Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Speklap

Speklap recepten (163) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Chinese speklap

Chinese speklap

INGREDIENTEN

2 Speklapjes, 2 el oestersaus, 3 el thaise vissaus, 2 el sojasaus (Kikkoman), 2 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kentjoer, 3 tenen knoflook (uitgeperst), 1/2 theelepel 5 kruiden poeder, 75 ml sherry, 1 el sambal oelek, Aanzoeten met (bij voorkeur) Gembersiroop, Voor wie dit wil: 1 mespunt Ve Tsin

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2011
  • Chinees
  •  30-60 min.

pangang speklap

Een andere pangang met paprika en minimais

INGREDIENTEN

1 pond speklapjes, 1 kleine prei, 1 kleine rode paprika, 1 klein blikje minimais,3 eetlepels zonnebloemolie,1 eetlepel bruine basterd suiker,1 dl tomatenketchup,3 eetlepels ketjap manis,halve eetlepel sambal badjak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

speklap oosters

Gepaneerde speklap

INGREDIENTEN

4 eieren geklopt tot schuim, 8 speklappen, bloem, panko paneermeel, 1 tl wasabi, 1 tl gesnipperde koriander.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

speklap met saus

Het lijk simpel maar het is erg lekker en pittig

INGREDIENTEN

2,5 dl. ketjap 3 eetl. citroensap 1 eetl. sambal naar smaak zout, peper,naar smaak knoflookpoeder ? 1? kilo speklappen of (20 stuks) 100 gr. margarine 50 gr. bloem

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Speklap met boontjes

INGREDIENTEN

500 gram boontjes, 1 pak speklappen ongeveer 500 gram, peper, bouillionpoeder, chilliepeper, maggi

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers

Zo had jij nog nooit speklappen gegeten. . .... .

INGREDIENTEN

1 kg speklappen, , 1 t paprika, 1 t mosterdpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1/2 t cayennepeper, 1/2 t chilipoeder, 1/2 t zwarte peper, 2 t zout, 1 t komijn, 1 t korianderpoeder, 1/4 t pimentpoeder, 1 volle t gedroogde selderij, 1 volle t gedroogde oregano, 1 volle t basilicum, 1/4-1/2 t gedroogde tijm (afhangende van hoe sterk de smaak is)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2012
  •  
  •  60-120 min.

Aardappelschotel met prei en speklap

Lekkere en makkelijke schotel met gebakken aardappels, prei en speklap

INGREDIENTEN

600 gram aardappels * 400 gram prei * 250 gram speklap zonder zwoerd * bak en braad (vlb) * kerrie * zout *

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

speklap op de bbq

Allerlekkerste speklapjes!

INGREDIENTEN

* lekkere dikke speklappen * grove mosterds * bruine suiker * ketjap * sambal * uitje * olie * knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aziatische speklap met ei en champignons

Te gek van smaak, maak het!

INGREDIENTEN

500 g speklap, in stukjes, 15 g Chinese champignons (gedroogde shiitakes) geweekt, en in hand uitgedrukt totdat het droog is), in plakjes, 2 steranijs, 4 teentjes knoflook, gekneusd, 1 liter water, olie voor bakken, , 6 hardgekookte eieren, lente-ui voor garnering, , voor kruiden marinade, 1+1/2 e lichte sojasaus, 1 e oestersaus, 1 t droge sherry, 1 e donkere sojasaus, 1 t suiker, zwarte peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Speklap met Chinese paddenstoelen en hoisinsaus

Hier word het vlees eerst gekookt en erna ge-roerbakt.

