Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Carbonara Saus

Carbonara saus recepten (183) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Spaghetti Carbonara

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet.

INGREDIENTEN

400 gr verse spaghetti, 2 eieren, 2 eidooiers, 60 gr (vers) geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetl olijfolie, 30 gr boter, 2 teentjes knoflook, 200 gr pancetta, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pasta carbonara

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pasta Carbonara

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken, Doosje champignons, Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen, 1,25 dl. Slagroom, 2 hele eieren, 3 eierdooiers, 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst, 1 teentje knoflook, peper, evt. zout (pas op het is al hartig!), Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta Carbonara di Tonno

Pasta met een carbonara saus met tonijn, een leuke variatie op het gebruikelijke recept.

INGREDIENTEN

• 500 gram pasta, • 160 gram tonijn op olie, • 1 heel ei en 2 eigeel, • 1 teentje knoflook, gesnipperd, • 2 eetlepels slagroom, • Parmezaanse kaas, geraspt, • Pecorino, geraspt, • Olijfolie, • Zout, • Peper, • Witte wijn, • Peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

De Witches Cheese maakt deze Spaghetti Carbonara, betoverend lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

INGREDIENTEN

* 300 gr. spaghetti of spaghettini, * 250 gr. pancetta, spekjes of bacon reepjes, * 250 gr. kipfilet, * 2 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, * 50 gr. Parmezaanse kaas, * 2 teentjes knoflook, geperst, * zwarte peper en zeezout (versgemalen, * beetje bieslook of peterselie, , Witches Cheese voor de saus, , * 75 gram halvanaise, * 75 gram ( volle ) yoghurt, * 60 gram kruidenkaas, * 50 gram licht groene prei, * eetlepel gembersiroop, * beetje verse of gedroogde peterselie, * beetje gemalen peper, * aantal druppels citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pasta carbonara

Pasta met overheerlijkke goed gevulde carbonara saus

INGREDIENTEN

300 a 400 gram pasta, 2 potjes carbonara saus van Grand Italia, 2 dikke plakken (schouder)ham, 1 ui, 150 gram bacon reepjes, olijf- of zonnebloem olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta Carbonara alla gorgonzola/ fungi

Ooit at ik een heerlijke carbonara bij een italiaan, jarenlang heb ik een geschikt recept gezocht, maar het was het altijd net niet, toen ben ik zelf maar wat gaan kokkerellen en na een aantal upgrades is dit het recept wat daaruit voortvloeide. Volgens velen erg lekker, alleen volgens de lokale italiaan geen standaard italiaanse carbonara

INGREDIENTEN

250 g magere spekreepjes, 1 Grote rode ui, gesnipperd, 5 a 6 tenen knoflook (halve bol) geperst, 250 g champignons in kleine blokjes, 250 ml kookroom, 150 a 200 g gorgonzola (afhankelijk van sterkte), 200 ml rode wijn, 1 el olijfolie (om in te bakken), zout, peper, 1 blokje rundvleesbouillon, 1 thl Nootmuskaat (gemalen), 1 thl komijnzaad (gemalen), 2 1/2 tl oregano, 1 rauw ei, 60 g parmezano of grana pardano

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Courgette Carbonara

Heerlijk pastarecept van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

5 plakken pancetta (of mager spek); 4 kleine courgettes (geel en/of groen); olijfolie; zout; peper; 200 gr. penne; tijm; 2 eigelen; 50 ml room; handvol geraspte parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel carbonara

Heerlijk en snel gerecht. Vooral voor degene die van pasta houdt.

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, gehakt,macaroni groentepakket, carbonara saus in pot, knoflookpoeder, peper, zout, hamreepjes, spekjes, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

mosselpasta carbonara

-

INGREDIENTEN

300 gram schelpjespasta, 2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes, 1 courgette, in halve plakjes, 300 ml halfvolle melk, 1 zakje sausmix voor pasta carbonara, 200 ml slagroom, 300 gram mosselvlees

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

PASTA CARBONARA MET BLAUWSCHIMMELKAAS

Deze carbonara is weer eens iets anders, en dat komt door het gebruik van stiltonkaas en de peer. Eet smakelijk!  

INGREDIENTEN

8 personen, 5 eidooiers, 3 el crème fraîche, 150 g stilton (Colston Bassett), 500 g gedroogde fettuccini, klontje roomboter, olijfolie, 8 plakjes bacon of ontbijtspek, in reepjes van 5 mm breed, naaldjes van wat takjes rozemarijn, gehakt, 2 tenen knoflook, gepeld en, fijngehakt, 2 peren, in dunne plakjes, 1 citroen, rucola, voor erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti Carbonara

Heerlijke spaghetti carbonara die net iets anders is dan de traditionale carbonara.

