Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ribkarbonade

Ribkarbonade recepten (64) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ribkarbonade

Gevuld met tapenade en mozarella

INGREDIENTEN

4 dikke ribkarbonades, zout, peper, 20 groene olijven, ontpit, 1 tl rozemarijnnaaldjes, blaadjes van 2 takjes peterselie, 1 t knoflook, 1-2 el olijfolie, 1 bolletje mozarella, in 4 plakjes, 50 boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEBAKKEN RIBKARBONADE

Ribkarbonade zijn malser dan schouderkarbonade en krijgt daardoor ook een andere bereidingswijze.

INGREDIENTEN

2 x 125 g ribkarbonade 30 g margarine zout peper iets kerriepoeder patentbloem peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ribkarbonade met appel

INGREDIENTEN

4 stuk appel (cox's orange), 2 theelepel bouillonpoeder, 0.25 stuk citroen, 2 eetlepel cognac of vieux, 1 eetlepel franse mosterd, 1 eetlepel gember,bak, 0,5 stengel prei, 4 stuk ribkarbonade a 125 gram, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel suiker, 1 stuk ui,groot, peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gegrilde ribkarbonade

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, , 2 teentjes knoflook, uitgeperst, , 1 rode ui, in ringen, , 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden (of rozemarijn), , 4 ribkarbonades, , 1 kg aardappels (bijv. met rode schil), , 1 aubergine, in blokjes, , 1 zakje peen julienne (wortelreepjes, 150 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

RIBKARBONADE MET HONING-MOSTERDSAUS

Krijg je eeters en je wil niet lang in de keuken staan maar toch wat lekkers neerzetten maak dan deze karbonade.

INGREDIENTEN

1 sjalotje,1 teentje knoflook,1 el boter, 2 dl vleesbouillon,1 el honing,2 el mosterd,1 takje tijm,4 ribkarbonade,zout,peper,60 gr boter,1 bekertje creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Valenciaanse ribkarbonade

Voeg eens 1 theelepel honing bij de saus. Vervang de ribkarbonades door ongepaneerde kalfsschnitzels en bak ze iets korter. Voedingswaarde per persoon: eiwit 29g; vet 22g; koolhydraten 9g; kcal (kJ) 350.

INGREDIENTEN

2 ribkarbonades, 1 teentje knoflook, gehalveerd, zout en versgemalen peper, 1/2 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of, mespuntje gedroogd, 100 ml witte wijn (Spaanse Chardonnay), 50 ml sinaasappelsap, 2 eetl. olijfolie, 1 sinaasappel, in plakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribkarbonade Met Mosterd-Tijmsaus

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades, zout, peper, 75 g boter of margarine, 1 fijngesneden sjalotje, 2 dl vleesbouillon van tablet, 3 takjes tijm, 2 el mosterd, 2 tl honing, 4 el creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolcurry met ribkarbonade

Als je Hollandse bloemkool een Indiaas smaakje geeft, zet je iets heel bijzonders op tafel.

INGREDIENTEN

1 bloemkool *, zout *, 4 ribkarbonades *, versgemalen peper *, 3 eetlepels roerbakolie of arachideolie *, 3 sjalotjes of 1 ui *, 1 rode peper *, 2 eetlepels Indiase currypasta (pot) *, 2 dl yoghurt *, 1 theelepel maizena *, 2 eetlepels gehakte koriander (vers of potje).,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribkarbonade Met Champignon-Tomatensaus

INGREDIENTEN

4 Ribkarbonades, 1 eetl. olie, 150 gr. spekblokjes, 1 bak champignons, 1 eetl. bloem, 2,5 dl. bouillon, 1/8 lt. creme fraiche, 2 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden bieslook, peper en zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ribkarbonade met abrikozensaus

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades, zout & peper mix (Jozo), 11/ 2 el olijfolie traditioneel, 15 g boter, 1/2 blik abrikozen op lichte siroop, 1 dl runderbouillon (van een tablet), 1 bekertje cr?me fra?che ? 125 ml, 1 el peterselie, fijngeknipt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribkarbonade met courgette

INGREDIENTEN

4 rib of haaskarbonades, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 1 courgette, zout, vers gemalen peper, ? eetlepel mild paprikapoeder, 4 eetlepels bertolli voor bakken en braden, 2 theelepels italiaanse kruiden, 2 dl. tomaatstukjes uit blik

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ribkarbonade, gevuld

En leker karbonaadje en maar 261 kcal

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades van 3 cm dik, 50 gr salami in dike plakken, 1/2 zakje minimozzarellakaas, 1 bosuitje, zout en peper, 2 lepels olijfolie, cocktailprikkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Ribkarbonade

Zeer smakelijk,ook als je niet zo dol bent op karbonade.

