Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Restjes

Restjes recepten (850) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Enchiladas met Kip en Kaas

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.

INGREDIENTEN

3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofschotel (slankgerecht)

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

restjes bami

INGREDIENTEN

2-3 nestjes bami per persoon, , restjes Groente, , restjes vlees, , 2 theelepels sambal oelek, , 4 theelepels ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

restjes stuw

INGREDIENTEN

6 aardappelen in blokjes, 6 uien in blokjes, 4 wortelen in blokjes, paar stukken broccoli, , Voor de rest kan je er nog restjes paprika en andere groente in doe zolang het maar rauw is., , +/- 200 ml water, 1 blokje groente bouillon, 2 theelepels olijf olie, 2 tenen knoflook fijngehakt, 1-1/2 theelepels chilipoeder, 1-1/2 kummel, 1 blikjes tomaten blokjes, , Peper en zout naar smaak toevoegen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelsalade met restjes

Deze heb ik eens met alle restjes gemaakt en hij was zeer goed.

INGREDIENTEN

500 gr gestoomde aardappelen, restjes "ham, kaas, kommkomer, tomaat", voor de dressing: 2 fijn gemaakte hard gekookte eieren, 1 sl. zure room, 125 gr mayonaise, 125 gr ongezoete yoghurt, 1 in blokjes gesneden zoet zure kommkomer, 1 sl. suiker, 1 rode ui fijn gesneden als ook 1 sjalotje en 1 lookteentje, peper en zout, bieslook, peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  •  
  •  20-30 min.

restjes sandwich

Zo de vreetdagen weer achter de rug, dus tijd om de restjes op te maken . en 90% heb je gewoon nog in huis , dus dat halve potje cranberry compote , stukje kaas , wat brood en een beetje vlees naar keuze . ook prima als kater ontbijt of brunch trouwens.

INGREDIENTEN

4 dikke sneden brood ( zuurdesem, donker is het best, maar kan van alles zijn ), 2 ons gebraden vlees restant ( dun gesneden restjes kalkoen, rollade kip etc ), 4 plakken brie van 0.5 cm ( camembert, port salut, blauw schimmel ), 4 el cranberry compote, 2 el grove mosterd, thijm blaadjes ( optioneel ), boter om in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2018
  • Europees
  •  20-30 min.

Overheerlijke restjes!

Een tortilla/quiche/omelet-achtig recept waar je alle kanten mee op kan.

INGREDIENTEN

6-8 eieren, 2 tl kerriepoeder, 125 ml creme fraiche, 1 ui, 1-2 tenen knoflook, magere spekreepjes/blokjes (kan ook salami/ham/chorizo), 200 gram aardappels, champignons, peterselie (kan ook fijne kruiden/bieslook), zwarte peper, 1el olijfolie, geraspte kaas (alternatief Brie of gebrokkelde feta)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

restjes quiche

Allerlei restjes en je weet niet wat daarmee te doen? Ik maakte er een quiche mee, succes alom, ook bij onze 15 maanden oude dochter!

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg; 2 kipfilets; 4 kleine tomaten; 1/2 grote courgette (of 1 kleine); enkele champignons; 1 groene paprika; 1 ui; 2 teentjes knoflook; enkele zwarte olijven; paneermeel; olijfolie; 1/2 bekertje creme fraiche; 3 eieren; peper; zout; basilicum; oregano; gemengde Italiaanse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Macaronie Restjes

Heb je macaronie over en van nog in de ijskast kruidenkaas, boursin, maak dan een resjes dag.

INGREDIENTEN

Je hebt wat macaronie over of je kookt het., Verder komt het heel vaak voor dat je resten van heerlijke kaasjes, boursin, mascarpone etc. toevallig over hebt. Voorts verse groenten voor macaroni en als je het kan krijgen pesto.Parmezaanse kaas en knoflook erover. (teentje is lekker bij het bakken)., Gehakt of ham in plakjes indien nodig.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Restjes maaltijd

SNEl En MAkkelijk hoofdgerecht, wat niet duur is en voor als U weinig tijd om te koken heeft, het is zeer voedzaam en kinderen vinden het ook lekker. Dit is een eigen bedacht recept, toen we vergeten waren boodschappen te halen.

INGREDIENTEN

1 blik capucijners, aardappels, speklapjes, sambal, kerrie, zout, zure bom, champignons, peper, sla., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lasagne van restjes

Dit recept heb ik gemaakt van restjes die ik nog over had. Zo krijg je toch een lekkere maaltijd op tafel.

