Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Varkenslap

Varkenslap recepten (38) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

varkenslap met romige sinaasappelsaus

Lekker varkensvlees in een romige saus van sinaasappel

INGREDIENTEN

1 ui, 4 varkenlapjes, zout en kerriepoeder, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl bouillon, 100 g gewelde tutti frutti, 1 dl room culinair.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Varkenslap met romige sinaasappelsaus

Een zonnig varkenslapje

INGREDIENTEN

4 magere schouderlapjes (a 125 gr.), 2 tl kerriepoeder, 40 gr boter, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl bouillon, 1 gesnipperde ui, 100 gewelde tuttifrutti, 1 dl Room Culinair,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aziatische varkenslappen met heerlijke saus

Wat leuk is aan deze recept, is dat er custard door de marinade komt. Jij proeft de custard niet echt, maar dit geeft weer een anders dan anders aparte smaak aan het vlees: ECHT EEN AANRADER!

INGREDIENTEN

600 g varkenslappen, , VOOR MARINADE: , 1 e oestersaus, 1/2 t suiker, 1 t zout, 1 t sesamolie, 1 ei, 2 el tarwe meel of maïsmeel, 1 el custardpoeder, 50 ml water, 50 g maïzena, , VOOR SAUS: , 1 ui, in dunne halve ringen, olie om in te bakken (ik gebruik pindaolie), 2 e tomatenketchup, 1 e chilisaus, 1 t Worcester saus, 1 t kerriepoeder, 1 t suiker, 1/2 theelepel zout, 1 t lichte Chinese sojasaus, 3 6 e water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2012
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Pilaf

Dit is een prutje van varkensvlees met als belangrijkste ingredient perziken(sap).

INGREDIENTEN

300 g varkenslap, 2-3 uien, 2 preien, bakje champignons, evt courgette, tomatenpuree, ketjap, sambal, blik perziken op sap/siroop, peper/zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rijst pilaf

INGREDIENTEN

Rijst, Pond varkenslap in blokjes, 4 uien, in blokjes, 1 of 2 paprika`s, groot blikje tomatenpuree, 1 blik perziken, knoflook naar smaak, Ketjap, Sambal, paprikapoeder, Kerrie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

rijst met vlees en groenten

Lekker pittig eenpansgerecht van rijst, gemarineerd vlees en groenten.

INGREDIENTEN

Thaise mix groentenschotel van 400 gram (albert Heyn),rijst 2 a 3 kopjes, 3 ons varkenslap of hamlap-arachideolie-sukiyakisaus-oestersaus-paddestoelenketjap-kurkuma-ketjap manis-djahe-knoflookpoeder-djinten-zout-schenkstroop.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

tagliatelle

INGREDIENTEN

Ca 2 uien - ca 1 bakje champignons - 1 doosje van silvo PIZZA kruiden -, 1a2 pakje's houdbare slagroom -, tagliatelle - 500 gr hamlap of varkenslap -, olie of boter om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pilav

Pittige saus voor de rijst

INGREDIENTEN

1 pond varkenslap of riblap (rund), 1 rode paprika, 1 groene paprika, sambal, ui gesnipperd, knoflook geperst, kleine fles ketchup, klein blik perziken op sap, peper, zout, margarine, rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpot van varkensvlees met uien

Uit de oude Franse keuken, familierecept.

INGREDIENTEN

600-800 gram varkenslap. Dit hoort eigenlijk varkensharst te zijn met kanrrebeentje, maar er zijn nog maar weinig slagers die weten wat dat is. Bijna alle varkensvlees voldoet, ik heb het zelfs ooit met varkenshaas gemaakt, ook lekker, maar eigenlijk te mager. Erbij minstens 1 kilo uien.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  •  
  •  > 120 min.

Varkensfilet met yoghurt-mosterdsaus

We aten dit met snijbonen. Sara vond het erg lekker.

