Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (1.554) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Speculaas-appeltaart

Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.

INGREDIENTEN

-1 kg goudreinetten-, -100 gr rozijnen/krenten-, -100 amandelen-, -pakje spijs (baukje)-, -250 gr (room)boter/margarine of, bona bakgraag is ook erg lekker!, -250 gr bruine basterdsuiker, -250 gr zelfrijzend bakmeel, -2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo), -kaneelpoeder, -1 zakje vanillesuiker of enkele druppels, vanille essence, -citroensap, -ca. 2? ei, - 2 el custard, -scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

appel-speculaastaart

Lekker met de sinterklaastijd in het vooruitzicht

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gram koude boter, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 stevige appels, 1 zakje amandelschaafsel, 1 pakje amandelspijs(300 gram), 4 eetlepels abrikozenjam of marmelade, snufje zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pepernotentaart

Lekkere taart voor Sinterklaasavond

INGREDIENTEN

DE CAKE:, 200 gram cakemeel/100 gram fijne witte basterdsuiker/100 gram bruine bastersuiker/200 gram zachte boter/1 zakje vanillesuiker/2 theel.speculaaskruiden/4 eieren op kamertemperatuur/200 gram pepernoten/snufje zout/eventueel een paar druppels amandelaroma, GARNERING:, suikerglazuur/50 gram geschaafde amandelen/handjevol pepernoten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Pepernoten

Erg lekker!

INGREDIENTEN

100 gram bloem,100 gram zelfrijzend bakmeel,60 gram bruine basterdsuiker,1 1/2 eetlepel speculaaskruiden,50 gram boter of margarine,1 volle eetlepel stroop,3 eetlepels melk en een losgeklopt ei.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Amandelspijs om zelf te maken

Een lekker recept om zelf amandelspijs te maken. Veel goedkoper en lekkerder dan de gekochte amandelspijs. Het gemakkelijkste is de amandelen zonder vlies te gebruiken. Amandelen met vlies zijn iets bewerkelijker. Hier in Duitsland (misschien ook in Nederland) zijn zakjes met gemalen amandelen te koop. Maakt het recept nog gemakkelijker, maar de amandelspijs wordt dan wel iets fijner van structuur. Wordt in een recept gemeld dat je nog ei door het amandelspijs moet mengen, dan is dit meestal omdat de amandelspijs te vast is (vaak zo`n blok!). Heb je de amandelspijs zelf gemaakt en is deze nog goed te verwerken, dus zacht, dan geen ei erdoor mengen, maar gewoon zo gebruiken! Voor de amandelspijs op de foto heb ik de dubbele hoeveelheid gebruikt.

INGREDIENTEN

125 gram amandelen zonder vlies of 125 gram gemalen amandelen, 125 gram suiker, 1 ei, mespunt zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Speculaas

Een lekker traditioneel koekje.

INGREDIENTEN

125 gr. bruine basterdsuiker, 150 gr. ongezouten boter (zacht), 200 gr. bloem, 20 gr. speculaaskruiden, 50 gr. grofgehakt amandelschaafsel, 5 gr. bakpoeder, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Speculaasmuffins

Altijd een succes in de Sinterklaasperiode!

INGREDIENTEN

• 300 g bloem, gezeefd, • 1 zakje bakpoeder, • 175 g donkere basterdsuiker, • 2 eetlepels koekkruiden, • 75 g boter, • 5 eetlepels stroop, • 1 ei, losgeklopt, • 200 ml halfvolle melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pepernoten met chocolade - let op: verslavend!

Buiten is het guur en grauw. De wereld trekt zich terug in haar winterslaap en de Goedheiligman bezoekt ons dromende land. De hoogste tijd om het binnen weer eens extra gezellig te maken. Met deze pepernoten is dat zo gebeurd. Het enige nadeel? Tja, ze smaken naar meer en zijn snel op. Misschien dan toch maar een dubbele dosis... Leuk om samen met kinderen te maken. Variatie Lekker met melkchocolade. En vast ook met witte. Maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Tip Spice up your speculaaskruiden met extra kaneel, gemberpoeder, piment en/of cayenne peper.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 1 volle tl bakpoeder, 75 gr donkerbruine basterdsuiker, 3 tl speculaas kruiden, 2 el melk, 90 gr (room)boter, 100 gr donkere chocolade (of meer...), klontje boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

gevulde speculaas

INGREDIENTEN

Deeg:, 160g zelfrijzend bakmeel 125g boter 80g bruine basterdsuiker 2 theelepels speculaaskruiden 2 eetlepels melk, vulling:, 1/2pakje amandelspijs 1/2 losgeklopt ei 3 druppels amandelaroma

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dikke speculaas - speculaasbrokken

Dikke speculaas gaat er altijd in. Deze is heel veel lekkerder dan uit de winkel en zo klaar.

