Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsborst

Kalfsborst recepten (53) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfsborst

INGREDIENTEN

400 gram kalfsborst in lange dunne lapjes * peper * zout * 100 gram boter * 500 gram tomaten * bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Kalfsborst

In een oud kookboek stond bij het braden van kalfsborst: Ondervinding is de beste leermeesteres/leermeester. Doen en opletten, daar komt het op aan!

INGREDIENTEN

1 kalfsborst van 1500 gram, zout, 250 gram kalfsgehakt, 250 gram varkensgehakt, 1 ei, 1 witte boterham, peper, nootmuskaat, kruidnagelgruis, truffel, peterselie, madeira.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kalfsborst met knoflook

INGREDIENTEN

1 kilo kalfsborst * 2 sneetjes brood * melk * 2 eetlepels fijngeknipte peterelei * 2 uien * 3 teentjes knoflook * peper * zout * tijm * paprikapoeder * 200 gram boter * 100 gram spek.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalfsborst met kruidenvulling

Ik doe er pruimedanten bij Maar dat is mijn persoonlijke smaak.

INGREDIENTEN

1,2 kg. kalfsborst zonder been, peper, zout, 4 sjalotjes, 100 gr. champignons, 2 eidooiers, geraspte schil van ½ citroen, 75 gr. broodkruim, 2 el. versgehakte peterselie, 1 el. versgehakte dragon, ½ el. versgehakte dille, 250 gr. kalfsgehakt, 75 gr. boter, 4 dl. bouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

2 uien gesnipperd, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels kerrie, 50 gr rijst, 2 bouillontabletten, 250 gr. tutti frutti, 4 dl witte wijn, 1/4 l creme fraiche, zout, peper, 1 kalfsborst van ca 1 kg, 1 eiwit, 150 gr. boter, 2 eetlepels abrikozenjam

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalfsborst Met Kruidenvulling

INGREDIENTEN

1,2 kg kalfsborst zonder been, peper, zout, 4 sjalotten, 100 gram champignons, 2 eidooiers, geraspte schil van een halve citroen, 75 gram broodkruim, 2 el versgehakte peterselie, 1 el versgehakte dragon, 1/2 el versgehakte dille, 250 gram kalfsgehakt, 75 gram boter, 4 dl bouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

1 kilo kalfsborst, peper en zout, 250 gram gehakt half om half, 100 gram boter, 2 kleine uien, 100 gram champignons, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 verkruimelde beschuit, 1 ei, nootmuskaat, 4 in plakjes gesneden worteltjes, 1 laurierblad, 2 plakjes citroen, 1 dl bouillon, 2 theelepels maizena, 1/2 dl koffieroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

2 Sneetjes oud brood, ? L. melk, 1 grote ui, 400 gr. gehakt (half om half), 2 eieren, 1 theel. zout, ? theel. witte peper, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1 kg. kalfsborst, zout, peper, 4 eetl. olie, 2 worteltjes, 1 stukje knolselderie, 1 ui, ? L. bouillon, 4 eetl. slagroom.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

1,5 kg kalfsborst zonder bot ? olijfolie met iets citroensap mengen - 1/2 tl rozemarijn ? zout????. vulling:---1/2 ltr water -125 gr kastanjes -75 gr selderijknol -1 ui -20 gr boter ? fijngehakte peterselie -120 gr broodkruim -3 el parmezaanse kaas (geraspt) - 2 eieren - zout - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

1 kg kalfsborst-1 sneetje witbrood-3 eetlepels melk-1 ui-1/2 rode paprika-olie-1 ei losgklopt-300 gr gehakt,half om half-10 gevulde olijven-peper zout-2 eetlepels fijngehakte basilicum-1 eiwit losgeklopt-naald en draad-200 gr gesmolten boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Italiaanse kalfsborst

Deze " Arrosto di vitello con tasca"is erg lekker!

