Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kogelbiefstuk

Kogelbiefstuk recepten (709) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gemarineerde kogelbiefstuk

Malse biefstuk, gemarineerd in rode-wijnmarinade, voor op de barbeque. En als er wat overblijft: lekker in de aspergesalade met koude biefstuk

INGREDIENTEN

Marinade:1 fles droge rode wijn, 125 ml olijfolie, 1 fijngesnipperde ui, 4 eetl fijngehakte peterselie, 2 grote tenen knoflook uitgeperst, 1 eetl fijngehakte tijm, rozemarijn, of andere kruiden naar keuze, 1 theel zout, 1/2 theel versgemalen zwarte peper, Verder: 8 stukken kogelbiefstuk van ongeveer 150 gram per stuk (naar wens hoeveelheid aanpassen aan het aantal te verwachten gasten).

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  •  
  •  60-120 min.

Ouderwetse Kogelbiefstuk

INGREDIENTEN

1 kogelbiefstuk van 1 kilo*, zout*, peper*, 250 g margarine*, 2 dl water*, 1 boerenbrood*,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kogelbiefstuk met peperroomsaus

INGREDIENTEN

4 kogelbiefstukken a 150 gr.90 gr. boter1 fijngehakt sjalotje40 gr. bloem 6? dl runderbouillon2 eetl. groene peperkorrels op sap? theel. dijonmosterd2 eetl. cognac of vieux125 gr. creme fraichezoutpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

asperges met kogelbiefstuk

Gekookte asperges met gebakken kogelbiefstuk en peper paprikasaus

INGREDIENTEN

800 gram asperges, 20 gram boter, 800 gram gekookte krieltjes, 30 gram olijfolie, 4 stuks biefstuk a 125 gram, 10 gram groene pepers op vocht, 10 gram paprika in reepjes gesneden, 250 ml hollandase saus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kogelbiefstuk met een rode wijn-sjalottensaus

INGREDIENTEN

, 4 kogelbiefstukken van ca.150 g. per stuk, , 16 schoongemaakte sjalotten, , 1 glas rode wijn, , 1 eetlepel rode wijnazijn (Fuchs), , 1 theelepel suiker, , 3 eetlepels vleesjus (Maggi), , versgemalen peper en zout, , 1 eetlepel roomboter + een scheutje olie om te bakken, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde kogelbiefstuk met verse kruiden

INGREDIENTEN

4 kogelbiefstukken, , 4 el. olijfolie, , 2 teentjes knoflook, , 1 ui, , 2 takjes tijm, , 2 takjes rozemarijn, , 1 rode ui, , 2 tomaten, , 200 gr. aubergine, , 200 gr. courgette, , 1 chilipeper, rode, , 15 gr. gemberwortel, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kogelbiefstuk van de CedarWood OvenPlank

De CedarWood OvenPlank geeft door bereiding in de oven een extra houtsmaak aan het gerecht. www.kokenophout.com voor de verkoopadressen.

INGREDIENTEN

4 kogelbiefstukken, 4 plakken Danish Blue, 20 gram boter, snufje zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kogelbiefstuk van de barbecue

INGREDIENTEN

4 kogelbiefstukken van 200 gr - 1 el scherpe mosterd - 3 el tomatenpuree - zout - 1 teen knoflook - 1 eetl. zoete ketjap - 4 el olijfolie - 1/4 ltr. rode wijn - 1/2 tl oregano - mespunt cayennepeper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  •  
  •  10-20 min.

