Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Doorregen Rundvlees

Doorregen rundvlees recepten (139) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Daging Rendang (slowcooker)

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Herfst: Stoofpot rundvlees met paddenstoelen in wijn

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen sukadelappen, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 grote uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, 2 winterwortels, 1 bouillonblokje rund, 1 bouillonblokje bospaddenstoelen (AH), 1 t provencaalse kruiden, 1 t piment, 2 kruidnagels, 1 e paprikapoeder, 5 e Olijfolie, 3 e Roomboter, 40 gr bloem, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 laurierblaadjes, 150 gr kastanje champignons, 100 gr shiitake, 50 gr cantharellen, 100 gr oesterzwammen, 500 ml gekookt water, 500 ml goede rode wijn, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), Verse peterselie (fijn gesnipperd)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Oosterse rundvlees

Gesmoord rundvlees met tomaten.....een keertje heel anders: Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

500g runderschenkel of doorregen runderlappen(stoofvlees), 2 lente-uien fijn(of ui) - 3cm verse gemberwortel in plakken, 1 steranijs, 1 blik tomaten van 450g, 5 e suiker, olie om te frituren, 1+1/2 e maizena, aangemengd met 3 e water, , VERDER:, Szetjwan olie (gemaakt door 1 t Szetjwan-peperkorrels in twee eetlepel hete olie te bakken voor een minuut en dan te zeven), 3 e sojasaus, 1 e droge sherry, 300ml kippenbouillon, 1/2 t zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofd Rundvlees

Met rode-wijnsaus

INGREDIENTEN

2 uien, 3 grote tomaten, 600 g doorregen runderlappen, 50 g boter, Zout,versgemalen peper, 2 dl rode wijn, Flesje Maggi rundvlees jus, 1 el verse of 1 tl gedroogde tijm.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofpot van rundvlees

Een lekkere stoofpot, fris zoetzuur

INGREDIENTEN

2 uien,2 teentjes knoflook,ong. 1 kg stoofperen,25 gr. boter,3 eetlepels olijfolie,ong. 600 gram rundvlees( poulet of doorregen riblappen), peper en zout, ? ltr rode wijn ? ltr rundvleesbouillon (van tablet),150 gram gedroogde pruimen, en een beetje tijm, met evt. iets baselicum.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofschotel van rundvlees, paddenstoelen en groenten,

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (wat doorregen is het lekkerste), 60 gr bloem, Zonnebloemolie of olijfolie (geen extra vierge dat is zonde), Klontjes roomboter, 500 ml runderbouillon (bouillonblokjes of zelfgemaakt), 2 uien - gesnipperd-, Stukje gerookt ontbijtspek van ± 150 gram (in blokjes), 1 flinke tl gedroogde tijm of 1 el vers, 1 bakje kastanje champignons (in vieren of door de helft), 2 stengels bleekselderij (in kleine reepjes gesneden), 1 zakje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) -(15 gram), 750 ml aardappelen (in kleine stukjes), 1 laurierblad, Zout en peper naar smaak, 250 gram diepvriesdoperwten, 60 ml rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Italiaans gestoofd Rundvlees in tomatensaus met pasta

Heerlijk mals stoofpotje qua smaak door de lekkere tomatensaus. Heerlijk op een portie pasta !

INGREDIENTEN

750 gram (doorregen) riblappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 50 gram braadboter, 1 eetl. bloem, 2 theel. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 2 glazen rode wijn, 1 pakje gezeefde tomaten (0,5 lt), 2 theel. suiker, sap en geraspte schil van 1/2 citroen, zout en versgemalen peper, 2 vleestomaten, 2 eetl. zwarte olijven, zonder pit, 2 eetl. fijngehakte peterselie en/of ringetjes bosui

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees met kikkererwten

Stoofgerecht uit egypte

INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 courgette a 300 g, 1 blikje kikkererwten a 400 gr, 3 eetlepels olie, 750 g doorregen runderlappen in dobbelstenen, 1 klein blikje tomatenpuree, ? theelepel kaneelpoeder, mespunt gemalen komijn, (djinten), mespunt cayennepeper, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rundvlees curry

Pittige curry voor bij de rijst

INGREDIENTEN

600 g. doorregen runderlappen ~ 2 teentjes knoflook ~ 1 limoen ~ 2 eetlepels olie ~ 2 eetlepels rode currypasta ~ 200 ml kokosmelk ~ 2 eetlepels bruine basterdsuiker ~ 3 eetlepels vissaus ~ paar strengen verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kerrierijst met rundvlees.

