Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Varkensfilet

Varkensfilet recepten (889) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Varkensfilet

Varkensfilet met appel en ui (270 cal p.p.)

INGREDIENTEN

200 gram varkensfilet, zout, peper, mespunt majoraan, 1 eetl boter of dieet margarine, 2 sjalotjes, 1 zachtzure appel, 1 dl appelsap, 3 eetl halvanaise, 1 eetl tomatenketchup.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-1998
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Varkensfilet

Met appel-gembervulling en portjus.

INGREDIENTEN

3 eetl. olijfolie., 3 plakjes dikke bacon., in kleine blokjes., 4 cm. verse gemberwortel, fijngesneden., 3 appels, in kleine blokjes., 6 bosuitjes, in ringetjes., 3 stukken varkensfilet (a ca. 500 gr)., 4 teentjes knoflook, geperst., 2 potten gevogeltefond (a 380 ml.).\150 ml. witte port., 100 gr. koude roomboter, in blokjes., 150 gr. vet spek (vleeswaren)., 2 takjes bladselderij, fijngesneden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensfilet

Pakje uit Oostenrijk>

INGREDIENTEN

400 gr diepvries bladerdeeg, 1 ui gesnipperd, 400 gr champignons fijn gehakt, 1/2 bosje peterselie " ", 2 el boter, zout en peper, 800 gr varkensfilet, 2 el olie, 1 tl rozemarijn, 1 ei, wat bloem (voor het uitrollen), 4 plakjes ham (80 gr)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

varkensfilet

Een favoriet gerecht voor mijn dochter die er wel van kan blijven eten!

INGREDIENTEN

2 varkensfiletlapjes van ong.150 gr., Zout, versgemalen peper,2 el olijfolie, 200 g sjalotjes, in vieren,1 teentje knoflook fijngesneden, 3 dl droge witte wijn, 1,5 dl slagroom, 100 g gorgonzola verkruimeld.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Varkensfilet

INGREDIENTEN

8 dunne varkensfilet-lapjes, zout, peper, mosterd, doosje champignons, pakje slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

varkensfilet

INGREDIENTEN

500 a 600 gr. varkesfilet aan 1 stuk, 100 gr. boter, ? zakje kruidenmix voor varkensvlees (silvo), 4 eetl. zilveruitjes of geblanceerde sjalotjes, 1 eetl. mosterd, 1 glas droge witte wijn (of water).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensfilet met ananas

INGREDIENTEN

800 gr varkensfilet, 4 schijfjes ananas (blik), 10 el ananassap, 2 el zoute sojasaus, 2 el basterdsuiker, 2 el lichte rijstazijn, 1 el bloem, snuifje suiker, zout, peper, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vindaloo [Indiaas pittig curry gerecht]

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensfilet Umberto

De tweede dag serveren met erwtjes en rijst of aardappelpuree. In plaats van erwtjes, een salade van twee gehakte witlofs met twee verkruimelde hardgekookte eieren, gemend met een beetje yogonaise en curry ketchup en paprikapoeder.

INGREDIENTEN

Varkensfilet 700 gr (voor 2 personen en voor 2 dagen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensfilet met stoofperensaus

Lekker mals stukje varkensvlees uit de oven met paddestoelen en stoofpeertjes saus

INGREDIENTEN

Varkensfilet stuk, Kookvocht van stoofperen, Bospaddestoelen, Champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkensfilet met Gorgonzolasaus

INGREDIENTEN

5 ons varkensfilet, 1 ons ontbijtspek, 5 lente uitjes, 300 gr gorgonzola, groot bekertje creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Varkensfilet

Varkensfilet met een vulling van jonge prei

INGREDIENTEN

1-1,2 kg varkensfilet aan een stuk, 600 gram jonge preien (dun), 150 gram katenspek, vier-seizoenen-peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

varkensfilet met roerbakgroenten

Lekker snel, ook geliefd bij kinderen

INGREDIENTEN

350 gr. varkensfilet, 1 bamipakket (500 gr.), 1 blikje mais, zakje mix voor pindasaus (voor 2 dl), 2 el olie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

CYPRISCHE VARKENSFILET

Moet 3 uur marineren.