Kogelbiefstuk met gebakken groenten

INGREDIENTEN

• 4 kogelbiefstukjes, • 1 rode en 1 gele paprika, • 1 kleine aubergine en 1 kleine courgette (alles in kleine blokjes gesneden), • 1 teentje knoflook (ongepeld geplet), • 4 takjes tijm, • 50 g boter, • 0,5 dl olijfolie, • 3 eetlepels balsamicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kogelbiefstuk met paksoi en oestersaus

Dit recept is gevonden op de website van www.aperitivo.nl

INGREDIENTEN

150 gram roomboter., 4 kogelbiefstukjes van 150 gram., 1 stronk paksoi., 4 eetlepels oestersaus., 250 gram kastanje champignons., Foccacia of brood naar keuze.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Yan Niu Rou-Gemarineerde kogelbiefstuk

INGREDIENTEN

500 gr flinterdunne gesneden biefstuk,, Voor de marinade:, 2 eetlepels notenolie, 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel geraspte mandarijnschil, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels azijn, enkele druppels chiliolie, 4 eetlepels notenolie, zout, versgemalen Szecuanpepers

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter

INGREDIENTEN

1 rode peper, , gemberpoeder, , chilipoeder, , 1/2 eetlepel citroensap, , 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), fijngesneden, , 50 g boter, op kamertemperatuur, , 4 kogelbiefstukken, , 2 eetlepels olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Yakajirri kogelbiefstuk met wattleseed jus

Aromatisch gerecht met bushtucker ingredienten, vol nieuwe smaken. Australische Bushfood ingredienten zijn te krijgen via ISPC of via Herbsnspices ( http://australische-kruiden.herbsnspices.nl/ ) Meer over bushfood: http://en.wikipedia.org/wiki/Bushfood

INGREDIENTEN

2 kogelbiefstukken -, 1 el Yakajirri (of 1 el bush mix en 1 tl alpine pepper) -, 1 stronk broccolini (of broccoli), 100 ml vleesfond of vleesjus -, 100 g cantarellen -, 1 tl gemalen wattleseed -, 8 takjes waterkers -,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde kogelbiefstuk met siciliaanse kruiden

Meng de kruiden met een paar lepels olijfolie. Smeer de biefstuk hiermee in en laat dit (eventueel) een uurtje intrekken. Verwarm een grillpan op het vuur tot deze zeer heet is. Grill de biefstuk +/- 2 minuten aan beide zijden. Dien op met wat fijn gesneden peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  •  
  •  0-10 min.

Kogelbiefstuk met rode wijn en geitenkaassaus

INGREDIENTEN

Voor de saus:, , 1 gehakt sjalotje, 8 zwarte peperkorrels, 1 laurierblad, 2.5 deciliter rode wijn, 3.5 deciliter kippenbouillon, 3 eetlepels verkruimelde geitenkaas, zout, zwarte peper uit de molen, , , voor de biefstuk:, , 4 biefstukken, zout en peper, olie om te bakken, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bulgur risotto met gemarineerde ui, kogelbiefstuk

INGREDIENTEN

500 gr 1 heel stuk kogelbiefstuk (zij lende), 200 gr bulgur, 500 ml Warme kippenbouillon, 1 Grote witte ui, 2 Grote rode uien, 2 Groene pepers (heet), 2 Rode pepers (zoet), 8 Middelgrote champignons, 1/2 Citroen, 2 el Paprikapuree, Olijfolie, Roomboter, Gedroogde munt, 2 el Bloemenhoning, 2 el Aseto balsamico, 2 el Vijgencrème

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Malse kogelbiefstuk, paddenstoelenprutje, kriel, kruidenbote

Dit is eigenlijk een probeersel met de vraag of het goed genoeg is voor kerst. Sommige mensen willen zich niet al te zeer uitsloven, maar toch lekker smullen. Nou dit is dus een uitstekend alternatief. Heel veel feestelijke en winterse smaken op het bord en je vlees smelt op je tong. Als je met zn tweetjes bent is dit dus een prima gerecht op 2e kerstdag of op de zondagen. Probeer zelf maar want je staat versteld over het feit hoe lekker dit is.

