Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fricandeau

Fricandeau recepten (726) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Babi Ketjap

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fricandeau

Gemarineerde fricandeau op een groentebedje. Gemaakt en gegeten op 13-6-1999

INGREDIENTEN

1 stuk fricandeau van ongeveer 1 kilo, 2 rode, 1 groene, 1 gele paprika, 4 teentjes knoflook, 1 bosui, 1 courgette. Voor de marinade: 2 el olijfolie, 4 el ketjap manis, zout, peper uit de molen, kerriepoeder, paprikapoeder, 2 el ringetjes bieslook, wat rozemarijn en thijm (gedroogd)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Fricandeau

(varkens, Italiaans)435 KiloCalorien per portie,

INGREDIENTEN

600 gram varkensfricandeau; 500 gram tomaat, 1 dl (wit,droog)wijn; 25 gr (room-)boter; 3 ui (bos-); 3 plakjes (ontbijt-), spek; 2 eetlepels pesto; 2 eetlepel (olijf-) olie, , , , , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fricandeau

INGREDIENTEN

1 varkensfricandeau, 50 gr boter, 1 dl rode wijn, 1 eetlepel mosterd, 2 plakken belegen kaas, 0,5 dl creme fraiche, 2 plakken beenham, 2 plakken spianata romana, 1 eetlepel tapenade, 2 plakken brie, 1 eetlepel kruidenboter>, 2 plakken rauwe ham, 10 sneetjes casino wit, sla, cherrytomaatjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fricandeau met Ketchup

Eeen verasende combinatie ideaal als voorggerecht

INGREDIENTEN

2 ons Fricandeau (snijwaar), 1 bak kwark, 1 scheutje kethup, 4 tomaten, bieslook, paprikapoeder

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2005
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Fricandeau met een garnalen-dillesausje

Fricandeau is gewoon een prachtige stuk vlees waar je zo veel mee kan! De fricandeau wordt geroosterd in de oven.

INGREDIENTEN

, 750 gr fricandeau, met een doorsnee van ca 8 cm, 100 gr cocktailgarnalen, 2 dl koksroom, 1 dl witte wijn, 1 el dikke, gehakt, 2 limoenen, in partjes, olijfolie, peper en zout, voor het stoombraden 1 bouquet garni (prei,wortel,dille,bosuitjes), 2.5 dl witte wijn, Water, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fricandeau Met Cider

INGREDIENTEN

750 gr. fricandeau, 1 bekertje creme fraice,150 gr. katenspek, 3 eetl olijfolie,1 takje peterselie,tijm,zout,peper,1 ui en 2 1/2 dl cider.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Italiaanse Fricandeau

Sappige varkensfricandeau bereid in een braadzak in de oven met basilicum, knoflook, martini, courgette, aubergine, mozzarella en rode pesto. Een verrukkelijk combinatie.

INGREDIENTEN

1 bolletje mozzarella, 1 varkensfricandeau van ong. 750 gram, 1 bakje rode pesto, verse basilicum, 2 teentjes knoflook, 2 el witte martini (droge), 1 bekertje slagroom, 1 tomaat, ? courgette, ? aubergine

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

fricandeau met kaaskorst

INGREDIENTEN

500g fricandeau aan een stuk, 2 sneetjes witbrood, 5 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten, 30g geraspte parmezaanse kaas, 75g zachte boter, zout, peper, 35g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fricandeau met appel-kaneelvulling

INGREDIENTEN

750 g fricandeau, -1 appel in kleine blokjes, -1 el kaneel, -0,5 dl appelsap, -30 g rozijnen, -50 g boter, -keukengaren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fricandeau met appel-kaneelvulling

INGREDIENTEN

750 g fricandeau, -1 appel in kleine blokjes, -1 el kaneel, -0,5 dl appelsap, -30 g rozijnen, -50 g boter, -keukengaren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indische Fricandeau

INGREDIENTEN

, 1 fricandeau (a 750 g), , 1? eetl. citroensap, , zout en (versgemalen peper), , 1 theel. verse gember, fijn geraspt, , ? dl ketjap manis, , 1 theel. bruine basterdsuiker, , 1 eetl. (arachide) olie, , 1 eetl. satekruiden, , 1 teentje knoflook, , 1 dl kippenbouillon, , 50 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

fricandeau met tonijnsaus

INGREDIENTEN

600 gram sperziebonen - 100 ml. sladressing - 1 blikje Deepblue tonijn in water - 100 gram olijfmayonaise - 3 eetlepels kappertjes - 15 gram verse peterselie - 300 gram gebraden fricandeau, vleeswaren - 2 ciabatta-broodjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Fricandeau Met Basilicumtomaatjes

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 100 gram courgette, 10 takjes basilicum, 75 gram boter, 1 beschuit, 600 gram fricandeau, 20 kerstomaatjes, 2 1/2 el mayonaise, 2 1/2 el yoghurt, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Fricandeau Clubsandwich

