Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hamschijf

Hamschijf recepten (147) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Hollandse erwtensoep

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik.

INGREDIENTEN

400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworster, bos selderij.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gegrilde hamschijf

Lekker op de BBQ

INGREDIENTEN

Een mooie, grote hamschijf (met zwoerd en botje) van ca. 1 cm dikte., Basilicum., Peterselie., Thijm., Peper., EV olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  •  
  •  20-30 min.

Gebraden hamschijf

INGREDIENTEN

750 gr. hamschijf zonder bot, 100 gr. margarine, zout en peper, vleeskruiden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

linzensoep met hamschijf

INGREDIENTEN

200 gr. gedroogde linzen--1 hamschijf van ca.300 gr.--1 kleine selderijknol van ca.300 gr.--peper u.d.m.--worcestershiresaus--2 eetl. fijngehakte peterselie en/of bieslook.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2001
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Aardappel-preisoep met hamschijf

INGREDIENTEN

? 3 Hamschijven (? 200 g), ? 1 kruidenbuiltje (voor soep), ? 250 g prei, , ? 400 g aardappels, ? 25 g boter (of margarine), , ? 2 theelepels tijm, ? 2 eetlepel kruiden (verse), ? 1 dl melk, , ? snufje zout, ? snufje peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

aardappel-preisoep met hamschijf

INGREDIENTEN

3 hamschijven a 200 gr.1 kruidenbuiltje voor soep250 gr. prei400 gr. aardappelen25 gr. boter2 thee. tijm2 eetl. verse kruiden naar keuze1 dl. melkzoutpeper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

hamschijf in rode wijn

Dat wordt smullen

INGREDIENTEN

Hamschijf ong. 1 kilo 250 gr champignons1 paprika2 uien2 theel.oregano zout0,5 ltr.rode wijn 2 eetl. bloemcayenne peper boter of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamschijf in braadfolie

Machtig recept, wat een aroma en wat een smaak.........

INGREDIENTEN

-circa 1,5 kg lichtgezouten hamschijf, -2 uien, -2 wortels, -2 laurierbladen, -1 th lepel witte peperkorrels, -4 kruidnagels, -8 jeneverbessen, -1/2 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

Deze snert is echt zo verschrikkelijk lekker en is een  " erfenis " van mijn " Zussie " ( Joyce202 ) die me dit recept heeft gegeven. Bij mij thuis werd er nooit snert gemaakt omdat mijn vrouw toen nog altijd kookte en bij de gedachte aan snert, zag ze altijd weer die vette varkenspoten van vroeger in de soep drijven. Tijden en recepten veranderen, inmiddels kook ik vaak en geniet ook mijn gezin van deze " magere " Snert. Helaas is mijn " Zussie " Joyce veel te vroeg overleden, ( 2010 ) en elke keer weer als ik deze snert aan het maken ben kijk ik naar haar foto en vraag haar dan, doe ik het goed zo "zussie " ? Haar antwoord ken ik, volg het recept en proeven !! en evt. een beetje aanpassen aan je gezin. Dit recept is voor 4 personen en voor twee dagen omdat het de tweede dag nog lekkerder is.

INGREDIENTEN

* 500 gram split erwten, * 500 gram hamschijf, varkens poulet. of schouder karbonades., * 150 gram magere baconreepjes, * 1 zak erwtensoep groenten, * 8 kruidnagels, * 1 laurierblad, * 1 ui, * 1 (magere) rookworst, * 2 a 3 aardappels, * 3 runderbouillon blokjes, * beetje sambal ( badjak ) naar smaak, * beetje maggi

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Erwtensoep

Eerst hebben we uitnodigingen naar familie en vrienden gestuurd en daags voor de 'erwtensoepdag' maakten we 3 soorten soep. Een met varkenspootjes, worst en (eventueel)vers buikspek erin (de 'vette'), een met het vlees van een hamschijf en worst ('gewone') en dan nog een pan waar de soep wel is getrokken van vlees (haal je eruit) en plakjes magere rookworst er in ('de magere').