INGREDIENTEN

2 verse kogelbiefstukjes (150 gr elk), 100 gr verse roomboter kruidenboter, 400 gr verse champignons, 125 gr gerookte spekblokjes, 600 gr krielaardappels, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 uien (gesnipperd), 1 grote trostomaat, 1 gele paprika, Flinke scheut droge rode wijn, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 t provencaalse kruiden, 2 t paprikapoeder, t knoflookpoeder, Vers gesnipperde peterselie, Olijfolie, Roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kogelbiefstuk met saus van gepofte paprika en ansjovis

INGREDIENTEN

4 kogelbiefstukken Ă  150 gram; 1 rode paprika; 1 teentje knoflook, geperst; 1 bolletje knoflook, 1/2 bosje basilicum; 4 gezouten ansjovisfilets; 2 dl olijfolie extra vergine; 1 citroen; 300 gram verse spinazie, gewassen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kogelbiefstuk met ansjovis en krieltjes uit de oven.

Dit is een recept die makkelijk te bereiden is.

INGREDIENTEN

=1 Zak krieltjes[600 gram], =2 Tenen knoflook,geperst., =1 tl Paprikapoeder., =1 tl Gedroogde tijmblaadjes., =2 el Olijfolie., =4 Kogelbiefstukken van ca., 100 gram. =25 gram Boter., =6 Ansjovisfilets,fijngesneden, =2 el Platte peterselie, [fijngehakt] =100 gram Zon-, gedroogde tomaatjes,uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Steak tartare á la Flo

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke steak tartare. Naar een recept van Flo, de beroemde brasserie in Parijs (en Amsterdam). Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek).

INGREDIENTEN

1 stuk jodenhaas van 600 gram (of 1ste kwaliteit kogelbiefstuk of ossenhaas), 4 eierdooiers, 4 theelepels mosterd, olijfolie, worcestersaus, tabasco, 1 sjalot, gepeld, ½ bosje peterselie, 20 gram kappertjes, 50 gram cornichons (knapperige, zure augurkjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Thaise Biefstuk salade

Thaise salade met Biefstuk en Mango

INGREDIENTEN

1 eetlepel Thaise Rode Curry Pasta, 1 eetlepel Olie, 1 kogelbiefstuk, 1 mango, 75 gram waterkers, 1 limoen, 1 rode peper, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus, 0,5 eetlepel bruine basterdsuiker, 3 bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Herfst: Entrecote met kruidige champignons en gebakken aardappels

De herfst is begonnen en we eten weer anders. Dit is een heerlijk, luxe maaltje voor in het weekend. Heerlijke gekruide gebakken paddenstoelen met entrecote of kogelbiefstuk en met gebakken aardappeltjes van uitmuntende kwaliteit. Echt een seizoens-bistro gerecht uit de Franse keuken. Niet veel werk, maar erg lekker en ook gezond.

INGREDIENTEN

2 mooie entrecotes met vetrandje (kogelbiefstuk kan ook prima), 1 rode ui, 250 gr verse kastanje champignons, 4 dunne plakjes mager gerookt ontbijtspek, 1 teentje knoflook, geperst, scheut droge rode Franse wijn, 1 takje verse tijm, de blaadjes, vers gesnipperde peterselie, vers gemalen zwarte peper, zeezout, verse kruidenboter, , Gebakken aardappels:, , 6 grote Pommes Gourmandine (iets kruimige kwaliteitsaardappel), roomboter, klein vleugje vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

biefstuk met champignons

Heerlijk malse biefstuk uit de oven

INGREDIENTEN

3 sjalotjes / 1 bosje peterselie / 300 gr. champignons / 2 eetl. boter / 1 eetl. olijfolie / 4 st. haas- of kogelbiefstuk ? 150 gr. p/st. / ? theel. zout / ? theel. versgemalen zwarte peper / 2 teentjes knoflook uit de pers / 1 eetl. aceto balsamico (Italiaanse azijn) / Kruidenboter (evt.)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte steak tartaar (américain preparé)

