Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Sukadelap

Sukadelap recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Stooflappen (sukadelap)

Eenvoudig recept voor het stoven van draadjesvlees (sukadelappen)

INGREDIENTEN

Sukadelappen, Peper, zout en boter, Teentje knoflook, Prei of ui, Tomaten, Tijm en rozemarijn, Rode wijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Frans
  •  > 120 min.

Salade van gegaarde sukadelap

Kijk, en zo maak je van iets heel ouderwets iets heel leuks!

INGREDIENTEN

2 gegaarde sukadelapjes , 1 kleine Romeinse sla , verse tuinkruiden, bijvoorbeeld: , groene basilicum , paarse basilicum , dragon , 1el. mierikswortel, vers geraspt , 1el. mayonaise , 2el. geklopte, zoete slagroom , witte wijnazijn , 1 goudreinet , zout&peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  •  
  •  0-10 min.

Draadjesvlees in roomsaus met paprika

Een oude klassieker: Draadjesvlees (runderstoofvlees) in een lichte roomsaus met paprika. Het wordt je stap voor stap uitgelegd. Dit recept is zeer geschikt om vooraf klaar te maken, en je hebt meteen een ketel voor 6 tot 8 personen, zeker als je er een salade bij serveert. De bereiding is niet moeilijk en kan eigenlijk niet mis gaan. De smaak daarentegen is breed en heel erg lekker. En wat wellicht nog belangrijker is: Het is heel leuk deze stoofketel te bereiden, want hij is makkelijk zonder veel kritische kookmomenten en geeft een heerlijke baklucht; echt heel leuk om te doen. Daarnaast bevat dit recept weer enkele kookweetjes, dus het lezen is de moeite waard.

INGREDIENTEN

8 groene paprikas, 1 kilo draadjesvlees (runder stooflap, sukadelap, riblap, ...), 8 uien, knoflook, je hebt 8 dikke teentjes nodig, 2 grote rode chili pepers, 1 citroen, een flinke bos verse peterselie, 400 ml room (liefst koksroom), 2 glazen zoete witte wijn (of droge wijn en een klein handje suiker), gemalen witte peper, gemalen zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutspot met sucade (snelkookpan: letty van der Kooi, blz. 11

Snelkookpan gerecht

INGREDIENTEN

500 gr. Sukadelap, 50 milliliter Bak en braad, 1 kg. Aardappel, 500 gr. Winterwortel, 300 gr. Ui, 1 mespunt Zout, 1 snufje Peper, 1 blad Laurier

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Koningsvlees Uit Zweden

Vleesgerecht met een stuk sukadelap

INGREDIENTEN

300 gr sukadelap aan een stuk, peper en zout, 2 eetl (dieet-)margarine, 1 ui, 1 dl magere bouillon, msp ansjovispasta, 1 laurierblad, 1 eetl kruidenazijn, 1/2 eetl stroop, 1 eetl maizena, 1 eetl dille, 1 eetl cognac (of vieux),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Oer-Hollandse sudderlapjes

Dit stoofgerecht smaakt de volgende dag net zo lekker of zelfs nog lekkerder. Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

INGREDIENTEN

500 g sukadelap, 1 ui, 1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels mosterd, 3 kruidnagels, 3 blaadjes laurierblad, 50 g boter, snufje peper, snufje zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

runderstoofpot indonesisch

Stoofpot met licht ind. smaak

INGREDIENTEN

400 gr. runderlap (rib of sukadelap), 4 el ketjap manis, 1 el sojasaus (eventueel), 1 1/2 el citroensap, 2 1/2 el gembersiroop, 2 tenen knoflook, 1 dunne prei, 1 rode paprika, 3 worteltjes, 3 stengels bleekselderij, 150 gr. shi-take, olie, peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Javaans gestoofd rundvlees (Smoor djawa)

Heerlijk, hier mag je ons voor wakker maken.

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelap, in blokjes, 1 stuk lombok, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, 1 stuk ui, 1 teentje knoflook, gehalveerde, 1 stuk pijpkaneel, 5 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, 1 el. azijn, 5 el. citroensap, 1 tl. nootmuskaat, 2 stuks kruidnagels, 2 blaadjes salam, 1 el. olie, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpot met ketjap en gember

INGREDIENTEN

? 500 g sukadelap (kalf), ? 50 g gember (verse), ? snufje zout, ? 3 eetlepels ketjap manis, ? 2 teentjes knoflook, ? snufje peper, ? 1 eetlepel tomatenpuree, ? 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), ? 1 grote ui, ? 6 eetlepels sesamolie (of 5 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Jachtschotel

Lekker gerecht

INGREDIENTEN

800 gr. Sukadelap, 2 eetlepels Olie, 100 gr. Boter, 50 gr. Spek mager, gerookt, in dobbelsteentjes, 2 stuks Uiensnippers, 4 stuks Kruidnagels, 10 stuks Jeneverbessen, 2 stuks Laurierbladeren, 300 milliliter Wijn rode, 2 plakjes Ontbijtkoek, 900 gr. Aardappelpuree, 2 stuks Appels, 2 eetlepels Paneermeel, 2 eetlepels Bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Moussaka

De lekkerste moussaka!

INGREDIENTEN

1 aubergine, in plakjes, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 4 aardappelen (Cyprus), in de schil gekookt, daarna van de schil ontdaan en in plakjes gesneden, samen ca. 300 gram vlees (hamlap, sukadelap, 25 gram gerookt spek, 25 gram bloem, 25 gram vloeibare margariine, 1 kop melk, 1 ei, zout en peper, een mespunt nootmuskaat, een mespunt kaneel, 2 tl bouilonpoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1 glas witte wijn, olijfolie, een kopjje Parmezaanse kaas, geraspt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2008
  • Grieks
  •  60-120 min.

Stoofpot

Exotische stoofpot met ketjap en verse gember

INGREDIENTEN

? 250 g sukadelap (kalf) ? 3 eetlepels sesamolie (of 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie) ? snufje zout ? 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) ? 1 teentje knoflook ? 1,5 eetlepel ketjap manis ? 25 g gember (verse) ? 1 ui ? snufje peper ? 1/2 eetlepel tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Javaans gestoofd rundvlees (Smoor djawa)

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelap, in blokjes, -1 stuk lombok, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, -1 stuk ui, -1 teentje knoflook, gehalveerde, -1 stuk pijpkaneel, -5 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, -1 el. azijn, -5 el. citroensap, -1 tl. nootmuskaat, -2 stuks kruidnagels, -2 blaadjes salam, -1 el. olie, -Zout, -Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Frans sukadelapje

Jaren geleden uit de Haagsche Courant gehaald

INGREDIENTEN

200 gram sukadelapjes;, zout, peper;, mosterd;, bloem;, 25 gr. margarine;, laurierblaadje;, 1 kruidnagel;, 1 theelepel tomatenpuree;, 1 ui;, paar plakjes ontbijtspek;, 5 gr. margarine;, 1 augurk;, 1 el zilveruitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top