INGREDIENTEN

DE VULLING:, -1/2 l water, -125 g kastanjes, -75 g selderijknol, -1 ui, -20 g boter, -peterselie, -120 g broodkruim, -3 el parmezaanse kaas (geraspt)2 eieren, -zout en peper, VERDER:, -1 kg kalfsborst zonder been, -1/2 th lepel gedroogde rosmarijn, -zout, -5 el olijfolie, -1/4 l warme vleesbouillon, -750 g aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

1/4 liter melk - 3 oude broodjes - 1 ui - 1/2 bosje peterselie - 2 eieren - 75 gram rookspek zonder zwoerd - 2 eetlepels broodkruim - zout en peper - geraspte nootmuskaat - 1 kilo kalfsborst zonder botten - 1/4 liter runderbouillon - 1 theelepel maizena - 25 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

1 kg Kalfsborst, 1 snee witbrood zonder korst, 4 el melk, 1 gesnipperde ui, 200 gr varkensgehakt, 1 theelepel rozemarijn, 1 ei, zout, peper, 4 goudreinetten geschild en in blokjes gesneden, 100 gr boter, 100 gr ontbijtspek (plakjes)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

1/4 dl melk, 3 oude broodjes, 1 ui, 1/2 bosje peterselie, 2 eieren, 75 g rookspek zonder zwoerd,in dobbelsteentjes, 1-2 el paneermeel, zout,peper, geraspte nootmuskaat, 1 kg kalfsborst zonder botten,ingesneden tot een envelop, 1/4 hete runderboulion, 1tl maizena, 25 g margarine

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kalfsborst met kruidenvulling

Feestelijk gerecht voor 8 a 10 personen, geserveerd op een houten plank en aangesneden aan tafel

INGREDIENTEN

-1 kalfsborst van circa 1500 g (ontbeend), -zout, witte peper en 1 eiwit, VOOR DE VULLING:, -75 g doorregen spek, -1 uitje, -125 g cantharellen (uit glas), -peterselie,dille,dragon,basilicum, -150 g kalfsgehakt en 150 g varkensgehakt, -75 g wit brood zonder korst, -2 eieren, -1 eierdooier, -1/2 dl zure room, -zout en witte peper, VERDER;, -80 g boter, -1/2 l hete vleesbouillon, -1 a 2 eetlepels maizena, -1/8 l zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalfsborst

Recept van Hans Belterman

INGREDIENTEN

500 gram kalfsborst, aan een zijde open gesneden; 175 gram kalfsgehakt; 100 gram kalfslever, ragfijn gehakt of gemalen; 4 eetl. droog kruim van witbrood, 1 klein ei, losgeroerd; 1 1/2 eetl. cognac, armagnac of marc uit de regio; 100 gram rauwe ham, in kleine blokjes gesneden; 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie; 1 theel. tijmblaadjes; selderijzout; witte peper uit de molen; 50 gram boter, op kamertemperatuur

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2001
  •  
  •  60-120 min.

Gevulde Kalfsborst

Een ideaal gerecht voor de kerst

INGREDIENTEN

4 sjalotten, fijngesneden, 4 el. olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 200-250 gram pancetta of ontbijtspek, in dunne plakjes, 150 gram kalfsgehakt, ca. 100 gram vers broodkruim, 1 el. fijngesneden salie, 1 el. tijmblaadjes, 3 el. fijngesneden peterselie, 2 el. kleine kappertjes, uitgelekt, 2 eieren losgeklopt, zout, peper, 1 stuk kalfsborst van ca. 1? kg., 2 pastinaken, in stukjes, 20 kleine zilveruitjes, of 10 kleine sjalotjes, gehalveerd, 4-6 dl. gevogeltefond, 1 dl. droge witte wijn, 1? dl. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde kalfsborst

INGREDIENTEN

1 kg kalfsborst - 10 g gedroogde boleten - 2 eidooiers - scheutje cognac ? 250 cl slagroom -, 2 sneetjes oud witbrood, zonder korst - 500 gr grotchampignons,kleingesneden - 3-4 el olijfolie - 2 sjalotten - 2 tenen knoflook - 1 takje rozemarijn - scheutje zoute ketjap ? zout - peper - 60 g boter ? 250 cl droge witte wijn - 2 takjes tijm - 3 laurierblaadjes,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Gevulde kalfsborst

Lekker met tagliatelle en broccoli

INGREDIENTEN

Peper, zout, halve groene paprika (in stukjes gesneden), halve rode paprika (in stukjes gesneden), 1 ei, 1 ui (grof gesnipperd), 1 tl. paprikapoeder, 100 gram boter, 2 boterhammen (wit, zonder korst), 225 gram kalfsgehakt, 3 el. cognac, 600 gram kalfsborst (ingesneden, vraag dit de slager te doen)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Californische Kalfsborst

Bijzonder lekker met een vulling van gehakt en spinazie; feestrecept voor 8 gelukkigen