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

• 800 gram mager rundsvlees van zeer goede kwaliteit (bij voorkeur van een "luxe"-runderras zoals de Black Angus, het Argentijnse rund of de Wagyu). Vooral ossenhaas (ook wel filet pur genoemd waaruit de chateaubriand en de tournedos worden gesneden) en kogelbiefstuk zijn hiervoor zeer geschikt omdat deze delen mals zijn en vrijwel geen vet of bindweefsel bevatten., • 1 eierdooier (of 4 kleine kwarteleierdooiers), • 3 eetlepels kappertjes (de kleine soort non-pareilles van 5-7 mm), • 3 eetlepels heel fijngesnipperde sjalot, pijpajuin of verse bieslook, • 2 eetlepels verse bladpeterselie, • 3 theelepels verse marjolein, • 3 theelepels verse dragon, • 3 theelepels paprika doux, • 1 theelepel gemalen nootmuskaat, • 3 eetlepels versgemaakte mayonaise, • 2½ eetlepels ketchup, • 1½ eetlepel goede mosterd, • 2 eetlepels Worcestershiresaus (Lea & Perrins), • 1½ eetlepel goede balsamicoazijn, • 10 druppels tabasco, • 4 kleine opgelegde augurkjes (cornichons) als garnering, • Peper, • Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Mediterrane sperziebonen salade

Deze lauwwarme bonensalade heeft alles qua smaak en is echt heel erg lekker. Op dag twee is hij nog lekkerder. Hij doet het geweldig bij een gegrilde kogelbiefstuk met kruidenboter en gebakken baby krieltjes. Deze kan ook in de zomer prima bij een barbecue.

INGREDIENTEN

1 bakje cherry tomaten, 1 trostomaat, 750 gr verse sperziebonen, 2 teentjes knoflook, 1 el balsamico azijn, 4 el olijfolie, 2 tl honing, 2 tl dijon mosterd, 1 tl tijm, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 100 gr geraspte Pecorino

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2014
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Rundvleesreepjes op Japanse wijze

INGREDIENTEN

600 g. ossenhaas of kogelbiefstuk (in reepjes), 200 g. oosterse roerbakgroenten, 100 g. taugé, 2 dl. Japanse ketjap, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel chilisaus, 3, in ringetjes gesneden, bosuitjes, 1 fijngesneden teen knoflook, versgemalen peper en zout, olie om in te bakken, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krokante Kaasballetjes Met Gedroogde Tomaten.

INGREDIENTEN

(VOOR 16 BORRELHAPJES) , 50gr gedroogde tomaten*)100gr bloem*)50gr koude boter*)100gr geraspte oude kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

GEBAKKEN HOLLANDSE BIEFSTUK

Vleesgerechten

INGREDIENTEN

200 g kogelbiefstuk, 30 g margarine, zout, peper, twee plukjes tuinkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Beef Westmoreland

Kogelbiefstuk met piccalillysaus

INGREDIENTEN

1 kogelbiefstuk Ă  125 gr.; boter; peper; piccalilly, (kook)room

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kantonese biefstuk

Een onwijs lekker receptje dat uit een heel oud, flutterig kookboekje met Chinese recepten komt. Ideaal om naar eigen believen aan te passen en zo klaar!

INGREDIENTEN

* ca. 350 gram (kogel-)biefstuk of ossenhaas, nog niet helemaal ontdooid! * 250 gram broccoli * (evt. andere groenten) * 4 eetlepels donkere soyasaus * 1 eetlepel maizena * 1 dessertlepel suiker * 2 eetlepels (droge) sherry * knoflook naar smaak * stukje verse gember ter grootte van een duim of wat gembersiroop.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittig gegrild Koreaans rundvlees (Bulgogi)

Dit gerecht is uitzonderlijk lekker dus maak een flinke hoeveelheid, dan kun je er twee dagen van genieten!

