Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Winter Dessert

Winter dessert recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dessert Met Bosbessen En Perziken

(Zomer) Heerlijk geurende zomervruchten met een luchtig deeghoedje. Lekker met ijs!

INGREDIENTEN

*250 g bosbessen *3 perziken *1 el citroensap *2 el ahornsiroop *snufje kaneel *2 eieren *2 el bruine suiker *1 dl yoghurt *50 g bloem *50 g gemalen hazelnoten *1 el maizena *boter voor de bakvormpjes

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Gelders gehaktbrood (maar eerder Mediterraans)

Het recept is al jaren in de familie en zit als een knipsel, van voor het internettijdperk, in de recepten map. Omdat het altijd in de smaak valt heb ik het al heel vaak gemaakt en heb daarvoor het knipsel niet meer nodig, ik heb het nog wel even opgezocht om de herkomst te achterhalen maar die staat er helaas niet bij. De naam `Gelders" is eigenlijk ook verwarrend, als je de receptuur bekijkt kun je je afvragen wat het met Gelderland te maken heeft `Mediterraans` zou een betere benaming zijn. Qua weertype beginnen de zomers en de winters in ons land steeds meer op elkaar te lijken maar als dat niet het geval zou zijn dan is hij zowel zomer en winter goed toepasbaar. Winter , warm serveren met aardappelgratin, groente naar keuze en goed glas rode wijn. Zomer, lauw warm serveren met aardappelsalade of welke andere salade dan ook en een koele rosé. Wat helemaal lekker is als er een stuk(je) overblijft, de volgende dag op een geroosterde boterham met een beetje ketchup. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

750 gram half om gehakt (tip met 100% varkensgehakt van een goede slager wordt het eigenlijk nog lekkerder!), Ca. 2dl liter melk, 2 sneden brood naar keuze, Zout en peper, 1 ei, 1,5 eetlepel pesto, Sap van een halve citroen, 1 theelepel gedroogde Rozemarijnnaaldjes, 2 eetlepels grof gehakte walnoten, 75 gr geraspte oude Goudse kaas, 2 eetlepels kappertjes (uit pot), 2 el gehakte verse basilicum, 150gr plakken pittig belegen kaas, 1 ons rauwe ham (geen gerookte)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Toscaanse wintertaart met appel, abrikozen en noten

Het recept van deze lekkere taart stond in het NRC. Daar werd bij verteld dat deze taart in de winter in Toscane als dessert werd opgediend. Nou wij vonden hem heerlijk bij een kopje koffie of thee. Veel complimenten en al vaak het recept doorgegeven. Den aan 1 uur marinade-tijd.

INGREDIENTEN

25 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes, 25 gram krenten -, 50 gram gedroogde abrikozen -, 50 gram gepelde walnoten -, 50 gram geroosterde pijnboompitten -, 300 gram schoongemaakte zoetzure appels -, 1 dl Marsala OF andere zoete wijn -, 50 gram roomboter + iets om de vorm in te vetten -, 100 gram suiker -, 2 eieren -, geraspte schil van een citroen -, 150 gram bloem -, 10 gram bakpoeder -, poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kruidige roomkaastaart met speculaas.

Met alle warme smaken van de herfst en de winter, dit kruidig dessert taartje doet verlangen naar meer.

INGREDIENTEN

250 gram speculaasjes, 100 gram roomboter, voor de vulling, 280 gram zure room, 740 gram roomkaas (philadelpia), 200 gram lichtbruine basterdsuiker, 4 eieren, 1,5 theelepel vanille-extract, 1 theelepel gemalen gemberpoeder, 1,5 theelepel gemalen kaneel, 1/4 theelepel gemalen anijszaad, 1/8 theelepel gemalen kruidnagel, 1/8 theelepel nootmuskaat, snufje zout

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Trommelkoek (de originele)

Een echt klassiek recept, vroeger veel gemaakt, maar wordt tegenwoordig zelden gezien. Wordt vaak verwisseld met Broeder en Poffert. Een heerlijk warm dessert voor in de winter.

INGREDIENTEN

200 gr.zelfrijzend bakmeel, of 220 gr.bloem en 6 gr.bakpoeder..4gr.zout..geraspte citroenschil..2 eieren..1 dl.melk..20 gr.boter of margarine..20 gr.suiker..50 gr. krenten..50 gr.rozijnen..boter om vorm in te vetten..paneermeel.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Pompoen broodpudding

Zodra het kouder wordt, krijg je vanzelf zin in dit traditioneel Amerikaans dessert vol kruiden. Houd je van de categorie rode wijn, port, amandelspijs en pepernoten? Dan hoort dit zeker in je winter repertoire.

INGREDIENTEN

- 1 blik of pot gepureerde pompoen zonder toevoegingen (ca. 425 gram), - 500 ml volle melk, - 1 wit stokbrood van een dag oud, in blokjes gesneden, - 75 gr gesmolten boter, - 50 gr rozijnen, - 110 gr bruine basterdsuiker, - 100 gr witte suiker, - 3 eieren, - ½ theelepel zout, - ½ theelepel kruidnagel, - ½ theelepel nootmuskaat, - ½ theelepel allspice of piment, - ½ theelepel gemalen gember, - 2 theelepels kaneel, - 2 theelepels vanille extract

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top