INGREDIENTEN

750 g speklap aan één stuk of anders gewone speklappen, 3+1/2 e olie, 1 e chilisaus, 1 rode peper. fijn, 2 e gedroogde Chinese paddenstoelen, 20 min. in hete water geweekt van steeltjes ontdaan en in reepjes gesneden, 4 teentjes knoflook, fijn, 1 e hete sojabonenpasta, 2 e lichte Chinese sojasaus, 1 e hoisinsaus of zoete sojabonenpasta, , 2 e tomatenpuree, 2 t suiker, 100 ml bouillon (dit maak jij door van de kookvocht van vlees en weekvocht van paddenstoelen in een steelpannetje aan kook te brengen met zo 30 g spekreepjes, kruimel dan een stukje kippenbouillon blokje erdoor en meng goed door), , 4 lente-uitjes in diagonale stukken van 2-3 cm., 1+1/2 e droge sherry, 1+1/2 t sesamolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2013
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

gepaneerde pittige speklap joyo

INGREDIENTEN

500 gram speklappen, 2 eieren, paneermeel, 1 el sambal oelek, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Broodje speklap van de snackbar

Broodje gefrituurde speklap is in de jaren 80 ontstaan in Den Haag. En is uitgegroeid tot een Haags culinair snackbar broodje. Je hebt natuurlijk een naam hoog te houden als Hagenees. Elke zaterdagavond na het stappen een broodje speklap met chilisaus halen.

INGREDIENTEN

Pakje van 6 speklappen van de supermarkt (voldoende voor 12 broodjes, Meel, 1 Ei, paneermeel, Kipkruiden naar smaak, Zonnebloem olie, 12 kadetjes of puntjes, Zoete chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gepekeld beenham gelardeerd met speklap

Een brainwave beenhammetje en dan anders dan anders bereid.

INGREDIENTEN

1 beenham (naturel) van zo 800 g, gepekeld of pekel het zelf:, VOOR PEKEL, 1/2 kopje zeezout - 1 kopjes pakte stevig lichtbruine suiker - 1 eetlepels zwarte (of gemengde) peperkorrels - 1 eetlepels hele kruidnagels - 4 laurierblaadjes -2 verse takjes rozemarijn - 1/2 kopje cider azijn - 1. Meng alle ingrediten met 3 liter koud water in een grote plastic emmer. 2. Roer tot zeezout en suiker zijn opgelost. 3. Doen ham in pekel zodat het volledig met vloeistof bedekt zijn en laat voor 24 uur pekelen. 4. Verwijder ham uit vloeistof, spoel met koud water en dep ze droog., VOOR LARDEREN, repen speklappen (2 speklappen elk in 3 repen verdeeld)- 1 eetlepels zwarte peper - 1/4 eetlepel gemalen laurierblad - 1/4 eetlepel kruidnagel - 1/2 eetlepel zeezout - 1/4 theelepel nootmuskaat - 1/8 theelepel kaneel (mespunt) - 1/4 eetlepel piment - 1/4 eetlepel foelie, gemalen, Marineer repen speklap voor 8 uur in bovenstaande mengsel.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

speklap teriyaki met vette rijst

Goedkoop snel en lekker.

INGREDIENTEN

1 pak gele rijst, 8 speklappen in stukjes gesneden, hapklaar, 1 flesje teriyakisaus, 2 el. knoflookpasta, 200 gram sugarsnaps, 2 bosuitjes, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met kaas en speklap

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, 3 el olijfolie, 1 schaal speklapjes (220 g), in reepjes, 1 bakje champignons (250 g), in plakjes, 500 g broccoli, 100 g gemalen oude kaas Goudse kaas oud 48+ (zak 175 g)..

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2011
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speklap met shiitake en sugarsnaps

INGREDIENTEN

300 gram rijst, 200 gram sugarsnaps, 4 speklappen, 3 eetl. olijfolie, 1 zalje japanse teriyakisaus ( 160 gram AH.), 100 gram shiitake150 gram wortel julienne gesneden, 3 stuks bosui ( in schuine ringetjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkerste sate van speklap!

