Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Haaskarbonade

Haaskarbonade recepten (53) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Haaskarbonade met komijnworteltjes

Het lichtzoete van de worteltjes combineert fantastisch bij de smaak van een haaskarbonade. Houd je van iets vetter vlees, neem dan de rib of schouder.

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades (of ribkarbonades), 1 bosje wortelen, 1 ui, fijngesnipperd, 2 eetlepels komijnzaad, boter, 2 e suiker, peper en zout, versgemalen, sap van 1 citroen, bosje krulpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade Met Ananas-Mosterdsaus

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades, 2= eetlepel zaanse mosterd, 1 blikje ananasstukjes op eigen sap (227 g), 25 g boter, 2 theelepels bloem, 1 bekertje zure room (125 ml), zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde haaskarbonade

INGREDIENTEN

2 haaskarbonades ;, Een flinke scheut ketjap; 2 tl kerriepoeder;, 1 ui, sap van een halve citroen; 2 teentjes knoflook; een flinke scheut zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Haaskarbonade met roomsaus

INGREDIENTEN

1 zoetzure augurk, ? bakje champignons, 2 tomaten, 4 haaskarbonades, zout, peper, 5 eetl. boter, 1 eetl. kappertjes, 1 eetl. groene peperkorrels, 1 1/2 theel. paprikapoeder, 1 bekertje zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse haaskarbonade

INGREDIENTEN

1 vleestomaat 1 bol mozzarella 4 Haaskarbonades2 el olijfolie 4 el (verse)rode pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade met Tomaten

Varktjops met tamatie: 'n Vinnige, maklik-om-te-maak ete!

INGREDIENTEN

10 klein varktjoppies, 750 ml tamatie-pastasous, 1 blik heel tamaties, opgekap, 1 gekapte ui -, 2 huisies knoffel, gekneus -, een elk groen en rooi soetrissie, opgekap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Haaskarbonade met peperboursin

Weer eens wat anders met een gewoon "karbootje"

INGREDIENTEN

5 el boter, 4 haaskarbonades, zout, peper, 1 beschuit, 2 takjes peterselie, 80 gram peperboursin ( = klein doosje) 1 el cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Haaskarbonade Met Roomsaus

In het sausje gaan onder andere stukjes augurk,champignons en tomaten.

INGREDIENTEN

1 - 2 augurken, 125 g. champignons, 2 tomaten, 4 haaskarbonades, zout, peper, 5 el. boter, 1 el. kappertjes, 1 el. groene peperkorrels, 1 1/2 tl. paprikapoeder, 1 bekertje zure room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Haaskarbonade Met Ananas-Mosterdsaus

INGREDIENTEN

2 haaskarbonade's, 2,5 eetlepels mosterd, 1 blikje ananas stukjes (netto 227 gr.), 25 gr. boterof margarine, 2 theelepels bloem, 1 bekertje zure room (125 ml), zout, peper, aluminiumfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Haaskarbonade met tomaat

Snel vleesgerecht

INGREDIENTEN

2 dikke haaskarbonades of dikke plakken varkensfilet,, 75 gram schapenkaas(peccorino), muntblaadjes, knoflook,peterselie., 1 el. amandelen, olijfolie, 6 tomaten, oregano(poeder) italiaanse kruiden(poeder), en wat vers gemalen zwarte perper en zout, eventueel wat verse rozemarijn., Scheutje witte wijn en wat creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

haaskarbonade met perzik

Fruit en vlees gecombineerd is niet de smaak van mijn dochter, dit is toch een geslaagd geheel geworden.

INGREDIENTEN

2 el. bloem, 1 blik perziken met sap, 4 haaskarbonaadjes, zout, peper, 1.5 tl. kaneel, 1 tl. kruizemunt, boter om in de bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade met ananas-mosterdsaus

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades - 3 eetlepels Zaanse mosterd - 1 blikje ananasstukjes op eigen sap - 25 gr. boter - 2 theelepels bloem - 125 ml. zure room - zout - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde Haaskarbonade Met Honing-Mosterdsaus

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades, zout, peper, 1 volle eetlepel zwarte peperkorrels, 3 eetlepels vloeibare honing, 3 eetlepels Zaanse mosterd, 40 gram zachte boter of margarine, 125 ml droge wijn, 2 eetlpels cognac of vieux, 15 gram koude boter of margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade ‘en papillote’ met sjalotjes

Waarom een sjalot: de sjalot geeft de haaskarbonade een volle smaak, vooral door de ingrediënten €en papillote€ te bereiden.