INGREDIENTEN

* 500 gram spliterwten, * 1 grote selderijknol, * 1 winterpeen, * 1 dikke prei, * 1 bosje peterselie, * 1 bosje selderij, * 1 flinke aardappel, * 1 ui, * 1 hamschijf met bot (250 gram), * varkenspootjes, * rookworsten, * bouillonblokjes, (of pak Honig erwtensoep, dan hoeft de aardappel niet), * zout, peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Erwtensoep goed gevuld, overheerlijk en makkelijk!

Overheerlijke erwtensoep die makkelijk te maken is.

INGREDIENTEN

1 pond spliterwten, 1 verse worst of 2/3 sausijzen, 3 a 4 krabbetjes (of karbonades), 1 hamschijf, 4 speklappen zonder zwoerd, 1 rookworst, 400 gram grove (erwten)soepgroente, 2 a 3 bouillon blokjes, 2 laurierbladeren, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bruine bonensoep met knoflook

Doordat de knoflook in de bouillon zachtjes meekookt heeft zij geen scherpe smaak meer. Ik maak altijd een grote pan vol. Het begint zelfs traditie te worden dat ik mijn collega's op deze maaltijdsoep trakteer.

INGREDIENTEN

3 liter water 1 hamschijf 4 vleeskrabbetjes 250 gram gehakt 1 Gelderse rookworst 2 blikken bruine bonen 1 laurierblaadje 3 kruidnagels 6 kleine maggiblokjes 3 grote uien scheutje olijfolie 1 flinke bol knoflook peper, zout en nootmuskaat uit de molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Slowcooker Erwtensoep

Erwtensoep: heerlijk winters én typisch Nederlands. Omdat ik werk heb ik alleen geen tijd om uren in pannen te staan roeren. Daarom heb ik deze soep voorbereid en vervolgens bereid in de slowcooker. De ingrediënten heb ik twee dagen van te voren gesneden en in Lock&Lock dozen bewaard.

INGREDIENTEN

500 gram spliterwten, 1 hamschijf met botje, 1 winterpeen, 1 grote ui, 1/2 knolselderij (kleine), 1 prei, 1/2 bosje selderij, 8 maggi blokjes (4 pakjes van 2), 2 laurierblaadjes, 1,5 liter water, 2 rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

ontbijttosti

Maar ook lekker als lunch.

INGREDIENTEN

Twee boterhammen (wit of bruin), kaas,plakje ham,schijf ananas,kerriesaus.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hollandse bonensoep

Het heerlijke aan de bonensoep is dat je dit recept eindeloos kunt variëren. Ik maak altijd een zeer grote portie en ik gebruik steeds een andere combinatie van de ingrediënten (zowel in vlees als in groenten). Ik probeer steeds gebruik te maken van verse ingrediënten (van de markt, groenteboer en (keur)slager. De eerste dag heerlijk als maaltijdsoep, de tweede dag vaak erg lekker in combinatie met (spek)pannenkoeken met stroop (echt smullen!). Als er dan nog iets over is, wordt de rest ingevroren, om te gebruiken op een dag, waarop we geen tijd hebben om te koken.