INGREDIENTEN

Speklappen, ketjap, knoflook, ketumbar, laos, djinten, sambal oelek, peper, ketjap manis, citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2012
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Speklap met shiitake en sugarsnaps

Lekker en mooi van kleur

INGREDIENTEN

1 stuk Ui, 1 teen Knoflook, 1 stukje Gember, 300 gr. Rijst, 200 gr. Sugar snap, 4 stuks Speklappen, 3 eetlepels Olijfolie, 1 zakje Teriyakisaus, 100 gr. Shii-take, 150 gr. Wortel, 3 stuks Bosuien

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

mediterrane speklap met spruitjesstamppot

INGREDIENTEN

1½ kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken, zout, 750 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd, 4 Mediterrane speklapjes, (versgemalen) peper, 50 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Speklap met gerookte paprika

Een lekker door de weeks pannetje.

INGREDIENTEN

marinade, 1 t gerookte paprikapoeder, 1/2 t komijnzaad, 1/2 t knoflookpoeder, 1/2 t chilivlokken, 1/4 t tijm, 1/8 t laurierbladpoeder, mespunt kruidnagelpoeder, 1 t Worcestersaus, 1 t citroensap, 2 e olijfolie, , olie voor bakken, , tomatenketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode ui-bietenstamp met speklap

INGREDIENTEN

=1 kg kruimige aardappelen., =4 speklapjes = 2 rode uien, in halve ringen., =1 schaal geraspte bietjes, (400 gram), =1 zak rucola(75 gram),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Opgerolde speklap met Rinse Appelstroop

Erg lekker met boontjes, maar ook zeer smakelijk met spruitjesstamppot. 

INGREDIENTEN

4 magere speklapjes 1 appel 2 eetlepels rinse appelstroop  kaneel evt. zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speklap, Gestoomd, In Sojasaus

INGREDIENTEN

600 g speklapjes, 2 lente-uien of een stukje prei, 2 plakjes verse gember, sojasaus, medium sherry, 3 dl olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krokantgebakken, pikante speklap

INGREDIENTEN

4 speklappen zonder zwoerd, 2 lepels sambal, 3 lepels olijfolie, zeezout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

mini speklap twisters

Ze zullen binnenkort weer in de supers liggen, van die lange stokjes , met gedraaid spek en marinade. ik moet toegeven dat ik in het begin redelijk verslaafd was aan die dingen, makkelijk voor in een grilpan aangezien het weer hier niet altijd meewerkt voor een BBQ, totdat de marinade me tegen ging staan, de hap gewoon lastig eten is , ik zocht iets kleiners, lekker en hoge hapwaarde. letterlijk kleine hapjes grote smaak .

INGREDIENTEN

8 smalle lange speklappen ( met of zonder zwoerd, up to you ), 3 el neutrale olijfolie, 1 bakje oriental rubb, of welke rubb, kruiden mix dan ook naar keuze, 1 el zoete soya ( werkt natuurlijk niet bij een bv Mexicaanse kruiden mix ),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2016
  • Europees
  •  > 120 min.

Speklap, prei, koolraap en aardappel stoofpot

Een foutloos, eenvoudig te bereiden eenpansgerecht, voor op een winterse dag.

INGREDIENTEN

500 g speklap, in 5 cm stukken gesneden, 1 kleine gepelde ui, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 prei, in 2 cm stukken gesneden, 400 g geschilde koolraap (biologische), in blokjes gesneden, 150 g kleine uitjes, of 5 middelgroot in stukken gesneden ui (ik gebruik sjalotjes), 700 g geschilde aardappelen, in stukken gesneden, 250 ml kippenbouillon (ik gebruik groente bouillonpoeder uit Duitsland, die vind ik zo lekker) (genoeg water/bouillon zodat stoofpot voor 3/4 onder staan), 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, 1 vol t aromat + kruidenbouillonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2012
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Speklap saté uit de pekel

Het is weer bbq tijd. Hier een heerlijk hartige zoute saté die zo weg eten. 

INGREDIENTEN

1 kg speklap, in 3 cm plakjes, , voor pekel, 2 liter koud water, 1/4 kop zout, 1/8 kopje suiker, , Meng tot alle ingrediënten goed opgelost zijn. Marineer het vlees voor 1+1/2 uur.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-2016
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De lekkerste sate babi van speklap

Sate babi wordt vaak gemaakt van varkenshaas in eetcafe's. Maar van speklap is het veel lekkerder. Wel veel vetter natuurlijk.

