1. Home
  2. Recepten

recepten (79.126)

  • Eigen recept

Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin

Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti., 3 kipfilets, olijfolie, 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ), 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne )., 1 bakje kastanje champignons, 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd, 6 - 7 zongedroogde tomaten., peper & zout naar smaak, eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

nacho cheese ovenschotel

Heerlijk makkelijk receptje.

INGREDIENTEN

1 zak nacho cheese tortilla chips, 300 gr. rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 1 (punt) paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, cheddar cheese, geraspte kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met kip en perziken in roomsaus

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!

INGREDIENTEN

*zak of pak willekeurige pasta, *400 gram kipfilet, *pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden, *blik perziken op siroop, *een prei, *een bakje champignons, *twee teentjes knoflook, *italiaanse kruiden, *kipkruiden van Silvo

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tiramisu

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

INGREDIENTEN

Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zalmwraps gevuld met salade

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.

INGREDIENTEN

2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Muchos Nachos!

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Turkse tortilla met yoghurtsaus

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauce

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pilaf met Perziken.

Ik heb dit recept al heel lang en al aan veel mensen gegeven die het ook zo lekker vonden, heb er al meerdere prijzen mee gewonnen.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, of kalkoenfilets, 1 blik perzikken, 1 blik gepelde tomaten, 1 groot blik tomatenpuree, 1 kippebouillontablet, 5 eetl ketjap Manis, 3 tl sambal Badjak, klein beetje worcestersaus, 1 ui, 2 tenen knoflook, beetje maizena, 1 bakje champignons, 1 rode paprika in blokjes gesneden, boter, rijst,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat [b](en de le

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pastasalade

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin

INGREDIENTEN

* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Big mac

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

INGREDIENTEN

Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 theelepel honing, wat tijmblaadjes, 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden), gemengde sla (liefst met rucola), plm. 20 walnoten, wat kerstomaatjes om te garneren, eventueel crema balsamico

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 1 spitskool, 1 grote rode of groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 lente-uitjes, 1 bouillontablet, peper, zout, ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!), scheutje maggi aroma, 2 eetlepels olijfolie

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wrap met spinazie, feta en tomaat

INGREDIENTEN

4 tortilla`s, 500 g diepvries bladspinazie, 2 el zwarte olijven zonder pit, 150 g feta, 1 el olijfolie, 1 el honing, 1 el paprikapoeder, versgemalen peper, zout, 2 el pijnboompitten

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wraphapjes

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes!

INGREDIENTEN

Bruschetta italiaanse kruidenmix (een potje is bij de C1000 te verkrijgen; bij de tapasproducten!), creme fraiche, 4 wraps (ik haal 8 hapjes uit 1 wrap), 1 ons kipfilet (plakjes), ijsbergsla, houten prikkers

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Negerzoenentaart

Lekker als verjaardagstaart, maar ik eet 'm als toetje!!!!

INGREDIENTEN

1 pak Dickmann's negerzoenen, 250 gr. magere kwark, 1 bekertje (1/4 tot 1/2 liter)slagroom, 1 eetlepel citroensap, een taartbodem met rand

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse kip

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"

INGREDIENTEN

500g kipfilet, 1/2 zakje gebakken uitjes, 3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker, 2 el azijn, 2 el ketjap, 2 el tomatenketchup, 2 el sambal, 1 klein blikje perziken,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met tonijn en rucola

INGREDIENTEN

400 gram penne pasta, 2 blikjes tonijn op olie, 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden, 2 bouillonblokjes, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, 100 gram rucola sla, 175 gram philadelphia, 2 rode uien, in reepjes gesneden, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook fijngehakt, zout en versgemalen peper,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Oma Ida`s Shoarma hap

Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ?

INGREDIENTEN

600 gr Shoarmavlees, 800 gr. Aardappelen, 600 gr Prei, 200 gr. Kaas (geraspt)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie (ja kan elke soort olie gebruiken, let erop dat het geen sterke smaak heeft (zoals olijfolie)., 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker, , Als je in de reacties hieronder kijkt zie je allemaal leuke suggesties en tips van mensen die dit recept hebben aangepast naar hun eigen smaak, met een andere olie, andere noten en/of meer of minder van een ingrediënt of een glutenvrije variant. Super leuk, dus lees ze door en laat je inspireren!