INGREDIENTEN

Hamschijf (minstens 500gr.), 2 schouderkarbonades, 2 speklapjes, ontbijtspek (250gr.), 2 grote uien (vers van de markt), één voor de bouillion, 2 winterworteten (vers van de markt), één voor de bouillion, een paar takjes selderie, voor de bouillion., 2 grote preien (vers van de markt), één voor de bouillion., Bruine bonen (600gr.), ik gebruik meestal kievietsbonen, de smaak is veel meer uitgesproken (pittiger), altijd verkrijgbaar bij de turkse groentenboer (voor lekkere, verse, ingrediënten kun je hier, of op de markt heel vaak terecht)., aardappelen (500gr., liefst Opperdoes, verreweg de lekkerste aardappel) in dobbelsteentjes., knolselderie (de helft van een grote knol) in dobbelsteentjes., linzen (100gr.)., Zorg voor de groenten vooral voor verse producten (markt of groentenboer), ze zijn vaak veel smaakvoller dan van de supermarkt (meestal ook nog veel goedkoper). Ruik maar eens aan een winterwortel van de versboer van de markt en van de supermarkt, een wereld aan verschil!, 4 blaadjes laurier., 6 kruidnagelen., vers gemalen peper., een paar takjes tijm., Verdere kruiden naar smaak., 3 blokjes runderbouillion en 2 blokjes tuinkruiden bouillion., 2 rookworsten van 350 gram (van de slager, de gelderse rookworst van Unox is ook goed)., Roggebrood en katenspek., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Erwtensoep

Genoeg van alle verfijnde hapjes en toe aan een stevig oer-Hollands gerecht? Overigens;zoveel koks, zoveel verschillende recepten. Ieder zijn eigen voorkeur; wat meer selderij of juist niet, een hamschijf of geen varkesnvlees. Wees niet bang om te varieren. Oh en laat erwtensoep altijd eerst afkoelen voor u hem in de koelkast zet. Anders wordt de erwtensoep mogelijk zuur.

INGREDIENTEN

1 hamschijf, 1 laurierblaadje, 1 ui, 2 kruidnagels, zout, 750gr spliterwten, 1/2 selderijknol, 2-3 flinke preien, 1 flinke winterwortel, bosje selderij, 2 rookworsten.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

snert uit de slowcooker

Mijn eerste snert uit de slowcooker.Kun je dag van tevoren maken.

INGREDIENTEN

Hamschijf 500gram, stuk spek 200gram, 1 rookworst, 500gram (split)erwten, 2 liter water, 2 bouillonblok, 1 knolsederie, 1 grote prei, 2 winterwortels, 2 grote aardappelen, bosje bladselderie, 4 laurierblaadjes, 1 el komijn, tabasco naar smaak, worchestershire saus naar smaak, zwarte peper naar smaak, roggebrood, katenspek.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Erwtensoep

INGREDIENTEN

1 Kilo hamschijf, 1 pak spliterwten, 2/3 steelpan prei, 1 steelpan aardappelen, 1 ui, 5 bouillonblokjes, peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gyros

Gyros zoals je bij de Griek eet is niet makelijk na te maken. Omdat ze dit met grote hoeveelheden klaar maken. Dit recept komt aardig in de buurt.

INGREDIENTEN

2 kilo hamschijf, gyroskruiden, 2 dl olijfolie, 2 el azijn, 3 tnt knoflook, 2 st groene pepers, 2 st grote uien, 1 el tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oud-Hollandsche snert

Zoveel mensen, zoveel recepten gaat voor snert zeker op! Dit is een oud recept.

INGREDIENTEN

1 hamschijf van ongeveer 1 kilo, 1 stuk ongerookte spek met zwoerd van ongeveer 1 pond, 2 varkenspootjes, 2 mergpijpjes, 1 grote ui, bestoken met acht kruidnagels, 4 laurierblaadjes, 8 bouillonblokjes (groente en/of rund), 2 kleine gedroogde pepertjes, 1 kilo nieuwe spliterwten, 2 dikke preien, 1 selderieknol, 6 aardappelen, 2 rookworsten, 1 bos selderie, peper, zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Elzasser Choucroute

Zuurkoolschotel uit de Elzas (geleerd van mijn Zwitserse schoonmoeder)

INGREDIENTEN

Kilo zuurkool, pakje dobbelsteentjes spek, 1 ui, 2 rookworsten, hamschijf van 750 gr., per persoon een plak casselerib van 1 1/1 cm, zuurkoolspek, jeneverbes, zwarte peper, 1 1/2 fles witte Elzas-wijn (Riesling, Sylvaner, Tokay (geen Gewurtztraminer, wordt te zoet), aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erwtensoep

De lekkerste erwtensoep volgens oma's recept. Dit recept is mondeling door mijn moeder aan mij doorgegeven.