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades à 170 g, 4 kleine sjalotten, 12 zwarte olijven, 4 takjes tijm, 4 kleine takjes rozemarijn, 8 cherrytomaten, 4 g kappertjes, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, Peper en zout, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade van het bakblik

DOET EEN BEETJE ITALIAANS AAN

INGREDIENTEN

MARINADE:, 4 haaskarbonades 4 eetlepels olijfolie, 1 mespuntje fijngewreven rozemarijn 1 mespuntje fijngewreven tijm, VOOR IN DE OVEN:3 eetlepels olijfolie2 vleestomaten in plakken150 gr. mozzarella in plakken 2 mespuntjes paprikapoeder, oregano, paprika, zout en(versgemalen) zwarte peper, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade Suisse Tyrolienne

Lekker gerecht dat eenvoudig is van receptuur, maar overheerlijk smaakt

INGREDIENTEN

-4 haaskarbonades van elk 150 g, -4 plakken jong belegen kaas, -4 plakken ham, -zout, peper, paprikapoeder, -125 g boter, -tomatenpuree, -knoflook, -bloem, bouillon en koffieroom

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Haaskarbonade met tomatentapenade en mozzarella

INGREDIENTEN

? 4 Haaskarbonades, ? 2 bolletjes mozzarellakaasje (a 125 g), ? 30 g boter (of margarine), ? 4 eetlepels tomatentapenade (zongedroogde), ? snufje zout, ? snufje peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde Haaskarbonade met kaaskorstje

INGREDIENTEN

=4 haaskarbonades = Zout en, versgemalen peper = 2 eet., boter = 75 gr,geraspte belegen, kaas., =1 el. platte peterselie,fijngehakt., =1 el. salie,fijngehakt = 1 tl. roze-, marijn,fijngehakt.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Haaskarbonade met mosterdsaus en groenten

9 juli 1993, Lida

INGREDIENTEN

150 gram worteltjes, 4 stengels bleekselderij, 1 kleine rode paprika, 4 haaskarbonades, zout, peper, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 50 gram boter, 1 theelepel groene kruidenmosterd, 1/8 liter slagroom, 1 theelepel gembersiroop, krielaardappels

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

haaskarbonade met mosterdjus en gestoofde zuurkool

INGREDIENTEN

2 el olijfolie traditioneel (C1000), 2 uien, in ringen, 1 zak kruidenzuurkool à 500 g, 1 zak panklare kruimig kokende aardappelen à 1 kg (C1000), zout, 4 haaskarbonades, (versgemalen) peper, 1 zakje jus light (Maggi), 1 volle el (grove) mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

haaskarbonade met groene kruiden

INGREDIENTEN

1/2 ui, 1 dl. witte wijn, 1/2 tl. tijm, 1 laurierblad, 6 peperkorrels, 1 teentje knoflook, 4 haaskarbonades, 3 takjes peterselie, 1 el. dille, 2 tl. marjoraan, 4 el. olie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Haaskarbonade Met Ananas-Mosterd Saus

INGREDIENTEN

*4 haaskarbonades, *2? eetlepel zaanse mosterd, *1 blikje ananas op eigen sap, *25 gram boter, *2 theelepels bloem, *1 bekertje zure room, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade met kerrie-vruchtensaus en rijst

INGREDIENTEN

2 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 el milde currypasta (Patak€s), 4 haaskarbonades, peper, zout, 2 dl halfvolle melk, 1 blik fruitcocktail à 420 g, 1 zakje Mix voor kerriesaus (Maggi), 2 zakjes Lekker snel klaar rijst à 250 g (C1000), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Haaskarbonade met citroen en ansjovis

Je proeft in dit recept da zomer en de Middellandse zee. Dus degene die dat gevoel even vast willen houden moeten dit recept zeker uitproberen.

