Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Klapstuk

Klapstuk recepten (98) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hutspot met klapstuk

Hutspot is een gerecht met heel wat historie. Het staat voor veel landgenoten in nauw verband met het "Leidens Ontzet": In de nacht van 2 op 3 oktober 1574, toen de storm naar het zuiden keerde en het water uit de doorgestoken dijken naar het belegerde Leiden blies, kwam het waterpeil zo hoog dat de Spaanse belegeringstroepen vluchtten. Volgens de overlevering vond een kleine weesjongen in het verlaten legerkamp een ketel met hutspot. Elk jaar op 3 oktober wordt dit moment gevierd met hutspot, een stamppot van wortelen, uien en aardappelen, en klapstuk. Wat de wees echt vond, in niet helemaal meer duidelijk. Waarschijnlijk een brij van pastinaken: de aardappel, ontdekt in Amerika, wordt in Nederland pas veel later, in 1727, als voedsel erkend. De wortel, afkomstig uit Afghanistan, is waarschijnlijk ook na het Leidens ontzet pas geïntroduceerd in West-Europa. Maar het is een prachtig verhaal...

INGREDIENTEN

1 kg wortelen, 750 g uien, 1,5k g aardappelen, 800 g klapstuk,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hutspot met klapstuk

Kan natuurlijk ook met gewoon rundvlees

INGREDIENTEN

1,5 kilo klapstuk--1,5 kilo aardappelen--1 kilo winterwortelen--0,5 kilo uien--zout--(verse) peper--azijn--boter en melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hutspot met klapstuk

INGREDIENTEN

600 gr. klapstuk1 kg. geschilde aardappelen1 kg. geschilde wortelen500 gr. genseden uien2 runderbouillonblokjes30 gr. boterzoutpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutspot met klapstuk

Kcal 420 Wij kennen het in Belgie niet met klapstuk maar ik heb het recept er voor iemand anders geplaatst.

INGREDIENTEN

100 g klapstuk zonder vet - 200 g aardappelen - 150 g winterwortel - 50 g ui - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hutspot met klapstuk

Hutspot met klapstuk : Zet een halve kilo klapstuk op met kokend water met wat zout en laat dit op een zacht vuur een uur koken. Voeg toe: anderhalve kilo gesnipperde winterwortel, anderhalve kilo aardappels in vieren en 350 gram ui in stukjes. Laat dit samen koken tot het gaar is en roer dit door elkaar met een houten lepel nadat het vlees er uit genomen is...... De historie vermeldt niet of het vlees ook opgegeten dient te worden. Misschien diende het alleen als smaakmaker. Peper en zout naar smaak toevoegen.

INGREDIENTEN

Aardappelen, winterwortel, uien, klapstuk, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hutspot met klapstuk

INGREDIENTEN

500 g klapstuk, 1 kruidenbouillontablet, 1,5 kg aardappelen, 1 kg winterwortelen, 650 g uien, 0,5 dl melk, 75 g margarine, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutspot met klapstuk

INGREDIENTEN

500 gr. klapstuk, 3 dl. Water, zout, 1? kg. Aardappelen, 1kg. Winterwortel, 500 gr. uien, 2 kopjes melk, 80 gr. vet boter of margarine, nootmuskaat, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutspot met Klapstuk.

INGREDIENTEN

500 gr. klapstuk, 3 dl. Water, zout, 1? kg. Aardappelen, 1kg. Winterwortel, 500 gr. uien, 2 kopjes melk, 80 gr. vet, boter of margarine, nootmuskaat, peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hutspot met klapstuk

INGREDIENTEN

500 gr. klapstuk, 3 dl. Water, zout, 1 1/2 kg. Aardappelen, 1 kg. Winterwortel, 500 gr. uien, 2 kopjes melk, 80 gr. vet, boter of margarine, nootmuskaat, peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

hutspot met klapstuk

Lekker ouderwets

INGREDIENTEN

400 gr. klapstuk, 2 bouillontabletten, 1.5 kg. aardappelen, 1.25 kg winterwortelen, 750 gr. uien, boter, 4 palkken bakbacon, 1 bekertje creme fraiche, el. azijn, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutspot met klapstuk

