Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hacheevlees

Hacheevlees recepten (182) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hacheevlees

INGREDIENTEN

400g runderpoelet3 uien50g boter5 eetlepels bloem2 laurierblaadjes6 peperkorrels1/2 l runderbouillon4 kruidnagels2 eetlepels wijnazijnsnufje zoutallesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

hachee uit vervlogen tijden

Dit is ook van mijn moeder, toen was er nog tijd genoeg om te koken.

INGREDIENTEN

*1 kg hachee-vlees, *4 uien, *80 gr. boter, 2 tl suiker, *2 el bloem, *1 liter bouillon, *4 el azijn, *zout en peper, *4 laurierblaadjes, *4 kruidnagels, *2 el maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hollandse hachee

Een heerlijk recept voor echte Hollandse hachee. Neem hiervoor wel even de tijd, want de hachee moet enkele uren zachtjes stoven! Is gemaakt in het SBS programma de tuinruimers.

INGREDIENTEN

- 500 gram hacheevlees in blokjes gesneden, - 500 gram ui, grof gesneden, - Bouillon, - 1 laurierblad, - 2 kruidnageltjes, - Peperkorrels, - 1 eetlepel appelstroop, - 40 gram bloem, - 2 eierdopjes azijn, - 150 gram boter, - Zout en peper, - Eventueel ma?zena om te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

italiaanse rundvleesstoofpot

Dit is een recept van de EGA-afslankclub.

INGREDIENTEN

115 gr. hacheevlees (heren 165 gr.)rauw gewogen., 20 gr. bacon., 1 winterwortel., 1 st. bleekselderij., 65 gr.ui, 2 teentjes knoflook., 125 gr. champignons., 1 eetl. tomatenpuree., 1 bouillonblokje., Italiaanse kruiden., peper en evt. zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Italiaanse rundvleesstoofpot met groenten en rode wijn ook slowcooker

Een lekkere pittige rundvleesschotel. Extra lekker als je hem een dag tevoren voorbereidt. Lekker bij een pastagerecht.

INGREDIENTEN

2 uien - 2 teentjes knoflook - 150 gr winterpeen (of worteltjes) - 600 gr tomaten - 600 gr rundvlees (bijv. goulashvlees of hachee-vlees) - 2 eetl olie - 1 eetl tomatenpuree - 1/8 ltr rode wijn - 1/8 ltr bouillon van vleesbouillontablet - zout, peper - cayennepeper - eventueel 1 dl room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hollandse top Hachee, beetje pittig

Dit is weer een andere, betere, zelfbedachte versie van Hollandse hachee, maar dan nog lekkerder. De saus die je overhoud na het inkoken is zo lekker dat je je vingers erbij aflikt. Geen slap aftreksel, maar lekker pittig en vol smaken. Erg lekker nu het kouder wordt.

INGREDIENTEN

800 gr doorregen hacheevlees (rund),, 1 blikje tomatenpuree,, 1 teentje knoflook, 4 grote uien, halve ringen,, 500 ml warme runderbouillon,, 6 gekneusde jeneverbessen,, 8 gekneusde kruidnagels,, 1 tl piment,, 2 laurierblaadjes,, 1 t speculaaskruiden,, t foelie,, t majoraan,, t gemberpoeder,, t korianderpoeder (ketoembar),, t paprikapoeder (pikant),, t kaneel,, Zeezout,, Zwarte peper uit de molen,, 3 volle el zilveruitjes,, Scheutje witte wijn azijn,, 1 el bloem,, Boter,, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel hachee rodekool appeltjes en aardappelpuree super lekker

Rodekool en hachee: allebei heerlijk. In dit gerecht wordt de rodekool niet afzonderlijk gekookt. Eerst de hachee gemaakt met een flinke scheut rode wijn. Toen het vlees bijna gaar was, heb ik de gesneden rodekool bij het vlees gevoegd en zo gaar laten worden. Aan de rodekool heb ik deze keer ook wat vanillesuiker toegevoegd. Maakt het nog lekkerder! De aardappelen zijn gestampt met een flinke scheut slagroom (geen puree dus). Bovenop appelschijven met kaneel en suiker. Het was smullen. Wij vonden dit overheerlijk!