INGREDIENTEN

4 haaskarbonadesolijfolie4 eetl. citroenmarmelade2 (biologische) citroenen4 ansjovisfilets4 theel. kappertjespeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

HAASKARBONADE MET SINAASAPPEL EN CRANBERRY´S

INGREDIENTEN

4 st. haaskarbonades, zout en versgemalen peper, 50 g boter of vloeibaar bakproduct, 1 grote sinaasappel, geperst, 1 eetl. sinaasappelmarmelade of abrikozenjam, 1 theel. gehakte verse rozemarijn of mespunt gedroogd, 1 st. sinaasappel, dik geschild, in dunne plakken, 1/2 pot cranberrycompote,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde haaskarbonade met kaaskorstje

INGREDIENTEN

=4 haaskarbonades, =zout en versgemalen peper, =2 el boter,= 75 gram ge-, raspte belegen kaas, =1 el platte peterselie, [fijngehakt], =1 el salie,fijngehakt, =1 tl rozemarijn,fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade met paprika en banaan

INGREDIENTEN

1 groene paprika3 tomaten4 haaskarbonadeszoutpaprikapoederkerriepoeder3 eetl. boter? banaan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Haaskarbonade Cordon Bleu

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades, 2 eieren, Zout, 1 tl chilipoeder, 1/2 pakje paneermeel, 50 gr boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haaskarbonade Met Citroen En Ansjovis

Ik ben dol op ansjovis, probeer dus altijd of het ergens bij past en hier is het erg lekker bij !

INGREDIENTEN

4 haaskarbonades, 2 el olie, zout, peper, 1 citroen, 2 el citroenmarmelade, 1 citroen, 4 ansjovisfilets, 4 tl kappertjes, 500 g snijbonen, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

haaskarbonade citroen ansjovis

INGREDIENTEN

Haas karbonade, olie, 4 eetlepels citroenmarmelade, 1 citroen, 4 reepjes ansjovis, 4 theelepels kappertjes., peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

haaskarbonade met gevulde pruimen

470 caloriekn, 27 gr. Vet, 31 gr. Eiwit, 21 gr. Koolhydraten.

INGREDIENTEN

8 geweekte pruimen, 2 eetl. Zachte verse roomkaas met ham, 2 eetl. Zachte verse roomkaas met knoflook en tuinkruiden, 4 haaskarbonaden ` la minute (1 250 gr.) zout, peper, 1 eetl. Bloem 30 gr. Boter of margarine, 2 eetl. Witte port,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Haaskarbonade Met Gevulde Pruimen

470 calorieen, 27 gr. Vet, 31 gr. Eiwit, 21 gr. Koolhydraten.

INGREDIENTEN

8 geweekte pruimen, 2 eetl. Zachte verse roomkaas met ham, 2 eetl. Zachte verse roomkaas met knoflook en tuinkruiden, 4 haaskarbonaden a la minute (? 250 gr.) zout, peper, 1 eetl. Bloem 30 gr. Boter of margarine, 2 eetl. Witte port,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

RODE BIETJES MET HAASKARBONADE (low carb)

INGREDIENTEN

Benodigdheden, , 200 gram rode bieten (vers of uit het koelvak, voorgesneden), 1 kleine ui, 200 gram haaskarbonade (dit is zonder botten), (zout), peper, eventueel mosterd, 1 eetlepel olie of vloeibare bak- en braad, Bij verse bieten 1 uur bereidingstijd rekenen, uit pot ca. 30 minuten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

smeuiig varkensvlees met zoete saus -slow cooker

Heel makkelijk zonder omkijken te maken - super mals varkensvlees in een pittige zoete saus. Lekker met stampot of rijst/sla

INGREDIENTEN

1 tot 1,5 kg varkensvlees - procureur, haaskarbonade of wat er in de aanbieding is., 2 gesnipperde uien, 2 el abricozenjam, 1/2 flesje bbq -saus, 4 el chilisaus, 2 tl sambal, of meer naar eigen smaak, gerookt paprikapoeder, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkenskarbonade Met Mosterd En Druiven

INGREDIENTEN

4 haaskarbonade of ribkarbonade/zout/vers gemalen peper/100gr boter/1 el.mosterd/24 witte druiven.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Karbonades met een krokant mosterd-dragon korstje

Karbonades met een krokant mosterd-dragon korstje

INGREDIENTEN

Ingredienten, ? 4 stuks haaskarbonade (a 125 g), ? 6 eetlepels bloem, ? 1 ei, ? 1 eetlepel melk, ? 10 eetlepels paneermeel (of broodkruim), ? 2 eetlepels mosterd, ? 1/2 eetlepel dragon, ? 50 g boter, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese karbonades