Winterschotel a 500 Kcal voor 2 personen

INGREDIENTEN

1/2 L water, blaadje laurier, zout, 200 gr mager klapstuk, 750 gr geschilde aardappelen, 500 gr winterwortel, 250 gr ui, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

hutspot met klapstuk

Is dit ouwerwets of is dit niet ouwerwets, lekker is het in elk geval

INGREDIENTEN

600 gr. klapstuk, zout, peper, 1 laurierblaadje, aardappelen voor stamppot, 1 pak hutspotgroente van 1 kg. boter.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Wortelsoep met klapstuk

Bereiding in de snelkookpan.

INGREDIENTEN

750 g klapstuk, 2 bouillontabletten, 6 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 sinaasappel, 6 aardappelen, 2 kleine winterwortelen, ? knolselderij, 4 uien, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

hutspot met klapstuk

Een Oer-Hollands prakje waar je je vingers bij opeet!

INGREDIENTEN

? 400 g klapstuk, ? 1 tuinkruidenbouillontablet, ? ruim water, ? groot pak voorgesneden peen en uien, ? evenredig aantal aardappelen ( 1,5 kilo??), ? pakje jus met uien, ? 500 gram gehakt, ? 0.5 dl melk, ? flinke klont boter, . zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Erwtenstoofschotel met Klapstuk

INGREDIENTEN

250 gram groene erwten, , 400 gram klapstuk, , 150 gram zuurkoolspek, , 1 laurierblad, , 0,5 tl tijm, , 1 prei in ringen, , 2 gesnipperde uien, , 1 winterwortel, in stukjes, , 2 plakken knolselderij, in blokjes, , 100 gram schoongemaakte spruitjes, , versgemalen peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erwtenstoofschotel met Klapstuk

INGREDIENTEN

250 gram groene erwten (Niet te verwarren met spliterwten), 400 gram klapstuk, 150 gram zuurkoolspek, 1 laurierblad, ? tl tijm, 1 prei in ringen, 2 gesnipperde uien, 1 winterwortel in stukjes, 2 plakken knolselderij in blokjes, 100 gram schoongemaakte spruitjes, versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Erwtenstoofschotel met Klapstuk

INGREDIENTEN

250 gram groene erwten (Niet te verwarren met spliterwten), 400 gram klapstuk, 150 gram zuurkoolspek, 1 laurierblad, ? tl tijm, 1 prei in ringen, 2 gesnipperde uien, 1 winterwortel in stukjes, 2 plakken knolselderij in blokjes, 100 gram schoongemaakte spruitjes, versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutspot met klapstuk

Grootmoeders gerechten

INGREDIENTEN

500 - 600 gr halfvet klapstuk zonder been; 1-2 laurierbladen; eventueel selderijstelen en bladeren; zout; 750 gr in reepjes gesneden winterwortels; 1 - 1 1/4 geschilde aardappels; 300 gr gesnipperde uien; 40 gr margarine of boter; mosterd; zwarte peper uit molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groentestoof Met Klapstuk

INGREDIENTEN

400 g klapstuk, zout, peper, 1 laurierblad, 750 g winterwortelen, 1 kg geschrapte aardappelen, 1 takje selderij, ? l. blik doperwten, 1 eetl. margarine, strooiaroma, 2 eetl. bieslook (diepvries).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Klapstuk met pruimen

INGREDIENTEN

500 gram gedroogde pruimen * 2 dl rode wijn * 1 eetlepel kruidenazijn * water * 1 dl azijn * laurier * peterselie * selderij * tijm * 500 gram klapstuk * peper * zout * 5 uien * 1 eetlepel bloem * 50 gram boter * 1 eetlepel bruine suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Klapstuk Met Pruimen.

