Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsrollade

Kalfsrollade recepten (50) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfsrollade

Kalfsrollade met Hollandse mosterdsaus

INGREDIENTEN

- 600 gram kalfsrollade of -fricandeau, , - versgemalen peper, , - zout, , - 2 eetl. bloem, , - 50 gram boter, , Voor de Hollandse mosterdsaus:, , - 2 dl. kalfsfond of vleesbouillon (van tablet of uit pot), , - 1 borrelglaasje (bij voorkeur oude) jenever, , - 125 ml creme fraiche of kookroom, , - 1 eetl. grove Hollandse mosterd, , - enkele koude klontjes boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kalfsrollade met mosterdsaus

INGREDIENTEN

400 gr. dik gesneden kalfsrollade plakjes ca. 3 mm., 1 zakje witte saus, 1 el. Zaanse mosterd, 1 dl. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsrollade Met Champignons

INGREDIENTEN

1 1/2 kg kalfsrollade, 3 dikke plakken doorregen spek, 75 gr boter, zout en peper, 2 takjes tijm

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gebraden Kalfsrollade

De bacon en de wijn zorgen voor een mals stuk vlees en de mosterd geeft een pittige smaak

INGREDIENTEN

1 kalfsrollade van de schouder van ca. 2 kg. (ongekruid), 1 teen knoflook, 4 eetlepels Dijonmosterd, 1 theelepel grdoorgde tijm, zout en versgemalen peper, 8 plakken bacon of doorregen spek, 120 gram boter op kamertemperatuur, ca. 2 dl. droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kalfsrollade met mosterd-uiensaus

INGREDIENTEN

1 doorregen kalfsrollade van 750 gr., 2 grote uien, 1 l. vleesbouillon, ? l. droge witte wijn, 2 theel. gedroogde dragon, 1 eetl. olijfolie, 1? eetl. zachte mosterd, zout, versgemalen vierseizoenenpeper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  •  
  •  60-120 min.

Kalfsrollade met kappertjessaus

INGREDIENTEN

1 kalfsrollade (600 gr.), 50 gr. braadboter, 1/4 l. kalfsfond (uit een pot of zelfgemaakt), 1 glas droge witte wijn, 2 dl. kookroom, allesbinder, 3 el. kappertjes (uit een potje), 2 el. fijngehakte peterselie, zout en versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsrollade met kappertjessaus

INGREDIENTEN

1 kalfsrollade (600 gr.), 50 gr. braadboter, 1/4 l. kalfsfond (uit een pot of zelfgemaakt), 1 glas droge witte wijn, 2 dl. kookroom, allesbinder, 3 eetl. kappertjes (uit een potje), 2 eetl. fijngehakte peterselie, zout en versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kalfsrollade met mosterdsaus

INGREDIENTEN

600 gr. kalfsrollade of fricandeau, versgemalen peper, zout, 2el bloem, 50 gr. boter. voor de saus: 2 dl kalfsfond of vleesbouillon ( van tablet of uit pot) 1 borrelglaasje oude jenever, 125 ml creme fraiche of kookroom, 1 el grove mosterd enkele koude klontjes boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrollade met mosterd-vijgenjus

INGREDIENTEN

1 kalfsrollade, zout/peper, olijfolie, roomboter, , 4 aardappelen (vastkokend) geschild en in, blokjes, 1 winterpeen, schoon geschraapt en in, plakken, 1 ui, fijngesneden, halve prei, in ringen, 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 5 eetlepels grove mosterd, 100 g vijgen, vijgenhoning, zout/peper, braadvet van de rollade

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2011
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kalfsrollade +saus

INGREDIENTEN

1-2 dikke wortels (ongeveer 250 g), zout, 1 limoen, 2 knoflooktenen, 1 bos koriander, 4 dunne kalfsschnitzel a ongeveer 125 g, vers gemalen peper, 2 el olijfolie, ? Madeirawijn, eventueel bloem om de saus te binden.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kalfsrollade met kervel!!!!

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad!!!!!!, 750 g gehakt (kalfsgehakt)!!!!!!!, 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)!!!!!, 2 sjalotten!!!!!!!!, 100 g kervel!!!!!!!, 1 blaadje laurier!!!!!!!, peper!!!!!, zout!!!, 10 lente-uitjes!!!!!, 30 g bloem (tarwebloem)!!!!!, 30 g boter !!!!,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrollade met kervel.