INGREDIENTEN

250 gram varkenslap, 250 gram krieltjes, 50 gram boter, 2 eetlepels grove mosterd, 400 ml volle yoghurt, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witte-bonenschotel met saucijsjes

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 l. blik witte bonen, 1/2 l. blik krielaardappelen, 1/4 l. blik wortelen, 1 eetl. bloem, 4 saucijsjes, 150 g magere varkenslap, zout, peper, 50 g boter of margarine, 1 teentje knoflook, 1 eetl. tomatenpuree, 1/2 l. blik tomaten, 1 theel. rozemarijnnaaldjes, 1/4 theel. tijm.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paprikaprutje

Vol vitamines en heerlijk

INGREDIENTEN

Paprika, ui, vlees naar keuze, (gehakt of varkenslap of biefstuk) boter of olijfolie,laurierblad, peper en zout, bloem, aromat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolschotel

Lekker voor niet zuurkool eters

INGREDIENTEN

500 g varkensvlees (varkenslap, hamlap, ontbeende schouderkarbo, enz)., een speklap., 500 g kruidenzuurkool., 800 g vastkokende aardappelen., 1 eetl. boter., 1 theel paprikapoeder., zout, peper, nootmuskaat., 0.6 l vleesbouillon (blokje)., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Goulash uit Dusseldorf

Deze Hongaarse Goulash hebben wij voor het eerst gegeten in Dusseldorf. Recept van onze schoonzuster Renate

INGREDIENTEN

1 runderlap, 1 varkenslap, elk van 150 gram., 3 uien,3 teentjes knoflook,6 grote ontvelde tomaten,zout, peper uit de molen,3 eetlepels olijfolie,1/2 groene en een 1/2 rode paprika, 2 theelepels milde paprikapoeder,1 dl rode wijn, (Chianti) 2 takjes bladselderij,2 takjes pepterselie,1 takje verse tijm,2 takjes majoraan,2 laurierblaadjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Drie vlezen pot

Uit de ouderwetse keuken

INGREDIENTEN

50 gr boter-150 gr doorregen varkenslap-150 gr doorregen malse runderlap-150 gr doorregen malse lamslap of kipfilet-2 el (kruiden)azijn-1 winterwortel-1 prei-1 koolrabi-½ knolselderij-2 uien-ruim ½ kg aardappelen-1 bouillontablet-bosje peterselie-peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

nasi goreng van Wanda

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 15 a 20 gram margarine, 250 gram kipfilet (of varkenslap), 3 middelgrote uien, 5 teentjes knoflook, 1 middelgrote prei, 4 eetlepels ketjap manis, margarine, Boemboes:, 1 eetlepel sambal oelek, 1 theelepel vetjin zout, peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Babi Pangang Knapperige

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, , 800 g varkensvlees aan 1 stuk (varkensham, schouderkarbonade, varkenslap of speklap), 1 ui, 6 teenjes knoflook, 5 cm gember, 6 eetlepels ketjap manis, sap van 1 citroen of limoen, 1 eetlepel zout, 1 steranijs, 1 eetlepel laos, , Babi pangang saus, , 1 groot blikje tomatenpuree, 6 eetlepels gembersiroop, 1 steranijs, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels donkere suiker, eventueel ananassap, citroensap, zout en sambal naar smaak,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2013
  •  
  •  0-10 min.

Oostpruisische schoenlapperspastei

Pittige ovenschotel

INGREDIENTEN

-750 g gekookte aardappelen in de schil, -200 g magere runderlap (in reepjes gesneden), -200 g magere varkenslap (in reepjes), -2 uien (fijngehakt), -2 eetlepels olie, -zout en versgemalen witte peper, -120 g augurken (in dunne plakjes), -boter om in te vetten, -1/4 l zure room, -100 g ontbijtspek in plakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Stoofpotje Met Salie En Cider

Bron: www.vlees.nl

INGREDIENTEN

2 appels (geschild en in schijfjes), 1 eetlepel bloem, 50 g boter, 3 deciliter cider, 1 citroen (geraspte schil), 1 deciliter creme fraiche, 4 stuks doorregen varkenslap (150 g elk), 1 eetlepel kerriepoeder, snufje peper, 1/2 eetlepel salie (gedroogde), 1 ui (fijngesnipperd), 1 winterwortel (in kleine blokjes), snufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse Eendenpastei

