Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ganzenfilet

Ganzenfilet recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gerookte wilde ganzenfilet met stamppotje

Op Wildplaza staan oneindig veel heerlijke recepten met wild zoals dit recept: gerookte ganzenfilet met een stamppotje, pruimensaus en groene asperges. Op hun site geven zo ook nog diverse tips en tricks hoe jij wild het beste kan bereiden!

INGREDIENTEN

Voor de ganzenfilet:, 6 ganzenborsten, 2 l water, 20 g zeezout, 20 g coloroso zout, 1 el jeneverbessen, 1 el zwarte peperkorrels, 5 laurierbladeren, 5 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn, ½ bol knoflook, , Voor de pruimensaus:, 6 pruimen, 5 dl rode wijn, 3 dl rode port, 2 dl kalfsglac, 2 el Strathisla, 12 yo. single malt Scotch whisky (of een andere milde Highland whisky), peper en zout., , Voor het stamppotje:, 500 g aardappelen, 1 ui fijn gesneden, 2 bosjes waterkers alleen de bovenste bladeren, 2 el Dijon mosterd, 80 g boter, peper en zout, Voor de groene asperges:, 10 groene asperges, olijfolie, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Salade Van Gerookte Ganzenfilet

INGREDIENTEN

: 300 g in dunne reepjes gesneden gerookte ganzen- of eendenfilet, 200 g ma?s, 200 g Maredsous Abdijkaas, 2 stronkjes witloof of radiccio rosso, 200 g ijsbergsla, 200 g veldsla, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout, enkele takjes peterselie en pijnappelpitten., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Ganzenfilet In Salade

INGREDIENTEN

400 gram gerookte ganzenfilets, 4-6 kwarteleitjes, friseesla, 1 vleestomaat of 2 tomaten, 2 eetlepels basilicum azijn, 1-2 theelepels suiker, 3 eetlepels groene olijfolie of, notenolie, bieslook, peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ganzenfilet met Frambozen en zwarte Bessen

Een culinaire en apart gerecht!!

INGREDIENTEN

4 ganzenborsten van 400 gram elk 1 dl olijfolie 200 zwarte bessen (vers of diepvries) 200 gram frambozen 2 dl roze wijnazijn 2 el poedersuiker 2 el cassislikeur (creme de cassis) 2 el gevogeelteflace gemengd met 2,5 dl water 100 gram boter peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ganzenfilet op Duitse wijze met klassiek garnituur

Gänsefilet mit Knödel und Rotkohle. Dit is een rasechte klassieker, die bij veel Duitse families niet op de kersttafel mag ontbreken: ganzenborst, rode kool op Duitse wijze en een heerlijke knoedel! Het is even werk, moeilijk is het niet bepaald, maar je bent wel even bezig. Maar dan heb je ook wat. Oftewel "Dann haßt Du auch was... Een knoedel (Duits: Knödel of Kloß; Luxemburgs: Kniddel; Tsjechisch: knedlík) is een bal of balletje gemaakt van aardappel-, brood- of ander deeg, soms zelf van een combinatie. Ze worden gepocheerd in zout water of gestoomd. Knoedels komen oorspronkelijk uit Bohemen en zijn vooral geliefd in Zuid-Duitsland, de Elzas, Oostenrijk, het Italiaanse Süd-Tirol en Tsjechië. Vaak zijn ze gevuld met croutons, vruchten of vlees. Ze komen voor als hoofdgerecht, bijgerecht, in de soep en zelfs (zoet) als dessert. De naam Kloß stamt uit het Duitse Kloz (klomp. knol, kogel). De variant Knödel was oorspronkelijk het verkleinwoord van Knode (knoop).

INGREDIENTEN

Voor de ganzenborst: , 2 ganzenfilets, 1 prei, 1 grote ui, 2 stengels bleekselderij, 1 winterpeen, 5 jeneverbessen, 300 ml gevogeltefond, 3 blaadjes laurier, Voor de saus: , 2 perssinaasappels, 1 tl. balsamicoazijn I.G.P., , 50 ml Schmand (zure room), 50 ml room, 1 el. bloem, 2 el. veenbessenjam (Preiselbeeren), zout, Voor de Rotkohle: , 1 rode kool, 50g vet spek, 1 grote ui, 2 appels (Goudreinet), 2 kruidnagels, 8 jeneverbessen, zout&peper, azijn, suiker, kaneel, Voor de Knödel: , 200g aardappelzetmeel, 500g gekookte, kruimige aardappels van de vorige dag, gekookt in de schil, 2 eieren, 1 snufje nootmuskaat, 100g boter, 3 sneetjes casinobrood, zout&peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gourmet met gans

Bron; alles gezwam,alles gezeik.

INGREDIENTEN

Wilde ganzenfilet, *ketjapmarinade, *ontbijtspek in reepjes, *mango chutney, *mosterd, *diverse sausjes, *stokbrood en salades,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top