INGREDIENTEN

De VULLING:, -25 g rijst, -1/4 l water, -zout, -20 g boter, -6 eetlepels water, -150 g diepvries-spinazie, -1 oud broodje, -1/4 l melk, -100 g pitloze rozijnen, -100 g varkensgehakt, -witte peper,peterselie,1 th lepel gedroogde, basilicum, -1 eierdooier, VOOR HET BRADEN:, -2 kg kalfsborst, -zout en peper, -6 eetlepels olie, -1/8 l witte wijn, -2 laurierblaadjes, -4 kruidnagels, -1/4 l warme vleesbouillon, -4 eetlepels room, VOOR DE GARNERING:, -peterselie en 320 g ananas in plakken

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Kalfsborst

INGREDIENTEN

4 sjalotjes, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 4 el olijfolie, 200-250 g pancetta (of evt. ontbijtspek) in dunne plakjes, 150 g kalfsgehakt, ca. 100 g vers broodkruim, 1 el fijngesneden salie, 1 el tijmblaadjes, 3 el fijngesneden peterselie, 2 el kleine kappertjes, uitgelekt, 2 eieren, losgeklopt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gevulde kalfsborst `panache`

INGREDIENTEN

500 gr. zuurkool, 120 gr. roomboter, 6 sjalotjes, 2 appels, goudreinet, 1 dl. droge witte wijn, Elzas, 4 jeneverbessen, 600 gr. kalfsborst, 2 1/2 l. bouillon, peper uit de molen, zout, opbindtouw, 100 gr. boter, aardappelpuree, Limburgse mosterd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

kalfsborst gevuld met appelgehakt

INGREDIENTEN

750 gr kalfsborst, 1 sjalotje (fijngesnippert), 60 gr boter, ? kleine appel, 200 gr kalfsgehakt, 15 gr broodkruim, ? losgeklopt ei, ? pot kalfsfond, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalfsborst met pruimen

INGREDIENTEN

1,500 kg kalfsborst, opengesneden, zout, peper uit de molen, 3 sneden oud witbrood, ontkorst, 100-150 g boter, 1 ui, gesnipperd, 2 eieren, losgeklopt, gehakte peterselie, nootmuskaat, 15 gedroogde pruimen, geweekt en ontpit, ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Luxe Gevulde Kalfsborst

Recept gekregen van Janny (meeuwissen), waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

75 gr. doorregen spek, 50 gr. boter, 350 gr. rode kool, 1 ui, 1 dl. groentebouillon (van tabletten), 2 el. rode wijnazijn, 1 tl. suiker, 1 laurierblaadje, 1 mespuntje kaneel, 1 mespuntje gemalen kruidnagels, zout en peper, 1200 gr. kalfsborst, 150 gr. brandnetelkaas, 200 gr. varkensgehakt, 3 el. olie, 250 gr. soepgroenten, creme fraiche naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalfsborst met mosterdroomsaus

Het ziet er lekker uit en zo smaakt het ook

INGREDIENTEN

1 kg ontbeende kalfsborst, 250 g kastanjechampignons, 2 sneetjes wittebrood zonder korst, 1 ui, 75 g braadboter, 1 theel. verse of 1/2 theel gedroogde tijm, 250 g kalfsgehakt, 1 ei, gescheiden in dooier en eiwit, zout en versgemalen peper, 2 teentjes knoflook, 3 dl droge witte wijn, 3 dl kalfsfond uit een pot, 1 bekertje crème fraîche (125 g), 1 eetl. mosterd, allesbinder of aangeroerde maïzena, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde kalfsborst met appel

Een oorspronkelijke specialiteit uit Normandie waar je het tegenwoordig nauwelijks meer tegenkomt. Wel in Zwitserland waar men de wintersporters graag dergelijke gerechten voorzet. Ooit was de met appel gevulde kalfsborst een voorname specialiteit van Normandie. Tegenwoordig wordt de gevulde kalfsborst vooral in Zwitserland opgediend. Het is een feestelijk gerecht dat het waard is om tijdens een van de komende feestdagen op het menu te plaatsen. Vraag uw slager de kalfsborst zo te willen insnijden dat er als het ware een zakje voor de vulling wordt verkregen