Lekker voor een buffet van hartige taarten

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 600 g eendeborstfilet, 100 g kippelevertjes, 250 g doorregen varkenslap, 50 g vet rookspek, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 200 g ontpitte pruimen (Pruneaux), 1/2 dl cognac, 1 ei en 1 eidooier, zout, peper, voor het deeg:, 2 pakken kant en klaar deegbodems (Herta)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chinese mie met groenten en vlees

Snel te maken en toch gezond door verse groenten

INGREDIENTEN

Plm. 300 gram gemengd vlees (speklapjes, varkenslap, kipfilet), 1 theelepel Chinese 5-kruidenpoeder, 2 theelepels Surinaamse massala, 1 scheutje ketjap (sojasaus), 300 gram spitskool, 1 rode puntpaprika, 2 uien, 1 teentje knoflook of knoflookpasta uit een potje/flesje, 150 gram Chinese mie (kooktijd 3 min.), olie om te bakken, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pichelsteiner Vlees

Dit is een klassiek Duits eenpansgerecht; stevige winterkost.

INGREDIENTEN

-50 g merg, -200 g runderriblap, -200 g lamsboutvlees, -200 g doorregen varkenslap, -3 uien, -4 wortelen, -1/2 selderijknol, -350 g aardappelen, -2 preien, -1/2 kleine witte kool, -zout en zwarte peper uit de molen, -1 th lepel kummel, -1 th lepel gedroogde majoraan, -1/2 l water, -veel peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpotje met salie en cider

INGREDIENTEN

? snufje peper, ? snufje zout, ? 1 citroen (geraspte schil), ? 1 ui (fijngesnipperd), ? 1 winterwortel (in kleine blokjes), ? 1 deciliter creme fraiche, ? 1 eetlepel bloem, ? 1 eetlepel kerriepoeder, ? 1/2 eetlepel salie (gedroogde), ? 2 appels (geschild en in schijfjes), ? 3 deciliter cider, ? 4 stuks doorregen varkenslap (150 g elk), ? 50 g boter, ? stafmixer

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

varkensrollade met wortelvla

Feestelijk gerecht voor elke dag; 8 pers.; bereidingstijd +- 1u15; Deze lekkere bereiding kan trouwens heel goed geserveerd worden met een slaatje)

INGREDIENTEN

De varkenslap is een uitgebeend stuk van de rib, gelijkmatig losgesneden tot een grote vleeslap.Vulling:, 200 g broodkruim, melk, 200 g gehakt, peper, zout, salie, geraspte sinaasappelschil, 2 losgeklopte eieren, een lepel mosterd; 100 g boter.Wortelvla:, 800 g wortelen, 400 g aardappelen, 2 uien, 50 g boter, peper, zout, muskaatnoot, peterselie als eindgarnituur

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Snert 2014

Na al dat zomer gedoe, zijn we weer aan winterpotten toe. Oktober als snert maand verklaard, pootjes, erwten, karbonaad.

INGREDIENTEN

4 liter tuinkruidenbouillon (van blokjes), 500 g spliterwten, 3 60 g schouderkarbonades, 1 varkenspoot of 2 boven poten van varken, 400 g hamschijf, 300 g vetspek, in blokjes, 300 g Gerookte boeren Schwarzwälder buikspek (aan een stuk), 200 g ui, fijn, 2 x 275 g Gelderse rookworst, kleine knolselderij, in blokjes, 1 grote prei, in ringen, winterwortel, in blokjes, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Franse varkensblokjes met champignons en spekjes

Een heerlijk sudderpotje met varkensfricandeau. Serveer met wortelstampot en een witlofslaatje... om duimen en vingers af te likken

INGREDIENTEN

, 500 g varkenslapjes (in blokjes van 2 1/2 cm), 3 eetlepels olijfolie, 100 g spekblokjes, zwarte peper (versgemalen), 3 uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 250 g champignons (in plakjes), 2 1/2 dl witte wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 takjes selder (vers, fijngehakt), 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel tijm, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel allesbinder, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cambodja:Phoat Khsat