INGREDIENTEN

1 pakje lasagnevellen, 1 groot blikje tomatenpuree, 0,5 pak diepvries spinazie a la crème ontdooid, Halve gele paprika, Half bakje champignons, 2 hamburgers (geen voorgegaarde), 50gram ontbijtspek, 2 eetlepels paturain, 2 eetlepels groene pesto, 25 gram boter, 25 gram bloem, 400 ml melk, Nootmuskaat, peper en zout, 1 bolletje mozzarella, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolsoep van restjes

INGREDIENTEN

1/2 Bloemkool, 1 ui, 2 tenen knoflook, groentebouillon, mosterd, peper en zout, room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Restjes stamppot

Restje oerhollandse stamppot bakken in koekepan, garneren met seroendeng.

INGREDIENTEN

Stamppot (aardappelen en groenten)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

restjes ramequin

Broodschoteltje waarin alle restjes op gebruikt kunnen worden, zowel het brood als restjes groente, vlees, vis of kip. Zoet kan het met niet meer zulke mooie appels en wat rozijnen of gember.Dan melk gebruiken en suiker en eventueel beetje custard.

INGREDIENTEN

Ongeveer 6 -oude- boterhammen, ligt aan de honger/ 1 groot ei of 2 kleintjes/ruim 1 1/2 dl bouillon of melk/100 gr geraspte oude kaas/restje van het een of ander.Wat ham erbij is ook lekker.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Restjes salade

In België noemen ze dit Smos salade, er zijn heel veel verschillende receptjes van en dit is mijn variant

INGREDIENTEN

, 4 hardgekookte eieren, geprakt, 2 tomaten of enkele kerstomaatjes in stukjes, Stengelui en/of sjalot ongeveer 2 el fijngesneden, 2 plakken ham, fijngesneden of gerookte zalm, 2 el friszure mayonaise ( Devos Lemmens citroen bijvoorbeeld), Fijngesneden bieslook, Peper en zout naar smaak uit de molen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  •  
  •  10-20 min.

restjes vlees

Uitgeacht na een keer teveel vlees en aardappels gekookt te hebben

INGREDIENTEN

Rest vlees ong 250gr,200 gr ontbijtspek, 1 kg gekookte aardappelen 150 gr geraspte kaas, 2 preien, 2 uien, 3 tomaten, boter,wat oregano.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

kroketjes van restjes

Van een restje vlees kun je de heerlijkste kroketjes maken.

INGREDIENTEN

Een restje vlees zoals dat van het stoofpotje, 30 gram boter, 30 gram bloem, 2dl. vocht (opgevangen jus aangevuld met water), paneermeel en een losgeklopt ei.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Tapas: Bladerdeeghapje met chorizo

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Hartige Tortilla van restjes

Hartige tortilla met restjes, voor eens snelle volledige maaltijd

INGREDIENTEN

Gekookte aardappelen, allerlei restjes van groenten (vers mag ook natuurlijk), hesp of spekjes, restjes worst enz..., peper, zout, tijm, eventueel geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2012
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Creatief met restjes -- pizza-restjes-pie

Creatief zijn met restjes. Heb je eten over, maar wil je het eigenlijk niet 2x eten! met wat water, olijfolie, gist, suiker en bloem kun je er een pizza-restjes-pie van maken!

INGREDIENTEN

Restjes van het overgebleven eten., , half zakje gedroogde gist, 1 theelepel suiker, 1 dl warm water, 250 gram bloem, halve tl zout, 3 el warm water, 2 el olijfolie, , eventueel:, -sausje naar keuze, -geraspte kaas, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Restjes koud vlees met saus

INGREDIENTEN

125 gram champignons - 3 eetlepels boter - 1/2 dl water - 1 1/2 dl rode wijn - 1 bouillonblokje - 1 eetlepel tomatenpuree - 1 theelepel worchestersaus - 1 theelepel maizena - 1/2 dl water - restjes koud vlees

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Restjes Koud Vlees met Saus

Hier een idee voor overgebleven restjes vlees.

INGREDIENTEN

125 gr. champignons, 3 eetl. boter of margarine, 1/2 dl. water, 1 1/2 dl. rode wijn, 1 bouillonblokje, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theel. worchestersaus, 1theel. maizena, 1/2 dl. water, restjes koud vlees.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Thaise soep met restjes kalkoen

Een pittig soepje voor 4 pers. van "vifke"

INGREDIENTEN

125 tot175 g gebraden of gekookte kalkoen (of kip of parelhoen) in blokjes; 1 gedroogd chilipepertje; 4 dl kokosmelk; 1 blokje kippenbouillon; 5 cm citroengras in stukjes; korianderzaadjes; peper uit de molen en zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Thais
  •  60-120 min.