INGREDIENTEN

*750 gr varkensfilet*, VOOR DE MARINADE;, *5 el olijfolie*5 el citroensap*1 el gekneusde jeneverbessen*1 el oregano*zout,peper*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  •  
  •  10-20 min.

Varkensfilet met chilisaus

Pittig gerecht, dat erg lekker smaakt met gebakken aardappeltjes

INGREDIENTEN

-2 stukken varkensfilet (van ong. 400 g), -2 eetlepels ahornsiroop, -1 eetlepel chilipoeder, -olijfolie, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensfilet Met Gorgonzola

Varkensfilet met sjalotjes en gorgonzola:onweerstaanbaar lekker.

INGREDIENTEN

4 Varkensfiletlapjes van ongeveer 150 gr., zout en versgemalen peper, 4 eetl. olijfolie, 400 gr. sjalotjes, in vieren, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 6 dl.droge witte wijn, 300 ml. slagroom, 200 gr. gorgonzola, verkruimeld

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensfilet Met Roomkaassaus

Gebakken varkensfilet met een sausje van roomkaas en witte wijn

INGREDIENTEN

Varkensfilet ? 250 gr, roomkaas met look en kruiden bijbv. paturain of boursin, witte wijn, room ongeveer 1dl, boter, sjalotje, bieslook en peterselie van ieder ongeveer een eetlepel, liever meer bieslook dan peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

varkensfilet met kaas

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1lep.olie - 150gr.boter - 300gr.zeer oude kaas - scherpe fransemosterd - 1potje slagroom - 1blik grote perzikken - 1potje bosbessenjam -varkensfilet -ongeveer 1kilo

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gyros

Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar

INGREDIENTEN

500 gr. varkensfilet, 4 tenen knoflook, 2 fijngehakte uien, sap van 1 citroen, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 2 eetlepels pittig paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout, 1 rode paprika, 1 rode peper, 75 ml. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

varkensfilet met mosterd-honingsaus

INGREDIENTEN

600 gr. varkensfilet aan 't stuk3 eetl. dijonmosterd50 gr. boter1 dl. runder- of kalfsbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensfilet Met Zuurkool

INGREDIENTEN

600 gr. varkensfilet;500 gr. wijnzuurkool;1 blikje tomatenpuree;2 dl. zure room;50 gr. boter; 1dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensfilet met vijgen

Feestelijk vlees uit de oven.

INGREDIENTEN

2 eetl. jeneverbessen4 vijgenolijfoliepeperzout800 gr. varkensfilet, of -rollade1 bosje salie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Varkensfilet

Lekker en apart

INGREDIENTEN

600 gr. varkensfilet aan een stuk* 150 gr. gedroogde abrikozen* peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensfilet met sesam

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 2 uien, 250 g varkensfilet, 1 EL sesamzaad, 1 EL Gembersiroop, 1 EL rijstwijn of sherry, zout en peper, 5 EL Lichte Sojasaus MeiAsia, 1 EL Wokolie, 1 EL Sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

varkensfilet met sinaasappel

Voor 4 pers; 150 Kcal/pers. bereidingstijd 150 min.

INGREDIENTEN

400 g varkensfilet; peper (evt. zout); 1/2 el vloeibare margarine; 1 el bloem; 100 ml ongezoete sinaasappelsap; 1 dl ontvette vleesbouillon; sinaasappelrasp van een onbespoten sinaasappel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

varkensfilet met ananassaus

Lekker fris!!

INGREDIENTEN

1 blikje annanasstukjes, 500 gr. varkensfilet in reepjes, 1 groene, paprika in reepjes, 1 klein gesneden ui, 1 1/2 dl. kippenbouillon, 1 dl. droge witte wijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde varkensfilet

Een groot stuk filet gevuld met appel, kaneel en rozijnen met een romige appel/mosterdsaus. Het is even wat werk, maar goed voor te bereiden, dus perfect voor een dineetje.