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram roomboter, 2 flinke eetlepels speculaaskruiden, 1 theelepel zout, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel melk, Garnering:, plm. 50 gram gepelde amandelen, 1 eidooier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

` Schuimpjes

Niet alleen met Sinterklaas lekker

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 375 gr poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Speculaas-Appeltaart

Een heerlijk zelf bedachte sinterklaas variant op de Hollandse appeltaart!

INGREDIENTEN

-250 gr (room)boter (of margarine,bona bakgraag), -250 gr donkere basterdsuiker, -250 gr zelfrijzend bakmeel, -1 kg goudreinetten, -2 eetlepels custard en scheutje melk, -100 gr rozijnen/krenten, -100 gr amandelen, -2 ? eieren, -2 zakjes vanille suiker, -koek en speculaaskuiden (busje van Silvo), -kaneel, -pakje amandelspijs (Baukje bijv)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Speculaastaartje met appel

Heerlijk appeltaartje gemaakt van verkruimelde speculaas. Snel gemaakt en snel gebakken. Heerlijk voor Sinterklaasavond. Bij ons een succes!

INGREDIENTEN

250 gr speculaasjes - 75 gr zachte boter - 3 stevige appels (Elstar) - 2 eidooiers - 30 gr witte basterdsuiker - 1 dl slagroom - 3 el amandelschaafsel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

broodje kip kousenband

Knapperig broodje met een hartige kip en groenten vulling.

INGREDIENTEN

750 gram kipfilet in reepjes, 3 vleestomaten, 3 uien, 1 pond kousenband [ spercibonen ], 3 teentjes knoflook, 1 blikje tomaten puree, 3 bouillion blokjes, 1 komkommer in dunne plakjes, 4 eetlepels rijst azijn, wat zout en peper, een spaanse peper en 2 eetlepels suiker. 8 pistoletjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  • Surinaams
  •  20-30 min.

SPECULAASMUFFINS MET AMANDELSPIJS

Heerlijke muffins voor deze tijd en zo klaar Voor ongeveer 17 stuks. Muffinvorm Evt. Papieren vormpjes hier weer in; vind ik makkelijker

INGREDIENTEN

* 300 gram bloem, * 1 zakje bakpoeder, * 175 gram donkerbruine basterdsuiker, * 2 eetlepels speculaaskruiden, * 75 gram (room) boter, * 5 eetlepels stroop, * 1 ei, losgeklopt, * 200 ml. halfvolle melk, * pakje amandelspijs (Baukje), * hele amandelen om mee te garneren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pepernoten Brood

INGREDIENTEN

1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

kruidnoten

Bak je eigen heerlijke kruidnoten.

INGREDIENTEN

125 gram bloem,125 gram zelfrijzend bakmeel,100 gram boter,90 gram bruine basterdsuiker,2 eetlepels water,1 mespuntje zout,1 eierdooier,1 theelepel speculaaskruiden,1/2 theelepel kaneel,1 mespuntje gemalen anijszaad.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Spaans
  •  > 120 min.

Churros met chocosaus

Leuk Spaans recept. Leuke variatie op alle zoetigheden tijdens het 5 decemberavondje of met oud en nieuw.

INGREDIENTEN

Churros, , 100 ml melk, 100 ml water, 100 g boter, zout, 100 g bloem, 4 eieren, 100 g suiker, 1 el kaneelpoeder, , Chocoladesaus, , 1 vanillestokje, 150 g melk, 350 g room, 100 g suiker, 5 eidooiers, 200 g pure chocolade

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Spaans
  •  20-30 min.

Pepernoten

Wat is er leuker dan met de kinderen pepernoten bakken

INGREDIENTEN

Voor 50 a 60 pepernoten:, 40 gram boter, 50 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout, 2 eetlepels lauwe melk, 1 1/2 theelepel speculaaskruiden en evt. wat stroop.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Speculaaskruiden of koekkruiden zelf gemaakt

Zijn je speculaaskruiden of maak je ze liever zelf. Simpel!!! Tegen Sinterklaas moet je genoeg speculaaskruiden in huis hebben!