Recept uit de krant

INGREDIENTEN

6 sneetjes boerenbrood met maanzaad, mayonaise, mosterd, blaadjes sla, plakjes bacon, plakjes fricandeau, plakjes tomaat en komkommer.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

fricandeau met champignons

Roergebakken fricandeau met champignons

INGREDIENTEN

500 g fricandeau (in reepjes), 2 eetlepels olie, 2 theelepels maizena, 3 eetlepels sojasaus, 450 g champignons, 3 bosuitjes (in stukjes), snufje zout, snufje peper, 250 g waterkastanjes (uitgelekt gewicht)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fruitige fricandeau

Heel eenvoudig en errug lekker feestgerecht

INGREDIENTEN

750 gram varkensfricandeau aan 1 stuk, 1 ons kaas in plakjes, 1 ons achterham in plakjes, klein blikje ananasstukjes, klein blikje mandarijntjes, flink wat boter, zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2008
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Fricandeau Met Tonijnsaus

Een variatie op "vitello tonnato"

INGREDIENTEN

2 citroenen, 1 blikje tonijn op olie, 3 ansjovisfilets (blikje), 3 el. kappertjes, 2 dl. mayonaise, zout, versgemalen peper, 300 gram gebraden fricandeau (vleeswaar)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Saté van fricandeau

Een Saté van Fricandeau die gemakkelijk te maken is en waarvan succes verzekerd is.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de Saté, , 500 gram fricandeau, 3 el ketjap manis, 1 tl sambal, 3 tl ketoembar, 1 tl djinten, 1 teentje knoflook, 1 2tl citroensap, zout, , Ingrediënten voor de Satésaus:, , 1 pot Pindakaas, 1 teentje knoflook, 4 à 6 el ketjap, 1 pak melk, 2 tl ketoembar, 1 tl djinten, 1 tl sambal, 2 tl citroensap,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Fricandeau met kaaskorst

INGREDIENTEN

500 g fricandeau aan 1 stuk, 2 sneetjes witbrood, 5 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 el pijnboompitten, 30 g geraspte parmezaanse kaas, 75 g zachte boter, zout, peper, 35 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fricandeau stoofschotel

INGREDIENTEN

2 uien, 2 laurierblad, 2 takjes gehakte peterselie, 1 rode paprika, 2 theelepels sambal, 500 g fricandeau, 2 theelepels shoarma kruiden, 4 eetlepels variatie saus (Honig),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Fricandeau met sjalotjessaus

INGREDIENTEN

750 g fricandeau, 80 g boter, (ca. 1 dl bouillon), 12 sjalotjes (gepeld en in vieren gesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 3 dl bouillon, 3 dl rode wijn, 1 el. tijm, 1 el. rozemarijn, zout en (versgemalen) peper, 1 el. allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fricandeau met kaaskorst

INGREDIENTEN

500 gram fricandeau aan een stuk - 2 sneetjes wit brood - 5 takjes peterselie - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels pijnboompitten - 30 gram geraspte Parmenzaanse kaas - 75 gram zachte boter - zout en peper - 35 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fricandeau met tonijnsaus

INGREDIENTEN

600 gram sperziebonen, 1 cup vinaigrette (sla dressing a 100 ml), 1 blikje deepblue tonijn in water, 100 gram olijfmayonaise, 3 eetlepels kappertjes, 1/2 zakje verse peterselie, 300 gram gebraden fricandeau (vleeswaar), 2 ciabatta's,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met fricandeau

INGREDIENTEN

250-300 g penne;, zout;, 3 dl slagroom;, 4 eet. groene pesto, uit potje;, 300-400 g gebraden fricandeau, dikke plakken, in smalle reepjes of kleine blokjes;, 40 g fijngeraspte Parmezaanse kaas;, 2 eetl. fijngesneden bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Fricandeau met kaaskorst

INGREDIENTEN

500g fricandeau aan een stuk, 2 sneetjes witbrood, 5 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten, 30g geraspte parmezaanse kaas, 75g boter, zout, peper, 35g boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

foccaccia met fricandeau

Lekker bij picknick, brunch, high tea of zomaar

INGREDIENTEN

500 gr. bloem, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel smabal oelek, 2 eetlepels olijvenplakjes (zwart), sesamzaad, olijfolie, 1 zakje gedroogde gist, 2 theelepels suiker, 3 dl. lauw water, 4 ons fricandeau (vleeswaren), 2 ons taugeh, 2 komkommers, 6 eetlepels mayonaise, 3 theelepels mierikswortelpuree, 3 eetlepels gembersiroop.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  •  
  •  60-120 min.

Indische Fricandeau.

Een lekker feestelijk stukje vlees.

INGREDIENTEN

1 fricandeau (a 750 gr);1? el citroensap;zout en versgemalen peper;1 theel verse gember,fijn geraspt;? theel bruine basterdsuiker;1 el (arachide) olie;1 el satekruiden;1 teentje knoflook, geperst;1 dl kippenbouillon;50 gr boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  •  
  •  60-120 min.