INGREDIENTEN

750 gr. varkensfilet aan een stuk, mosterd, 1 appel, kaneel, ca. 25 gr. rozijnen, peper, zout, braadboter, 1 dl. cider (of appelsap), 1 bekertje creme fraiche, 1/2 theel. bouillonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voorjaarssalade met varkensfilet

INGREDIENTEN

1 wortel a 150 gr., 2 aardappelen 100 gr. elk, 1 kleine ui, 1 augurk, 1 appel, peper, zout, 2 el. mayonaise, 200 gr. gebraden varkensfilet

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gevulde Varkensfilet

INGREDIENTEN

500-600 gram varkensfilet, 1-2 teentjes knoflook, peper, zout, 100 gram dun gesneden Ardenner ham, 150 gram in dunne plakken gesneden Mozzarella of jong Goudse kaas, ca. 40 gram boter (12 olijven met piment)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensfilet Met Mosterd-Roomsaus

INGREDIENTEN

30 gram boter* 1 eetlepel olie* 750 gram varkensfilet* zout* peper* 2,5 deciliter droge witte wijn* 2 eetlepels franse mosterd* 4 deciliter slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensfilet met perensaus

SUPER SUPER SIMPEL!! (en lekker)

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet 1 grote ui fijngesneden 2 eetlepels creme fraiche 150 gram gedroogde peertjes 40 gram boter 2 dl bouillon 1 tl tijm zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoetzuur Varkensfilet

Varkensvlees eens op een andere manier. Bevat 330 kcal. p.p.

INGREDIENTEN

300 gr. mager varkensfilet, sap van 1 citroen, 2 theel. olie, 1/2 fijngemaakt teentje knoflook, 120 gr. fijngesneden champignons, 90 gr. fijngesneden rode paprika, 250 ongezoete ananasstukjes uit blik met 4 eetl. sap, 2 eetl. sojasaus, 1 eetl. wijnazijn, 1 theel. bruine suiker, 2 gehakte lente of bosuitjes en 100 gr. tauge.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Chinees
  •  30-60 min.

Varkensfilet Met Piccalillysaus

Een feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet aan een stuk, 50 gram boter, zout, peper, 1 kleine ui, 2 dl. koksroom, 4 el. piccalilly

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groentecurry met varkensfilet

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 2 winterwortels, 500 gr. spruitjes, 400 gr. varkensfilet, 1 1/2 el. olie, 1 el. kerriepoeder, 1 tablet kippenbouillon, 2 dl. Room Fris (Campina), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensfilet met mosterd

Aantal personen: 4; van "moesje2"

INGREDIENTEN

A.. 700 gr varkensfilet, b.. Zout, c.. Peper uit de molen, d.. 30 gr reuzel, e.. 2 uien, f.. 2 el mosterdzaadjes, g.. 1/8 l runderbouillon - evt. uit een pot, h.. 1/8 l slagroom, i.. 1 el mosterd, j.. 1 tl citroensap, k.. 1 bosje basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groentecurry met varkensfilet

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 2 winterwortels, 500 gr. spruitjes, 400 gr. varkensfilet, 1 1/2 el. olie, 1 el. kerriepoeder, 1 tablet kippenbouillon, 2 dl. Room Fris (Campina), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Groentecurry Met Varkensfilet

Recept uit een boekje voan de c1000. Iets wat hier graag gegeten word

INGREDIENTEN

*1 ui, *teentje knoflook, *2 winterwortels, *500 gram spruitjes, *400 gram varkensfilet, *1 1/2 eetlepel olie, *1 eetlepel kerriepoeder, *1 kippenbouillontablet, *2 dl Room fris (campina), *peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse varkensfilet

INGREDIENTEN

500 gr. varkensfilet, 250 gr. tomaten, 250 gr. champignons, 100 gr. gekookte ham, 1 teentje knoflook, tijm, rozemarijn, salie, zout, peper, 1 kopje zure room, 1 el. tomatenketchup, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkensfilet Met Majoraan

INGREDIENTEN

500gr varkensfilet/1 tl.zout/1/2 tl versgemalen peper/1 tl.scherpe mosterd/1 el.boter/2 el.fijngehakte majoraan/2 uien/2 zure appels/1 el.reuzel.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top