Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Varkensoester

Varkensoester recepten (76) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Varkensoester met basilicumsaus

Gewoon lekker!

INGREDIENTEN

4 varkensoesters, zout en peper, 2 el pijnboompitjes, 2-3 el groene pesto, 1/8 liter creme fraiche, 1 zakje verse basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

#varkensoester met amandel

Simpel en een beetje feestelijk

INGREDIENTEN

Ca. 25 gr. boter, 4 varkensoesters a ca. 50 gr., bouillonpoeder, ca. 4 el blanke amandelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

varkensoester met roomsaus

Gegratineerde varkensoester met roomsaus

INGREDIENTEN

2 varkensoesters (a 125g),, zout, peper,, 25 g boter,, 2 plakjes rauwe ham,, 2 plakjes lichtbelegen kaas,, 1 pakje witte wijn saus, ? theelepel rozemarijn,, vierkante ovenschaal,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester met kruidenboter

INGREDIENTEN

* 4 varkensoesters (? 125 g stuk), * 2 eetl. witte wijn, * 1 teentje knoflook, * 75 g boter (op kamertemperatuur), * 1/2 theel. tijm, * 1 eetl. peterselie (verse, fijngehakt), * snufje zout, * 1 eetl. olijfolie, * snufje peper (versgemalen), * 1 theel. citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met bieslooksaus

INGREDIENTEN

4 varkensoesters (a 125 g), 75 g boter (of margarine), 3 dl room, 3 eetlepel bieslook (verse, fijngesneden), snufje zout, snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester met mosterdsaus

Lekkerrrrrrrrrrr

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 dl. appelsap, 1 dl. creme fraiche, 1 tl. tijm, 1,5 el. mosterd, 4 varkensoesters, 4 el. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester met sjalotjes en

Oesterzwammen.Lekker feestelijk.!

INGREDIENTEN

4 varkensoesters a 125 gr;versgemalen peper;50 gr boter;4 sjalotjes fijngesnipperd;150 gr oesterzwammen;zout;1 el verse peterselie,fijngehakt.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  •  
  •  10-20 min.

Varkensoester met courgette-kruidensaus

Lekker met gekookte aardappelen

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 citroen, 1 courgette (in blokjes), 1 sjalot (fijngesnipperd), 1 el. boter, 1 teentje knoflook (geperst), 1,5 tl. bouillonpoeder, 2 el. olie, 2 kleine tomaten, 2 tl. Italiaanse kruiden, 3 takjes peterselie, 4 varkensoesters, 6 sprieten bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

varkensoester met basilicumboontjes

INGREDIENTEN

1 duopak C1000 aardappelschijfjes à 700 g, 6 el C1000 olijfolie traditioneel, 1 zak C1000 sperziebonen à 500 g, zout, 4 Romeinse varkensoesters, 1 pot witte bonen à 360 g, 3 el fijngesneden C1000 basilicum, 2½ el C1000 geroosterde pijnboompitten, potje slaverrijker à 60 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester met bieslooksaus

INGREDIENTEN

? 4 Varkensoesters (a 125 g), ? 75 g boter (of margarine), ? 3 dl room, ? 3 eetlepel bieslook (verse, fijngesneden), ? snufje zout, ? snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester met kersensaus

INGREDIENTEN

4 varkensoesters, a 125 g, zout, peper, 4 el zonnebloemolie, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 el bloem, 1 pot kersen, uitgelekt, vocht opgevangen, 1/2 dl rode port, 30 g roomboter, 2 takjes basilicum, blaadjes kleiner gescheurd,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met pilaurijst

Varkensoester met pilaurijst, tauge, champignons en omelet

INGREDIENTEN

4 varkensoesters (ong. 125 gram p.p.), half bakje champignons, 1 a 2 ons tauge, 3 eieren, 1 zakje kruiden voor chinese omelet (conimex), 1 zakje Pilau rijst, Ketjap, Pindasaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gegrilde varkensoester met yoghurtsausje

Lekker mals stukje vlees met gefrituurde groenten ?renske54

INGREDIENTEN

1 varkensoester van ca. 150 gram, citroenolijfolie, peper en zout, een halve winterwortel, in zeer dunne plakjes, een halve courgette, in dunne plakjes, bloem, 1 bakje Griekse yoghurt, 2 el Italiaanse kruidenmix, 2 el fijngehakte peterselie, olijfolie, zonnebloemolie, 1 grote teen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