Salade Van Restjes Kip

Dit recept is, zoals de naam al doet vermoeden, een handige oplossing als u wat kip over hebt.

INGREDIENTEN

2 rijpe, maar stevige avocado's of 1 mango, citroensap om in te wrijven, 4 gepelde tomaten, 450 gr gekookte kip in dobbelsteentjes, 2 lente-uitjes fijngesnipperd, 2 el verse peterselie fijngehakt, 55 gr cashewnoten., Voor de knoflookvinaigrette:, 3 el aardnotenolie, 1 el witte-wijnazijn, 2 tl mosterd, 1 teen knoflook geperst, 1 tl strooisuiker, zout en versgemalen peper naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  •  
  •  20-30 min.

Restjes recept van asperges.

Even kijken wat er naast de asperges nog in de koelkast en kast lag en improviseren maar!

INGREDIENTEN

Restje asperges., 2 hardgekookte eieren die ik altijd wel klaar heb liggen., Geraspte kaas., 3oo gram aardappelen., restje beenham (uit een stuk)., beetje boter., Zakje Knorr finesse saus: lenteui-knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Frittata met Champignons en andere Restjes

Bij deze frittata heb ik me laten inspiren door bij verschilldende frittata recepten te kijken en daarvan wat bij elkaar te voegen en iets nieuws toe te voegen. Deze was weer bijzonder lekker en met warm weer echt een uitkomst om te maken. Je bent vlug klaar en krijgt van alles wat binnen. Hier kun je ook weer eindeloos varieren, altijd weer wat anders en lekker bovendien. Langs deze weg weer iedereen bedankt die dit 'ns wil uitproberen en alvast smakelijk eten voor dan.

INGREDIENTEN

3 eetlepels Zonnebloemolie of andere olie, 'n paar Zonnebloempitten, voor op de bodem of andere zaadjes, 8 Eieren, los geklopt, 5 Zongedroogde Tomaatjes, 1 kleine Paprika of 1 halve, in reepjes, 1 eetlepel gedroogde Liebstockblätter=Lavas=Maggieblad of ander kruid, 1 eetlepel Dil, uit diepvries of wat anders, 1 bakje verse Tuinkers of wat anders, 75 gram Erwtjes uit diepvries of wat anders, 75 gram Champignons, in schijfjes of andere paddenstoelen, 8 Krabsticks, in drieën gedeeld of andere stevige vis, 100 gram geraspte Kaas, helft eronder rest eroverheen gestrooid

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept voor restjes kip

Koken op de camping.

INGREDIENTEN

Resten kipflinke uizakje madras (kant en klaar zakje voor dipsaus van Calve)2 el. mayonaisse1 blik fruitcoctailrijstzoveel vocht van het blik fruit als nodig

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

restjes recept van asperges.

Even kijken wat er nog in kast en koelkast lag en improviseren maar!

INGREDIENTEN

Knorr finesse saus:lenteui-knoflook, restje asperges, 2 hard gekookte eieren (die ik ook altijd over heb). Geraspte kaas., gekookte aardappelen., Restje beenham (uit een stuk)., beetje boter.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Moksi alesi "restjes"

`Moksi alesi` betekent al een soort allegaartje. Dit is een recept met wat ik op dat moment nog in de koelkast had. Uiteraard kunt u hier zelf óók op variëren.

INGREDIENTEN

Boter en olie, 500 g Surinaamse rijst, 1 rode en 1 gele paprika, in stukjes, 1 prei, in ringen, 2 tomaten, in stukjes, 1 stuk winterwortel, gesnipperd, 1 flinke ui, gesnipperd, 1 Mme Jeannette, 1 pakje zoutvlees, gedroogde garnaaltjes, 3 maggi-blokjes, aji-no-moto (smaakversterker), water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige taartjes van restjes

Restjes nasi of shoarma over? geen rpobeleem je maakt er hele makkelijk een heerlijk hartig taartje van.

INGREDIENTEN

Hartige taart bladerdeeg van koopmans, restje: shoarma, nasi of bami

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2015
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Smul Pannenkoeken van restjes

Ideaal recept voor pannenkoeken gemaakt van restanten uit de keuken. Wat je allemaal niet kan doen met oud brood!

INGREDIENTEN

6 sneden (oud) brood zonder korst, 1/2 l melk, 150 gr bloem, 4 eieren, 1 dl 7 up (light), 2 zakjes vanillesuiker. Olie om in te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2006
  •  
  •  0-10 min.