INGREDIENTEN

500 gram gedroogde pruimen - 2 dl rode wijn - 1 eetlepel kruidenazijn - water - 1 dl azijn - laurier - peterselie - selderij - tijm - 500 gram klapstuk - zout - peper - 5 uien - 1 eetlepel bloem - 50 gram boter - 1 eetlepel bruine suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutspot Met Klapstuk

Een echte ouderwetse stamppot

INGREDIENTEN

750 gr.klapstuk, 1 gedroogd pepertje, 1 laurierblad, 1,5 kg. aardappelen, 1 kg. gesneden peen en uien, 50 gr. boter, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zoete klapstuk

Een heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

500gr klapstuk,2dl rode wijn,500gr gedroogde pruimen,1eetl azijn,4 uien,tijm,basilicum,laurier,zout,peper,50gr boter,1eetl bruine suiker,maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutspot met klapstuk

Lekkere hutspot

INGREDIENTEN

500 gr.hutspot 2 blaadjes laurier thijm 3 eetlepels mosterd 500gr.klapstuk(runderborst) zout, peper aardappels 2 teentjes knoflook 2 stelen prei 125gr.boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutspot met klapstuk

INGREDIENTEN

1 zak hutspot(500 g), 2 blaadjes laurier, 2 takjes verse tijm, 3 eetlepels Franse mosterd, 500 g klapstuk(runderborst), zout, peper, 6 bloemige aardappels, 2 teentjes knoflook, 2 stelen prei, 125 g roomboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

duitse klapstuk

Aardappelgerecht met corned beef

INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, 1 blik corned beef, 1 pond rundergehakt, 1 stevige prei, 1 bosje peterselie, 1 krop sla.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hutspot met klapstuk

INGREDIENTEN

1 zak hutspot;2 blaadjes laurier;2 takjes verse tijm;3 eetl franse mosterd;500 gr klapstuk(runderborst);zout en peper;6 bloemige aardappels;2 teentjes knoflook; 2 prei;125 gr boter;

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De lekkerste klapstuk (met hutspot)

Overal recepten voor hutspot met klapstuk, maar een recept voor klapstuk zelf zag ik nergens. Ook wordt de klapstuk vaak gekookt in gewoon water, naar mijn mening vindt ik dat vrij smaakloos. Hier een recept voor klapstuk om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

1 klapstuk van 500 gram, 2 dl rode wijn (of ¼ liter), 1 runderbouillonblokje, ½ liter water, 10 jeneverbessen, 1 teentje knoflook, 2 kruidnagels, 1 theelepel kervel, 2 theelepels peterselie, witte peper, zout, boter, 1 ui

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2010
  •  
  •  > 120 min.

Klapstuk Met Spruitjes En Kaas

Hollandser kan het niet

INGREDIENTEN

500 g klapstuk, 1 el shoarmakruiden, 75 g boter, 5 el chilisaus, 750 g spruitjes, 2 tomaten, 100 g geraspte gruyere, 3 el paneermeel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gestoofd klapstuk met selderij

Hutspot met klapstuk is welbekend. Het klapstuk in dit recept wordt opgediend met (grof) volkorenbrood.

INGREDIENTEN

500 g klapstuk, 1 el shoarmakruiden, 60 g boter of margarine, 2 el tomatenketchup, 400 g knolselderij, 1/2 struik bleekselderij, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lasagna Van Klapstuk Met Hutspot

INGREDIENTEN

600 gram klapstuk, 1 kruidenbuiltje, 350 gram uien in halve ringen gesneden, 350 gram wortel, 750 gram pureestaafjes(diepvries), 1 el paneermeel, 30 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hete bliksem van stoofperen en klapstuk

Heerlijk noord-hollands recept.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor de hete bliksem:, 1? kilogram roodkokende stoofperen, 3 deciliter water, 25 gram pijpkaneel, 30 gram suiker, 1? kilogram aardappelen, zout., Ingredienten voor de klapstuk:, 2? deciliter water, ? theelepel zout, 5 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 40 gram klapstuk.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hete bliksem van stoofperen met klapstuk