INGREDIENTEN

Snufje zout, -snufje zwarte peper versgemalen, -1 el parmezaanse kaas geraspt, -2 el olijfolie, -2 tl citroensap, -2 tl Italiaanse kruiden, -4 varkensoesters a 125 g, -5 g verse basilicumblaadjes, zeer fijngehakt, -50 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester Met Tijm, Citroen En Pesto

Een heerlijke combinatie

INGREDIENTEN

4 varkensoesters, 1 bol knoflook, 1 handvol tijmblaadjes, 2 citroenen (zest en sap), 1 fles olijfolie, 1 pak gele tagliatella, 1 bos basilicum, 20 gram pijnboompitten, 50 gram parmezaanse kaas, 1 zak gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

INGREDIENTEN

? 4 Varkensoesters (a 125 g), ? 2 el olijfolie, ? 2 theel Italiaanse kruiden, ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? 50 g boter, ? 5 g basilicum (verse blaadjes, zeer fijngehakt), ? 2 theel citroensap, ? 1 el Parmezaanse kaas (geraspt), ? snufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

INGREDIENTEN

Snufje zout, -snufje zwarte peper versgemalen, -1 el parmezaanse kaas geraspt, -2 el olijfolie, -2 tl citroensap, -2 tl Italiaanse kruiden, -4 varkensoesters a 125 g, -5 g verse basilicumblaadjes, zeer fijngehakt, -50 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

INGREDIENTEN

? 4 Varkensoesters, ? 4 plakken parma ham, ? 4 blaadjes salie (vers), ? 50 gr boter, ? 1? dl witte wijn (droog), ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 125 gr gruyere (geraspt), ? 125 gr emmenthaler (geraspt), ? ? el maizena, ? zout, ? peper (versgemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

INGREDIENTEN

Snufje zout, snufje versgemalen peper, 1 eetlepel peterselie,fijngehakt, 150 g oesterzwammen, 4 sjalotjes, fijngesnipperd, 4 varkensoesters (a 125 g stuk), 50 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester Met Brie En Katenspek

INGREDIENTEN

Twee varkens oester /- 150 gr per stuk, stukje brie van 100 gr en wat plakjes katenspek

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde varkensoester met roomsaus

INGREDIENTEN

2 varkensoesters (a 125g), zout, peper, 25 g boter, 2 plakjes rauwe ham, 2 plakjes lichtbelegen kaas, 1 pakje witte wijn saus, ? theelepel rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde varkensoester met peterselieboter

INGREDIENTEN

4 varkensoesters,150 gr - 2 el olijfolie - 125 gr zachte roomboter, - 2 tenen knoflook, geperst - 15 gr verse, fijngehakte peterselie, - 1 el cognac - 1 el witte wijn - ? el citroensap, - snufje zout - snufje versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  20-30 min.

Gegrilde varkensoester met peterselieboter

Lekker met een gepofte aardappel en sla

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 el. cognac, 1 el. witte wijn, halve el. citroensap, 125 gram roomboter (zacht), 15 gram verse fijngehakte peterselie, 2 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 varkensoesters

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

INGREDIENTEN

Snufje zout, snufje zwarte peper versgemalen, 1 eetlepel parmezaanse kaas geraspt, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels citroensap, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 4 varkensoesters a 125 g, 5 g basilicumblaadjes, fijngehakt, 50 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

varkensoester met tijm, citroen en pesto

De naam van het recept spreekt al voor zich!

INGREDIENTEN

4 varkensoesters, 2 tenen knoflook, 2 tl tijm, 2 el citroensap, 4 el olijfolie, zout, peper, 1 pak tagliatelle, roerbakpakket Italiaanse groenten, 4 tl groene pesto, 50 gram geraspte (parmezaanse) kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde varkensoester met champignons en leverworst

Weer eens iets heel anders. De vulling van de kalfsoester is ook de bijpassende groente.

INGREDIENTEN

4 varkensoesters van ca 150 gram 400 gram champignons 1 el citroensap 2 el boter 2 bosjes peterselie 80 gram grove leverworst 1 el paneermeel zout en peper 1 tl nootmuskaat 4 el braadboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde varkensoester met kaas,ham roomvulling

INGREDIENTEN

4 varkensoesters van ongeveer 200 gram, 250 ml cremefresh, 100 gram geraspte kaas, 200 gram in juliene gesneden ham, zwarte peper, zout, 250 gram plakjes katenspek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ooster Varkensoester met groentejulienne;

Schep een bergje groenten op warme borden en leg de varkensoester erop Lekker met pandarijst.