INGREDIENTEN

2 theelepels kaneel - 1 theelepel kruidnagelpoeder - 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

Momenteel ben ik in de "cake-fase". Allerlei soorten cake lekker uitproberen. Deze cake is een combinatie van een recept van internet en een deel van mezelf. En een hele lekkere combinatie vinden wij. Ik vries altijd een deel van mijn zelfgebakken cakes in plakjes in. Krijgen we visite dan heb ik altijd wat lekkers. Even in de magnetron en smullen maar!

INGREDIENTEN

150 gram zachte boter, 130 gram suiker + 1 eetlepel, mespunt zout, 3 eieren (M), 170 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel (ik gebruik zelf altijd bloem en bakpoeder), 1 flinke appel, 2 theelepels kaneelpoeder, 1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Speculaasmousse

Een heerlijk nagerecht. Zou niet misstaan bij een dineetje met pakjesavond!

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 2,5 dl slagroom, 3 el suiker, 2 tl koek- en speculaaskruiden, 4 speculaasjes, partjes mandarijn of strooigoed & chocolademunten, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

speculaasbavaroistaart

Lekkere romige speculaastaart.

INGREDIENTEN

200 gram speculaas, 100 gram boter, 2 deciliter slagroom, 3 blaadjes gelatine, 25 gram custardpoeder, 170 gram suiker, 21/2 deciliter melk, 21/2 deciliter bleu band finesse voor koken, 1 eetlepel speculaaskruiden, 250 gram amandelspijs, kleutertaai of ander sint snoepgoed

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2007
  •  
  •  60-120 min.

Zelfgemaakte borstplaat

INGREDIENTEN

250 gr suiker, 5 eetlepels water, 1 mespunt boter,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

pepernoten

Een ideaal recept om samen met kinderen klaar te maken

INGREDIENTEN

125 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 35 gram boter, 1 theelepel stroop, 1/2 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepel zout, 2 lepels melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Pepernoten glutenvrij

Met dank aan Mireille van egroups

INGREDIENTEN

40 gr margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit), 50 gr bruine basterdsuiker, 1,5 tl zout, 1 tl glutenvrije speculaaskruiden, 100 gr mix C Schar (glutenvrij meelmengsel), 1 tl glutenvrije bakpoeder, 1 tot 2 el melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sinterklaas trifle

Echt een heerlijk sinterklaas nagerecht, makkelijk en van te voren klaar te maken!

INGREDIENTEN

2 jonagold appels-bak boter-kaneel-bruine basterdsuiker-slagroom(lobbig geklopt)-geschaafde amandel-custard(volgens bereidingswijze op pak klaar gemaakt)- e.v.t. sinterklaas suikerfiguurtje-speculaasjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

zwarte pietentaart

Op 4 december gaan mijn mama en ik deze taart maken, dan hebben we met Sinterklaasfeest een grote verrassing. Hij is echt niet zo moeilijk om te maken hoor!

INGREDIENTEN

75 gr. blanke marsepein, 1,5 el cacao, 1 tl poedersuiker, 1 pakje chocoladeglazuur, 2 taartbodems (van ca. 26 cm), 2/3 pot rode kersenjam, 0,25 l slagroom, 50 gr. bruine basterdsuiker, 1 zakje slagroomversteviger,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

Speculaas Boterkoek

Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.

INGREDIENTEN

200 gr bloem - zout -150 gr witte basterdsuiker - 2 el speculaaskruiden - 200 gr koude boter - 1 los geklopt ei - 2 tl amandelessence(Baukje) - wat (koffie)melk - 3 eetl amandelschaafsel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

Deze lekkere muffins heb ik gemaakt van o.a. met gemalen amandelen en amaretto (mag ook amandelaroma zijn). Ook heb ik  kleine stukjes amandelspijs door het deeg gedaan. Versierd met een amarettini en wat poedersuiker. Snel klaar en lekker!