INGREDIENTEN

- 300 g spaghetti, - 1 el olijfolie, - 3 teentjes knoflook, - 250 g magere spekreepjes, - 3 eieren, bij voorkeur gepasteuriseerd, - 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, - versgemalen peper, - 25 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta Carbonara

Carbonara-saus

INGREDIENTEN

1/2 ltr melk+1/2 ltr bouillon(groente of vlees);(bind-)bloem;100 gr spek;100 gr gekookte achterham;2a3 eieren;geraspte kaas(eigen smaak);oregano;basilicum(italiaanse kruidenmengsels);knoflook;p+z., , Pasta naar keuze!

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaghetti Carbonara

Het is een simpel, snel gerecht, wat je ook makkelijk voor grote groepen kunt maken.

INGREDIENTEN

Spaghetti, Bakje Spekjes, 2 Eieren, 5-kazen saus (AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaghetti Carbonara

Makkelijke spaghetti en snel klaar. Met verse kruiden en natuurlijk verse spaghetti. Nou je zult beslist succes hebben.

INGREDIENTEN

2 ons mager ontbijtspek in stukjes, 2 sjalotjes in tukjes, 1 teen knoflook, verse spaghetti b.v. bij de a.h. 500gr, voor de saus, , 2 e.l. peterselie verse, 2 e.l. tijm verse, 2 e.l. bieslook verse, 4 eierdooiers, 100 ml wite wijn, beker creme fraische 100 ml, 150 gr oude geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti carbonara

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti200 gr gerookte spekblokjes of reepjes2 teentjes knoflookTakje verse peterselie100 gr parmezaanse kaas, geraspt3 eierenPeper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spagetti Carbonara

Snel en toch lekker recept voor harde werkers zodat er nog een avond overblijft na 't werk en eten

INGREDIENTEN

Spagetti, bouillonblokje, mespuntje boter, in blokjes gesneden spek, 0,25 ltr slagroom, 1 ei, 2 tenen knoflook, peterselie, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

INGREDIENTEN

450 gram spaghetti, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 150 reepjes ontbijtspek of ham, 2 eieren, 4 eetlepels crème fraîche, nootmuskaat, 100 gr Parmezaanse kaas, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara Lekker romig

INGREDIENTEN

500 g spaghetti, 8 plakken spek, 4 eieren, 50 g versgeraspte geraspte parmezaan, 3 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pasta carbonara

Romige pasta met spekjes en slagroom. Heerlijk met een frisse salade.

INGREDIENTEN

4 ons fusilli (pasta), 2 teentjes knoflook, 2 ons ontbijtspek in kleine blokjes, 2 eetlepels olie, 1 vol glas witte wijn, 1 theelepel majoraan, 3 eieren, 1/2 liter slagroom, geraspte kaas (ongeveer 3 eetlepels)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

spaghetti carbonara

INGREDIENTEN

1 el olie - 500 g spaghetti - fijngeknipt vers bieslook of peterselie, voor de garnering., Saus : 1 tl boter - 4 plakken bacon zonder zwoerd, in stukjes - 3 dl room - 4 eierdooiers - 2 el geraspte parmezaanse kaas - zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tortellini Carbonara

Erg lekker, moet je hebben geprobeerd

INGREDIENTEN

Tortellin1 met kaasvullig (zakje van Grand Italia), Carbonara spekreepjes, champignons (150 - 250 gr), 1 dikke prei, Carbonara saus van de AH (bij de groenteafdeling, de verse saus), 1 pakje vloeibare monchou, 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lumaconi Carbonara

Onze variant op Spaghetti Carbonara. Lumaconi zijn pasta schelpjes waar het spek en de saus beter in blijven zitten.

INGREDIENTEN

200 gram pancetta of spekblokjes, 2 knoflookteentjes, 1 ui, 3 eierdooiers, 100 ml slagroom, 300 gram Lumaconi of andere schelpjes waar de saus in blijft zitten., 100 gram oude kaas (old Amsterdam) vers geraspt., Nootmuskaat uit de molen., Peper uit de molen, 100 ml witte wijn, Zout, olie of boter om te bakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Carbonara Boursin

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, 1 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, 250 g magere spekreepjes, 3 eieren, bij voorkeur gepasteuriseerd, 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, versgemalen peper, 25 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti Carbonara

Spaghetti cabonara, is combinatie pasta spek & Room zeer machtig maar lekker eten

INGREDIENTEN

Receptuur :, , 1 pak Spaghetti, 250 gr spekjes, 250 gr gehakt, 150 gr dikke plak Ham, Koksroom, 125 ml Creme Fresh, 2 eieren, 1 uitje, Scheutje olijfoli, zakje geraspte kaas, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2008
  • Italiaans
  •  10-20 min.

spaghetti carbonara

INGREDIENTEN

300gr bacon,1 zakje parmezaanse kaas, 3 eieren, 3 eetlepels slagroom,400 gr spagetti, 50 gr boter,peper,zout,4 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Spaghetti Carbonara

