Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfskotelet

Kalfskotelet recepten (42) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfskotelet met morieljes

Vlug klaar, supergemakkelijk en zeer lekker

INGREDIENTEN

1 el bloem - 2 kalfskoteletten - 50 gr boter - 1 el olijfolie - 50 gr gedroogde morieljes - 100 gr room - versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfskotelet Milanese

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten met bot (van 200 gram elk), 1 ei, 5 verse blaadjes basilicum (fijngehakt), 4 eetlepels parmezaanse kaas (versgeraspt), peper en zout naar smaak, 60 gran droge broodkruimels, olijfolie om in te bakken, 4 plakjes citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfskotelet Met Champagneroomsaus

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten van 2 cm dik, 4 dunne sneetjes rookspek, 4 dl champagne, 250 g paddestoelen naar keuze, 2 dl verse room, vers gemalen peper, look, tijm, wat citroensap, 70 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kalfskotelet met courgettenpuree!!!!

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten!!!!, 1 courgette!!!!!, 1 tomaat!!!!!, 8 blaadjes basilicum!!!, 1 dl vleesbouillon!!!, 2 dl room!!!!, peper!!, zout!!!, 35 g boter !!!!

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet Met Champignons

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 100 gram boter - 1 dl slagroom - 1 dl slagroom - 1 glaasje calvados - 400 gram champignons - zout, peper - peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met piclesaus.

INGREDIENTEN

* 4 kalfskoteletten., * 400 gr boontjes., * 1 ajuin., * 1/2 kg Charlotte aardappelen., * 4 eetlepels gehakte peterselie., * 100 gr boter., * 1 potje pickles., * 1 dl Galaxia room., * Versgemalen peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met Maredsous

Een overheerlijk recept ! Altijd succes bij de gasten met dit recept !

INGREDIENTEN

-4 kalfskoteletten, -1 teentje knoflook, -1 ui, -4 tomaten, -40 g boter (bakboter), -100 g Maredsouskaas, -1.5 dl wijn (rood), -peper, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met courgettenpuree

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kalfskotelet met courgettenpuree

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wurttenbergse Kalfskotelet

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 1 l water, zout, 2 kalfskoteletten elk van 150 gr, vers gemalen witte peper, 2 el bloem, 30 gr boter, 80 gr doorregen spek, 2 uien, peterselie, http://www.home.zonnet.nl/mirmak/heyyou.gifoor de saus, ---------, , 2 eieren, 1/4 l melk, zout, geraspte nootmuskaat, bieslook, 3 tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalfskotelet met sinaasappelboter

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 100 gr. zachte roomboeter, 3 eetl. olijfolie, 1 sinaasappel, 1 sjalotje (fijngehakt), zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  •  
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met courgettenpuree

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met courgettenpuree

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfskotelet met courgettenpuree

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet Met Tuinkruiden

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 100 gram boter - kervel - dragon - peterselie - zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet Foyot

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 150 gram boter - 2 uien - paneermeel - 100 gram geraspte kaas - zout, peper- 1 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet Met Tuinkruiden

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 100 gram boter - kervel - dragon - peterselie - zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfskotelet met Maredsous

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 teentje knoflook, 1 ui, 4 tomaten, 40 g boter (bakboter), 100 g Maredsouskaas, 1.5 dl wijn (rood), peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met Maredsous

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten; 1 teentje knoflook; 1 ui;, 4 tomaten; 40 g boter (bakboter); 100 g Maredsouskaas; 1.5 dl wijn (rood); peper &, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet Met Citroen-Peterseliesaus

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, olijfolie, 1 citroen, 3 eetlepels witte wijn, 1 rundvleesbouillontablet, 2 eetlepels creme frache, witte peper, zout, 3 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet Maintenon

Dit is een klassieker uit de Franse haute cuisine, met een Perigueux saus !!!

INGREDIENTEN

VOOR HET GARNITUUR:, -25 g boter en 25 g bloem, -2 dl melk, -1 dl room, -20 g boter, -250 g uien (erg fijn gesnipperd), -2 lepels bouillon, -2 eierdooiers, -50 g champignons (erg fijn gehakt), -15 g boter, VOOR HET VLEES:, -4 kalfskoteletten (elk 200 g), -zout en witte peper, -droog witbroodkruim, -boter, VOOR DE SAUS PERIGUEUX:, -30 g mager rookspek (erg fijngesneden), -25 g boter, -ui, wortel, erg fijn gesneden, -peterselie, -40 g bloem en 1/2 liter bouillon, -1 klein blikje truffel afsnijdsels, -madera, -25 g boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Kalfskotelet met scampisaus

Een surf & turf recept voor de BBQ ; lekker en bijzonder . 

