Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spruitjesstamp

Spruitjesstamp recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Spruitjesstamp met worteltjes

Ik wou spruitjesstamp eten maar ik zag dat ik ook nog worteltjes in ijskast had liggen ,en die weg gooien was geen optie zo 1 dag voor de kerst dus toen dacht ik die doe ik er gewoon door en het is simpel en erg lekker met en je proeft het bittere van de spruit het zoete van de wortel en het zouthartige van het spek met ui,knoflook en spaanse peper het aan u of je de zaadlijst eruit laat of niet zo lusten mijn vrouw en kinderen ineens wel spruiten haha

INGREDIENTEN

500 gr spruitjes,250 gr worteljes,750gr aardappel,125 gr spekblokjes,2teentjes knoflook,1 ui en een spaanse peper klontje boter en beetje lauw warme melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

spruitjesstamp met gehakt en pinda's

Ovenschotel

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen of meer naar behoefte of een pakje aardappelpuree, 750 gr spruitjes, 500 gr geahlt half om half, 1 ui, 3 eetlepels pinda's, 3 theelepels kerriepoeder, zout, peper, mespunt nootmuskaat, mespunt kruidnagelpoeder, 25 gr boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Oerhollandse spruitjesstamp met een Indisch tintje

Spuitjesstamp in een Indisch jasje gestoken, lekker anders!

INGREDIENTEN

1,5 L kippenbouillon (van 2 tabletten), 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken), 400 gr spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd), 1 pittige rookworst (Unox, voorgeweld en in blokjes), 1/2 Spaans pepertje (fijngesneden), 2,5 dl kokosmelk, 1 zak gebakken uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

Spruitjesstamp met peper en spekjes

Smeu√Įge stamppot uit de Nederlandse keuken, met Indische input van onze Jiri. Dit is weer eens heel anders Smullen van die goeie ouwe spruitjes!

INGREDIENTEN

1 kilo kruimige aardappelen, in stukken, 500 gr spruiten, schoongemaakt en gehalveerd, 1,5 L sterke kippenbouillon van 4 blokjes, 2,5 dl kokosmelk, Scheutje zonnebloemolie, 150 gr gerookte spekreepjes (of blokjes), 1 Spaans pepertje in ringetjes, 2 sjalotjes, fijngesneden, Bosje fijngesneden bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spruitjesstamp met een Italiaans tintje

Voor wie niet zo van spruitjes houdt is dit misschien wel HET recept om van die heerlijke kleine kooltjes te gaan Smullen. Persoonlijk is dit echt onze favoriete wintergroente by the way.. ‚€čErbij een lekker worstje evt zoals deze die erbij staan en klaar ben je weer, eet smakelijk of buon appetito!

INGREDIENTEN

750 gr aardappels, geschild en in stukken, 750 gr spruiten, schoongemaakt en evt gehalveerd, 2 el groene pesto, zelfgemaakt of uit een potje, 1 el bruschettakruiden, 75 gr roomboter, versgemalen p&z, , Evt erbij:, 4 braadworstjes, versgemalen p&z, klontje boter & scheutje olijfolie, 1 grote ui in halve ringen, 1 gele paprika in repen, 2 el tomatenpuree, 1 el worshestershiresaus, 3 el balsamicoazijn, scheutje water of vleesbouillon (lekkerder)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spruitjesschotel - Old Skool

Als mijn moeder vroeger, in de wintertijd, een tijdje geen spuitjesschotel maakte, dan gingen wij er vanzelf om vragen.

INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappels, 500 gram knolselderij, pastinaak of zoete aardappels (of een mix hiervan), 500 g spruitjes, 125 ml slagroom of 75 g roomboter, 2 eierdooiers, 8 biologische knakworstjes (of meer), 100 g (Friese) nagelkaas, versgemalen nootmuskaat, 4 epices kruiden (of ras el hanout bijvoorbeeld), peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top