INGREDIENTEN

60 gram gesmolten roomboter, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker (8 gram), mespunt zout, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 2 eieren (M), 120 gram zelfrijzend bakmeel, 60 gram gemalen amandelen of amandelmeel, 1 flink borrelglas Di Saronno Amaretto of iets meer, plm. 50 gram amandelspijs (in kleine stukjes verdeeld), 6 amarettini om te versieren (kleine Italiaanse bitterkoekjes), poedersuiker om te bestuiven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2015
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pepernotencake

INGREDIENTEN

* 200 g cakemeel, * 200 g suiker, * 2 eetl. speculaaskruiden, * 200 g roomboter, * 3 eieren, * 50 ml. melk, * 1 zakje amandelschaafsel, * 100 g pepernootjes (kruidnootjes)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Sinter-Toetje

Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en... Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.

INGREDIENTEN

, ca 20 speculaasjes, 300 ml room, doosje mascarpone (250gr), 2 grote eetl suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto, voor de garnering:, chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

pepernoten ECHTE!

Ben zelf heel lang op zoek geweest naar dit recept, en eindelijk gevonden. niet te ingewikkeld, zoals je dat soms tegenkomt, dit kan iedereen maken!!!! Heerlijk!

INGREDIENTEN

250 g roggemeel, 125 g tarwemeel, snufjezout, 10 g speculaaskruiden, 5 dl warm water, 125 g honing, 75 g stroop., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2005
  •  
  •  10-20 min.

pepernoten / kruidnoten

Mag natuurlijk niet ontbreken rond Sinterklaas-tijd (500 gram)

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr donkere basterdsuiker, 100 gr zachte boter (liefst roomboter), 2 eetlepels speculaaskruiden, zout, 3 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Sinterklaasbrood

Recept voor de Broodbakmachine

INGREDIENTEN

Ruim 3 dl.melk10 gr.zout15 gr.boter1 ei500 gr.tarwebloem50 gr.bruine basterdsuiker4 thl.speculaaskruiden8 gr.droge gist

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

Gehakt Letter

Voor een heerlijk avondje sinterklaas, toch iets anders lekkers op tafel ipv chocolade letters!? Daarom nu een gehaktletter, ziet er net zo feestelijk uit als een chocolade letter...

INGREDIENTEN

2 pakjes a 10 plakjes bladerdeeg. 500gram- 1 kilo gehakt. Gehaktkruiden naar keuze. Ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Marsepein om zelf te maken

Marsepein kun je heel gemakkelijk zelf maken maar je moet wel een keukenmachine of een amandelmolen hebben. Bij mij is de marsepein prima gelukt. Zorg wel dat de amandelen heel fijn gemalen zijn anders is de marsepein te grof. Let op: 1.Je kunt ook amandelen in het bruine velletje nemen. Giet hier dan kokend water op. Daarna in een zeef afschrikken met koud water en het velletje is er zo af. 2.Nog sneller klaar ben je als je gemalen amandelen gebruikt. De massa moet dan nog wel een tijdje draaien in de machine anders is de marsepein te grof, maar het scheelt tijd!

INGREDIENTEN

100 gr. blanke amandelen -, 125 gr. poedersuiker -, 1 eiwit -, paar druppels citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Speculaastaart

Makkelijke Sinterklaas/ wintertaart

INGREDIENTEN

225 gr. speculaas, 75 gr. gesmolten boter, 150 gr. bastardsuiker, 4 eidooiers, 200 gr. koksroom, 2 appels, geschaafde amandelen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Speculaastaart met peer

Weer eens iets anders van de geijkte zoetigheden met Sinterklaas. Deze - gemakkelijk - te bakken taart heeft een heerlijke kruidige smaak en smaakt heerlijk in combinatie met de peren. Deze keer heb ik peren uit blik gebruikt. Ik denk dat verse peren nog lekkerder zijn. Ik had echter geen goede rijpe peren. Volgende keer!

INGREDIENTEN

4 flinke rijpe peren -, citroensap -, (of in plaats hiervan een groot blik peren), 150 gram zachte boter + iets meer voor de vorm -, 150 gram amandelspijs -, 4 eieren -, 150 gram bloem + iets meer voor de vorm -, 1 eetlepel speculaaskruiden -, mespunt zout -, 4 eetlepels abrikozenjam

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Duivels pruttelpotje

Lekker rijstgerecht dat bij eenieder in de smaak valt.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 500 gram varkenspoulet, 3 uien, 1 bakje ( gesneden ) champignons, 2 teenttjes knoflook, 1 pakje conimex nasikruiden, 5 eetlepels Ketjap Manis, 5 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel bruine suiker, 1 kopje water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top