Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Saucijs

Saucijs recepten (80) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Farfalle met saucijs

Kids favoriet

INGREDIENTEN

1 bakje Italiaanse kruiden (20 gram), 2 eetlepels olijfolie, 4 kalfssaucijzen (in stukjes), 300 gram gesneden prei, 300 gram farfalle (pasta), 1 blik pomodorini (cherrytomaten, 400 gram), 100 gram veldslamelange

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INDISCHE SAUCIJS

Uit het receptenschrift van Pau Bangert

INGREDIENTEN

Gehakt vlees, dobbelsteentjes varkensvet, zout, peper, kruidnagel, nootmuskaat, een tikje salpeter, droge darmen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige rodekoolstamppot met verse saucijs

INGREDIENTEN

=60 gr.boter of margarine, =1 ui,gesnippers=500 gram, rode kool,[fijn geschaafd, =1 kruidnagel,=1 tl kaneel-, poeder = 1 volle el bruine, suiker,=zout=1 kg aardappelen, [geschild en in stukken], =4 saucijzen=2dl melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelclafoutis met broccoli en saucijs

INGREDIENTEN

200 g broccoli, in roosjes, 4 eieren, 100 g geraspte kaas, 1/2 pak Maggi aardappelpuree voor ovenschotel (1 zakje), 200 ml cr?me fra?che, 250 ml melk, 3 eetlepels olijfolie, 250 g saucijsjes, in stukken

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2006
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Eenvoudige bonenschotel met saucijs en tomaat

Een simpel éénpansgerecht met veel groente, ideaal voor als je snel een maaltijd op tafel wilt zetten

INGREDIENTEN

2 rundersaucijzen, 300 g soepgroente, 200 g (klein blikje) witte bonen in tomatensaus andere bonen mag ook, 1 el tomatenpuree (optioneel), 250 g cherrytomaatjes, 3 tl italiaanse kruiden (0,5 tl rozemarijn, 1 tl oregano en 1,5 tl tijm), 1 teentje knoflook, 1 volle theelepel kappertjes, fijngehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Europees
  •  0-10 min.

Couscous Met Saucijs En Spitskool

Een ietwat aangepast AH recept

INGREDIENTEN

2 rundersaucijsjes - 1 gele en 1 rode paprika - 250 gr panklare spitskool - 1 blik tomatenblokjes - 1/2 el paprikapoeder - 3 el olie - 200 gr. couscous

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse linzenstoof met saucijs

Leuk recept om een keer uit te proberen

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 4 rundersaucijzen (schaal), 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 2 blikken linzen (420 g), 2 tl gedroogde oregano, 25 g Parmezaanse kaas (stukje), 1 snufje peper, 1 rasp

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kruidige rodekoolstamppot met verse saucijs

INGREDIENTEN

60 g boter of margarine, 1 gesnipperde ui, 500 g rode kool, 1 kruidnagel, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 volle eetlepel bruine suiker, Zout, 1 kg aardappelen, 4 saucijzen, 2 dl melk,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pasta met gehaktballetjes van saucijs en salieboter

INGREDIENTEN

400 gram rundersaucijsjes, 400 gram pasta (bijvoorbeeld penne), 1/2 savooiekool, 150 gram olijven zonder pit, 2 teentjes knoflook, 1/2 bosje salie, 3 eetlepels boter, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met boerenkool en saucijs

Lekkere pasta met saucijs, boerenkool en zongedroogde tomaatjes. 

INGREDIENTEN

500 g pasta (ik gebruikte schelpjes), 2 el olijfolie, 3 saucijzen, 1 ui, teen knoflook, 500 g gesneden boerenkool, 50 g zongedroogde tomaten, 2 el crème fraîche, peper en zout, 50 g grana padano, evt. 3 el zonnebloempitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot met saucijs en appel.

Variatie op het basisrecept.

INGREDIENTEN

Ingredienten volgens het basisrecept met toevoeging van:3 eetl. boter150 g wortel1 appel4 saucijsjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pappardelle met pittige saucijs en wilde paddestoelen

Een pikant gerecht met overheerlijke paddestoelen.

