Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Lenderollade

Lenderollade recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lenderollade

Lekker gevulde rollade

INGREDIENTEN

Ca. 800 gram lenderollade (niet gekruid en gerold), zout, 1? tl. versgemalen zwarte peper, 1 tl. fijngesneden rozemarijnnaaldjes, 1 el. oregano (gedroogd), 1 tl. verse tijmblaadjes, 1 laurierblaadje, verkruimeld, mespunt nootmuskaat, 1 sjalotje, geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst, 3-4 plakjes gedroogde ham, bijvoorbeeld Parmaham, 75 gram boter of margarine, 4 el. olijfolie, 1? dl. rode droge wijn, 2 dl. vleesfond, 8 blaadjes verse salie, in reepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde lenderollade

INGREDIENTEN

500 gram Lenderollade, 25 gram boter, 2 gedroogde tomaten, 1 teen knoflook, geschilt, 1 kleine winterwortel, geraspt en stukken, 1 eetl cranberrys, gedroogde, 1 eetl pijnboompitten, 1 tak pterselie, gewassen, zout en vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lenderollade alla Kitty

Lenderollade met een lekker sausje.

INGREDIENTEN

Lenderollade van ca. 800 gram, 1 tl. oregano, 1/2 tl. nootmuskaat, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 75 gram boter, 1,5 dl. rode wijn (merlot), 1 el. cranberry compote, 100 gram crème fraîche, 1 el. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaals Gevulde Lenderollade

Voor deze rollade koop je een nog niet opgerolde rollade en je vraagt er een rolladenetje bij, want de vulling maak je zelf. Let op de wachttijd van 8 uur !

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 100 g abrikozen in stukjes, 1 dl port, 1 el boter, 100 g spekblokjes, 3 teentjes knoflook, 300 g kalfsgehakt, 1 losgeklopt ei, 2 sneetjes ontkorst witbrood, verkruimeld, 4 gedroogde tomaten op olie in reepjes, 4 lente-uitjes fijngesneden, 1 el fijngesneden rozemarijn, 1 el fijngesneden tijm, 1 el fijngesneden oregano, 1 el paprikapoeder, zout, peper., voor de rollade:, 1 runderlenderollade van 11/2 kg, 50 g boter, 2 el olie, 3 dl vleesfond, 1 dl rode wijn, 1 dl room culinair.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gevulde lenderollade met rauwe ham en paddenstoelen

Tip voor kerst!

INGREDIENTEN

1 dik stuk runderlende van 1 kg, 15 g gedroogd eekhoorntjesbrood, 50 g zachte boter, 250 g gemengde paddenstoelen, fijngehakt, ½ eetlepel verse tijmblaadjes, sap en rasp van 1 citroen, 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt, 100 grauwe ham, 200 g volle rode wijn, rolladetouw

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden rollade

INGREDIENTEN

500 gram lenderollade * 75-100 gram boter * 1 ui *1 laurierblad * 1 kruidnagel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden runderrollade

Rundvlees verschijnt in Nederland zo?n drie keer per week op tafel. Wereldberoemd in eigen land zijn de sudderlapjes met een bloemige aardappel en spruitjes of bloemkool. Als men gezonde honger heeft, dan is daar niets mis mee. Met een stukje eenvoudig rundvlees kan men immers vele (feestelijke) kanten op:

INGREDIENTEN

600 gram lenderollade, zo?n 120 gram boter, wat zout en peper, 1 verkruimeld laurierblad, ? theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tijm, 1 eetlepel grof gesnipperde sjalot of ui,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roti De Porc En Cocotte

INGREDIENTEN

Varkensrollade uit de braadpan, , *1? kilogram lenderollade, niet opgebonden, *10 tot 15 salieblaadjes, *150 gram gerookt spek, in zeer dunnen plakjes., *2 eetlepels arachide olie, *1 theelepel grofgemalen peper, *2 rode gedroogde pepers, verkruimeld, *1 bol knoflook, de teentjes losgehaald en gepeld, *zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top