INGREDIENTEN

1,5 kilo speklap of buikspek. Spek aan 1 stuk kan je mooiere dobbelsteentjes van maken, 2 kleine uien, 1 bol knoflook, 1 stuk gember zo groot als je duim, 6 limoenblaadjes, 3 spaanse pepers, sap van 2 limoen, 3 eetlepels suiker, 1 theelepel (6 gram) zout. Ik heb van die maatschepjes en 1 tl is veel meer dan die kleine lepels waar je de koffie mee roert., 1/2 theelepel trassi poeder, 1/2 theelepel kentjoer poeder, 2 theelepel koranderpoeder, 1 theelepel komein poeder, ketjap zoet en ketjap zout in de verhouding 3:1. Ik neem altijd die van ABC die is lekker dik. Zoveel gebruiken dat het vlees er goed mee onderzit voor het marineren, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2015
  • Indisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Turkse brood, speklap en Oosterse pindakaas (weekendhap)

Ooit speklap met pindakaas gegeten? Probeer deze; heerlijk!!

INGREDIENTEN

500 g speklappen, elk speklap door helft gesneden, 1/4 t vijfkruidenpoeder, 1/4 t kaneelpoeder, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn, 1 e rijstwijn, 1 e lichte sojasaus, 3 e hoisinsaus, olie voor bakken, , 1. Breng speklapjes op smaak met kaneel en vijfkruidenpoeder., 2. Bak speklapjes in middel hete olie bruin van kleur en krokant en haal uit pan. Giet van de bakvet af., 3. Bak knoflook en rode peper tot zacht., 4. Voeg de rijstwijn, sojasaus en hoisinsaus toe met precies zoveel water dat speklapjes bedekt zijn., 5. Stoof met deksel op pan zachtjes voor 1 uur., 6. Haal speklapjes uit pan en houd warm., 7. Schep de meeste vet af van de saus en meng de pindakaas door de saus.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2015
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kerst gemarineerd speklap spiesen met rode ui wigjes

Weer een andere manier om spiesen klaar te maken. Ze zijn overheerlijk!

INGREDIENTEN

4 speklappen, in plakjes van 3x3 cm gesneden, kleine rode uien, in wigjes gesneden, satéstokjes, in water geweekt,  , marinade, 40 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e citroensap, 1 rode peper, fijn (met of zonder zaden), 60 ml ketjap manis (ABC), 1 t honing, verse koriander, fijn,  , Meng marinade ingrediënten goed en marineer het vlees er voor 2 uur in.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

pimp my oldies ( 2 ) gefrituurde speklap met aardappelbitte

Oorspronkelijk gewoon speklap aardappels met rode kool, nu dus ff anders

INGREDIENTEN

Om een lap text te besparen, zie hier een overigens heerlijk recept voor aardappel kroketten.http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1194682/2008/10/11/Aardappelkroketjes.dhtml, 1 eetlepel grove mosterd, 4 speklappen, bloem, Panko panneermeel, 4 eieren, 250 gram gekookte rode kool ( koud ), plak stevige blauwschimmel kaas in blokjes, potje kweeperen gelei ( kaas afdeling super, of ander zoet hip potje ), 2 plakken ontbijtkoek in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

**RODEKOOLSTAMPPOT MET SPEKLAP EN HONINGAPPELTJES**

Als er iets is wat je in het najaar en de winter  kunt krijgen,is het wel kool. Rood,Wit of Groen. kleur zijn eigen karakter Kies ook eens voor voorgesneden of uit pot: De voedingswaarde is ongeveer gelijk aan die van verse kool.