Restjes Koud Vlees Met Saus

Erg lekker van een restje vlees, met een heerlijke saus van rode wijn en champignons.

INGREDIENTEN

# 125 g champignons, #3 eetl boter, #1/2 dl water, #1 1/2 dl rode wijn, #1 bouillonblokje, #1 eetl tomatenpuree, #1 theel Worcestershiresaus, #1 theel maizena, #restje vlees,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met restjes groenten

Ik heb deze schotel gemaakt met groenten die ik over had van de vorige dag. Ik had de spaanse runderstoofschotel van Wilmie Willemse gemaakt die overheerlijk was.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, , 1 ui, , 1 teentje knoflook, , ½ rode en ½ groen paprika, , ½ winterwortel, , ½ prei, , ½ bakje champignons, , 2 eetlepels crème fraiche, , 1 eetlepel provencaalse kruiden, , peper en zout uit de molen naar smaak, , geraspte kaas, , aardappelschijfjes met spekjes(celavita), , olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Broodpizza van restjes groente en vlees

Nog wat restjes groente en vlees in huis, dan is dit de oplossing.

INGREDIENTEN

Alle beschikbare groenten die je nog in de koelkast hebt, zoals uitjes, champignons, tomaten, paprika, stukjes gaar vlees of vis. Alles is mogelijk. Plakjes brood en kaas (liefst even raspen). Kruiden zoals peterselie, basilicum, oregano, peper en zout, boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Marokkaanse flapjes met restjes gebraad

Restjes... met een beetje verbeelding maken we er wat lekkers mee. 12 stuks: van "vifke"

INGREDIENTEN

Voor 12 stuks: 9 vellen filodeeg, 30 g gesmolten boter, , Voor de vulling: 250 g gebraad (kalfs-,runder-, varkens-,of kip of kalkoen) in reepjes, 30 g boter, 1 ui fijngesneden, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels droge sherry, 1 blokje kippenbouillon, 60 g amandelpoeder, 1/2 eetlepel bloemsuiker, 1/2 theelepel kaneel, plukje saffraan, kurkuma, cayennepeper., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

vegetarische aardappelen groente schotel van restjes

Vegetarisch maar kan ook met gehakt vlees of kip

INGREDIENTEN

Boter, gekookte aardappelen van dag ervoor., erwtenen wortelen van dag ervoor, 1 tomaat, , 1 ui, , champignons uit een potje of vers, , peper zout paprika kerrie poeder oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde flensjes met restjes ham en champignons

Voor 4 pers. van "vifke"

INGREDIENTEN

Voor de flensjes: 125 g bloem; 350 ml melk; 1 eetlepel zonnebloemolie; 2 eetlepels gehakte peterselie, olie om te bakken; peper en zout, , , Voor de vulling: 200 g gekookte ham in reepjes; 125 g champignons in plakjes; 4 eetlepls droge witte wijn; boter; 2 dl room; 1 sjalotje fijngesneden; 1 eetlepel graantjesmosterd., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Zomerse Maaltijdsoep Van Verse Groente En Restjes

Ik ben steeds aan het expirimenteren met verse groenten en kruiden in combinatie met rest-voedsel..kan nu eenmaal niets weggooien. Dit is volgens mij de perfecte zomerse combi..

INGREDIENTEN

Restje (al bereid) vlees van bijv. de bbq de dag ervoor..anders bijv. rundergehakt en chorizoworst. * fles of pak tomatengroentesap en eenzelfde hoeveelheid water *olijfolie * 2 uien * 1 rode en 1 groene paprika * 1 courgette * evt. andere restgroenten als venkel, tomaat * minimaal 1 peper, vers *verse kruiden uit de tuin als lavas, oregano, anders kruidenmengsel of blokje italiaans * voor een vegatarische variant: champignons en geraspte kaas *peper, kruidenzout * glas sinaasappelsap * garneer-kruid als peterselie, koriander of fijngesneden bosui. *knoflook, zeker 2 teentjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

kruidige goulash 3 in 1

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

INGREDIENTEN

GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito paprika ( paarse pak ), - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Engelse broodpudding (voor restjes!)

Dit recept vond ik op een website over wat je kunt doen met restjes. Een heel lekker recept om te maken met oud brood of stokbrood.

INGREDIENTEN

6 plakken brood, 150 gr suiker, 4 eieren, kaneel, vanillesuiker, boter. Optioneel: rozijnen, noten, fruit.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2015
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top