas op kamertemperatuur kunt u mooi uitstrijken. * Leg een groot vel plasticfolie in de vorm. * Dan is de opgesteven terrine heel makkelijk te ontvormen. * Voor de peperkoek,ik persoonlijk koop peperkoek die per twee verpakt zitten in een groot pak.

INGREDIENTEN

* 300 gr peperkoek., * 100 gr Explorateur of andere kaas met "smeltend" zuivel., * 100 gr rambol met noten., * 1 eetlepel kweeperengelei of appelgelei., * 4 walnoten.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalm met pasta

Een heerlijk snel gezond recept! Behoort tot 1 van mijn favoriete! Makkelijk te bereiden en erg smakelijk.

INGREDIENTEN

2 gaar gerookte zalm filets/moten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, Cherry tomaatjes, Half pakje zuivel spread light, 2 hardgekookte eieren, Bieslook, Citroen, Kappertjes, Pasta naar keuze 80-100 gram pp, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met tomaten, rucola en gehakt

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel (c1000), 2 uien, in partjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 pakje valess gehakt uit zuivel ? 240 g, 500 g pomodori tomaten, 1 el gedroogde oregano, 1 blikje tomatenpuree ? 70 g, peper, zout, 400 g spaghetti, 75 g rucola (c1000), grof gesneden, 100 g pastakaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Quiche Toscana

Uit: Weekend Knack Culinair

INGREDIENTEN

1 vel kruimeldeeg (kant en klaar, Delhaize rayon zuivel), 500 g gehakte bladspinazie, 100 g gerijpte geitenkaas, 1 teen knoflook, 1 handje pijnboompitten, 100 g versneden droogtomaatjes, 1 mespunt zout, 1/2 l halfvolle melk, 4 eieren, 50 g bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

IERS ROZIJNENBROOD

Een stevig en fris smakend brood ,vooral lekker als je het vers en warm eet met wat roomboter.De structuur lijkt op die van scones!

INGREDIENTEN

* 450 g Bloem, * 1 Theelepel Zout, * 2 Eetlepels Bakpoeder, * 1 Eetlepel Suiker, * 85 g ongezwavelde Rozijnen, * 3 dl Karnemelk., Om rozijnen blank te houden worden ze veelal gezwaveld., U kunt rozijnen onder de kraan afspoelen om zwavelresten te verwijderen., Laat ze dan voor gebruik goed uitlekken!, Ongezwavelde rozijnen zijn o.a. te koop bij de natuurwinkel., U kunt de karnemelk ook vervangen door yoghurt of zure room, Het zuur uit de zuivel zorgt voor wat extra rijskracht.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Iers
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pasta ovenschotel!

Heerlijk recept!

INGREDIENTEN

270 gr pasta, pennen of fusilli, , 1 bakje zuivel spread light bieslook AH merk of 1 bakje Boursin sjalot&bieslook, , 1 broccoli, , 250 mini trostomaatjes(grootte van cherry tomaatjes), , 1 soeplepel kookvocht(niet de eetlepel maar echt de lepel voor soep op te scheppen uit de pan), , 90 gr geraspte Parmezaanse kaas., , 2 lappen tilapiafilet, , Olijfolie, , Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Notenbrood

Snel een heerlijk notenbrood op tafel.

INGREDIENTEN

500 gr volkorenmeel, 1 theelepel zout, 1 zakje gedroogde gist, 2,5 dl water, 100 gr gemengde gehakte noten, 100 gr rozijnen, 50 gr zonnebloempitten, 6 eetlepels magere kwark,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Boerensalade uit Normandie

Deze boerensalade heeft zijn oorsprong in Normandie. Typerend voor deze streek is het gebruik van zuivel, heerlijke boerenboter, room, kaas, enz. Voor de dressing in deze salade wordt dan ook licht opgeklopte slagroom gebruikt.

