Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsentrecote

Kalfsentrecote recepten (62) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfs-Entrecote

INGREDIENTEN

4 kalfs-entrecotes van elk 150 gram, 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels Provencaalse kruiden, 1 teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse Kalfsentrecote

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecote a 150-200 gram, peper, zout, 200 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 2 1/2 dl witte wijn, 1 el tomatenpuree, 2 tl cacaopoeder, mespiuntje saffraanpoeder, 2 el geschaafde amandelen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote Toscane

Lekker met verse ratatouille en warme caibatta

INGREDIENTEN

Peper, 1 el. olijfolie, 1 tl. koffieroom, 2 plakjes Parmaham, 2 tl. pesto, 250 gram entrecote, 4 kerstomaatjes, 4 groene olijven (zonder pit)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsentrecote Met Roquefortsaus

Makkelijk en toch lekker.

INGREDIENTEN

2 (scharrel)kalfsentrecotes, 1/2 bekertje slankroom, 1/2 tl. kruidenbouiloonpoeder, 50 gr. Roquefort, 1 sjalotje, 2el. roomboter. Boter om de entrecotes in te bakken. Zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met saffraanrisotto

Met groene groenten

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes (150-175 g per stuk), 3 el olijfolie, 2 el notenolie, zout en versgemalen peper, voor de risotto:, 3 sjalotjes, 1/2 dl olijfolie, zout, 1 tl saffraanpoeder, 250 g risottorijst (arborio), 1/2 dl droge witte wijn, 6 dl kippenbouillon, 50 g boter, 30 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 dl room, voor de groene groenten:, 250 g groene asperges of sperziebonen, 200 g peultjes, 250 g broccoli, 2 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalfsentrecote met avacodosalsa

Energie 470 kCal- Eiwit 25 g- Vet 39 g- Koolhydraten 5 g (per eenpersoonsportie).

INGREDIENTEN

* 2 eetlepels olijfolie, * 1 eetlepel limoensap, * 1 rijpe avocado, * 2 tomaten, * 1 sjalot fijngesnipperd, * 2 eetlepels verse muntblaadjes fijngesneden, * 4 kalfsentrecotes op kamertemperatuur, * 1 zak eikenbladslamelange (100 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van kalfsentrecote

INGREDIENTEN

3 eetlepels pijnboompitten, 1 sjalot gesnipperd, 1 eetlepel rode-wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 125 ml creme fraiche, 2 eetlepels Dijon mosterd, 2 kalfsentrecotes op kamertemperatuur, 1/2 zak waterkers (a 75 g).

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van kalfsentrecote

INGREDIENTEN

3 eetlepels pijnboompitten, , 1 sjalot, gesnipperd, , 1 eetlepel rode-wijnazijn, , 1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma, , 3 eetlepels olijfolie extra vierge, , 125 ml creme fraiche, , 2 eetlepels Dijon mosterd, , 2 kalfsentrecotes, op kamertemperatuur, , 1/2 zak waterkers (a 75 g)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met tijmsaus.

Een eenvoudeig recept met als resultaat een feestelijk en smakelijk falfsvleesgerecht.

INGREDIENTEN

* 1 kg kalfsentrecote,uitgebeend ribstuk., * 1 kleine wortel., * 1 stuk knolselderij,100gr., * 4 sjalotjes., * 1 bosje tijm., * 2 eetlepels bakboter., * 1/4 liter droge witte wijn., * 1/8 liter bouillon., * 2 eetlepels crème frâche., * 1 theelepel tomatenpuree., * Peper & zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsentrecote met tapenade

Wel eens kalfsentrecote gegeten? Verrukkelijk!! Heerlijk van smaak en lekker mals. Deze moet je echt proberen. Je kunt het gerecht natuurlijk ook maken met een gewone entrecote of biefstuk, maar dit is veel lekkerder! Een recept van het Promotieteam Kalfsvlees.

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes van ongeveer 125 gr per stuk - 100 gr knoflookolijven zonder pit - olijfolie extra vergine - 4 eetlepels fijngesneden verse bieslook - 4 eetlepels fijngesneden verse basilicum - 8 gedroogde tomaten in olie (uitgelekt) - 4 knoflookteentjes - zeezout en verse peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met kruidendressing

INGREDIENTEN

5 el olijfolie mild (C1000), 1½ el kruidenazijn (C1000), 3 el verse bieslook, fijngeknipt, peper, zout, 2 zakken doperwtjes en worteltjes à 400 g, 4 kalfsentrecotes, 1 zak Oma's smulfrieten (diepvries, Aviko), frituurolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met champignons