INGREDIENTEN

1,25 kg kalfsborst, ingesneden; 250 gram kalfsgehakt; 1 ei, losgeroerd; 3 eetl. melk; zout; witte peper uit de molen; 3 eetl. droog kruim van witbrood (liever geen paneermeel); 1 ui, gesnippperd; 2 appels, bij voorkeur goudrenetten, vruchtvlees in minuscule blokjes gesneden; 100 gram boter; 100 gram doorregen spek, dunne lapjes; 2.5 dl droge witte wijn, zoals Roussillon blanc; 2 dl (kalfs)vleesfond, uit potje; 2,5 dl slagroom; 2 eetl. Calvados., , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde Kalfsborst 2

Een prachtig en smakelijk vllesgerecht voor een buffet

INGREDIENTEN

1,5 kilo kalfsborst, opengesneden en platgeslagen/ 100 gram boter/ 2 eetlepels olijfolie/ 1 gesnipperde grote ui/ 250 gram snijbiet of wilde spinazie/ 50 gram gekookte rijst/ 250 gram kalfsgehakt/ 100 gram fijngehakte achterham/ 100 gram geraspte verse parmezaanse kaas/ 2 eetlepels paneermeel/ 1 ei/ snufje geraspte nootmuskaat/ peper en zout uit de molen naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde Kalfsborst Met Rozenbottelsaus

Groot vlees voor een diner met veel personen

INGREDIENTEN

Kalfsborst van 2 a 2 1/2kg, 3 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, 4 eetl.olijfolie, 500gr.pancetta of coppa (italiaans ontbijtspek, 300gr. vers broodkruim, 2 eetl.fijngesn.salie, 2 eetl.thijm, 6 eetl.fijngesn.peterselie, 2 eetl. rode wijnazijn, 4 eieren, zout/peper, 3 winterwortels in plakjes, 6 preien in ringen, 6 dl droge witte wijn., 500gr.rozenbottelmoes (geen jam!)Reform, 4 a 5 lepels roomcullinair

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  •  
  •  > 120 min.

Gevulde kalfsborst met appel

Ooit was de met appel gevulde kalfsborst een voorname specialiteit van Normandie. Tegenwoordig wordt de gevulde kalfsborst vooral in Zwitserland opgediend. Het is een feestelijk gerecht dat het waard is om tijdens een van de komende feestdagen op het menu te plaatsen.

INGREDIENTEN

1,25 kg kalfsborst, ingesneden, - 250 gram kalfsgehakt, - 1 ei, losgeroerd, - 3 eetl. melk, - zout, - witte peper uit de molen, - 3 eetl. droog kruim van witbrood (liever geen paneermeel), - 1 ui, gesnippperd, - 2 appels, bij voorkeur goudrenetten, vruchtvlees in minuscule blokjes gesneden, - 100 gram boter, - 100 gram doorregen spek, dunne lapjes, - 2.5 dl droge witte wijn, zoals Roussillon blanc, - 2 dl (kalfs)vleesfond, uit potje, - 2,5 dl slagroom, - 2 eetl. Calvados

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde kalfsborst 1

Prachtig feestelijk gerecht van gevuld vlees, dat snel voorbereid is en dan voor lange tijd in de oven gaat zodat u tijd genoeg hebt om er andere mooie gerechten bij te maken.

INGREDIENTEN

Een kalfsborst van 2 kilogram, (door de slager ingekeept zodat het vlees een enveloppe vormt)/ peper en zout uit de molen naar smaak/ 1 sneetje witbrood/ 1 eetlepel melk/ 300 gr. gehakt half om half/ 2 grote uien/ 100 gr. champignons/ 1/2 eetlepel vers bieslook/ 1/2 eetl. verse peterselie / 1 ei/ 200 gr. boter/ 100 gr. wortel / 2 theelepels verse tijmblaadjes/ 1 laurierblaadje/ 1 schijfje citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kalfsborst met een zachte saus

INGREDIENTEN

1 kalfsborst zonder bot ( ca. 750 g ), - zout, peper, - 2 knoflookteentjes, - 100 gram pancetta (spek) in dunne plakjes, - 2 takjes verse rozemarijn, - 500 gram groenten (wortel, knolselderij, ui), - 2,5 dl witte wijn, - keukentouw, aluminiumfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

GEVULDE KALFSBORST MET CREAM SHERRY

Een goed gevulde kalfsborst is altijd een succes op tafel.