INGREDIENTEN

3 flinke vastkokende aardappelen van gelijke grootte - 3 stengels bleekselderij - 1 dikke plak gekookte ham (plm. 1 cm dik) - 1 dl slagroom - zout - versgemalen peper - mespunt suiker - citroensap - 25 gr walnoten - 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes - 1 el fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Milkshakes

Snel, makkelijk en eindeloos te varieren!

INGREDIENTEN

250 ml ijskoude melk - fruit naar keuze (bijvoorbeeld banaan, frambozen, aardbeien, mango enz.) - suiker (liefst druivensuiker maar gewone suiker mag ook) of zoetstof

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Tzatziki

Zuivel voorgerecht of bijgerecht, bijv. bij moussaka, vegetarisch of niet.

INGREDIENTEN

Kuipjes (2) Griekse yoghurt (alberthein), Craime fraiche, zout, peper, veel knoflook, en komkommer, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hasselback kip met Apetina® witte kaas, tomaat en zoete aardappelfriet

Apetina® witte kaas in een plak heeft een stevige structuur en is gemaakt van een smeuïge zuivel. Het is een kaas met een zilte, rinse smaak. Het plakje Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaas is verkrijgbaar in plakjes van 150 gr.

INGREDIENTEN

1 plak Apetina® witte kaas, verkruimeld, 4 kipfilets, 4 tomaten, in plakken, 15g verse Italiaanse kruidenmix, grof gehakt, 600g zoete aardappelfriet, 6 el olijfolie, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoomde eieren met garnalen

Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie.

INGREDIENTEN

- 4 eieren, - 2 bosuitjes, - 1 rode peper, - 100 gram gekookte garnalen, gepeld, - 2 el korianderblad, fijngehakt, - driekwart liter kokosmelk, - 2 tl Thaise vissaus, - 1 el limoensap, - 1 limoen, - boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kiwipudding

Toetje met maar 75 kcal.

INGREDIENTEN

- 4 kiwi's, - 1 bakje magere kwark, - 3 dl magere yoghurt, - zoetstof

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Mandarijntjeskwark

Zo maakte mijn moeder het altijd voor mij. Veel beter dan die supermarkt-vruchtenkwark! Lekker makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

1 bak magere kwark naturel, 1 bekertje slagroom (250 ml) suiker, mandarijntjes: van die lekkere zure! (zoveel je lekker vindt, ander fruit mag ook)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

tortilla's

Zo maakt u in een (1) wip uw eigen tortillas voor op de mexicaanse tafel. Het kost ongeveer niks, het is veel lekkerder en het is leuk. Dus nooit meer van die vieze k&k flappen kopen hoor.

INGREDIENTEN

Voor twee tortillas dus een persoon: kopje bloem; tl zout; twee el maismeel, let op: geen maizena want dat is dus helemaal niet lekker; iets zuivelachtigs, wat je hebt: melk is goed, yoghurt is heel lekker, klont roomboter, creme fraiche, weet ik veel. Okee, en dan nog, als je geen boter hebt gebruikt, iets vets, liefst olijfolie. De precieze hoeveelheden zijn altijd anders en wijzen zich vanzelf, let maar op.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Yoghurt trifle

Gemakkelijk in de zomer, een beetje van jezelf en een beetje............

INGREDIENTEN

2 plakjes cake, 1 klein blikje bessen op siroop, 4 abrikozen (of 2 perziken of nectarines), ? 2 dl. yoghurt, ? 2 dl. vanillevla, chocoladehagel (evt. spuitbus slagroom)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Warme Franse Quiche gemaakt van Maroilles kaas

De Maroilles heet de beste kaas van het Noorden te zijn. Het is zonder enige twijfel eerst en vooral de oudste. Zijn ontstaan wordt toegeschreven aan de monniken van de abdij van Maroilles, Vandaar zijn naam.

INGREDIENTEN

200 gram bloem 150 gr zachte boter 300 gram nauwelijks gerijpte Maroilles 100 gr uitgelekte platte kaas 3 eieren zout en peper nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hutspot met Apetina® witte kaas en koriander

Apetina® witte kaas in een plak heeft een stevige structuur en is gemaakt van een smeuïge zuivel. Het is een kaas met een zilte, rinse smaak. Het plakje Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaas is verkrijgbaar in plakjes van 150 gr.

