Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Koosjer

Koosjer recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Israelische aardappelsalade

Warme zoetzure aardappelsalade.

INGREDIENTEN

-1 kg stevige aardappelen, -1 grote ui, -1 zure augurk, -500 g zachtzure appelen, -3 el azijn, -3 el suiker, -zout en witte peper, -3 el ganzevet (of eventueel reuzel maar dan is het gerecht niet koosjer meer!), -1 bosje bieslook

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2004
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

falafel

INGREDIENTEN

, , Falafel is een vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gemalen kikkererwten. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten., , Deze lekkernij wordt in het westen in veel shoarmazaken verkocht als een soort fastfood. Antwerpen heeft een grote Joodse wijk, met veel Joodse eetgelegenheden. Je kunt hier naar hartelust koosjer eten proeven, waaronder heerlijke falafel., Bereidingswijze, , , , , , , , * 225 g kikkererwten, * 2 tenen knoflook, * 1 chillipeper, * 1 tl komijnpoeder, * 50 g peterselie, * 50 g koriander, * 1 tl zout, * 3 sneedtjes oud brood, , * 3 el tahini, * 1 limoen, * 4 el yoghurt, * 4 pitabroodjes, * sla, * 2 tomaten, * 1 komkommer, * 4 radijsjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde milt

Een van oorsprong Joods gerecht.

INGREDIENTEN

1 rundermilt, 2 el gesmolten kippenvet, 1 ui (gehakt), 1/2 kop gehakte paprika, 1/2 knolselderij of bleekselderijstengel (gehakt), 2 eieren, 2 matzes (5 minuten in water geweekt en afgegoten), 2 el gehakte peterselie, 1 tl zout, 1/2 tl vers gemalen peper, 1 varkensdarmnet (weglaten als het gerecht koosjer moet zijn), 2 koppen runderbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kishke

Worst met rijst in natuurdarm.

INGREDIENTEN

250 gr. runderlever, 250 gr. gemalen rundvlees, 450 gr. ongekookte rijst, gewassen en uitgelekt, 1 eetl. verse, gehakte koriander, 2 theel. zout, 1 theel. peper, of meer naar smaak, 1 natuurdarm van 75 cm tot 1 m lang, vraag de slager hem schoon te maken en te prepareren voor het vullen, 4 stengels selderie, horizontaal in boogjes esneden, 50 gr. gesnipperde ui, 4 laurierblaadjes, 1 theel. peperkorrels, 3,5 l. klare vleesbouillon

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Russisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top