Lekker en snel klaar

INGREDIENTEN

450 gr spaghetti, zout, peper, 25 gr boter, 225 gr ham, 3 eieren, 3 dl room, 50 gr geraspte parmezaanse kaas, 2 el peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti Carbonara

Een traditioneel Italiaans pastagerecht met ei, spek en parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

250 gram spekblokjes, half pak spaghetti, 3 eieren, 40 g versgeraspte parmezaanse kaas (zakje kan ook), 2 dl slagroom (doe maar slankroom), versgemalen zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti Carbonara

Mijn variant op het bekende recept

INGREDIENTEN

, 175 a 200 g spaghetti, 125 g spekreepjes, 3 eieren, 1 bakje creme fraiche, 1 ui, 250 g champignons, scheutje melk, 100 g vers geraspte kaas, zout en peper naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaghetti carbonara

Dit is een klassiek recept voor spaghetti carbonara. Dit romige Italiaanse gerecht met spekjes, eieren en parmezaanse kaas is perfect om snel te bereiden op een doordeweekse avond. Serveertip: lekker met een frisse salade. 

INGREDIENTEN

- 400 gr spaghetti, - 200 gr gerookte spekblokjes, - 3 tenen knoflook, - 125 gr parmezaanse kaas (geraspt), - 3 eieren, - verse peterselie, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti carbonara

Wij zijn gek op Pasta's naast mijn eigen spaghettisaus wordt deze ook regelmatig gegeten.

INGREDIENTEN

450 gram spaghetti --- 2 eetlepels olijfolie --- 2 teentjes knoflook --- 1 grote ui --- 150 reepjes ontbijtspek of ham --- 1eetlepel kappertjes --- 2 eieren --- 4 eetlepels creme fraiche --- nootmuskaat --- 100 gr Parmezaanse kaas --- zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Volkorenpenne carbonara

INGREDIENTEN

350 g bloemkool, in kleine roosjes; 1 courgette, in stukken; 1 duobakje portobello champignons, in plakken; 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum; 300 g volkoren penne (pasta); 150 ml Griekse yoghurt; 3 eieren; 75 g grana padano (kaas), geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

spaghetti carbonara

Een snel Italiaans recept

INGREDIENTEN

1ui, 2tenen knoflook, hamblokjes,champignongs, 1 th.sambal,oregano,creme fraiche,ger. kaas, peper, spaghetti

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti carbonara

Een Italiaanse klassieker

INGREDIENTEN

450 gr spaghetti;, zout, peper;, 25 gr boter;, 225 gr rauwe ham;, 3 eieren (gepasteuriseerd);, 3 dl room;, 50 gr geraspte Parmezaan;, 2 el verse fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

spaghetti carbonara

Een heerlijk carbonara recept uit het noordoosten van italie. ik maak ze het liefst met gehakt, maar met ham gaat ook, hiervan krijg je een sterkere meer rokerige smaak.

INGREDIENTEN

250 gr spekblokjes, 500 gr gemend gehakt of 500 gr hamblokjes, 3 dikke uien, 3-4 flinke tenen knoflook, 200 gr geraspte kaas( bij voorkeur emmentaler), 500 gr champignons, 600 ml verse slagroom. 1 eetlepel maizena. beker vleesbouillon. peper en zout uit de molen. scheutje olijfolie, 2 pakken spaghetti of linguine. peterselie(gedroogd)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

spaghetti carbonara

Spaghetti met romige saus met ei en spek.

INGREDIENTEN

500 gram spaghetti., 8 plakken spek., 4 eieren., 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas., 3 dl slagroom.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti Carbonara

Itialiaanse pasta met room, ei, ham en parmazaanse kaas.

INGREDIENTEN

- 450 gr. spaghetti, - snufje zout, - snufje peper, - 25gr boter, - 225gr rauwe ham, - 3 ei-gelen, - 250 ml room, - 50gr parmezaanse kaas, - 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelspaghetti carbonara

INGREDIENTEN

800 g vastkokende aardappelen (ongeveer 8 grote aardappelen), 150 g gerookt spek, 50 g gemalen kaas, 4 eigelen, 2 dl room, 2 dl melk, Enkele el olijfolie, 1 teentje knoflook, Enkele stengels bieslook, Peper van de molen, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2013
  • Belgisch
  •  20-30 min.

spaghetti carbonara

INGREDIENTEN

, 450gr. spaghetti, zout peper, 25gr. boter, 225gr. rauwe ham, 3 eieren, 3dl. room, 50gr. geraspte parmezaan, 2eetl. verse fijngehakte, gladde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti carbonara

De toevoeging van de gebakkenchampignons is geweldig lekker!!

INGREDIENTEN

* 1 ui, * 250 gr spekjes, * scheut witte wijn, * 4 eieren, * 400 ml slagroom, * verse peper, * Parmezaanse kaas, * gekookte spaghetti voor 4 personen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top