INGREDIENTEN

1 blok Apetina® witte kaas, gesneden, 800g kruimige aardappels, geschild, 800g hutspotgroenten, 10 takjes koriander, grof gehakt, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

lauwwarm dessert

Warme appel met koude yoghurt

INGREDIENTEN

Magere yoghurt, 1 appel

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Kots

Een mengsel van allerlei soorten zuivel en de naam geeft absoluut niet aan hoe hte smaakt, probeer het maar en je zult het merken!!

INGREDIENTEN

1 pak yoghurt, 1 bak (500 gram) magere vruchtenkwark, 1/2 liter slagroom, 1 pakje Saroma(smaak naar keuze), 1 pak vanillevla

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Koude Komkommersoep

Voor de dagen van 25 graden en warmer of gewoon als een lekker voorafje

INGREDIENTEN

2 komkommmers, , 0,5 dl yoghurt, , 1 limoen, , bosje munt, , 1,5 eetl herbamare, , peper uit de molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2004
  •  
  •  20-30 min.

boerenzuivel met appel en rozijnen

Een lekker fruitig toetje

INGREDIENTEN

Boerenyogurt of kwark, per persoon een halve appel, boter, kaneel, suiker, rozijnen.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Feesttaart Eetbeestje

Zuivel vrij

INGREDIENTEN

500 ml Nutrilon Pepti Plus, , 6 blaadjes gelatine wit, , klein blikje mandarijnen, , ca 16 lange vingers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  •  
  •  10-20 min.

Fruitsmoothie a la Vink

Het idee is zo simpel, maar ik maak het sinds enkele weken praktisch elke middag met mijn gloednieuwe blendertje! Ik heb een Tristar blender met een beker die kan worden voorzien van afsluitbaar deksel met drinkgat, die dus mee kan worden genomen voor onderweg. Het is een ideale manier om fruit en zuivel tot je te nemen, zonder calorie van suikerrijke sapjes uit een pak, siropen en frisdranken op fruitbasis en je krijgt meer vitaminen binnen dan de gangbare fruit(drink)zuivel. Een vitaminebommetje dat met eender welk fruit gemaakt kan worden, al naar gelang het seizoen. Dit recept is voor 1 grote fruitliefhebber, of 2 a 3 kleinere.

INGREDIENTEN

Voor ca. 500 gram smoothie:,, - 1-2 conference peren,, - 1 banaan,, - 1 kiwi,, - 100-125 gr magere yoghurt,, - 100-125 ml dubbelfriss light,, Als je dit als ontbijt of lunch wilt gebruiken, ter vervanging van bijvoorbeeld brood, kun je ook nog een eenpersoons portie brinta of andere volkoren ontbijtgranen toevoegen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2014
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Mosselen met Thaise basilicum

Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie/Immerc.

INGREDIENTEN

- 2 kilo mosselen, - 2 teentjes knoflook, - een stukje laos van ca. 7 cm, - 1 rood pepertje, - 3 stengels citroengras, - een zakje Thaise basilicum, - zonnebloemolie, - 2 el Thaise vissaus, - 2 dl slankroom, - 1 tl maizena, - zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEVULDE CAKE MET AARDBEIEN-KWARK

INGREDIENTEN

1 cake (HEEL LEKKER VAN ALDI)*, 2EIEREN.*50 GR:WITTE BASTERTSUIKER.*, 450 GR:AARDBEIEN KWARK.*, 10 GR:WITTE BLADGELATINE.*, SCHEUTJE AARDBEIEN-SIROOP 3EETL.WATER.*, HALVE AARDBEIEN,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Koude Komkommersoep

Zacht en fris van smaak. Voor dagen boven de 25 ?

INGREDIENTEN

, 2 komkommmers, 1 dl creme fraiche, 0,5 dl yoghurt, 1 limoen, bosje munt, 1,5 eetl herbamare, peper uit de molen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top