Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Canape Brood

Canape brood recepten (37) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Canape Romano

Brood met champignons

INGREDIENTEN

Witbrood, 4 sneetjes, champignons 250 gram, boter, knoflook,zout en peper, jong belegen kaas, 4 plakken

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Canape Alberta

Heerlijk en snel hapje voor bij de champagne

INGREDIENTEN

-sneetjes dun wit brood (al of niet licht geroosterd), -ansjovisboter, -dunne reepjes gerookte zalm, -zure biet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Canape Ronano

Geroosterde Sneetjes Brood met Champignons

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood, 250 g champignons, 2 el boter of margarine, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jong belegen kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Canape met champignons

Warm voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 sneetjes wittebrood, 150 gr champignons, 8 plakjes bacon, zout, peper, geraspte oude kaas, 1/2 theel paprikapoeder,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Canape Romano (geroosterd brood met champignons)

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 g grotchampignons, 2 lepels boter, 1 teen knoflook, zout, peper, 4 plakken jonge kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Canape lts

INGREDIENTEN

8 sneetjes wit casinobrood, 3 tomaten, 4 plakken ananas, 4 plakken gerookt mager spek, 4 plakken jonge kaas, wat olijven, cocktailprikkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Canape met zalmtartaar

INGREDIENTEN

150 g zalmfilet, 100 g gerookte zalm, 2 sjalotjes, 2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries), 1 eetlepel citroensap, versgemalen peper, zout, 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, 4 sneetjes (casino) witbrood, sprieten bieslook of takjes dille voor garnering.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  •  
  •  10-20 min.

Canape Coquelin

Pittige canape

INGREDIENTEN

-sneetjes dun wit brood, -ansjovisboter, -geraspte Parmezaanse kaas, -ansjovispasta, -kappertjes, -plakjes zure augurk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Canape Otero

Genoemd naar de beroemde Spaanse courtisane La Belle Otero

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes wit brood, -boter, -kaviaar, -rauwe oesters(ontdaan van de baard), -remouladesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Canape Bagration

Genoemd naar de vorst Bagration en afkomstig van de beroemde kok Careme

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes wit brood, -fijngesneden kropsla, -plakjes kreeft, -plakjes gevulde olijven, -plakjes gehakte rode biet, -mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Canape Romano

Geroosterde sneetjes brood met champignons

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 gr grotchampignons, 2 eetlepels boter, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jongbelegen kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  •  
  •  10-20 min.

Canape met viskuit

Als borrelhapje

INGREDIENTEN

Voor 24 hapjes., 6 sn casinobrood, 1 ptj kunstkaviaar rood (50 g), 1 ptj kunstkaviaar zwart (50 g), zachtgeroerde boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Canape met zalmtartaar

INGREDIENTEN

150 g zalmfilet, 100 g gerookte zalm, 2 sjalotjes, 2 eetl. gehakte bieslook, (vers of diepvries), 1 eetl. citroensap, versgemalen peper, zout, 1 bekertje (125 ml) crème fraîche, 4 sneetjes (casino) witbrood, sprieten bieslook of takjes dille voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2008
  •  
  •  10-20 min.

Warme canapé met brie en zongedroogde tomaatjes

Heerlijk borrelhapje of als amuse. Bij kookschool Keizer Culinair, kregen we dit te maken.

INGREDIENTEN

75 g brie, 35 g boter, 1/2 ciabattabrood of stokbrood, 1 takje tijm, 3 zongedroogde tomaten, 1 el pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Canape a l'alsacienne

Culinaire canape, voor bij de champagne

INGREDIENTEN

-dunne sneetjes brood, licht geroosterd, -boter, -ganzeleverpastei, -stukjes truffel, -maderagelei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Canape de atun

Tonijncanape. Dit mengsel is ook heerlijk met sardines (zonder vel of graten) uit blik.

INGREDIENTEN

100 gr tonijn uit blik, uitgelekt, 2 el zachte ongezouten boter, vers gemalen peper, 1 tl vers citroensap, 1 tl geraspte ui, 12 dunne rondjes brood zonder korst, 12 zeer dunne plakjes biet, komkommer of tomaat, takje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Ganzelever op canape

INGREDIENTEN

6 sneden brood zonder korst, 6 sneden ganzelever, 50 gram boter, 1 zakje Madeira-gelei.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Canape De Atun

Tonijn canape

INGREDIENTEN

100gr tonijn, 2 eetl. zacht boter, 1 theel. citroensap, 1 theel. geraspte ui, 12 rondjes brood (zonder korst), 12 hele dunne plakjes biet, komkommer of tomaat, wat peterselie en verse peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Canape a l'amiral

Lekker borrelhapje bij de champagne

INGREDIENTEN

-enkele dunne sneetjes wit brood (al of niet licht geroosterd), -garnalenboter, -wat grijze garnaaltjes, -mayonaise, -veertje dille

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Canapé de atún `charito`

Heerlijke tapa die snel en simpel te maken is.