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade Mango, Avocado, gerookte kip en meer...

Dit is voor mij echt een blijvertje, heerlijke salade met verschillende smaken.

INGREDIENTEN

1 mango, in blokjes, 1 avocado, in blokjes, 1 gerookte kipfilet, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 bakje basilicum, ontdaan van de takjes, dus alleen de blaadjes, 1 zak veldsla, ontdaan van de zanderige kroontjes, , 1/2 zakje geschaafde amandelen, bij de bakproducten, 1 citroen, olijfolie, kerriepoeder,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Penne met zalmsnippers

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

INGREDIENTEN

130 gram biscuitjes, 65 gram boter, gesmolten, 250 ml slagroom, 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur, 250 gram mascarpone, 65 gram suiker, 1 tl vanille-aroma, 500 gram witte chocolade, gesmolten, 375 gram aardbeien, in plakjes,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  •  
  •  10-20 min.

Pasta Met Zalmroomsaus

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas

INGREDIENTEN

250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt – je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver

INGREDIENTEN

1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.

INGREDIENTEN

1 pakje room culinair of kookroom -, 250 gram champignons -, 1 + 1 eetlepel olijfolie -, zout, peper -, 400 gram kipfilet -, 100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Champignonsoep

Heerlijke soep die we graag lusten.

INGREDIENTEN

1 klein uitje, 250 gr champignons, 50 gr boter, 3/4 l kippenbouillon, 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena, 2 dl room, zout peper, nootmuskaat.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Turkse pizza (lekker snel)

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande

INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes 400 gr, 1 theel. paprikapoeder, 8 wrapstortillas;s, 1 krop ijsbergsla in reepjes, 1 komkommer, in plakjes, 250 ml. knoflooksaus,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Echte Griekse Tzatziki

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland.

INGREDIENTEN

500 gram Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), 1/2 komkommer, 3 teentjes knoflook, dille (gedroogd), citroensap, olijfolie, peper en zout.

  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2009
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelgratin

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen, , 2 eieren, , 1 teentje knoflook, geperst, , 150 ml volle melk, , 125 ml slagroom, , nootmuskaat, , 50 g gruy?re (kaas)

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Romige zalmpasta met broccoli (slank gerecht)

Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten. Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst.

INGREDIENTEN

1 bakje Moret light (of Philadelphia Light)- ik gebruik tegenwoordig een ½ bakje voor 2 personen, 200 ml kookroom light., 400 g niet al te kleine broccoli roosjes., Vers gemalen peper., Italiaanse kruiden (Euroma -AH) Maar als ze voorhanden zijn lekkere verse Italiaanse kruiden! 160 gekookte tagliatelle. (je kunt ook spaghetti of andere pasta nemen), 150 gram gerookte zalmsnippers.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipfilet met mango in een pittige roomsaus

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.

INGREDIENTEN

2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse, peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pasta pesto

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen.

INGREDIENTEN

* 400 gr. Tagliatelle:, * 4 Zalmmoten,diepvries, (of 4 ons kipfilet);, * 1 Ui;, * 1 Teen knoflook, geperst;, * 1 bakje Champignons in plakjes;, * Half kippenbouillonblokje;, * 1 Courgette in blokjes;, * 1 dl. Kookroom (Blue band finesse kookroom);, * half bekertje Creme fraiche (Bleu band finesse verrijker);, * 4 eetl. Groene pesto;, * Zout en peper;,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met italiaanse gehaktballetjes

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos

INGREDIENTEN

1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.), 500 gr. h.o.h. gehakt, 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden, 2 blikken gepelde tomaten in blokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 ui, 2 teentjes verse knoflook, Verse Basilicum, 1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom, 2 flinke theelepels Bruine suiker, 1 ei, Eventueel paneermeel

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.

INGREDIENTEN

4 kalkoenschnitzels, 1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 teentjes knoflook, 2eetlepels groene pesto, 2 eetlepels olijfolie, 1 vleestomaat, bloem, zout, peper, geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

sateh van varkenshaas of kipfilet

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
Nieuwste recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top