INGREDIENTEN

? 4 stuks haaskarbonade (a 125 g), ? 2 teentjes knoflook (geperst), ? 2,5 eetlepel ketjap manis, ? 2 eetlepels honing, ? 2 eetlepels chilisaus, ? 1 theelepel gemberpoeder, ? 1 limoen (rasp van), ? snufje peper (versgemalen), ? 3 eetlepels olie (arachide), ? snufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

VERANTWOORD VOEDINGSPATROON

Na de bevalling van mijn dochter was ik wat aangekomen en ik wilde graag weer terug naar mijn oude gewicht.Ik wilde geen streng dieet gaan volgen maar was op zoek naar produkten die toch lekker zijn maar vetarm. Deze heb ik gevonden en heb daar een lijst van gemaakt. Samen met mijn beste vriendin ben ik begonnen. Het stimuleerd om het samen te doen! Mijn vriendin is 12 kilo kwijt en ik 7 kilo. En het blijft er ook af! Dit is de lijst van produkten die vallen onder een verantwoord voedingspatroon. De produkten zijn vet- en caloriearm. Ik heb de produkten verzameld uit allerlei tijdschriften, kookboeken en dieetprogramma's. Ik ben door deze produkten te gaan gebruiken afgevallen en voel me veel beter. Natuurlijk is het in het begin even wennen. Ik ben er nu bijna anderhalf jaar mee bezig en ben er al helemaal aan gewend.

INGREDIENTEN

VLEES, VIS, KIP EN EI, Bij voorkeur magere vleessoorten zoals , ? tartaat, ? magere hamlappen, ? magere runderlappen, ? haaskarbonade, ? biefstuk, ? ongepaneerde schnitzel, ? kip zonder vel, ? kalkoen, ? bijna alle soorten vis, ? eieren (2 a 3x per week), , HARTIG BROODBELEG, ? 20 of 30 (smeer)kaas, ? cottage cheese, ? achterham, ? filet americain, ? fricandeau, ? kalkoenham, ? magere rollade, ? rookvlees, ? gekookt ei, ? sandwichspread, ? lekker beleggen met augurk, tomaat of komkommer, , ZOET BROODBELEG, ? jam, ? halvajam, ? appelstroop, ? vruchtenhagel, , KOEKJES, SNOEP EN TAART, ? kauwgom, ? pepermunt, ? zuurtje, ? biscuit, ? rijstwafel/Snack a jacks, ? cafe noir, ? (volkoren) ontbijtkoek, ? vruchtenvlaai, ? eierkoeken, ? lange vingers, ? kaneelbeschuitjes, ? frou frou, ? crackers, , BAKKEN EN BRADEN, ? vloeibaar frituurvet, ? bak-,braadvet en margarine met max. 25 gr. verzadigd vet, ? alle soorten olie, , SAUZEN, ? rode sauzen, ? sauzen op basis van olie zoals slasaus, ? bechamelsaus met halfvolle melk, ? yogonaise, , SNACKS EN ZOUTJES, ? japanse mix, ? ongezouten noten, ? studentenhaver, ? popcorn naturel, ? zouten stokjes, ? blokje kaas 20, ? toastjes met filet americain, eiersalade, tonijnsalade of slanke smeerkaas,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Karbonades met een krokant mosterd-dragon korstje

INGREDIENTEN

? snufje peper (versgemalen), ? snufje zout, ? 1 ei, ? 1 eetlepel melk, ? 1/2 eetlepel dragon, ? 10 eetlepels paneermeel (of broodkruim), ? 2 eetlepels mosterd, ? 4 stuks haaskarbonade (a 125 g), ? 50 g boter, ? 6 eetlepels bloem, ? 3 diepe borden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Caribische potje

Haal de Caraiben thuis op Uw bord !

INGREDIENTEN

-2,5 l water, -snufje zout, -1 soepbeen, -bouquet garni, -peper uit de molen, -500 g kippepoelet, -500 g runderpoulet, -250 g haaskarbonade met been, -250 g sperziebonen, -250 g geschilde aardappelen, -250 g gekrabte wortels, -250 g uien, -250 g courgettes of komkommer, -250 g bleekselderij, -gehakte groene kruiden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top