INGREDIENTEN

500 gram hacheevlees of ander rundvlees in stukjes, 400 gram (rode) uien, 2 eetlepels bloem, peper, zout, 2 eetlepels zonnebloemolie, 20 gram boter, 1/4 liter droge rode wijn, 1 flink laurierblad, 1 theelepel kruidnagelpoeder, , plm. 750 gram gesneden rodekool, flinke theelepel kaneel of koekkruiden, 1 +1 flinke goudreinet (1 erdoor, 1 bovenop), 1 flinke eetlepel cranberrycompote of bessengelei of -jam (niet direct noodzakelijk), 2 zakjes vanillesuiker, eventueel (maar eerst proeven!) nog een eetlepel suiker, 1 eetlepel donkere balsamico-azijn, , 8 middelgrote aardappelen (kruimige), plm. 100 ml slagroom, 10 gram boter, peper, zout,  1 eetlepel  paneermeel,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

bourgondische stoofpot

Een ZEER LEKKERE stoofpot met wild smaak

INGREDIENTEN

800gr hacheevlees of sukadelappen 1ui,3teentjes knoflook,1laurierblad,1 theeleppel rozemarijn,1 theeleppel tijm,1 kaneelstokje,vleeskruiden,1 Potje wildfond,boter,bloem,1 bakje trio champignons(kastanje,shiitake,oesterzwammen,)1 bouquet garni,100 gram spekjes,1/2liter rode wijn,peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ontzettende lekkere Jachtschotel

Het lijkt veel werk, maar dat valt best mee. Zeker de moeite waard om dit eens te maken .

INGREDIENTEN

1 kg. kruimige aardappelen, 500 gr. soepvlees/hacheevlees in blokjes, 1 flinke eetlepel margarine, 2 grote uien, 1 bakje champignons, 3 grote laurierbladeren en 1 theelepel gemalen laurier, 1 theelepel gemalen kruidnagel, peper, nootmuskaat, ketjap, halfvolle melk, 1 dl. kookroom, maïzena, 2 à 3 grote bouillonblokken, paneermeel, 100 gr. geraspte jong belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Runder stoverij met trappist en dikke frietjes

Gewoon een goddelijk lekker frietje met zacht warm stoofvlees, simpel, maar echt vreselijk lekker !

INGREDIENTEN

750 g hacheevlees (in blokjes gesneden), 2 uien (in grove stukken gesneden), 1 fles trappist (dubbel), 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 100 g margarine, 1 eetlepel bloem, 4 eigenheimers, frituurolie, zure Belgische mayonaise, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Hachee uit Rijnland met veel uien en donker bier

Weer eens een heerlijke stoofpot. Anders van smaak door het bier en de extra uien. De hachee was ook een onderdeel van het buffet tijdens ons feest in september 2009. Wij hebben er ook van gesmuld als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 kg goulashvlees of hacheevlees, 1 ½ kg uien, 5 tenen knoflook, 4 eetlepels zonnebloemolie, 20 gram boter, zout en peper, 1 flesje donker bier, 2 eetlepels witte azijn, 1 laurierblad, 1 eetl. pittige mosterd, 2 plakken ontbijtkoek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hachee met bockbier en pruimen

Bron: De Zwolsche Courant. Een heerlijke hachee, lekkerder heb ik nog nooit gemaakt of gegeten!!

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees in blokken (hacheevlees) * 3 grote uien * 75 gr. bakboter * 3 eetl. olie * 2 eetl. bloem * 1 theel. rozemarijn * 0,5 theel. gemalen kruidnagel * 1 flesje bockbier * 1 bouillonblokje * 2 laurierblaadjes * 1 zakje gedroogde pruimen * zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hachee

Zoals mijn tante het vroeger maakte.