INGREDIENTEN

100 gr,Dunne sperziebonen of harocots verts,gehalveerd., 1 Winterwortel van 200 gram,in dunne reepjes van, van 5 cm lang. 2 Tene knoflook,geperst., 2 el Sojasaus. 4 el Wokolie. 4 Varkensoesters,op kamer/, temperatuur. 1-2 el Verse gemberwortelgeraspt*, 1 Dunne prei,in dunne reepjes van 5cm lang., Halve struik paksoi wit en groen in dunne repen, 2 Tomaten,zonder zaadjes en in dunne reepjes., Sap van een halve limoen.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op20-01-2014
  •  
  •  

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

Lekker met spaghetti en verse peultjes

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 teentje knoflook (geperst), 1,5 dl. droge witte wijn, halve el. maizena, 125 gram geraspte Emmenthaler, 125 gram geraspte Gryere, 4 varkensoesters, 4 blaadjes salie, 4 plakken Parmaham, 50 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde varkensoester met tapenade van pistachenootjes

Kcal p.p. 290, eiwit 27 gr, vet 17 gr, koolhydraten 8 gr.

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 1 teen knoflook, 2 tl djinten, 3 el olijfolie (extra vierge), 4 varkensoesters a 100 gr, 1 zakje verse koriander (15 gr), 1 rode peper, 50 gr gepelde pistachenootjes, 1 el gemberjam, (zee)zout, versgemalen peper, 1/2 zakje veldsla

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde varkensoester met tapenade van pistachenootjes

Goed van tevoren klaar te maken

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 1 teentje knoflook, 2 tl. djinten (gemalen komijn), 3 el. olijfolie extra vierge, 4 varkensoesters, 1 zakje koriander, 1 rode peper, 50 gram gepelde pistachenootjes, 1 el. gemberjam, zeezout, zwarte peper, half zakje veldsla

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

varkensoester met taglia en portobellos<

Lekker fris

INGREDIENTEN

4 varkens oesters a 125gram ./ 250 gr tagliatelle./ 3 eetlepels olijfolie /, 1 bakje portobello paddenstoelen .1 teentje knoflook 50 gram rucola /, halve citroen uitgeperst/ verse basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester met chinese groenten

INGREDIENTEN

4 varkensoesters of magere varkensfiletlapjes, 2 teentjes knoflook.(fijngehakt), halve rode peper (in ringetjes)., stukje verse gember (geschild en fijngehakt)., 250 gram Chinese roerbakgroenten., 2 eetlepels zoete ketjap, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper en zout, rijst of mie, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Varkensoester met Goudse kaassaus

INGREDIENTEN

4 varkensoesters (ca. 125 gram elk), zout, peper, 50 gram boter, 1 dl witte wijn, 1 pakje monChou, 1 theelelep mosterd, 50 gram geraspte belegen Goudse Kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

Lekker, lekkerrrrrrrr

INGREDIENTEN

Zout, peper, 1 el. verse fijngehakte peterselie, 150 gram oesterzwammen, 4 sjalotjes (fijngesnipperd), 4 varkensoesters, 50 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

INGREDIENTEN

1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

INGREDIENTEN

1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geroosterde varkensoester met pistachenootjes

INGREDIENTEN

? 2 sinaasappels, ? 1 teentje knoflook, ? 2 theelepels djinten (gemalen komijn), ? 3 eetlepels olijfolie extra vierge, ? 4 varkensoesters (a ca. 100 g), ? 1 zakje koriander (15 g), ? 1 rode peper, ? 50 g gepelde pistachenootjes (zakje), ? 1 eetlepel gemberjam, ? zeezout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 1/2 zakje veldsla (a 75 g), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romeinse varkensoester met witte bonensalade

INGREDIENTEN

2 bakken Vitaal Rozemarijn-zee­zoutaardappeltjes à 425 g (CêlaVíta), 1 pot witte bonen à 720 g, 4 trostomaten, 5 el olijfolie extra vierge (C1000), 2 el witte balsamicoazijn (C1000), peper, zout, 3 el fijngesneden basilicum, 4 Romeinse varkensoesters,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top