INGREDIENTEN

2 dikke ribkarbonades om te vullen(vraag de slager om de karbonade in te snijden voor het vulen) dijonmosterd/2 plakken kaas/2plakken ardennerham/cocktailprikkers/zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  •  
  •  20-30 min.

Ribkarbonade met venkel-tijmpuree

Tijm past goed bij vlees- gerechten.Euroma Premium Tijm is gevriesdroogd,waardoor de smaak,kleur en geur en struc- tuur optimaal behouden blij- ven.

INGREDIENTEN

=1 kg iets kruimige aard-, appelen,= 750 ml halfvolle, melk., =2 tenen knoflook, =1 UI,grofgesnipperd., =2 Venkelknollen in partjes, van 1 cm.= 2 tl Gedroogde, tijm[14 gr.], =2 el olijfolie, =4 Ribkarbonades., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

VALENCIAANSE RIBKARBONADE

INGREDIENTEN

=2 RIBKARBONADES = 1 TEENTJE KNOFLOOK(gehalveerd), =ZOUT EN VERSGEMALEN PEPER = 1/2 EETL.GEHAKTE ROZE-, MARIJN = (vers of diepvries of mespuntje gedroogd), =100 ML. WITTE WIJN(Spaanse Chardonnay) =50 ml.sinaas-, appelsap = 2 eetl. olijfolie = 1 sinaasappel in plakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ribkarbonade met krieltjes en spercibonen

Gebraden ribkarbonade met kruidige groenten

INGREDIENTEN

500 gr verse krieltjes., 250 gr spercibonen., 3/4dl water, 2 theelepels shoarmakruiden, olijfolie, 4 eetlepels zilveruitjes, 4 ribkarbonade.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde ribkarbonade in mosterd-honing-marinade.

Voor de liefhebber van gegrild vlees.

INGREDIENTEN

2 ribkarbonadeszout1 tl honing1 el mosterd1 el olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

RIBKARBONADE IN ZURE ROOMMARINADE

VANDAAG STAAT ER RIBKARBONADE, DIE GEMARINEERD ZIJN,MET FRIETJES EN SLA OP TAFEL.HEERLIJK.

INGREDIENTEN

4 ribkarbonade a 125 g1 sjalotje,gesnipperd11/4 dl zure room1/2 el peterselie1/2 tl Worcestersaus1 tentje knoflook,geperst1/2 tl paprikapoeder1 el(witte wijn)azijnzout en peper1 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

ribkarbonade met kiwi en geroosterde cashewnoten

INGREDIENTEN

4 ribkarbonade a 130 gram per stuk, peper z out, 1 bos bosuitjes, 1 eetlepel bloem, 1 teen knoflook, 1 dl kippebouilon, 1 eetlepel soyasaus, 1 theelepel suiker, 1 glas droge sherry, olijfolie, 100 gram cashewnoten, 2 kiwi

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribkarbonade met een knapperig korstje

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 scharrelei, peper, zout, 6 el paneermeel, 1 el gedroogde Provençaalse kruiden, 4 biologische ribkarbonades, 3 el vloeibaar bakvet, 1 zak familie slamix à 400 g (C1000), 6 cocktailtomaten, in partjes, 1 bakje 1000-islands-dressing à 90 g (C1000), 1 zak verse frites à 700 g (C1000), frituurolie, knoflooksaus (Calvé),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

Lekkere gepaneerde karbonade met zomergroente en gebakken aardappelschijfjes. Snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades, paneermeel of fijn broodkruim, 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper, bloem, 2 eieren, geklutst, 500 g sperziebonen, afgehaald, 100 ml olijfolie of arachideolie, 750 g aardappelen, geschild en in zeer dunne plakken, 2 vleestomaten, in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Karbonade Hawaïi van haas of ribkarbonade

INGREDIENTEN

4 haas of ribkarbonades, peper, zout, 50 gr. boter of margarine, 2 ananasschijven, 50 gr. licht belegen kaas in 4 reepjes, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

ribkarbonade met cider saus

Hoe maak je van zoiets simpels als een karbonade , gewoon iets bijzonders . zo dus kreeg flesjes cider ( bier ) kado, maar vindt dat niet te haggelen , weggooien is zonde , dus dit was de perfecte oplossing.

INGREDIENTEN

2 ribkarbonades, beetje olie om te bakken, z&p udm, 1 flesje cider, ik had Blind Pig Ci­der ho­ney & smo­ked, maar apple boef kan ook, zolang het maar geen fruit smaakjes heeft .behalve appel dan, 150 ml. kook room, 2 el. grove mosterd, 2 el sultana rozijnen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2018
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

ribkarbonade met appel en spekjes

Lekkerrrr

INGREDIENTEN

2 ribkarbonade`s, 25 g boter, 1 appel, 50 gspekreepjes, 1 kleine ui, 2 eetl grove mosterd, Paneermeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gegrilde ribkarbonade met perendressing