INGREDIENTEN

400 g doorregen runderlappen, zout, peper, 5 eetl. margarine, 2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 tomaten, 300 g droogkokende rijst, 1 1/2 theel. kerriepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittig Rundvlees

Indonesisch gerecht, lekker bij de nassi.

INGREDIENTEN

500 gram doorregen runderlappen, 2 uien. 2 teentjes knoflook, 1 flinke theelepel sambal, 1tl koenjit, 1tl djahe, 1tl ketoembar, 1tl djinten, 2 el citroensap, 3 3l ketjap, 2 el bruine suiker, 1tl peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevuld Rundvlees

Een stoofpot net even anders. Recept uit "Het groot internationaal kookboek"

INGREDIENTEN

1 grote, 1,5 cm dikke doorregen runderlap a ca. 750 g, 200 g saucijsjesvlees, 200 g fijnghakte rauwe ham, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 gepeld en fijngehakt hardgekookt ei, 1 rauw ei, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetl. fijngehakte peterselie, mespuntje tijm, zout, peper, nootmuskaar, 50 g boter, 1 schoongemaakte en in parten gesneden ui, 2 dl rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Botermals Frans rundvlees stoofpotje

Stoofjes zijn altijd lekker, maar deze is wel heel erg lekker. Dit is geen boeuf bourguigon want daar zit veel meer in, maar de smaken komen dicht in de buurt. Dit stoofje is extra lekker vanwege de sjalotjes. Dat geeft tussen al dat vlees een kleine smaakexplosie. Ook belangrijk is goede stevige wijn te gebruiken. Gebruik nooit goedkope wijn in stoofjes die je er zelf niet bij drinkt. Wees niet bang voor alcohol want alle alcohol verdampt. Lekker nu het weer kouder is en dit is slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen, 200 gr gerookte spekblokjes, 250 gr kleine sjalotten, 3 teentjes knoflook, 2 wortels, 350 gr champignons, 1 fles stevige rode Franse wijn, 400 ml warme runderbouillon, 2 el cognac, 2 laurierblaadjes, 2 takjes verse tijm, Klein bakje platte peterselie, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

sudderlapjes

Lekker mals rundvlees

INGREDIENTEN

Ca. 500 gr (doorregen) runderlappen of sucadelappen, scheut olijfolie, ca 50 gram boter, 3 kleine (rode) uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels mosterd, scheutje (balsamico)azijn, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel thijm, 3 laurierblaadjes, 1 flesje bokbier of ander donker bier, dikke plak ontbijtkoek, zout, peper,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofd rundvlees met zuidvruchten.

INGREDIENTEN

500 gram doorregen runderlappen, 200 gram tutti frutti, 40 gram boter, zout en peper, 2 theelepels ketoembar, 75 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 deciliter warme koffie, 3 kruidnagels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tajine van rundvlees, pruimen en aubergines

INGREDIENTEN

2 uien;, 1 aubergine;, zout;, 400 g tomaten of 1/2 l blik stukjes tomaat;, 750 g doorregen riblappen;, versgemalen peper;, 5 eetl. olijf- of zonnebloemolie;, 12 gedroogde pruimen zonder pit;, 2 theel. kaneelpoeder;, 1 eetl. vloeibare honing;, 1 eetl. sesamzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofd Rundvlees Met Rode Wijnsaus

INGREDIENTEN

2 uien, 3 grote tomaten, 600 gram doorregen runderlappen, 50 gram boter, zout, versgemalen peper, 2 dl rode wijn, flesje maggi rundvlees jus, 1 eetlepel verse of 1 theelepel gedroogde tijm.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittig rundvlees met ketjap

Heerlijk indisch stoofvlees

INGREDIENTEN

500 gram doorregen runderlappen, 1 ui, 25 gram olie en 25 gram boter, 1/2 cm trassie, 1 grote theelepel sambal oelek, 1 el tomatenpuree, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 dl ketjap manis, twee geschilde schijfjes citroen.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gestoofd rundvlees van de Filipijnen

INGREDIENTEN

750 gr. licht doorregen runderstoofvlees, in blokjes gesneden, 4 grote uien, grof gesnipperd, 4 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, 4 tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukjes gesneden., 2 rode Spaanse pepers, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden., 2 el. limoen of citroensap, 4 el. zoete ketjap manis, zout, peper, 2 bosuitjes gesnipperd, enkele takjes verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2009
  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