INGREDIENTEN

=1,5 kg. kruimige aardappelen, geschild en in stukken., =25 gram roomboter., =4 Speklappen zonder zwoerd., =1 pak rodekool & appel(diepvries), =2 jonagold-appels. = 1 rode ui.,in dunne halve ringen., =1 eetl.honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

RODE KOOL MET KROKANTE SPEKLAP***

Een heerlijke maaltijd en snel klaar- gemaakt

INGREDIENTEN

=4 el. Zonnebloemolie. = 1 zak Minikrieltjes,(600 gram), =1 Ui, grof gesneden. = 500 gram gemarineerde spek-, lappen. = 50 gram Paneermeel. = 1 poir Rodekool, met appel 720 gram.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

SPEKLAP MET CHILI SIN VAN HOLLANDSE GROENTEN*

Krokant uit de pan of van de barbecue,terwijl het vlees aan de binnenkant zo'n beetje smelt op je tong: een speklap is een traktatie. En een prima basis voor een evenwichtige gezonde maaltijd, blijkt uit dit adres !

INGREDIENTEN

=500 gram Speklappen. = 1 blik Kidneybonen, uitgelekt gewicht 265 gr.), =1 blik Tomatenblokjes (400 gram), =3 eetl. Honingmosterd, =1 tl.gedroogde Rozemarijn. = 4 eetl Bloem., =3 eetl. vloeibare Bakboter.. = 2 eetl. Olijfolie., =1 Ui, (gesnipperd). = 1 Winterpeen, in gehalveerde partjes., =2 stengels Bleekselderij, in plakjes., =1 Appel, in blokjes. = 2 eetl. blanke Rozijnen., =1 tl. gemalen Komijn. = 1 tl Chilipoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Super lekkere malse Indische speklapjes uit de oven (speklap

Deze verrukkelijke Indische speklapjes zijn heerlijk gekruid en worden heerlijk zacht en mals in de oven. Ik heb hiervoor speklapjes a la minute gebruikt, dus hele dunne lapjes. Een dergelijk recept stond ooit in Allerhande, maar ik heb mijn eigen kruidenmelange gemaakt en ook de oventijd helemaal aangepast. We aten deze speklapjes bij boerenkoolstamppot en dat smaakte super lekker. Ik ga ze zeker vaker maken.

INGREDIENTEN

Plm. 300 gram speklapjes a la minute, flinke theelepel sambal tjaoto (een heerlijke zoete milde sambal), 1 volle theelepel gemberpoeder (djahé), 1/2 theelepel laospoeder, 1/2 theelepel serehpoeder, 2 teentjes knoflook (gepeld en heel fijn gesnipperd), 1 eetlepel bruine basterdsuiker of gewone kristalsuiker, 1 eetlepel witte azijn, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

RODE KOOL MET KROKANTE SPEKLAP****

Dit recept staat in een handomdraai op tafel .

INGREDIENTEN

=4 el.Zonnebloemolie. = 1 zak,(600 g.) Miniekrieltjes., =1 Ui Grof gesneden. = 500 gram gemarineerde Speklappen, =50 gr. Paneermeel. = 1 pot Rode kool met appel [720 g.]

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

10 smakelijke marinades voor de barbecue

Het is weer tijd voor de barbecue en met marinades (smaakmakers) kun je eindeloos variëren en experimenteren. De ene marinade is vaak nog lekkerder dan de andere. Hier geef ik er een aantal die ik zo door de jaren heen heb verzameld en regelmatig gebruik. Ze zijn geschikt voor kip, je kan er heerlijke saté mee maken of lekkere koteletten (karbonades), speklapjes op de barbecue of Griekse lamskoteletten. Deze soorten vlees worden door mensen wel het meest gebruikt als ze aan het barbecueën zijn. Voor marineren geldt €hoe langer je het afgedekt laat marineren, hoe lekkerder de smaak zal zijn'. Zet je vlees daarom minimaal een uur, liefst een halve dag weg zodat die smaken er goed in kunnen trekken. Onderaan staat nog meer uitleg over de basis en diverse smaakmakers. Heel veel grillplezier deze zomer.

INGREDIENTEN

Zie bij bereiding beneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top