INGREDIENTEN

1 ui,100 gr champignons of cantharellen,25 gr boter,200 gr kalfsgehakt,peper,zout,1/2 tl knoflookpoeder,1 tl gedroogde tijm,1 tl gedroogde basilicum,1 tl fijngehakte peterselie,1 ei, 2 1/2 dl cream sherry,1 kg kalfsborst(door de slager zo ingesneden dat een diepe zak ontstaat),1 winterwortel,1 prei,100 gr boter,75 gr magere spekrepjes,1/2 l kalfsbouillon.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Kalfsborst uit Californie

Heerlijk stuk vlees met een spinazie-gehakt vulling.

INGREDIENTEN

DE VULLING:, -25 g rijst, -1/4 l water, -zout, -20 g boter, -6 el water, -150 g diepvries spinazie, -1 oud broodje, -1/4 l melk, -100 g pitloze rozijnen, -100 g varkensgehakt, -witte peper uit de molen, -1 th lepel gedroogde basilicum, -peterselie, -1 eierdooier, VOOR HET BRADEN:, -2 kg kalfsborst, -zout en peper, -6 el olie, -1/8 l witte wijn, -2 laurierblaadjes, -4 kruidnagels, -1/4 l warme vleesbouillon, -4 el room, GARNERING:, -peterselie, -300 g ananas in plakken

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalfsborst uit de Romertopf

INGREDIENTEN

500 gram kalfsborst250 gram gemengd gehakt1 broodje1 eizout en peper1 eetlepel boter1 eetlepel citroensap1/8 liter zure room2 uien,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Kalfsborst; Het Klassieke Recept.

Met vlees, gevogelte, wild en vis 'aan een stuk' zet je een klassiek feestgerecht op tafel. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het absoluut niet moeilijk te maken. De hier gebruikte vulling wordt nog lekkerder (maar ook duurder) als er 20 g gedroogde paddestoelen (geweekt en gebakken) en 1 fijngehakte truffel (blikje) door gemengd worden, met de truffeljus kun je in dat geval de saus verrijken.

INGREDIENTEN

11/2 kg magere kalfsborst "envelop"ingesneden (slager),zout,peper, voor de vulling:, 1 el boter, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 200 g oesterzwammen, in repen, 350 g kalfsgehakt, 6 verse salieblaadjes, fijngehakt, zout, peper, nootmuskaat, 1 ei, 1 el slagroom, 1 el cognac, 2 el broodkruim., voor de saus:, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 25 g boter, 250 g kastanjechampignons in plakjes, 40 g gedroogde paddestoelen, voorgeweekt en grofgesneden, weekvocht bewaren, 2 el cognac, 125 g kalfsfond, 5 dl slagroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Gevulde kalfsborst met wilde champignons en spinazierolletje

Een prachtig mooi recept.

INGREDIENTEN

4 dungesneden repen kalfsborstfilet 4 plakken gerookte zalmfilet 4 plakjes kaas 4 grote bladeren spinazie 200 gr sojascheutjes (tauge) 1 teentje knoflook 1 kleine fijngesnipperde ui 300 gr boschampignons VOOR DE SAUS 4 dl kalfsfond 2 el tomatenpuree 4 el whisky 40 gr verse gember 60 gr fijngesneden sjalotjes 6 el frambozenazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsragout op traditionele wijze

INGREDIENTEN

Kalfsborst: 750 g, Kalfsschouder: 750 g, Wortelen met loof: 1 bos, Prei: 100 g, Ui: 1, Kruidnagel: 1, Provençaalse kruiden, Citroenen: 2, Uitjes: 2 bossen, Kleine Parijse paddestoelen: 24, Margarine met zonnebloemolie: 5 g, Eigelen: 2, Room: 1 eetlepel, Muskaatnoot,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vlaamse kalfspot Peter`s Farm

INGREDIENTEN

750 gram kalfsborst, 2 uien, 2 eetlepels olie, 50 gram boter, 2 dl kalfsfond of bouillon, peper, zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel versgehakte tijm of 1 theelepel, gedroogde tijm, 1 laurierblad, 1 takje rozemarijn, 6 jeneverbessen, 1 theelepel bloem, 1 eetlepel mosterd, 1 wortel, 1/2 struikje bleekselderij, 1 flesje kriekenbier, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel bruine suiker, 1 dl room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bolognaise lapjes

Overheerlijke kalfslapjes volgens een recept uit Bologna

INGREDIENTEN

4 plakken de Kalfsborst, 4 plakken Rauwe ham, 80 g Boter, 1 Ei, 100 g Paneermeel, 150 g Tomatensaus, 125 g de Mozzarella Cucina van Galbani

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top