KHORESH VAN RUNDVLEES MET DADELS EN APPEL

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 600 g doorregen runderlappen, 3 zure appels, sap van 1 citroen, 150 g verse dadels, 75 g boter, zout, peper, 5 draadjes saffraan

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Rundvlees in hete boemboe

Lekkere stoofpot van rundvlees

INGREDIENTEN

500 g doorregen rundvlees, grote teen knoflook, 1 grote ui, sambal naar smaak, 3 grote tomaten, salam (een paar blaadjes), sereh (een paar takjes), laos (poeder), zout, bruine basterdsuiker naar smaak, margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pastei van rundvlees met ingemaakte walnoten

De vulling moet een dag van tevoren worden gemaakt. Recept Roald Dahl.

INGREDIENTEN

VULLING:, olie, 1 gesneden ui, 2 gehakte tenen knoflook, 3 plakken doorregen rookspek, 1350 g mager rundvlees in blokjes, 2 lepels bloem, 1 verkruimeld bouillonblokje, 1 glas rode wijn, 1 lepel scherpe mosterd, 1 lepel tomatenpuree, 1 lepel gemengde kruiden, 2 lepels Worcestersaus, 250g gehalveerde paddestoelen, 12 ingemaakte walnoten, 2 lepels fijngesneden peterselie, zout, peper, DEEG:, 450 g bladerdeeg, 1 geklutst ei,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Rundvlees met bier en gemberkoek

INGREDIENTEN

3 uien (? 300 g), 500 g doorregen runderlappen, zout, peper, 50 g boter of margarine, 1 flesje oud bruin bier, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 2 el azijn, 3 plakken ontbijtkoek met gember (? 75 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofd rundvlees met zuidvruchten

Een feestgerecht met een rood wijntje erbij.

INGREDIENTEN

500 gram doorregen runderlappen, 200 gram tutti frutti, 40 gram boter, zout, peper, 2 theelepels ketoembar, 75 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 deciliter warme koffie, 3 kruidnagels .,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pittig Rundvlees Met Ketjap

Simpel maar lekker

INGREDIENTEN

500 gr doorregen runderlappen, *1 ui, *25 gr. olie, *25 gr. boter, *1/2 centimeter trassie, 1/2-1 tl sambal oelek, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 el bruine basterdsuiker, 1/2 dl ketjap manis, 2 geschilde schijfjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pittig Rundvlees Met Ketjap

INGREDIENTEN

500 gram doorregen runderlappen,1 ui,25 gram olie,25 gram boter,1/2 cm trassie,1/2 tl sambal,1 el tomatenpuree,1 el bruine bastersuiker,1/2 dl ketjap manis,2 geschilde schijfjes citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees, pittig, met ketjap

INGREDIENTEN

500 g doorregen runderlappen, 1 ui, 2 el olie, 25 g boter, ? cm trassi, ? tl sambal oelek, 1 el tomatenpuree, 1 el bruine basterdsuiker, ? dl ketjap manis, twee geschilde schijfjes citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

Heerlijk stoofvlees

INGREDIENTEN

, 4 sjalotjes, 750 g (doorregen) riblappen, 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie, zout, 2 tenen knoflook, 2 theel. chilipoeder, 1 salamblad (of laurierblad), 1/2 theel. laospoeder, 1/2 theel. gemberpoeder, 1/2 l vleesbouillon, 4 eetl. ketjap manis, 125 ml kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Witte Bonenschotel Met Rundvlees

INGREDIENTEN

300 g gedroogde witte bonen, 500 g doorregen runderlappen, zout, versgemalen peper, ? eetlepel chilipoeder, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 300 g winterwortel, 100 g chorizo (aan een stuk), 1 liter vleesbouillon, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel provencaalse kruiden, tabasco.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Gestoofd rundvlees van de Filippijnen

Anders dan anders en toch...lijkt het op een bekende Spaanse stoofschotel. De smaak is uiteraard niet dezelfde want er wordt sojasaus in verwerkt.