Cambodjaanse rijst met kip, varkensvlees en garnalen

INGREDIENTEN

300 gram rijst/6 sjalotjes/5 teentjes knoflook/100 gram kipfilet/100 gram varkensvlees/100 gram grote garnalen/5 el. olie/venkel/1 el. gedroogde garnalen/2 eieren/1 el.melk/1 groene paprika/1 el.azijn/nuoc mam(vissaus)/zout/suiker/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse varkenslappen

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

INGREDIENTEN

? 500 g varkenslapjes (in blokjes van 2 1/2 cm);, ? 3 eetlepels olijfolie;, ? 100 g spekblokjes;, ? zwarte peper (versgemalen);, ? 3 uien (fijngehakt);, ? 2 teentjes knoflook (geperst);, ? 125 g champignons (in plakjes);, ? 2 1/2 deciliter witte wijn;, ? 2 1/2 deciliter bouillon (kip);, ? 2 takjes selderij (vers, fijngehakt);, ? 1 theelepel rozemarijn;, ? 1 theelepel tijm;, ? 1 laurierblaadje;, ? 1 eetlepel allesbinder;, ? zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zweedse Hachee

Zeer simpel maar toch heel lekker eenpansgerecht

INGREDIENTEN

1 kipfilet, 1 varkenslapje, 3 stukken spek klein bakje champignons, 2 ajuinen, 1 paprika, enkele teentjes look, 1 ei, aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Provencaalse varkenslappen met ratatouille

INGREDIENTEN

? 500 g varkenslappen (in blokjes van 2? cm), ? snufje peper (versgemalen), ? 6 eetlepels olijfolie, ? 1 aubergine (in blokjes van 1 cm), ? 1 ui (in ringen), ? 1 teentje knoflook, ? 1 courgette (in plakjes), ? 3 tomaten (in blokjes), ? 1 eetlepel tomatenpuree, ? 2 dl bouillon (kippen), ? 2 theelepels Provencaalse kruiden, ? snufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erwtensoep van mijn moeder

INGREDIENTEN

Spliterwten, schouderkarbonades, rookworst, prei, knolselderij en een winterwortel., 1 doosje Honig Erwtensoep

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2007
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Scaloppine de ternera con funghi porcini

INGREDIENTEN

Mals dun varkenslapje, plakje ham, 1 bakje champignons, 250 ml slagroom, 2 teentjes knoflook, peper, 1 uitje, olijfolie, african zeezoutmix van fairtrade original (te koop bij de plus of wereldwinkel), Samen met Salade Nicoise (zie google) met gebakken aardappeltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Bruine bonen met rijst

INGREDIENTEN

1 dikke plak pekelvlees ca. 100 gr., 2 dikke plakken gekookte ham ca. 200 gr., 1 varkenshamlap ca. 200 gr., zout, zwarte peper uit de molen, nootmuskaat of fijngemalen foelie, 3 el. olie, 2 middelgrote uien, in smalle ringen gesneden., 1 middelgrote prei, in smalle ringen gesneden, 1 kleine rode en 1 kleine groene paprika bij voorkeur ontveld vruchtvlees in smalle reepjes gesneden., 2 teentjes knoflook ragfijn gehakt, 2 el. tomatenpuree, 1 tl. Worcestershire sauce (Lea & Perrins), 2 tl. hot peppersauce (Louisiana Gold), 1 tl. rietsuiker of rietsuikerstroop, 1 groot blik bruine bonen uitlekgewicht 650 gr., 1 el. fijngesneden bladselderij,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

NASI GORENG GARNI

Rijst/deegwaren Gerechten

INGREDIENTEN

VOOR NASI:, , 150g witte rijst - 150 g doorregen varkenslap(speklap) - 50g prei - 50g ui - knoflook - slaolie - sambal - ketjap - zout - peper - koepoek, , VOOR VARKENSSATE:, , 50g varkensvlees - ketjap - ui - citroensap - zout - peper, , VOOR PINDASAUS:, , 50g ui - een eetlepel pindakaas - knoflook - olie - sambal - ketjap - djahe

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bruine bonen met rijst

In Suriname maakt men een dergelijk gerecht met zoutvlees dat in het recept is vervangen door pekelvlees.

