Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsfricandeau

Kalfsfricandeau recepten (239) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfsfricandeau.

INGREDIENTEN

150 g bacon, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 citroen, ? bouillontablet, 1 kg kalfsfricandeau, zout, peper, 120 g boter, 2 dl. witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met...

Abrikozensaus.Erg lekker.

INGREDIENTEN

750 gram kalfsfricandeau, 2-3 bosuitjes, 1 blikje abrikozen op sap (400 gram), 60 gram braadboter, 1 eetl. paprikapoeder, 1/4 lt kalfsfond uit een pot, 1/4 lt droge witte wijn, zout en versgemalen peper, 1 dl kookroom, allesbinder of aangeroerde maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gebraden kalfsfricandeau

Gebraden kalfsfricandeau op Franse wijze

INGREDIENTEN

700 gr kalfsfricandeau, 1/2 liter rode wijn, kokskruiden, 1 laurierblaadje, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden kalfsfricandeau

Lekker stuk vlees en een sausje erbij maakt het nog lekker

INGREDIENTEN

500 gram kalfsfricandeau, 50 gram boter, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met Champignons

INGREDIENTEN

250 gr. kalfsfricandeau of kalfshaas, 250 gr. kleine champignons, 1 limoentje, 2 el oregano, 4 el sherry, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

INGREDIENTEN

? 750 g Kalfsfricandeau (aan 1 stuk), ? 2 theelepel tijm, ? 250 g soepgroenten, ? 150 g mayonaise, ? 1 blikje tonijn op olijfolie (a 185 g), ? ? eetlepel mosterd, ? 1 eetlepel kappertjes, , ? 1 eetlepel citroensap, ? snufje zout, ? snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met ananas-tomatensaus

Leuk recept voor een feestelijke, fruitige maaltijd.

INGREDIENTEN

750 gr. kalfsfricandeau1/2 theel. gemberpoeder1/2 theel. korianderversgemalen, peperzout40 gr. boter1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd1, blikje tomatenpuree a 70 gr.1 blikje ananasstukjes a 225 gr.1-1 1/2 eetl. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met balsamicojus

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

500 g kalfsfricandeau, peper, zout, 40 g boter, 1 ui, gesnipperd, 1 takje tijm, 1 dl droge witte wijn, 4 el balsamicoazijn, 1 el appelstroop, 350 g tagliatelle verde (Grand’Italia), 2 teentjes knoflook, gepeld, 1 el olijfolie extra virgine gentile (Bertolli), 2 el pijnboompitten, geroosterd, 2 el kappertjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau Met Mosterdsaus.

INGREDIENTEN

Ca 1 kg kalfsfricandeau, 35 gram boter, zout, peper., , Voor de saus., 250 gram champignons, 5 dl groentebouillon, 125 ml creme fraiche, 2-3 eetlepels grove mosterd, allesbinder, 1 eetlepel fijngehakte bieslook.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met ananas-tomatensaus

INGREDIENTEN

750 g kalfsfricandeau, 1/2 tl gemberpoeder (djahe, Conimex), 1/2 tl koriander (ketoembar, Conimex), versgemalen peper, zout, 40 g boter, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 blikje tomatenpuree a 70 g, 1 blikje ananasstukjes a 227 g (C1000 Selectie), 1?1 1/2 el maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsfricandeau met ananas-tomatensaus

INGREDIENTEN

750 gram kalfsfricandeau -, 1/2 theelepel gemberpoeder,djahe -, 1/2 theelepel koriander, ketoembar -, versgemalen peper en zout -, 40 gram boter -, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd -, 1 blikje tomatenpuree a 70 gram -, 1 blikje ananasstukjes a 227 gram -, 1 a 1 1/2 eetlepel maizena, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsfricandeau Met Basilicumsaus

INGREDIENTEN

300g kalfsfricandeau (vleeswaar, iets dikker laten snijden), , VOOR DE SAUS:, 1 rode ui, klontje boter, 2 dl vleesfond (pot), 1/8 liter slagroom, 1 theel. balsamico-azijn, 1 theel. basilicum op olie, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kalfsfricandeau met paddestoelen

Kalfsfricadeau met paddestoelen en een rode wijnsaus

INGREDIENTEN

1 bakje grotchampignons, 1/2 bakje oesterzwammen, 2 takjes peterselie, 1 pak rijst (b.v. Basmati rijst), peper/zout, 1 glas rode wijn, 1 dl. vleesbouillon, 300 gr. kalfsfricandeau, 1/2 bakje creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsfricandeau met paprika

Vetarm !

INGREDIENTEN

350 g magere kalfsfricandeau *, 1 el citroensap *, 1 tl paprikapoeder *, 2 tl dieetmargarine *, 1 groene paprika *, 2 el zure room *, nootmuskaat *, peterselie *, rozemarijn *, zout *

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsfricandeau Met Honingglazuur.

INGREDIENTEN

1.5 kg kalfsfricandeau zonder vet, 2 el abrikozenjam, 1 el vloeibare honing, 2 el sojasaus, 0.6 dl citroensap, 2 el rode wijnazijn, grof gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalfsfricandeau met selderijsalade .