INGREDIENTEN

1 pak Groenerwten(geen spliterwten)Prei,Knolselderij,Winterwortel,Selderij, Stukje bloemkool, 2 aardappels (in blokjes), Hamschijf, rookworst

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Erwtensoep

INGREDIENTEN

2 pakken spliterwten, 1 pak erwten (deze laten weken), 2 st. preien ( in ringen), 1 st. knolselderie ( in blokjes), 2 st. uien (snipperen), 800 gr. hamschijf, 2 st. rookworsten (geweld), 4 st. bouillontabletten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.

erwtensoep ala mam

INGREDIENTEN

Pond hamschijf of 1 1/2 pond krabbetjes, 1speklap, 3uien, 1 grote prei, 1/2 knolselderij, 1 1/2 liter water, pond spliterwten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Erwtensoep een lekkere grote pan soep die je goed kan invriezen of een pannetje om weg te geven

Al jarenlang een favoriet bij de hele familie en ieder jaar ingevroren mee op wintersport met vrienden.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1,5 kg dikke schouderkarbonade, 1 hamschijf, 6 rundvleesbouillontabletten, 1 kg spliterwten, 1,5 kg prei, kleingesneden (alleen het wit), 1 knolselderij, kleingesneden, 1 winterwortel, kleingesneden, 4 aardappels, in blokjes, peper, 2 rookworsten a 375 gr

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Snert 2014

Na al dat zomer gedoe, zijn we weer aan winterpotten toe. Oktober als snert maand verklaard, pootjes, erwten, karbonaad.

INGREDIENTEN

4 liter tuinkruidenbouillon (van blokjes), 500 g spliterwten, 3 60 g schouderkarbonades, 1 varkenspoot of 2 boven poten van varken, 400 g hamschijf, 300 g vetspek, in blokjes, 300 g Gerookte boeren Schwarzwälder buikspek (aan een stuk), 200 g ui, fijn, 2 x 275 g Gelderse rookworst, kleine knolselderij, in blokjes, 1 grote prei, in ringen, winterwortel, in blokjes, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

erte-sop vaan Bomma ; de erwtensoep van mijn moeder

INGREDIENTEN

500 gram spliterwten, 3 flinke aardappelen, 250 gram boeren- of erwtensoepgroenten, flinke hamschijf, 1 eetlepel zout, 2,5 ltr water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

erwtensoep

Lekker

INGREDIENTEN

400gr spliterwten, stukje rookspek 400gr, 1 hamschijf, 2 laurierblaadjes zot, peperkorrels, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortelen, 1 kleine knolselder, 1 bos selderie, 2 rookworsten

  •  …
  •  
  • Geplaatst op07-12-2013
  •  
  •  

Tante Tonnie`s Erwtensoep

Ouderwets lekkere erwtensoep

INGREDIENTEN

Hamschijf, bouillonblokje, water, knolselderij, spliterwten, prei (zout naar smaak en behoefte)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Erwtensoep

Recept van pap en mam.

INGREDIENTEN

2 pakken spliterwten, 2 prei, 0.5 knolselderij, 1 hamschijf, 1 rookworst, 2 aardappelen, 2 maggiblokjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  •  
  •  > 120 min.

Erwtensoep

Echte hollandse Erwtensoep

INGREDIENTEN

1 kilo hamschijf, 1 rookworst, 1 kilo spliterwten, 5 liter water bouillon van de hamschijf, 1500 gram soepgroenten, 1 bos peterselie, 1 bos selderij, peper, zout, bouillonpoeder, (maizena)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaamse erwtensoep

Een heerlijke Creoolse erwtensoep met balletjes van bakbanaan(=tomtom). Zeer de moeite waard om deze variant op onze traditionele erwtensoep eens te proberen.