INGREDIENTEN

400 gr. (liefst verse) pappardelle, 250 gr. zo scherp mogelijke saucijs (kruid eventueel zelf bij), 400 gr. gemengde wilde paddestoelen, bijv.: gewone of grijze cantharellen, eekhoorntjesbrood of paarse schijnridderzwammen (pied bleu), oesterzwammen en shiitake, in stukken gescheurd, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 ruime handen vol verse tijmblaadjes (geen steeltjes), 1-2 kleine gedroogde chilipepers, verkruimeld, 1 handvol peterselie, gehakt, 1 handvol geraspte Parmezaanse kaas, zuivere olijfolie, 3 ruime klontjes boter, zout en versgemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Prei en winterwortel met pestopuree en saucijs in Parmaham

Zelfgemaakte aardappelpuree met pesto en dan die saucijsjes in Parmaham? Mmmmmmmmmm

INGREDIENTEN

, 400 gr kruimige aardappele,s geschild, in kleine blokjes, 1 dl melk, 50 gr boter of margarine, 1 eetlepel groene pesto, zout en peper, 1 eetlepel olijfolie, 4 kleine saucijsjes, 4 plakken parmaham, 200 gr winterwortel, in dikke plakken, 1-2 theelepels honing, 1 theelepel citroensap, 300 gr prei, in brede stukken van circa 3 cm gesneden, 2 eetlepels gefruite uitjes (kant-en-klaar),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saucijs met bloemkool, (salsicce con cavolfiore)

Een heel lekkere manier (uit de Italiaanse regio/streek Emilia Romagna) om die saaie bloemkool te eten!

INGREDIENTEN

14 kleine verse saucijsjes;, 50 gr spek;, 1 bloemkool van 800 gr;, 1 ui;, 1 stengel bleekselderij;, 1 wortel;, 20 gr tomatenpuree;, 50 gr olijven;, naar behoefte peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Roerei (of omelet) a la Carina met saucijs

Vroeger deed ik weleens nasikruiden door mijn eieren, zodat het wat meer smaak heeft. 

INGREDIENTEN

2 of 3 eieren, beetje melk, 1 prei, nasikruiden, saucijzenworstjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2015
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Tortiglioni met saucijs, doperwten en tomaat. (tortiglioni con salsiccia piselli e pomodoro)

Een pasta voor koude winteravonden, maar ook al is er vandaag weer een warmterecord gesneuveld: ook vandaag was hij lekker!

INGREDIENTEN

200 gr tortiglioni;, 1 rundersaucijs;, 70 gr doperwten;, tomatenpulp;, 1 teentje knoflook;, ui;, basilicum;, extra vergine olijfolie;, zout naar behoefte.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met saucijs en witlof. (pasta con salsicce e indivia)

Een verrassende combinatie, pasata en witlof!!!!!

INGREDIENTEN

Naar behoefte gemalen venkelzaad;, 4 struikjes witlof;, 1 eetlepel extra vergine olijfolie;, 300 gr korte pasta;, naar behoefte zout;, 4 varkenssaucijsjes;, 1 glas witte wijn;, 1 eetlepel witte wijnazijn;, naar behoefte peper;, 5 eetlepels groentenbouillon.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stampot Rauwe Prei

Rauwe prei als stampot met gebakken spekkies.

INGREDIENTEN

Aardappels, prei, uitgebakken spekkies en saucijs of rookworst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

de texaanse barbecue

Texaanse worst

INGREDIENTEN

750 gr varkensworst (saucijs, maar niet tot kleine worstjes geknoopt), 1/2-1 eetlepel chilipoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

hartverwarmende minestronesoep

Dit is een ideale soep voor ieder seizoen en om mee te varieren! heerlijk na een gezellige wandeling op een koude winterdag! maar zomers met groenten van het seizoen tover je hem zo over tot een lichte en gezonde maaltijdsoep! Als je de pancetta weglaat zelfs geschikt voor vegetariers. Zet je er na bereiding de staafmixer op dan heb je een lekkere zalfachtige soep. Omdat ik altijd kook uit de losse pols zijn de hoeveelheden bij de ingredienten richtlijnen.