INGREDIENTEN

Voor 16 rolletjes:, * 1 kleine knolselderij * zout * versgemalen peper * 1 eetlepel azijn * 1 blikje peren (400 gr) * 200 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue) * 1 bekertje zure room * 3 eetlepels mayonaise * 16 plakken gebraden kalfsfricandeau * peterselie voor de garnering.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

Een heerlijke zomerschotel uit de oven

INGREDIENTEN

2 sneetje oud witbrood, 1 zakje verse peterselie, 3 teentjes knoflook, 4 el. olijfolie met witte truffelaroma, zout, peper, 750 gram kalfsfricandeau, 500 gram groene asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met truffelpeterselievulling

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud witbrood, 1 zakje verse peterselie, 3 teentjes knoflook, 4 el olijfolie met witte truffelarome (Monini), zout, peper, 750 g kalfsfricandeau, 500 g groene asperges,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde kalfsfricandeau

INGREDIENTEN

100 g ham, 100 g pate, worcestershiresaus, 750 g kalfsfricandeau, zout, versgemalen peper, ? theel. marjolein, 75 g boter of margarine, 1 dl. witte wijn, ? bekertje zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met druiven

INGREDIENTEN

250 g witte druiven, 250 g blauwe druiven, 500 g kalfsfricandeau, zout, peper, 50 g boter, 1 glas witte wijn, 1 eetl. honing, ? eetl. bouillonpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud witbrood, ? 1 zakje verse peterselie (30 g), ? 3 teentjes knoflook, ? 4 eetlepels olijfolie met truffelaroma (flesje), ? zout en peper, ? 750 g kalfsfricandeau, ? 500 g groene asperges,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau Met Tonijnsaus

Italiaanse klassieker, een aparte en heerlijke smaakcombinatie van vlees met vissaus, dat koud wordt gegeten. In dit recept wordt de kalfsfricandeau geheel zelf bereid, dus je kunt nog wat varieren met de kruiden, indien gewenst.

INGREDIENTEN

1 ui in vieren, 1 wortel in stukjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 5 dl droge witte wijn, zout, versgemalen peper, 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 kg kalfsfricandeau, 3 eidooiers, 2 dl olijfolie, sap van 1 citroen, 3 el kappertjes, 4 ansjovisfilets, 2 blikken tonijn, dunne schijfjes citroen.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

INGREDIENTEN

*2 sneetjes oud witbrood*1 zakje verse peterselie(30gr)*3 teentjes knoflook*4 el olijfolie met witte truffelaroma(flesje, Monini)*zout*peper*750 gr kalfsfricandeau*500 gr groene asperges*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kalfsfricandeau met groenten

In de oven gebraden vlees met een saus van in witbier gegaarde groenten.

INGREDIENTEN

700 gr. kalfsfricandeau, 2 tl. gemengde peperkorrels, 4 el. grove mosterd, o.5 tl. zout, 2 e.l. olijfolie, 25 gr. boter, 1 ui, 4 worteltjes 2 stengels bleekselderij, 1 bosuitje, 1 tl bloem, 1 tl. karwijzaad en stukje alufolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalfsfricandeau met tonijnsaus

Voorgerecht voor 10 personen

INGREDIENTEN

1 ui in vieren - 1 wortel in stukjes - 2 stengels bleekselderij in stukjes - 5 droge witte wijn - zout, versgemalen peper - 1 takje rozemarijn - 2 blaadjes laurier - 1 kg kalfsfricandeau - 3 eidooiers - 2 dl olijfolie - het sap van 1 citroen - 3 eetlepels kappertjes - 4 ansjovisfilets - 2 blikken tonijn (inh. 185 gr) - dunne schijfjes citroen.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

Een lekkere zomerschotel uit de oven

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud witbrood, 1 zakje verse peterselie, 3 teentjes knoflook, 4 el. olijfolie met witte truffelaroma (flesje, Monini), zout, peper, 750 gram kalfsfricandeau, 500 gram asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met sinaasappelsaus

Kalfsfricandeau met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

100 gram boter of margarine, 500 gram kalfsfricandeau in 1 stuk, 2 dl verse sinaasappelsap, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel ketoembar, 1,5 dl droge witte wijn, 200 ml creme fraiche, 1 theelepel suiker, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau Met Sinaasappelsaus

Feestelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

, 100 g boter of margarine, 1 kalfsfricandeau (ca. 500 g), zout, peper, 2 di vers sinaasappelsap (flesje, AH Huistraiteur), 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel ketoembar (potje, Conimex), 11/2 dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche (200 ml), 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met mosterdsaus

INGREDIENTEN

? 1 stuk kalfsfricandeau van ca. 800 gram, ? zout en (versgemalen) peper, ? 100 gram roomboter, ? 3 teentjes knoflook, ongepeld, ? 1 dl. kalfsfond, ? 1 sjalotje, heel fijn gehakt, ? 1,5 dl. Droge witte wijn, ? 2,5 dl. Creme fraiche, ? 2 eetlepels mosterd, ? ? eetlepel peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Kalfsfricandeau