INGREDIENTEN

800 gr hacheevlees, 4 uien 3 in grove stukken en 1 heel, 4 kruidnagel in de hele ui gestoken, 100 gr roomboter, 1 el olie, 1/2 liter vleesbouillon, 10 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 3 el wijnazijn, 2 el bruine basterd,, 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

jachtschotel

Stoofschotel met rundvlees en o.a. appel en rozijnen. Omdat je het meeste werk ruim van tevoren kan doen is het geschikt als je gasten te eten krijgt. Als je bezoek er is hoef je niet lang meer in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

7 ons hacheevlees, sucadelappen, 3 uien, 2 a 3 goudreinetten, zilveruitjes, tijm, rundbouillon, boter, zout en peper, rozijnen, aardappel(puree),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hachee met champignons

Een heerlijke winterse runderstoofpot voor de afwisseling eens een keer met champignons spekjes en uien. Ik heb mijn eigen variant op de traditionele versie gemaakt en met succes. Maak gerust een dubbele portie want de volgende dag is het nog lekkerder als alle smaken goed zijn ingetrokken. Het is eenvoudig te bereiden maar je moet wel een beetje geduld hebben want het vlees is het lekkerste als het zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt. Reken op tenminste 3 uur sudderen. Tip: Een magere variant kun je maken met paarden hacheevlees. Laat dan natuurlijk wel de spekreepjes achterwege.

INGREDIENTEN

1 kg runder hacheevlees, sukade (of paarden hacheevlees), 500 gram uien, 250 gr champignons, 250 gr spekreepjes, 2 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon (blokken), 2 el rode wijnazijn, 4 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 el rode bessenjam, 2 el mosterd, 2 tl piment, bakboter, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hongaarse rundergoulash

Hongaarse goulash uit de slow-cooker

INGREDIENTEN

750 g Hacheevlees1 grote ui2 rode paprika2 tomaten100 g salami2 eetlepels bloem1½ eetlepel paprikapoeder2 theelepels karwijzaad3 dl runderbouillon (warm)snufje zout en snufje peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-06-2007
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpot uit de slow cooker

Een heerlijk gerecht waar je tijdens de bereiding weinig omkijken naar hebt.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees (mager hacheevlees), 1 grote ui, 10 worteltjes, 2 middelgrote preien, 1 kleine knolselderie, 1 blik gezeefde tomaten, Half bosje peterselie, 4 el snijselderie, 2 teentjes knoflook, 200 ml bouillon, 1 el mierikswortel uit een potje, 1 el olie, Peper en zout, 1 el Argentijnse kruiden (mix van chilipoeder, paprika, knoflook, oregano, koriander, mosterd, peper en gember) (Gekocht in Duitsland www.edora.net),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hachee met pruimen

INGREDIENTEN

400 gr. hacheevlees--3 flinke uien--1 eetl. paprikapoeder--12 gedroogde pruimen--laurierblad--boter--zout--peper u.d.m.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Verrukkelijke gegratineerde hachee met zuurkool

Heerlijke winterovenschotel voor 2 personen, Je kunt hem al lekker de dag voordat je hem eet klaarmaken, en als hij in de oven gaat hoeft er alleen nog maar de gekookte zuurkool en de kaas op.

INGREDIENTEN

, 300-400 gram hacheevlees (rund of paard), 1 grote ui, 40 gr. boter, 300 gram zuurkool, 30 gram bloem, 1 eetl. rode wijn azijn, 1 1/2 eetl. tomatenpuree (ik heb zelf een heel blikje van 70 gr. gebruikt!), 250 ml of iets meer bouillon (heet water met 1 runderbouillon blokje vermengen), 1 tomaat, 1 theel. tijm(vers of 1/2 theel. gedroogd), 1 theel. oregano (vers of 1/2 theel. gedroogd), 1 eetl. paneermeel, 50 gr. gruyère, 1 eetl. gesmolten boter, zout, vers gemalen peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Bami goreng met sajoergroenten