INGREDIENTEN

750 gram licht doorregen runder stoofvlees, in blokjes gesneden, - 4 grote uien, grof gesnipperd, - 4 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 4 tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukjes gesneden, - 2 rode Spaanse pepers, vruchtvlees in smalle reepjes (draadjes) gesneden, - 4 tomaten, ontveld, vruchtvlees in stukjes gesneden, - 2 eetl. limoen of citroensap, - 4 eetl. zoete sojasaus, zoals ketjap manis (Indon.), - zout, - zwarte peper uit de molen, - 2 bosuitjes, gesnipperd, - enkele takjes verse koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chinees rundvlees met gember en lente-ui

Met (bijna) dezelfde ingredienten als hachee toch een heel ander gerecht. Als u het vlees een dag tevoren in de marinade zet is, is het gerecht op de dag zelf heel snel klaar. (Zie opmerking zizypha)

INGREDIENTEN

6 eetlepels Chinese sojasaus, 4 eetlepels sherry, 6 eetlepels olie, 2 theelepels suiker, Zout en peper, 500 gr doorregen runderlappen, in heel dunne reepjes, Ca. 300 gr dunne witte rijstnoedels, Frituurolie, 1 prei, in dunne lange reepjes, 2 cm gemberwortel, geschild, in dunne plakjes, 1 kleine ui, in dunne ringen, 2-3 lente-uitjes, in stukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus

Dit is een weer een andere versie van langzaam gegaard runderstoofvlees. Echter dit stoofje is zo verschrikkelijk lekker dat ik hem nu, na al eens voorgemaakt te hebben, deel. Het pittige van de kruiden met het zoetzure uit de Aziatische keuken, maar zo krijg je een briljante smaak. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken op je bord. Gebruik de saus ook want die is verschrikkelijk lekker.

INGREDIENTEN

800 gr doorregen runderriblappen, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 liter runderbouillon (warm!), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 ½ t piment, 1 steranijs, 6 jeneverbessen, 6 kruidnagels, 2 laurier blaadjes, 1 el witte wijn azijn, 1 el Shaoxing wijn (of droge sherry), 1 el bloem, 2 el donkere sojasaus, 1 el lichte sojasaus, 2 ½ el oestersaus, Boter, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kebab van lamsvlees en rundvlees

INGREDIENTEN

250 gr lamsvlees van de bout, 250 gr rosbief, 2 uien, 100 gr doorregen spek iets dikkere plakken. Voor de marinade: 1 dl olie, sap van 1 citroen, teentje knoflook, zout, peper, mespuntje kerrie, mespuntje gemberpoeder, 1/2 theelepel sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen runderlappen, 4 grote uien (in halve ringen), 4 sjalotjes (in stukken), 50 gr boter, Scheut rode wijn, 1 el bruine basterdsuiker, 1 flinke el tomatenpuree, 2 ½ el witte wijn azijn, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 5 zwarte peper korrels (gekneusd), 2 ½ el ketjap manis, 1 t kaneel, 1 ½ el bloem of maizena, 350 400 ml runderbouillon, Zwarte peper uit de molen, Zeezout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Rundvlees, zoals in kuala lumpur

In het gerecht zijn heel duidelijk enkele Indiase trekken te herkennen. Door het gebruik van zoete sojasaus, tomaten en paprika?s wordt het echter wel een gerecht dat thuishoort in de Aziatische fusion keuken.

INGREDIENTEN

400-500 gram rundvlees, bij voorkeur doorregen lappen, - 2 eetl. limoen of citroensap, - 1,5 theel. scherpe kerriepoeder (Madras), - zout, - zwarte peper uit de molen, - 4 eetl. arachide of zonnebloemolie, - 3 grote stevige (rode) uien, gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 2 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel, - 1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees ragfijn gehakt, - 2 eetl. zoete sojasaus, - 3 grote tomaten, ontveld, vruchtvlees fijngehakt, - 1 rode paprika, ontveld, vruchtvlees fijngehakt, - 1 eetl. fijngesneden verse korianderblaadjes., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

En heerlijk Indisch suddergerecht. Eerst geniet je van de geur die zich door je huis verspreidt en dan later van de heerlijke smaak!

INGREDIENTEN

4 sjalotjes; 750 g (doorregen) riblappen; 2 el arachide- of zonnebloemolie; zout; 2 tenen knoflook; 2 tl chilipoeder; 1 salamblad (of laurierblad); 1/2 tl laospoeder; 1/2 tl gemberpoeder; 1/2 l vleesbouillon; el ketjap manis; 125 ml kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

INGREDIENTEN

4 sjalotjes, 750 g (doorregen) riblappen, 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie, zout, 2 tenen knoflook, 2 theelepels chilipoeder, 1 salamblad (of laurierblad), 1/2 theelepel laospoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 l vleesbouillon, 4 eetlepels ketjap manis, 125 ml kokosmelk.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top