Kroketten van paps
Mijn vader maakte overheerlijke kroketten (in zijn eigen -handgeschreven kookschrift-) schrijft hij nog "croquetten",) probeer ze eens ze zijn niet moeilijk te maken en veel lekkerder dan de gekochte! Dit recept kan uiteraard ook gemaakt worden van restjes gaar vlees, dat is makkelijker en net zo lekker!
200-250 gram magere kalfslap (mijn vader maakte altijd kalfskroketten maar ik heb ze gemaakt met rundvlees). 10 gram boter,zout, ui,wortel,peterselie,tijm,laurierblad,peperkorrels,2½ dl water., Voor de ragout: 2dl bouillon (zelf gemaakt of van bouillonblok) -, 20 gr boter.20gr bloem.4 gr gelatine, peper. citroensap. (eierdooier, room) eiwit, of wat bloem en water en paneermeel.
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-11-2004Nederlands30-60 min.
Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus
1 prei, 500 gr. kalfslap, 15 gr. boter, 2 dl. koffieroom, 1.5 dl. wijn, witte, 1 el. dragon, verse, 1 el. mosterd, 1 el. maïzena, 2 el. water, Zout, Peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-12-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus
Hoofdgerecht: Zeer smakelijk, makkelijk en snel. Maar ik heb wel alles in de pan klaar gemaakt; dat geeft er toch meer smaak. van "vifke"
1 prei; 500 gr. kalfslap; 15 gr. boter; 2 dl. koffieroom; 1.5 dl. witte wijn, 1 el. verse dragon; 1 el. mosterd; 1 el. maizena; 2 el. water; Zout,peper, ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus
1 prei, -500 gr. kalfslap, -15 gr. boter, -2 dl. koffieroom, -1.5 dl. wijn, witte, -1 el. dragon, verse, -1 el. mosterd, -1 el. maizena, -2 el. water, -Zout, -Peper,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus
1 prei, 500 gr. kalfslap, 15 gr. boter, 2 dl. koffieroom, 1.5 dl. wijn, witte, 1 el. dragon, verse, 1 el. mosterd, 1 el. maizena, 2 el. water, Zout, Peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus
Dit is wederom een recept wat ook kinderen heerlijk vinden.
1 prei, 500 gr. kalfslap of kipfilet, 15 gr. boter, 2 dl. koffieroom, 1.5 dl. wijn, witte, 1 el. dragon, verse, 1 el. mosterd, 1 el. maizena, 2 el. water, Zout, Peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2004Hoofdgerecht20-30 min.
Vleespastei
Ook te gebruiken als hoofdgerecht
2 kleine worteltjes, 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes, 4 el. slagroom, 150 gram mager kalfsvlees, 150 gram kalkoenfilet, 150 gram gekookte ham, 2 eieren, 2 el. geraspte parmezaanse kaas, 50 gram groene olijven, ontpit, in stukjes, 50 gram zwarte olijven, ontpit, in stukjes, 1-2 el. gepelde pistachenootjes, 100 gram pancetta (Italiaans spek) of ontbijtspek in reepjes, 2 el. grappa of cognac, zout, peper, 1 plat stuk mager kalfsvlees van 1,2 kg., 200 gram sjalotjes, 50 gram boter
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op17-08-2000Nederlands> 120 min.
vleespastei (met kalfsvlees)
Provencaals menu
2 kleine worteltjes, 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes, 4 el slagroom, 150 g mager kalfsvlees, 150 kalkoenfilet, 150 g gekookte ham, 2 eieren, 2 el geraspte gruyere, 50 g groene olijven, ontpit, in stukjes, 20 g zwarte olijven, ontpit, in stukjes, 3 el gepelde pistachenootjes, 100 g pancette in reepjes, 2 el grappa, zout, peper, 1 plat stuk kalfsvlees van 1,2 kg, 200 g sjalotjes, 50 g boter
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-07-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.