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, 750 g gehakt (kalfsgehakt), 3 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 sjalotten, 100 g kervel, 1 blaadje laurier, peper, zout, 10 lente-uitjes, 30 g bloem (tarwebloem), 30 g boter (bakboter), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad,750 g gehakt (kalfsgehakt),3 eetlepels peterselie (fijngehakt),2 sjalotten,100 g kervel, 1 blaadje laurier,peper,zout,10 lente-uitjes,30 g bloem (tarwebloem),30 g boter (bakboter),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, , 750 g gehakt (kalfsgehakt), , 3 eetlepels peterselie (fijngehakt), , 2 sjalotten, , 100 g kervel, , 1 blaadje laurier, , peper, , zout, , 10 lente-uitjes, , 30 g bloem (tarwebloem), , 30 g boter (bakboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, 750 g gehakt (kalfsgehakt), 3 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 sjalotten, 100 g kervel, 1 blaadje laurier, peper, zout, 10 lente-uitjes, 30 g bloem (tarwebloem), 30 g boter (bakboter), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, -750 g gehakt (kalfsgehakt), -3 eetlepels peterselie (fijngehakt), -2 sjalotten, -100 g kervel, -1 blaadje laurier, -peper, -zout, -10 lente-uitjes, -30 g bloem (tarwebloem), -30 g boter (bakboter),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, 750 g gehakt (kalfsgehakt), 3 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 sjalotten, 100 g kervel, 1 blaadje laurier, peper, zout, 10 lente-uitjes, 30 g bloem (tarwebloem), 30 g boter (bakboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade met Romige Pestosaus

INGREDIENTEN

800 g kalfsrollade, peper en zout, 50 g boter, 11/2 etl. olijfolie traditioneel(C1000 selectie), 1/2 dl droge witte wijn, 3 el rode pesto, 2 dl Room Culinair, 2 pakjes aardappeltjes met rode pesto a 425 g (peka)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade Met Groene Pepersaus

INGREDIENTEN

1 kg kalfsrollade, 100 gram boter, peper, zout, saus: 2 el groene peperkorrels, 40 gram boter, 40 gram bloem, 3 dl bouillon, 2 dl room.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade met rode uiendressing

Een gerecht waarbij we het fornuis niet nodig hebben.

INGREDIENTEN

6 zoetzure augurken, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel mosterd, 1 grote rode ui, 4 eetlepels olijfolie, 1 dl kippenbouillon (van tablet), peper en zout, 400 gr. gare kalfsrollade of kalkoenfilet(vleeswaren), 4 tomaten, 2 eetlepels pesto,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsrollade met een Italiaanse saus

Kan NIET mislukken!!

INGREDIENTEN

1,2 kilo gekruide kalfsrollade, 50 gram boter, 4 eetlepels slaolie, ? dl droge witte wijn, 1 kippenbouillon tablet, 1 eetlepels Italiaanse kruiden, 1 potje creme fraiche (1.25 dl), zout en peper, 1 kleine ui heel fijngesnipperd, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade in kruidige roomsaus

INGREDIENTEN

? 1 kalfsrollade van ca. 750 gram, ? 1 grote ui, ? 1/4 liter slagroom, ? 3 eetlepels droge witte vermouth, ? 3 takjes selderij, ? 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? 1 eetlepel bieslook, ? citroen- of limoensap, ? 75 gram boter, ? zout / peper, ? eventueel 1 bakje tuinkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalfsrollade met pittige saus

INGREDIENTEN

1 kalfsrollade van 1kg., peper uit de molen, zout, 4 eetl. olijfolie, 80g. boter, 75g. fijngesnipperde rauwe ham, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 1 laurierblad, 3 kruidnagels, 4 gekneusde peperkorrels, flink mespunt gedroogde marjolein, 6 eetl. citroensap, 1/8l.kookroom of koffieroom, mespunt dyonmosterd, geraspte nootmuskaat, aroma

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Kalfsrollade met Hollandse mosterdsaus

INGREDIENTEN

Voor de kalfsrollade:, , 600 gram kalfsrollade, zout en versgemalen peper, 2 eetlepels bloem, 50 gram boter, voor de Hollandse mosterdsaus:, , 2 dl kalfsfond of vleesbouillon (tablet of uit pot), 1 borrelglaasje (liefst oude) jenever, 125 ml creme fraiche of kookroom, 1 eetlepel groene Hollandse mosterd, enkele koude klontjes boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrollade met romige pestosaus

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 800 g kalfsrollade, peper, zout, 50 g boter, 1 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1/2 dl droge witte wijn, 3 el rode pesto, 2 dl Room Culinair, 2 pakjes aardappeltjes met rode pesto a 425 g (Peka), ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kalfsrollade met romige pestosaus