INGREDIENTEN

2 Kalfsentrecotes,250 gr.kastanjechampignons,1 kleine ui,50 gr.braadboter,zout en versgemalen peper,1/2 theel.gedroogde italiaanse kruiden,1 glas droge witte wijn,2 eetl.tomatensaus uit pot of fles,2 eetl.fijngehakte bieslook of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrillde kalfs-entrecote

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op olie, 3 takjes marjolein, 100 g mayonaise, citroensap, versgemalen peper, zout, 4 kalfsentrecotes van drie cm dik, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsentrecote met camembert

INGREDIENTEN

75 gram boter - 700 gram aardappelschijfjes - 200 gram camembert - 4 kalfsentrecotes - 1 pak diepvries tuinerwten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met camenbert

INGREDIENTEN

? 4 kalfsentrecotes a 150 gram, ? 200 g camembert, ? roomboter of olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsentrecote met camenbert

INGREDIENTEN

? 4 kalfsentrecotes a 150 gram, ? 200 g camembert, ? roomboter of olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoofde Kalfsentrecote

INGREDIENTEN

*1 sjalot.*1 flesje pilsener bier.*1 takje tijm.*1 takje rozemarijn.*4 kalfsentrecotes.*30 gram boter.*30 gram tarwebloem.*2 1/2 liter kippenbouillon van een tablet.*1/2 dl room culinair.*peper, zout.*2 el olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Saltim bocca van kalfsentrecote met pasta

INGREDIENTEN

500 gram Kalfsentrecote, 16 plakken panchetta (Italiaans buikspek), 100 gram Parmezaanse kaas, 200 gram Pasta, 2 dl room, 2 eieren, 20 Cherrytomaten, 2 pompom Blanc, Kruiden, zeezout, Salie, Olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kalfsentrecote met hamreepjes en paddenstoeltjes

Lekkere kalfsentrecotes met een heerlijke saus. Echt iets voor een bijzonder etentje!

INGREDIENTEN

4 kalfs-entrecotes van plm. 125 gr per stuk - 50 gr roomboter - 100 gr dun gesneden Gandaham of andere lekkere gekookte ham - plm 200 gr gesorteerde paddestoelen (champignons, oesterzwammen, shi-take etc) - 1 tomaat - 1 rode ui - 1 glas witte port - 1/4 ltr slagroom - verse basilicum - versgemalen peper - (zee) zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Kalfsentrecote Met Saliesaus

INGREDIENTEN

, , , , Ingredienten: 4 plakken Parmaham, 800 gram kalfsentrecote's, pesto, 1 bos salie, 1 dl. witte wijn, 2 dl. room, roux, boter, olie, peper en zout, , , , , BRIESOEP, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kalfsentrecote met oregano en citroen

Eenvoudig Italiaans recept voor een snelle bereiding van kalfsentrecote met mooie basis smaken.

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes, 6 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels verse oregano blaadjes, 2 citroenen, 1 deciliter kalfsbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde kalfsentrecote met spinaziestamppot

INGREDIENTEN

* 1.5 kg kruimige aardappels, * 50 gr boter, * 600 gr verse spinazie fijngesneden, * 4 dikke entrecotes, * 100 gr roquefort, * 1 ui, * 6 takjes salie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar

Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar en bulgur met mint, feta en rode pepertjes

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes2 eetl olijfolie1 eetl gestampt korianderzaad2 aubergines1 teentje knoflook1 dl olijfolie150 gram bulgur ui (gesnipperd)1 eetl olijfolie4,5 dl kippenbouillon15 gram munt (grof gesneden)1 rode chilipeper (gehakt, zonder pitjes)Sap limoenZout, peper paprika heel fijn gehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsentrecote met paddenstoelen in notenolie

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes, 25 g boter, 3 eetlepels walnotenolie, 250 g kastanje champignons, in kwarten, 1 kleine rode ui, in ringen, 2 eetlepels grof gehakte walnoten, 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsentrecôte met tagliatelle van courgette en pistac

INGREDIENTEN

Pistachepesto, , 125 g gepelde pistachenoten, 2 teentjes knoflook, 40 g blaadjes basilicum, 25 g blaadjes dragon, 25 g blaadjes bladpeterselie, 100 g Parmezaanse kaas, 200 ml fruitige olijfolie vierge, , Kalfsentrecôte en tagliatelle van courgette, , 2 groene courgettes, 1 gele courgette, 350 g kleine kastanjechampignons, 350 g cantharellen, 2 kalfsentrecotes a 175 g per stuk, 1 el roomboter, olijfolie, 4 witte reuze champignons, 50 ml groentebouillon, 3 el roomboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfs-entrecote met peterselie-citroenboter