INGREDIENTEN

1 dikke plak (ca. 100 gram) pekelvlees, 2 dikke plakken (ca. 200 gram) gekookte ham, 1 varkens(ham)lap (ca.200 gram), zout, zwarte peper uit de molen, geraspte nootmuskaat of fijngemalen foelie, 3 eetl. (zonnebloem)olie, 2 middelgrote uien, in smalle ringen gesneden, 1 middelgrote prei, in smalle ringen gesneden, 1 kleine rode en 1 kleine groene (Turkse) paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden, 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, 2 eetl. tomatenpuree, 1 theel. Worcestershire sauce (Lea & Perrins), 2 theel. hot peppersauce (Louisiana Gold), 1 theel. rietsuiker of rietsuikerstroop (Lyle's Golden Syrup), 1 groot blik bruine bonen (uitlekgewicht ca. 650 gram), 1 eetl. fijngesneden bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Babi Pangang

INGREDIENTEN

1 Kg varkensbuiklappen met zwoerd aan een stuk, 1 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels boemboe babi panggang, 3 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker, 2 theelepels maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bruine bonen met rijst

Iedereen zong het en thuis kwam het in de jaren vijftig vooral 's winters vaak op tafel: Bruine Bonen met Rijst. Een oorspronkelijk Surinaams gerecht met zoutvlees, ham en vers varkensvlees waarover Max Woiski jarenlang heeft gezongen. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw wist vrijwel iedere Nederlander wat BB met R inhield. Het kwam dan ook 's winters in vrijwel elk gezin wel enkele malen op tafel. En wie dat thuis niet kreeg voorgezet troostte zich bij het gelijknamige lied dat Max Woiski vanuit zijn club in de Amsterdamse Leidsestraat in Amsterdam destijds tot een bekende Nederlander maakte. In Suriname maakt men een dergelijk gerecht met zoutvlees dat in het recept van vandaag is vervangen door pekelvlees.

INGREDIENTEN

, , , , , , 1 dikke plak (ca. 100 gram) pekelvlees, , 2 dikke plakken (ca. 200 gram) gekookte ham, , 1 varkens(ham)lap (ca.200 gram), , zout, , zwarte peper uit de molen, , geraspte nootmuskaat of fijngemalen foelie, , 3 eetl. (zonnebloem)olie, , 2 middelgrote uien, in smalle ringen gesneden, , 1 middelgrote prei, in smalle ringen gesneden, , 1 kleine rode en 1 kleine groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden, , 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, , 2 eetl. tomatenpuree, , 1 theel. Worcestershire sauce, 2 theel. hot peppersauce, , 1 theel. rietsuiker of rietsuikerstroop, , 1 groot blik bruine bonen (uitlekgewicht ca. 650 gram), , 1 eetl. fijngesneden bladselderij, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Wadjang Snel

Gerecht m.b.v. de Wadjang. Snel klaar. Kan voor 1 tot 8 personen worden klaargemaakt. Variaties op het thema zijn simpel en zelf te bedenken.

INGREDIENTEN

Basisrecept met ingredienten voor 1 persoon:, ? kipfilet of 1 varkenslapje, ? prei of ? heel dunne prei, 1 kopje kippen- (kipfilet) of runderbouillon (varkenslapje), 1 kleine ui, ? rode paprika, 1 eierlepel ve-tsin, 1 eierlepel zout, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 eierlepel sambal oelek, aardappelmeel, olie., , Uitbreidingen, wat ideeen (enkel of gecombineerd toe te voegen):, ? ons tauge, ? komkommer, 5 schijfjes winterwortel, stuk of 6 champignons, 1 spaanse peper, 1 kleine stronk broccoli, ? blikje vruchten op sap.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top