INGREDIENTEN

1? kilogram roodkokende stoofperen, 3 deciliter water, 25 gram pijpkaneel, 30 gram suiker, 1 1/2 kilogram aardappelen, zout., , 2? deciliter water, 1/2 theelepel zout, 5 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 40 gram klapstuk.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

klapstuk met bier en mosterd

Een heerlijk stoofpotje voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 klapstuk van ongeveer 4 ons; 2 uien, (olijf)olie, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels rietsuiker, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, peper, zout, 2 theelepels thijm, 2 eetlepels azijn, 1/2 liter water, 1 bouillonblokje, 1 flesje oud bruin, 1 volkoren boterham, 2 eetlepels mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Klapstuk in slowcooker

Klapstuk (Brisket) is niet mals maar in een slowcooker wordt het wonderbaarlijk heerlijk. Gebruik zoals het komt, vet eraan laten zitten. Extra specerijen bewaren voor de volgende keer. De saus is erg lekker en je moet waarschijnlijk wel wat meer maken.

INGREDIENTEN

Specerijen:, 3 El. Paprika, 2 Tl. Zout, 2 Tl. Zout, 2 Tl. Peper, 1 Tl. Cayenne Peper, 1 Tl. Oregano, 1 Tl. Poeder mosterd, , 2500 tot 2800 Gr. Klapstuk, , BBQ Saus:, 500 Ml. Ketchup, 200 Gr. Bruine Suiker, 125 Ml. Ananas sap (uit blik), 160 Ml. Stroop, 1/2 kopje snipper uien, 125 Ml. Appelsap, 50 Gr. Chili poeder, 3-4 Tl. Sambal Oelek, 4 Tl. Worcestershire sauce, 1 El. Azijn, 4 Tl. Rook Aroma(liquid smoke)-optie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ardens klapstuk met pruimen.

Weer zo`n heerlijk recept uit het grote keukenboek van grootmoeder.

INGREDIENTEN

500 gr gedroogde pruimen., 500 gr klapstuk., 1 dl azijn., 1 el kruidenazijn., 2 dl rode wijn., peper, zout., Laurier., peterselie., selderij, tijm., 5 uien., 1 el bloem., 50 gr boter., 1 el bruine suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ardens klapstuk met pruimen

uit Grootmoeders keukenboek

INGREDIENTEN

, 500 gr gedroogde pruimen -- 500 gr klapstuk -- 1 dl azijn -- 1 lp kruidenazijn -- 2 dl rode wijn -- peper -- zout -- laurier -- peterselie -- selderij -- tijm -- 5 uien -- 1 lp bloem -- 50 gr boter -- 1 lp bruine suiker --,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oud-hollandse Hutspot met klapstuk

INGREDIENTEN

Aardappel................................1 kilo, geschilde wortel......................300 gram, schoon gemaakte uien............200 gram, klapstuk....................................400 gram, zout ........................................naar eigen smaak, gemalen witte peper...............snufje, boter........................................75 gram, melk.........................................indien nodig,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutspot met klapstuk of bruine bonen

Je hoort weleens: Mijn moeder's hutspot smaakte toch lekkerder! Dat komt omdat moeder vroeger klapstuk kookte en daaraan de groenten toevoegde!

INGREDIENTEN

, 400 gr klapstuk, zout, 1-1/2 kg winterwortelen, 2 kg aardappelen, 500 gr uien, 80 gr rundvet of half rundvet half reuzel, peper, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutspot met klapstuk of bruine bonen

Uit: Margriet kookboek, ca. 1958.

INGREDIENTEN

400 gr klapstuk, zout, 1-1/2 kg winterwortelen, 2 kg aardappelen, 500 gr uien, 80 gr rundvet of half rundvet half reuzel, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top