INGREDIENTEN

? 4 ribkarbonades (a ca. 100 g), ? 1 eetlepel olie, ? zout, ? peper, ? 1 portie perendressing (recept elders op de site),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ribkarbonade Met Fijne Mosterdsaus

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades, peper, zout, 4 eetlepels mosterd, 40 g. boter 2 bosuitjes, 2 takjes basilicum of peterselie, 1/2 dl. medium dry sherry, 200 ml koffieroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

ribkarbonade met gekonfijte knoflook

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades,niet te dun,4 bollen verse knoflook,4 dl olijfolie, 1 laurierblaadje,1 chilipepertje, 2 takjes rozemarijn.1 eetlepel grove mosterd,4 eetlepels créme fraiche, 1 eetlepel grofgesneden dragon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ribkarbonade met frisse saus

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades, varkensvlees, peper, zout, 2 el olijfolie traditioneel, 2 uien, gesnipperd, 1 el (grove) mosterd, 5 el appelmoes, 2 el Maggi vloeibare jus, rundvlees, flacon a 195 ml, 2 1/2 dl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribkarbonade gevuld met tapenade en mozzarella

Ribkarbonade gevuld met tapenade en mozzarella

INGREDIENTEN

4 dikke ribkarbonades, zout, peper, 20 groene olijven ontpit, 1 theel. rozemarijnnaaldjes, blaadjes van 2 takjes peterselie, 1 teentje knoflook, 1-2 eetl. olijfolie, 1 bolletje mozzarella in 4 plakken, 50gr boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde ribkarbonade met perendressing

Gegrilde ribkarbonade met perendressing

INGREDIENTEN

? 4 ribkarbonades (a ca. 100 g), ? 1 eetlepel olie, ? zout, ? peper, ? 1 portie perendressing (recept elders op de site),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde ribkarbonade met perendressing

Gegrilde ribkarbonade met perendressing

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades (a ca. 100 g), ? 1 eetlepel olie, ? zout, ? peper, ? 1 portie perendressing,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ribkarbonade met frisse saus

INGREDIENTEN

=4 Ribkarbonades, =Peper en zout, =2 el Olijfolie, =2 Uien gesnipperd., =1 el [grove]Mosterd., =5 el appelmoes,=2 el vloei-, bare jus, rundvlees[flacon, ca.195 ml.Maggi], =2,5 dl water.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gegrilde ribkarbonade met perendressing

..Een heerlijk gegrilde karbonade, zeker nu de BBQ er weer aankomt..

INGREDIENTEN

? 4 ribkarbonades (a ca. 100 g), ? 1 eetlepel olie, ? zout, ? peper, ? 1 portie perendressing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Mediterrane ribkarbonade met spinaziesalade

INGREDIENTEN

2 pakken Vitaal Knoflook, golfschijfjes (CêlaVíta), 4 mediterrane ribkarbonades, 6 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 rode ui, in ragdunne partjes, 1 komkommer, in dunne plakjes, 300 g spinazie gewassen, 1 zakje Salad Mix tuinkruiden (Knorr),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ribkarbonade met geroosterde ratatouille

INGREDIENTEN

? 4 ribkarbonades, ? 2 teentjes knoflook, ? 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), ? 2 paprika's, ? 2 rode uien, ? 1 aubergine, ? 1 eetlepel tijm (verse), ? 1 theelepel chilipoeder, ? snufje zout, ? snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde ribkarbonade met perendressing

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades (a ca. 100 g), ? 1 eetlepel olie, ? zout, ? peper, ? 1 portie perendressing

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde ribkarbonade met perendressing

INGREDIENTEN

. 4 ribkarbonades (a ca. 100 g), ? 1 eetlepel olie, ? zout, ? peper, ? 1 portie perendressing (recept elders op de site),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ribkarbonade met tutti frutti en mosterdsaus

Een eenvoudige, maar lekkere zondagmaaltijd

INGREDIENTEN

2 ribkarbonades, 3 ons broccoli, scheut olijfolie, 8 aardappelen(of aardappelpuree voor 2 personen), 2 eetlepels grove mosterd, 200 tot 300 gr. tutti frutti

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribkarbonade met frisse saus

Ribkarbonade met frisse sausbron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

4 ribkarbonades, peper, zout, 2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 2 uien, gesnipperd, 1 el (grove) mosterd, 5 el appelmoes (C1000 Selectie), 2 el Maggi vloeibare jus, rundvlees, flacon a 195 ml, 2 1/2 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde ribkarbonade met tapenade

INGREDIENTEN

=4 dunne karbonades = zout en, versgemalen peper = 3 el.extra, vergine olijfolie = 250 gram, gemengde paddestoelen, = schoongeveegd en fijngehakt, = 2 teentjes knoflook, geperst., = 2 el platte peterselie,fijngehakt, 1 tl.verse tijm = 1 el. balsamico, azijn = handje rucola,gewassen, en gedroogd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top