INGREDIENTEN

100 g boemboe sajoergroenten, 1 kg bami goreng, sambal, 100 g boemboe voor smoorvlees, 4,5 dl water, 2 eetlepels wokolie, 400 g Chinese roerbakgroenten, 1 winterwortel, 1 ui, 500 g hacheevlees, 25 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse rundvleesstoofpot

INGREDIENTEN

1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 250 gr (grot) champignons, 3 eetlepels olijfolie, 750 gr hacheevlees, 100 gr magere spekreepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), 2 dl vleesbouillon (van een tablet), 2 dl volle rode wijn, 1 eetl Italiaanse keukenkruiden, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ovenschotel Gemakkelijk

Een hele simpele ovenschotel met Monchou pan en oven

INGREDIENTEN

1 prei, 1 rode paprika, 300 g hacheevlees, 1 ui, 350 g aardappelen, 1 pakje gehakt mix, 4 dl bouillon (tuinkruiden), 1 pakje monchou Pan&Oven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oosters stoofvlees uit de tajine

Gemakkelijk recept, ideaal om van te voren te bereiden. je kunt het ook in een gewone pan of slowcooker maken.

INGREDIENTEN

600 gram hacheevlees (rund), 1 el vijfkruidenpoeder,2 cm santen,3 el oestersaus, 2 el Wijko`s satesaus, 1 cm gemberwortel.Ongeveer 4 dl water.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2012
  •  
  •  60-120 min.

hachee a la joke

Hachee zoals ik die maak

INGREDIENTEN

1pond hacheevlees, 1 kilo gesneden uien, 2 kruidnageltjes, paar laurierblaadjes, hacheekruiden, gedroogd rood pepertje, schepje appelstroop, margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oven Hachee

Echte wintermaaltijd maar dan anders

INGREDIENTEN

Hacheevlees, uien, kruidnagel, laurierblaadjes. En HONIG Ovenaardappelpuree.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Hongaarse rundergoulash

INGREDIENTEN

750 g Hacheevlees, 1 grote ui, 2 rode paprika's, 2 tomaten, 100 g salami, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels olijfolie, 1? eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels karwijzaad, 2 dl bouillon (warm), snufje zout, snufje peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Italiaanse hachee

Hachee anders, maar vol met echte Italiaanse smaken. Eten in de winter, maar doet je denken aan de zomer.

INGREDIENTEN

500 gram hacheevlees, versgemalen peper, 6 bosuitjes, 3 vleestomaten, 50 gram boter, 2 el olijfolie, 2 dl rode wijn, 1 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot), 1 el gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm (vers of diepvries) of 1 tl. gedroogd, 2 courgettes (ca. 300 gram), 6 halve perziken op sap (blik), allesbinder of aangeroerde maïzena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Oudhollandse jachtschotel rode kool rundvlees appels en aardappelpuree

Ik had wat rundvlees over van een vorige dag en een halve (van een grote) rodekool. Daardoor kwam ik op het idee of hiermee een lekkere jachtschotel te maken (jachtschotels maak je meestal van vlees van de jacht, maar met rundvlees ook heerlijk). Lekker met wat zachtzure appels als tussenlaag. We hebben hiervan gesmuld.

INGREDIENTEN

Hachee, Restant gebraden rundvlees (plm. 250 tot 300 gram) of 300 gram hacheevlees, 5 uien, gepeld en in halve ringen gesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel roomboter, 1 laurierblad, 2 kruidnagels of ½ theelepel kruidnagelpoeder, 1 eetlepel witte natuurazijn, 1 eetlepels suiker, 1 plakje ontbijtkoek, Scheutje rode wijn, Peper, zout naar smaak, , Rode kool, Kleine rode kool (plm. 600 gram), 1 sjalotje, 2 eetlepels roomboter, Peper, zout, 2 theelepels kaneelpoeder of 1 kaneelstokje, 1 eetlepel suiker, 1 laurierblaadje, 1 theelepel kruidnagelpoeder of 3 kruidnagels, 1 flinke appel, liefs goudreinet of elstar, 1 eetlepel maïzena, Eventueel 2 eetlepels jam (pruimen, bosbessen, craneberry of marmelade), , Aardappelpuree, 750 gram kruimige aardappelen, Zout, peper, nootmuskaat naar smaak, 2 dl melk, 25 gram roomboter, , Extra 1 appel, geschild en in dunne plakjes verdeeld, , Paneermeel+ boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hachee