INGREDIENTEN

, * 150 gr zoutvlees, * 250 gr spliterwten, * 250 gr hamschijf, * 60 gr droge vis, * 6 pimentkorrels, * 1 ui, * 2 liter water, * 1 bouillonblokje, * 3 takjes selderij, * 1 peper, Voor de tomtom:, * 4 groene bananen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bruine bonen soep

INGREDIENTEN

300 gram schouderkarbonade of hamschijf, 500 gram bruine bonen, 3 stengels prei, 0,5 knolselderij, een paar stengels selderij, 1 witte ui, 1 wortel, 2 takjes peterselie, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 3 liter water, 4 bouillonblokjes, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel bonenkruid, zwarte peper, zout, 2 rookworsten, 1 droge worst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Erwtensoep

"de lekkerste" zeggen mijn jongens, mijn moeder en de buurtjes

INGREDIENTEN

2 zakjes spliterwten / halve kilo dikke vleesribjes / 1 hamschijf / 1 grote winterwortel / 2 dikke uien / 2 dikke preien / 1 aardappel in blokjes / knolselderie in blokjes /, 4-5 rundvleesbouillonblokken /beetje zout, 1 rookworst 375 gram Unox als de soep helemaal klaar is en effe na suddert deze toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Balkenbrij

Grote hoeveelheid. Dit moet 1 dag van tevoren gemaakt worden. Het moet een nacht in de koelkast gestaan hebben voor het gebakken kan worden.

INGREDIENTEN

- 3 liter water, - 1100 gram hamschijf (varkenslappen en/of speklappen), - 4 goudblouillonblokjes, - 1 afgestreken babylepel kruidnagel, - peper, - nootmuskaat, - 1 paplepel zout, - 750 gram boekweitmeel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hollandse Erwtensoep

Deze soep wordt in de snelkookpan gekookt.

INGREDIENTEN

250 hamschijf,75 gr.mager rookspek,peperkorrels,zout,1 laurierblad,200 gr, spliterwten,125 gr.aardappelen,1/2 prei,1 wortel,1 ui,1/4 knolselderij,peterselie,1 rookworst.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

snert

Met snert wordt erwtensoep van een dag oud bedoeld. Als de soep afgekoeld is is hij zo stijf dat de lepel er in kan blijven staan. Warm de snert op een laag vuur met misschien een klein beetje water er bij.

INGREDIENTEN

400 gr spliterwten, 500 gr hamschijf, schouderkarbonade,krabbetjes of varkenspoot., 250 gr zuurspek, 1 laurierblad, zout, 2 uien, 2 winterwortels, 1 selderij, 3 aardappels, 3 preien, 2 eetlepels fijngehakte bladselderij, 1 rookworst (ongeveer 250 gr), peper, 2 liter koud water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zuurkoolsoep pittig

Een heerlijke, hartige maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 hamschijf van ca. 200 gr.1 rookworst, in plakjes400 gr. zuurkool500 gr., geschilde aardappels1 rode ui, fijngesnipperd1 lenteuitje, in reepjes1 eetl., peperkorrels1 eetl. mosterd1 eetl. bladselderij, in fijne reepjes1 dl. kookroom, 1 bouquet garni (ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, peperkorrels)zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  •  
  •  60-120 min.

Gele erwtensoep

INGREDIENTEN

- 1 hamschijf (ca. 800 g), - 2 stengels bleekselderij in stukjes, - 2 grof gesneden uien, - 375 g gele spliterwten, - 5 dl kippenbouillon, - zout, - versgemalen peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

SNERT

Ik reken Nert wek als een echte Nederlandse gerecht. Past wel in de rijtje van hutspot en hachee.

INGREDIENTEN

1500 ml water, 200 g spliterwten, 200 g varkenskluif of hamschijf, 140 g vetspek, 100 g ui, fijn, 100 g prei, in ringen, 1 klein wortel, in kleine blokjes, 100 g knolselderij, in blokjes, 100 g kookworst, zout, peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2008
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top