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten (beenhouwerij), 20 ongepelde rauwe scampi's €medium' (diepvries), 20 champignons, 4 tomaten, 0.5 citroen, 4 grote aardappelen, 1 ui, 1.5 dl room (min. 30 % V.G.), 2 eetl. boter, 2 eetl. olijfolie, 1 koffiel. basilicum (gedroogd), 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kalfskotelet in portsaus

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 2 eetlepels bloem, wat peper en zout, 1 theelepel paprikapoeder, 75 gram boter, 1 deciliter port, 1 halve deciliter witte wijn, 1 halve deciliter kookroom, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 dl kalfsfond, 5 dl room, 2 cl anijslikeur, 75 g gepelde pistachenoten, peper, zout, 75 g boter, 500 g broccoli,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

, 4 kalfskoteletten, , 1 dl kalfsfond, , 5 dl room, , 2 cl anijslikeur, , 75 g gepelde pistachenoten, , peper, , zout, , 75 g boter, , 500 g broccoli,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet uit de Romertopf

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten300 gram uien300 gram wortelen450 gram aardappelen1/4 liter witte wijnzout en peper3 eetlepels boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfskotelet In Portsaus

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 75 gram boter, 4 vleestomaten, 1 el olijfolie, 1 dl witte port, 1/2 dl witte wijn, 2 el citroensap, 2 el peterselie, 4 eieren, 4 el verse ricottakaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met courgetten en tomatensaus

INGREDIENTEN

4 kalfkoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl. vleesbouillon, 2 dl. light room, peper en zout, 2 etlpl. boter, aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italie: Kalfskotelet met bel paese

Bel paese is een zachte romige, bijna witte kaas. De platte ronde bel paese met gele korst is afkomstig uit het stadje Melto en is in Italie ook zeer geliefd als dessertkaas.

INGREDIENTEN

1 grote teen knoflook, 3-4 el olijfolie, 4 dikke kalfskoteletten, 4 dikke plakken bel paese, 4-8 verse basilicumblaadjes, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde kalfskotelet met verse tomaten

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 4 tomaten, 50 g boter (bakboter), 1 ui, 800 g aardappelen (Parisienne-aardappelen), 0.5 dl kalfsfond, 0.25 krop sla, 1 courgette, peper, zout, 1 teentje knoflook, .,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet op lentegroenten

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 12 witte asperges12 peultjes12 jonge worteltjes12 meiraapjes4 flinke nieuwe aardappelen16 broccoli roosjes2 eetlepels dubbel gedopte tuinboontjes1 theelepel tijmblaadjes1 bosje kervel2 eetlepels geklaarde boter50 gr boerenboter, 2 theelepels suiker200 cc kippenbouillon200 cc kalfsfondpeper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Marinade voor kalfskotelet.

INGREDIENTEN

1 dl wijn, 2 eetlepels olie, het citroensap van 1 citroen, een blaadje laurier, een takje tijm.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, , 1 dl kalfsfond, , 5 dl room, , 2 cl anijslikeur, , 75 g pistachenoten (gepeld), , peper, , zout, , 75 g boter (bakboter), , 500 g broccoli

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 dl kalfsfond, 5 dl room, 2 cl anijslikeur, 75 g pistachenoten (gepeld), peper, zout, 75 g boter (bakboter), 500 g broccoli,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 dl kalfsfond, 5 dl room, 2 cl anijslikeur, 75 g pistachenoten (gepeld), peper, zout, 75 g boter (bakboter), 500 g broccoli

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet Met Romige Dragonsaus

Luxe en lekker hoofgerecht

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 75 gr boter - 2 el bloem - 4 dl kippenbouillon - 2 el dragonazijn - 2 el Franse mosterd - 1 tl vers gehakte dragon - 1 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet van de Jager.

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 100 g boter, 100 g paneermeel, 2 eieren, 2 dl droge witte wijn, 2 citroenen, zout, peper, olie, 50 g bloem, laurier, tijm.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalfskotelet met verse tomaten

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 4 tomaten, 50 g boter (bakboter), 1 ui, 800 g aardappelen (Parisienne-aardappelen), 0.5 dl kalfsfond, 0.25 kroppen sla, 1 courgette, peper, zout, 1 teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde kalfskotelet met verse tomaten

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 4 tomaten, 50 g boter (bakboter), 1 ui, 800 g aardappelen (Parisienne-aardappelen), 0.5 dl kalfsfond, 0.25 kroppen sla, 1 courgette, peper, zout, 1 teentje knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalfskotelet met gegrilde kool

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 4 bloemkoolroosjes, 4 paarse bloemkoolroosjes en/of broccoli, , Voor de saus:, 3 eetlepels dragonazijn, 3 dl olijfolie, 4 draadjes saffraan, 2 eierdooiers, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel gesnipperde dragon, peper en zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top