Recept met eerlijke ingredienten uit de Wereldwinkel (http://www.wereldwinkelridderkerk.nl)

INGREDIENTEN

(Ingredienten/levensmiddelen met een * zijn te koop in de Wereldwinkel Ridderkerk) 2 sjalotjes - 150 g champignons - 100 g boter - 1 eidooier - 2 el paneermeel - zout - *peper - 2 el bieslook - 3 el peterselie - ? pakje Monchou - 50 g geraspte oude kaas - 1 kg kalfsfricandeau (of varkensfricandeau) - *1? dl witte wijn - 1 el ketjap manis - 2 el maizena - 1 bekertje creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Kalfsfricandeau

INGREDIENTEN

2 sjalotjes - 150 g champignons - 100 g boter - 1 eidooier - 2 el paneermeel - zout - peper - 2 el, bieslook - 3 el peterselie - ? pakje Monchou - 50 g geraspte oude kaas - 1 kg kalfsfricandeau (of, varkensfricandeau) - 1? dl droge witte wijn - 1 el ketjap manis - 2 el ma?zena - 1 bekertje creme, fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kalfsfricandeau met tonijnsaus

INGREDIENTEN

1 ui(in vieren), 1 wortel(in stukjes), 2 stengels bleekselderij(in stukjes), 5 dl droge witte wijn, zout(versgemalen), 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 kg kalfsfricandeau, 3 eierdooiers, 2 dl olijfolie, sap van 1 citroen, 3 el kappertjes, 4 ansjovisfilets(blikje), 2 blikken tonijn(inh 185 gr), dunne schijfjes citroen,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

gevulde kalfsfricandeau

INGREDIENTEN

2 sjalotjes 150 g champignons 100 g boter 1 eidooier 2 el paneermeel zout peper 2 el bieslook 3 el peterselie 0.5 pakje Monchou 50 g geraspte oude kaas 1 kg kalfsfricandeau (of varkensfricandeau) 1,5 dl droge witte wijn 1 el ketjap manis 2 el maizena 1 bekertje creme fraiche

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau Met Selderijsalade

Voor 16 rolletjes.

INGREDIENTEN

* 1 kleine knolselderij * zout * versgemalen peper * 1 eetlepel azijn * 1 blikje peren (400 gr) * 200 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue) * 1 bekertje zure room * 3 eetlepels mayonaise * 16 plakken gebraden kalfsfricandeau * peterselie voor de garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

Hoofdgerecht voor 4 pers. of voorgerecht voor 8 pers.

INGREDIENTEN

500 gr. gebraden kalfsfricandeau(iets dikker gesneden),1 blikje tonijn(naturel),2 theel. ansjovispasta(tube),3 eetl. mayonaise,3 eetl. creme fraiche,1 eetl. citroensap,1 scheutje droge witte wijn,peper., Voor de garnering 2 eetl. kappertjes en citroenschijfjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsfricandeau met portsaus

INGREDIENTEN

1 kg kalfsfricandeau, zout, peper, 85 g boter, 2 uien, kleingesneden, 1 stengel bleekselderij, in stukjes, 3 worteltjes, in plakjes, 1 el peterselie, fijngehakt, mespuntje tijm, 1 dl bouillon, 2 dl port,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Slavonische kalfsfricandeau

Erg feestelijk en erg lekker recept met een fantasierijke naam !

INGREDIENTEN

-1 kilo kalfsfricandeau, -zout, witte peper, -1 teen knoflook (uit de knijper), -50 g boter, -1/8 l vleesbouillon, -300 g uien (fijn gesnipperd), -40 g boter, *VOOR HET DEEG*, -200 g bloem, -1 ei, -5 el olie, -5 el water, -zout, -1 eierdooier, *VERDER*, -1 kleine bloemkool (in roosjes verdeeld), -250 g gedopte doperwten, -300 g worteltjes, -30 g boter, -zout en witte peper, *DE SAUS*, -1 el bloem, -1/4 l bouillon, -2 el madera, -zout en witte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau Met Portsaus.

INGREDIENTEN

750 gram kalfsfricandeau, naar smaak bloem, 100 gram boter, 30 gram bloem, naar smaak zout, naar smaak peper, 1 kopje(s) bouillon, 1 kopje(s) Portwijn, naar smaak|kruidnagel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gesmoorde kalfsfricandeau

INGREDIENTEN

500 gr kalfsfricandeau, peper, zout, 1 eetlepel citroensap, 50 gr gerookt spek, 1 ui, 1 tomaat, 100 gr gesneden soepgroenten, 2 kruidnagelen, peperkorrels, 1 glas witte wijn, 1 klein blikje champignons, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Kalfsfricandeau.

INGREDIENTEN

1kg.Kalfsfriandeau-50gr.Parmaham in plakjes-15gr.Basilicum-25gr.Geraspte Parmesan-25gr.Geroosterde pijnboompitten -1tl.italiaanse kruiden zout en peper-2dl.Runderfond -3gdr.tomaten-250gr Bak en Braadprodukt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top