Vindaloo Fricandeau

Lekker pittig Indiaas vleesgerecht

INGREDIENTEN

1 grote gesnipperde ui; 3 el.olie; 2,5 cm kaneelstok; 6 kruidnagels; 6 groene kardemoms of 1 tl kardemompoeder; 1 tl gemberpoeder; 1 tl knoflookpoeder; 450-500 gr. fricandeau; 3 el moutazijn; 1 tl chilipoeder; 1 tl komijnpoeder; 2 tl ketoembar; 1 tl tamarinepasta; 2 el tomatenpuree; 2 tl suiker; 2 takjes vers gehakte korianderblaadjes of peterselie; 1 of 2 groene pepers fijngehakt; wat zout;

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indische fricandeau

INGREDIENTEN

? 750 g fricandeau, ? 1 eetlepel olie (arachide), ? 1,5 eetlepel citroensap, ? 1 eetlepel kruiden (sate), ? 50 g boter, ? 1 teentje knoflook, ? 1 theelepel gember (verse, fijngeraspt), ? 1 deciliter bouillon, ? 1/2 deciliter ketjap manis, ? 1 theelepel bruine basterdsuiker, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indische fricandeau

INGREDIENTEN

Snufje peper, snufje zout, 1 dl. bouillon, 1 el. druiden sate, 1 el oliearachide, 1 stuk fricandeau van 750 gr., 1 teentje knoflook, 1 theel. bruine basterdsuiker, 1 theel. verse gember, 1,5 el. citroensap, 1/2 dl. ketjap manis, 50 gr. boter, rijst en een salade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Fricandeau Gourmande

Een lekker pittige vlees/saus combinatie, ideaal te combineren met rijst brood of een aardappelgerecht samen met een frisse salade

INGREDIENTEN

500 gram fricandeau - 500 gram champignons - 2 middelgrote uien of 6 sjalotjes - 4 tenen knoflook - 3 eetlepels tomaten puree( dubbel) 1 eetlepel kerriepoeder - thijm - kruidnagel - sambal - laurier - peper - bouillonpoeder - koksroom - tarwebloem -

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  •  
  •  60-120 min.

Rijstsalade met fricandeau

Rijstsalade voor bij de barbecue

INGREDIENTEN

400 Gr. Witte / Zilvervliesrijst, 2 groentebouillon blokjes, 200 Gr. Fricandeau in kleine blokjes, 100 Gr. Blanke rozijnen, 1pot gebakken uitjes, 1 bosje peterselie, fijn gehakt, 4 eetlepels olijfolie, Zout en peper vers gemalen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2013
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Oosterse fricandeau

INGREDIENTEN

300 gr. fricandeau of hamlappen, 1 limoen, 3 el. ketjap manis, 1 tl. sambal oelek, 100 gr. Chinese kool, stukje gemberwortel van ca. 1 cm., 2 el. atjar tjampoer, zout, peper, vloeibaar frituurvet, 1 el. sesamzaad.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indische fricandeau

Een mager en lekker oosters vleesrecept uit de braadpan of slow-cooker met maar ca. 300 kcal per persoon.

INGREDIENTEN

750 g Varkensfricandeau, 1 eetlepel olie (arachide), 1½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel satékruiden, 50 g boter, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gember (verse, fijngeraspt), 2 1/2 dl bouillon, ½ dl ketjap manis, 1 theelepel bruine basterdsuiker, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fricandeau met paddestoelen

INGREDIENTEN

500 g fricandeau, 1 1/2 el maizena, 1/2 el plantaardige olie, 2 tl sesamolie, 3 tenen knoflook, gehakt, 4 cm verse gember, geschild en daarna geraspt, 1 bak gemengde paddestoelen, 1 dl droge sherry, 3 el ketjap manis, 100 g paksoi in brede repen van ca. 1 1/2 cm, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

aardappelsalade met fricandeau

Stevige salade

INGREDIENTEN

750gr aardappels, 2 appels, 1 rode paprika, 6 augurkjes, 250gr gebakken varkensfricandeau, 3 bosuitjes, 3 eetl gehakte peterselie, 2dl mayonaise., Voor de dressing:, 2 eetl azijn, 2tl Dijon mosterd, 1tl vloeibare honing, zout, peper en 6eetl olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fricandeau met appel

Fricandeau lekker aangekleed met een frisse appel.

INGREDIENTEN

750 gr. fricandeau, Zeezout, Peper (vers uit de molen), 1 el mosterd, 2 appels,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rolletje van Fricandeau

Of ik een voorgerechtje kon maken voor 2de kerstdag  Simpel maar lekker..En het moest ook light zn,  Ppffff heb ik weer

INGREDIENTEN

24 plakken (kalfs)fricandeau ca. 300 gr, 50 gr rucola sla, 3 theelepels kappertjes, 150 gr cherrytomaatjes, , Tonijnsaus:, 3 eetlepels mayonaise, 160 gr tonijn op olie in blik, Snuf peper, Snuf zout, Sap van 1 citroen, 4 ansjovis uit blik, 2 theelepels kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2016
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Fricandeau met mosterd

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook3 eetl. olie1 eetl. rode wijn1? eetl. vloeibare honing1 theel. majoraantabascozout4 sprietjes bieslook2 eetl. mosterd1 varkensfricandeau a 600 g.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top