INGREDIENTEN

1 ons pancetta, 1 courgette, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1/2 winterwortel, 1/2 witte kool, 1 ons sperciebonen, 1/2 pakje tomatenpassata (tomatenfritto van Heinz is erg lekker), 2 groentebouillontabletten, peper, tijm, oregano evt. zout (evt. wat italiaanse kruiden), , Als je van meer vulling in de soep houdt dan kun je, eventueel 2 rundersaucijssen van vel ontdaan, er kleine stukjes vanaf plukken aan toevoegen, hou je van een dikkere soep? voeg dan een in stukjes gesneden aardappel toe.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Eenpansontbijt

INGREDIENTEN

2 x saucijs, 2 plakken bloedworst, handvol champignons, 4 kerstomaten, 2 grote eieren, geroosterd brood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2013
  • Engels
  •  0-10 min.

Texaanse Worst

Amerika (Tex mex)

INGREDIENTEN

Circa 750 gr varkensworst (saucijs, maar niet tot kleine worstjes geknoopt), 1/2-1 eetlepel chilipoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hollandse pot 4 personen

Groentegerecht met saucijs en aardappelen

INGREDIENTEN

2 uien, 2 el vloeibare margarine, bloemkool, 3 tomaten, peper saucijs en 150 gram aardappels per persoon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gebakken saucijsen

Lekker makkelijk

INGREDIENTEN

- ongeveer 1 saucijs p.p., - sambal naar smaak, - 2 teentjes knoflook, - ketjap naar smaak, - cayennepeper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

spruitjes anders

Romig spruitjes / vleesgerecht

INGREDIENTEN

Roomboter, per persoon 1 saucijs en 2 ons kleine schoongemaakte spruitjes, 1 middelgrote ui, peper, zout, 1/2 pakje kookroom, bloem, tijm,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ragu

Overal ter wereld heet deze saus Bolognese, behalve in Bologna: in mijn geboortestad heet het gewoon ragu.

INGREDIENTEN

300 gr. hoh gehakt, 150 gr. gemalen spek (of 1 verkruimelde saucijs), 1 ui, 1 wortel, 1 stengel selderij, 150 ml. rode wijn, klontje boter (origineel is met blokje spekvet), 2 eetlepels tomatenpuree, 250 ml. bouillon, 250 ml. melk

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Gegrilde worst met rode peper en aïoli

Deze kwam ik tegen en weet hoe lekker dit is. Het wordt weer zomer dus kan de barbecue weer aan. Er is veel lekker van de barbecue, maar geroosterde verse kruidige worst daar mogen ze 24/7 voor bellen.

INGREDIENTEN

1 niet opgebonden saucijs (= verse worst) van 600 gr, 1 tl gedroogde rode pepertjes, 1 bosje verse tijm, 5 tenen knoflook, fijngehakt, sap van ½ citroen, 1 eidooier, milde Spaanse olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2015
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Orecchiette met broccoli en pittige saucijsjes

INGREDIENTEN

1pak orecchiette (500 gr.), struik broccoli van ca. 500 gr.in roosjes verdeeld., pittige Italiaanse saucijs met rode peper ca. 500 gr., 1 rode peper in reepjes, zonder zaad en zaadlijsten, 1 flinke teen knoflook, gehakt, 2 el, geroosterde pijnboompitten, 4 el geraspte parmezaan, olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Macaroni a la Buddy

Zet een pan met genoeg water op het vuur en voeg de macaroni toe. Laat de macaroni gaar en zacht worden. Ontvel de saucijzen en bak het vlees gaar en bruin. Voeg op het laatst blokjes smak toe. Doe de kookroom in een kom en voeg hierbij alle 3 de soorten geraspte kaas toe. Daarna nog zout en peper naar smaak. Wanneer de macaroni goed gaar is kun je het mengsel van het room en kaas er goed doormengen, gevolgd door de saucijs en smak en vervolgens gezeefde tomaten. Vet een ovenschaal in en doe de macaroni hierin. Tot slot nog wat geraspte kaas over het geheel en circa 15 minuten in de oven op ongeveer 160 graden. Het recept zag ik op TLC maar ik heb het zelf hier en daar wat aangepast omdat ik sommige dingen niet lust. Erg lekker!