INGREDIENTEN

750 gr. kogelbiefstuk, 3 el. sesamzaad, geroosterd, 3 bosuitjes, 3 knoflooktenen, 1 centimeter gemberwortel, 1.5 el. suiker, 1 dl. sojasaus, 4 el. water, 0.5 el. sesam-olie, 1 tl. bonenpasta, rode, 2 el. rijstwijn, 1 el. korianderblaadjes, Chilisaus, Peper, zwarte, gemalen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Beef Wellington

Beef wellington is vernoemd naar Arthur Wellesley, de eerste Hertog van Wellington. Hij was een Britse premier van 1828 tot 1830 en was Britse bevelhebber bij de slag bij Waterloo. Arthur was naar verluid dol op rode wijn, rundvlees, champignons en truffels. Onderstaand recept gebruikt niet al deze heerlijkheden, maar is wel een aanrader!

INGREDIENTEN

600 gram kogelbiefstuk aan 1 stuk van gelijke dikte, 1 el olie, 25 g roomboter, 100 g sjalotten (fijngesneden), 250 g champignons (fijngesneden), 200 g portobello (fijngesneden), 2 cm gember (fijngeraspt), 1 tl tijmblaadjes, 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 100 g rauwe ham (in dunne plakken), 1 eierdooier (losgeklopt)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Carpaccio taartje

Carpaccio op andere wijze geserveerd!

INGREDIENTEN

Ossehaas (of kogelbiefstuk), bosuitjes, kappertjes,kruiden. Voor de creme: mascarpone,zelfgemaakte pesto.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

ZELFGEMAAKTE FILET AMERICAIN

Ben jij ook zo gek op filet americain? Maak hem dan eens zelf, het is niet zo moeilijk als je denkt.

INGREDIENTEN

600 g (kogel)biefstuk, 4 sjalotjes, 2 eidooiers, 1 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. kappertjes, 2 theel. tabasco, zout en peper, 12 kleine augurkjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  •  
  •  20-30 min.

biefstuk met oestersaus

Makkelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Kogelbiefstuk, rode peper (bos lente-uitjes, 3 teentjes knoflook en een paar eetlepels oestersaus., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Biefstuk in zwarte bonensaus

Net zo lekker als bij de chinees

INGREDIENTEN

, 400 gr. lende- of kogelbiefstuk in reepjes gesneden,2 eetl.gezouten zwarte bonen(toko),1 middelgrote ui,1 kleine rode paprika,1 kleine groene paprika,2 theel.maizena,1/2 kopje runderbouillon,2 theel.sojasaus(zoet),1 theel.suiker,2 eetl.olie,1 theel.geperste knoflook,1/4 theel.zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vlees grillen op de teppanyaki

INGREDIENTEN

250 gram kogelbiefstuk250 gram fricandeau250 gram kalkoenfiloet3 eetlepels zonnebloemolie6 eieren3 eetlepels melk250 gram kleine tomaatjes100 gram gerookte zalmfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2007
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zelfgemaakte filet americain

INGREDIENTEN

600 gr. (kogel)biefstuk, 4 sjalotjes, 2 eidooiers, 1 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. kappertjes, 2 eetl.tabasco, zout en peper, 12 kleine augurkjes., , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

1 kogelbiefstuk van 250 g, zonder kerven of klappen, olijfolie, stukje Parmigiano Reggiano van 50 g of meer, rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

heerlijk gekruide biefstuk

Gekruide biefstuk met eens een keer andere kruiden. Theelepel en eetlepel zijn de engelse maten, maar je kunt natuurlijk gewoon je eigen maten hanteren. In de vijzel komen de smaken en geuren het beste tot zijn recht maar er is niks mis met malen in de keukenmachine (of koffiemolen).

INGREDIENTEN

Kogelbiefstuk; 1 theel. korianderzaadjes; de zaadjes van 5 kardemompeulen; 1 theel. peperkorrels; 1 theel. suiker; ½ theel. zout; 1 eetl. bloem; 1 eetl. olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top