INGREDIENTEN

* 1 blik tonijn (zonder vel!), * 2 El olijfolie, * 1 El witte wijnazijn, * 1 Tl Dijonmosterd, * 1/2 cup tomatenketchup, * 1 El fijngehakte ui, * vers gemalen peper, * zout, * ca. 14 sneedjes geroosterd brood zonder korst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2011
  • Spaans
  •  0-10 min.

Canape Madrid (Asperge/druif/olijf)

INGREDIENTEN

24 aspergepunten, 15 gr zout, casinobrood, boter, 100 gr brie, maskaatdruiven, ontpitte olijven, 5 blaadjes gelatine, 1 dl aspergenat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Haring op canape

INGREDIENTEN

6 sneden brood zonder korst, 3 bokkingen, 100 gram boter, 1 eetlepel mosterd, fijn gehakte peterselie.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Canape Dandy (asperge/garnaal/truffel)

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout, casinobrood, 50 gr kleine garnalen, 2 dl mayonaise, 2 el kruidenboter, 1 kropje sla, 1 ei, 10 gr truffel, , Voor de kruidenboter:, 100 gr boter, 25 gr kervel, 15 gr bieslook, 30 gr peterselie, 15 gr pimpernel, 15 gr bonenkruid, witte peper uit de molen, zout, 1/2 citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Canape met gebakken oesters

Exquis borrelhapje

INGREDIENTEN

-rondjes wit brood, -boter, -paneermeel, -4 oesters, -cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Canape Romano (toast met champignons)

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, 250 gr grotchampignons, 2 eetlepels boter, 1 teentje knoflook, zout, (versgemalen) peper, 4 plakken jongbelegen kaas, keukenpapier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

canape met komkommer en zalmmousse

INGREDIENTEN

1 komkommer, 100 g zalm, op eigen nat, 1 grote sjalot, 1 potje petit suisse, 0% v.g., 8 cl vetarme room, 8% v.g., 4 eetlepels gehakte bieslook, 80 g rond toastbrood, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Canape met Komkommer en Zalmmousse

POINTS per persoon 1 Voor 8 personen

INGREDIENTEN

1 komkommer, 100 g zalm, op eigen nat, 1 grote sjalot, 1 potje petit suisse, 0% v.g., 8 cl vetarme room, 8% v.g., 4 eetlepels gehakte bieslook, 80 g rond toastbrood, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.

Canape de foie de volaille

INGREDIENTEN

Kippenlevertjes, karnemelk, peterselie, ui, bieslook, witbrood, roomboter, sla, tomaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Canape voor bij de borrel

INGREDIENTEN

4 sneetjes wit casinobrood, 2 eetlepels roomboter, 6 blaadjes ijsbergsla, 100 gram gerookte heilbot in plakjes, enkele takjes dille, 150 gram boerenbrie, 0,5 bakje tuinkers, 6 zwarte olijven zonder pit.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een gezellige amuse met Parmaham

In 15 minuten heeft U een meesterlijke Amuse

INGREDIENTEN

6 sneetjes witcasinobrood 2 tomaten 15 gram verse basilicum 3 plakjes Parmaham 1 tube ansjovisboter (25 gram) borrelglaasje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

canapes met rosbief

Lekker makkelijk en snel

INGREDIENTEN

255g gebraden rosbief, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. fijngeknipte bieslook, snufje zout, 1 groot stokbrood, 125g majonaise, reepjes piment.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Canapes met foie gras - 2

Borrelhapje

INGREDIENTEN

20 ronde canapes (doorsnede 5 cm.) - 250 gr. foie gras in ronde vorm - 60 gr. boter - (imitatie)truffel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Ananascanapes

INGREDIENTEN

50 g ananas, 4 stukjes ananas voor garnering, 100 g roquefort, 3 el creme fraiche, 4 sneetjes wit of bruin casinobrood, wat peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

kaas carpaccioroosjes

Een lekker borrelrecept

INGREDIENTEN

1 snee casino witbrood, 4 plakjes carpaccio van 2 mm. dik, 2 plakjes kaas, 32 pijnboompitten, 1 handje rucolasla, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

Canapes Met Rosbief

INGREDIENTEN

250gr gebraden rosbief gesneden, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. fijngeknipte bieslook of dille, 1/4 theel zout, 1 stokbrood (40cm), 125gr mayonaise, 24 reepjes piment of geroosterde rode paprika, voor garnering sprieten bieslook of takjes dille.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

leerdammer carpaccioroosjes

Een pittig voorgerecht met pijnboompitjes, rucolasla etc.

INGREDIENTEN

*1 snee witbrood, liefst casinobrood* 4 plakjes carpaccio van 2 mm dik* 2 plakjes leerdammer* 32 pijnboompitten* 1 handje rucolasla* olijolie* peper* zout*

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

6 broodhapjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top