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

800 g kalfsrollade, peper, zout, 50 g boter, 1 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1/2 dl droge witte wijn, 3 el rode pesto, 2 dl Room Culinair, 2 pakjes aardappeltjes met rode pesto a 425 g (Peka),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade met romige pestosaus

Rollade, maar dan anders

INGREDIENTEN

800 g kalfsrollade., peper, zout., 50 g boter., 1 1/2 el olijfolie traditioneel., 1/2 dl droge witte wijn., 3 el rode pesto., 2 dl Room Culinair., 2 pakjes aardappeltjes met rode pesto a 425 g.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade met gebakken aardappels

Gezien bij Life and Cooking (RTL4), zag er heerlijk uit!personen: 4 bron:? 2001 www.lifeandcooking.nl van "heidi"

INGREDIENTEN

1 kilo stevige aardappels;, 2 teentjes knoflook;, Bertolli vloeibare margarine;, 600 gram kalfsribstuk;, 3 eetlepels pesto;, 3 takjes rozenmarijn;, 3 takjes tijm;, 1 potje zongedroogde tomaatjes;, huishoudfolie;, pan met dikke bodem of bijltje;, keukentouw,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  •  
  •  0-10 min.

Kalfsrollade met eekhoorntjesbrood en hazelnoten

INGREDIENTEN

4 dunne kalfslapjes - 4 fijne sneden Bayonne-hesp - 1 teentje look - 150 gr boter - 200 gr eekhoorntjesbrood - 200 gr gehakte hazelnoten - een kleine doos gepelde tomaten - 1 el olijfolie - 2 sjalotten - 1 el bloem - enige takjes peterselie - verse tijm, laurier, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrollade met romige pestosaus

INGREDIENTEN

800g kalfsrolladepeper, zout50g boter1 1/2 el olijfolie1/2 dl droge witte wijn3 el rode pesto2 dl room Culinesse2 pakjes aardappeltjes met rode pesto a 425g (Peka)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade In Roomsaus

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels van 100 gram, peterselie, 8 plakken rauwe ham, 1 1/2 eetlepel olijfolie, 1 dl witte wijn, 30 gram boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Peter`s Farm kalfsrollade met groene pepersaus

INGREDIENTEN

1 kg. Peter`s Farm Kalfsrollade, 100 gr. boter, peper, zout, , Voor de saus:, 2 el. groene peperkorrels (potje), 40 gr. boter, 40 gr. bloem, 2 dl. room, 3 dl. bouillon, 2 dl. room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade vitello tonnato

Vleeswaren over, tonijn in de kast, dan gauw een heerlijk voorgerechtje gemaakt. Kun je prima aan je gasten voorzetten.

INGREDIENTEN

Paar mooie blaadjes sla -, 150 gram kalfsrollade of fricandeau (vleeswaar) -, 2 eieren -, klein blikje tonijn naturel -, paar druppels citroensap -, 1 ½ eetl mayonaise -, 1 eetl crème fraîche -, 1/e el kappertjes -, wat tomaatjes om te garneren -, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Verrassingsbrood

INGREDIENTEN

1 boerenmik, 100 g kruidenboter, 100 g pate, 100 g ham, 100 g kalfsrollade, 100 g port salut,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kerstrollade

INGREDIENTEN

? Kalfsrollade van 1 a 1,5 kilo, ? 150 gram boter, ? 1 potje kalfsfond, ? 6 witlofstronkjes, ? 6 plakken ham, in de lengterichting halveren, ? 2 dl. witte wijn of bouillon, ? 30 aardappel kroketjes, ? peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vitello tonnato

Montignac-recept

INGREDIENTEN

125 g kalfsrollade [vleeswaar], 5 el mayonaise zonder suiker, 75 g tonijn [blik], uitgelekt, 2 ansjovisfilets, zout en peper, 1 el fijngesneden basilicum, 1 el kappertjes, uitgelekt.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  • Montignac Voorgerecht
  •  10-20 min.

vitello tonnato

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn, mayonaise, droge witte wijn, knoflook 1 teen, verse zwarte peper, kappertjes, kalfsrollade, marjolein

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rollade met rozemarijn.

INGREDIENTEN

1 varkens- of kalfsrollade a 750 g? theel. gemalen tijm2 eetl. rozemarijnnaaldjes4 eetl. boter of margarine1 dl. witte vermouth1 eetl. bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalfrol met pistache

INGREDIENTEN

700 gr kalfsrollade, 500 gr ontbeende kippenbouten`, 100 gr vetspek, 100 gr gepelde pistachenootjes, 1 zwarte truffel, 1 lange prei, Extra vergine Olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top