Gegrilde kalfs-entrecote met peterselie-citroenboter bron: www.c1000.nl

INGREDIENTEN

125 g zachte boter, 1 el geraspte citroenschil, 3 el citroensap, 3 el fijngehakte peterselie, zout, 4 kalfs-entrecotes, 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

INGREDIENTEN

? 2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g), ? 100 g zachte boter, ? 1 limoen, ? zout en versgemalen peper, ? 4 kalfsentrecotes (a ca. 200 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalfsentrecote met gebakken asperges

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes, 2 eetlepels olijfolie, 800 gram krieltjes, 4 eieren (medium gekookt), 2 bosjes groene asperges, 2 eetlepels olijfolie, Sap ½ limoen, 15 gram platte, peterselie, grof gesneden, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegrilde kalfsentrecote met Bulgur

Kijk voor meer info over kalfsvlees op http://www.kalfsvlees.nl

INGREDIENTEN

100 gr bulgur, 225 gr groentebouillon, 15 gr boter, 2x snufje zout, 45 gr walnoten grof gehakt, 1 teentje knoflook, 80 gr pruimen (zonder pit), 10 gr verse koriander grof gesneden, 75 gr feta (dodoni), kruimelen, halve theelepel kaneel, theelepel, komijnzaad, 30 gr eiwit, zwarte peper, versgedraaid, olijfolie (garnering bord), 4 kalfsschnitzels, 8 cocktailprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

INGREDIENTEN

2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g), ? 100 g zachte boter, ? 1 limoen, ? zout en versgemalen peper, ? 4 kalfsentrecotes (a ca. 200 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfsentrecote & salieboter

INGREDIENTEN

2 takjes verse salie, 100 g zachte boter, 1 limoen, zout, versgemalen peper, 4 kalfsentrecotes (a ca. 200 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfsentrecote met citroenboter

Lekker zomers en fris met een aardappel-dillesalade

INGREDIENTEN

25 gr. zachte roomboter, ? citroen, zout, 1 zakje verse krieltjes met schil, 100 gr. diepvries doperwten, 4 eetlepels olijfolie, 4 takjes dille, versgemalen zwarte peper, 2 kalfsentrecotes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

GEVULDE KALFSENTRECOTE MET SALIESAUS

VOOR DE ECHTE SMULPAPEN IS DIT EEN VERASSENDE LEKKERNIJ!!

INGREDIENTEN

4 plakken parmaham 800 g kalfsentrecotes pesto 1 bos salie 1dl witte wijn 2 dl room roux boter olie peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfs-entrecote met peterselie-citroenboter

INGREDIENTEN

125 g zachte boter, 1 el geraspte citroenschil, 3 el citroensap, 3 el fijngehakte peterselie, zout, 4 kalfs-entrecotes, 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

INGREDIENTEN

2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g), ? 100 g zachte boter, ? 1 limoen, ? zout en versgemalen peper, ? 4 kalfsentrecotes (a ca. 200 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde kalfs-entrecote met salieboter

INGREDIENTEN

2 takjes verse salie - 100 gram zachte boter - 1 limoen - zout en peper - 4 kalfs-entrecotes a 200 gram

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrillde Kalfsentrecote met Salieboter

Een smakelijk BBQ gerecht

INGREDIENTEN

Voor de boter:, 2 takjes verse salie, 100 gr. zachte boter, 1 limoen, zout en versgemalen peper, 4 kalfsentrecotes ong. 200 gr., , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote uit Valencia

INGREDIENTEN

4kalfsentrecotesversgemalen peper200g champignons1ui1t knoflook3el olijfoliezout2dl witte wijn1el tomatenpuree1tl cacaopoedermespuntje saffraanpoeder of enkele draadjes saffraan2el geschaafde amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gegrilde kalfsentrecote met citroenboter

INGREDIENTEN

25 g zachte roomboter, ? citroen, zout, 1 zakje verse krieltjes met schil (500 g), 100 g diepvriesdoperwten, 4 eetlepels olijfolie, 4 takjes dille, (versgemalen) zwarte peper, 2 kalfsentrecotes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus

Een heerlijk hoofdgerecht uit een bekende winkel.

INGREDIENTEN

300 g kalfslapjes, 2 eetlepels bloem, zeezout (versgemalen), versgemalen zwarte peper, 2 uien, 25 g boter, 1 pot vleesfond (380 ml), 8 laurierblaadjes, 300 g pompoen (Biologisch), 100 ml olijfolie, 4 kalfsentrecotes (a ca. 125 g), 70 g zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel suiker, 1/2 ei (losgeklopt), 1 eetlepel peterselie (fijngeknipt), 1/2 spitskool (in fijne reepjes), kerriepoeder, (maïs)olie (om te frituren),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top