INGREDIENTEN

Macaroni, Parmezaanse kaas, geraspte kaas naar keuze, pasta of pizzakaas, grove saucijs of gehakt, kookroom, blikje gezeegde tomaten, smak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GESTOOFDE SAUCIJZEN

Vleesgerechten

INGREDIENTEN

, 200g saucijs - zout - peper - patentbloem, , JUS:, , 100ml bouillon of water - 10g ui - mespunt tomatenpuree - gemalen laurierblad,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Polenta met paddestoelen-vleessaus

Klassiek gerecht uit de Italiaanse Alpen

INGREDIENTEN

-1,5 liter water, -300 g polentagries of 1 pakje snelkookpolenta, -80 g boter, -70 g fontinakaas (in kleine blokjes), -100 g geraspte parmezaanse kaas, -zout en peper naar smaak, SAUS:, -200 g kleine champignons, -200 g saucijs, -40 g gedroogde funghi porcini (20 min geweekt in warm water), -1 ui (fijn gesnipperd), -6 el olijfolie, -1 laurierblad, -1 blik tomatenblokjes (400 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cipole alla grossetana

Gevulde uien in de oven op zijn Toscaans

INGREDIENTEN

-8 grote gele uien, of rode uien, -25 g gedroogd eekhoorntjesbrood, geweekt in 1,25 dl warm water, -2 el extra vergine olijfolie, -125 g mager kalfsgehakt, -1 verse 'Italiaanse' saucijs (ontveld), -1 ei, -1 el gehakte peterselie, -zout en peper naar smaak, -nootmuskaat, -30 g boter, -6 el rundsbouillon (eventueel van een tabletje)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.

zuurkoolstrudel met appel en runderworst

Eeen lekker boerenrecept.

INGREDIENTEN

? 500 g aardappelschijfjes (voorgekookte), ? 2 stuk appel (stevige zoetzure), ? 10 plakje bladerdeeg, ? 2 eetlepel ei (losgeklopt), ? 1 theelepel komijnzaad, ? 100 g ontbijtspek (blokjes), ? snufje peper, ? 150 g roomkaas (verse), ? 12 stuk saucijs (lange dunne runderworstjes), ? snufje zout, ? 750 g zuurkool,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Saucijzenbroodjes met zelfgemaakte ketchup

Deze saucijzenbroodjes maak je gemakkelijk zelf. Ik maak een hele grote saucijs in een S-vorm voor Sinterklaasavond. Het recept voor de broodjes komt uit het nieuwste kerstnummer van Smult. 

INGREDIENTEN

Voor de ketchup:, 300 g tomatenpuree, 75 ml ahornsiroop, 75 ml appelciderazijn, 2 el uienpoeder, 1 tl zout, , Voor de saucijzenbroodjes:, 400 g half om half gehakt, 100 g plakjes bacon, in fijne stukjes gesneden, 8 blaadjes salie, fijngesneden, 4 takjes tijm, fijngesneden, 10 plakjes bladerdeeg, 1 ei, los geklopt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2016
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Runder saucijzenbroodjes

Simpel maar heel lekker en pittig deze rundersaucijenbroodjes

INGREDIENTEN

15 Plakjes bladerdeeg -, plm. 10 á 12 dunne rundersaucijsjes, losgeklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Barbecue Saucijsspiesjes met Perzik en Ui

Zo maak je een doodgewoon saucijsje, dat uiteraard onmisbaar is op de BBQ, op een wel heel lekkere manier klaar!! En door de perzik is het ook nog eens lekker fris.

INGREDIENTEN

, 500 gram saucijsjes, 2 verse perziken, 2 kleine rode uien, 1 teentje knoflook, 4 takjes rozemarijn, 1 rode peper, 4 el olijfolie extra vierge,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zoete aardappelschotel

Een eenvoudig te maken zoete aardappelschotel.

INGREDIENTEN

Zoete aardappel (rode schil)(1 vrij grote), twee uien, friszure appel (1 a 2), mais (1 blikje), saucijsjes (3 a 4 stuks), Pepe (1 theelepel), maggiblokje, knoflook, thijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Duitse Aardappelsalade

Lekker voor bij de bbq of als snelle hap met worst.

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen(geen kruimel),2 grote uien,250 gram spekblokjes, 2eieren,peper en zout, evt.knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top