INGREDIENTEN

5 uien, 50 g boter, 600 g hacheevlees, zout, zwarte peper, 2 el bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l warm water, 2 el azijn, 1 tl suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hachee

Lekker bij stamppot wortelen of stamppot rode kool

INGREDIENTEN

500 g hacheevlees, 3 uien, 1 vleesbouillontablet, 500 ml warm water, 2 (eventueel 3) eetl. azijn, 3 laurierbladeren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stifado (naar mijn eigen smaak; hou nu eenmaal niet zo van u

Een klassiek Grieks recept, aangepast naar eigen smaak en nog altijd het lekkerst bevonden.

INGREDIENTEN

6 ons runderpoulet (soep- of hacheevlees, als het maar niet te mager is), 4 sjalotjes (gesnipperd), Halve bol knoflook, teentjes halveren, 2 el olijfolie, 3 el gyroskruiden, 2 dl rode wijn, Blikje tomatenblokjes (ongeeer 500 gr.), 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak, Evt. nog wat zwarte olijven zonder pit

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse Hachee

INGREDIENTEN

600 gr hacheevlees, 2 el olijfolie, 2 el boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenblokjes, 2 dl rode wijn, 2 el azijn, mespunt nootmuskaat, mespunt kaneel, 1 tl suiker, zout, peper, 1 dl bouillon, 1 bosje lente-ui, 1 el olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hachee met rode kool

INGREDIENTEN

250 gram hacheevlees - 50 gram boter - 2 uien - 2 eetlepels bloem - 1/2 liter bouillon - 1/2 dl. witte wijn-azijn - laurierblaadjes - 1 pak rode kool met appel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hachee

INGREDIENTEN

3 uien -, , 50 gram boter -, , 500 gram hacheevlees -, , 8 dl jus of bouillon -, , 1 laurierblad -, , 5 peperkorrels -, , 2 kruidnagelen -, , 1/2 dl azijn -, , bloem -, , Aroma, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hachee

INGREDIENTEN

3 uien, 50 gram boter, 500 gram hacheevlees, 8 dl jus of bouillon, 1 laurierblad, 5 peperkorrels, 2 kruidnagelen, 1/2 dl azijn, bloem, Aroma, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittige hachee.

Hollandse pot met een exotisch tintje.

INGREDIENTEN

600 gr. hacheevlees., , , 3 eetl olie., 4 uien., 1 prei., 2 teentjes knoflook., 1 theel. sambal., 1 zakje nasikruidenmix., 200 ml. kokosmelk., 200 ml. runderbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

jachtschotel

Ik heb er niet vaak tijd voor want dit recept is even een karweitje maar dan heb je ook iets heerlijks

INGREDIENTEN

2 uien, 50 gram boter, 500 gram hacheevlees, 1 laurierblaadje, 1 kruidnageltje, 2 dl bouillon of wat bruinbier, , 1 kilo aardappelen, 4 dl melk, klontje boter,nootmuskaat, 3 zure appelen bijv jonagold, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2006
  •  
  •  > 120 min.

Hutspot met hachee

Hutspot met hachee

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen,2 eetl.azijn,2 eetl.bloem,50 g boter,5 dl bouillon(vlees),500 g hacheevlees,1 kg hutspotgroenten,1 dl melk,3 uien,3 theel.vleeskruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

rundvlees stoofschotel

Lekkere pikante stoofschotel met rundvlees (of kip of kalkoen)

INGREDIENTEN

2 uien, boter, 500 gr. hacheevlees, 4 el tomatenpuree, 1 vleesbouillontablet, peper en zout, mespuntje cayennepeper, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 el suiker, 500 gr aardappelen, boter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top