1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse Kaas

Zwitserse kaas recepten (324)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zwitserse Kaasfondue

Fonduen is leuk en gezellig. Deze kaasfondue is lekker als het buiten ijs en ijskoud is. Maar in de zomer op een mooie avond ook heel erg gezellig in de tuin of op het balkon. Gezellige mensen en een wijntje erbij en je hebt een topavond! Deze kaasfondue doet me ook altijd denken aan een vakantie met vriendinnen in de Alpen en dat we daar een huisje bovenop een berg gehuurd hadden. We waren aan het interrailen en waren dus met een taxi die berg op gegaan, maar hoe kom je low budget die berg weer af of erger: hoe kom je er weer op.... We waren dus helemaal afhankelijk van dat kleine ski-dorpje. Maar wel heel gezellig!

INGREDIENTEN

300 gram geraspte Gruyere 300 gram geraspte Emmentaler 100 gram brie 4 dl droge witte wijn 1 teentje knoflook 1/2 eetlepel citroensap 2 el maizena 1 boorelglaasje Kirsch nootmuskaat grof gemalen peper

Voorbereiding

Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar Verwijder de witte randen van de brie en snijd de brie in stukjes

Bereidingswijze

De binnenzijde van de fonduepan insmeren met de gehalveerde knoflook In de fonduepan wijn en citroensap op een laag vuur net niet aan de kook brengen De geraspte kaas + blokjes brie in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn roeren tot alle kaas gesmolten is De maizena met de kirsch tot een glad papje roeren en door de kaasfondue mengen De kaasfondue al roerende laten binden Op smaak maken met nootmuskaat en grofgemalen peper

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

zwitserse Asperges met Kaas

In de Rhone-vallei groeien naast vele andere groenten- en fruitsoorten prachtige asperges. Dit asperge-recept komt uit deze streek.

INGREDIENTEN

1 kg asperges, 25 g boter, 100 g geraspte kaas, zout, peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Kaas Salade I

INGREDIENTEN

Stukje emmentaler ter grootte van 3 eetlepels -, 1 groot ei -, 1? theelepel mosterd -, 1 theel. mierikswortel -, mespunt komijnpoeder -, eetl. zure room -, zout en peper -, sla.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Tonijn tosti met zwitserse kaas

Een lekker lunchgerecht uit 'Friends'!

INGREDIENTEN

- 1 blik tonijn in olie, uitgelekt, - 1 stengel bleekselderij, - 2 el verse peterselieblaadjes, - gemalen zwarte peper, - 3 el mayonaise, - 4 sneetjes (volkoren) brood, - 4 dunne schijfjes tomaat, - 4 plakjes gruyere

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Zwitserse kaasfondue

INGREDIENTEN

300 gram Appenzeller (Zwitserse kaas), 300 gram Gruyere (Zwitserse kaas), 1 teentje knoflook, 4 dl droge witte wijn, 1 dl kirsch, 1 eetlepel maizena, snufje peper,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Zwitserse Kaasfondue

Het originele recept voor een gezellige avondje fonduen.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 2 dl. droge witte wijn, 150 gr. geraspte Emmentaler, 150 gr. geraspte Gruyere, 1 eetl. maizena, 2 eetl. kirsch, zout, peper, mespunt nootmuskaat, stokbrood, evt. ananas en paprika

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Populaire kaas recepten

Zwitserse Kaaskoek

Heerlijk luchtige kaaskoek met een specifieke smaak. Heel apart

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 400 mL melk, 60 g boter, 170 g meel, 120 g gemalen zwitserse kaas, 120 g gemalen parmezaanse kaas, 5 eieren,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zwitserse spruitjessoep

Een verrukkelijke Zwitserse spruitjessoep maaltijdsoep met drie kazen.

INGREDIENTEN

1 kilo spruitjes, 4 sneetjes witbrood ( liefst oud ), 250 g Zwitserse raclettekaas, 1? l groentebouillon, 5 volle eetlepels grof geraspte Appenzeller kaas, ? el fijngeraspte Schabzinger (groene, Zwitserse kaas ), Gezouten roomboter,

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

zwitserse preitaart

Dit wordt veel gegeten in het Flamish Zwitserse gebied.

INGREDIENTEN

1 kg, prei, 1/2 kg aardappelen (nicola's), 4 ons oude kaas, 2 appels, basilicum, 3 eetlepels olijfolie, 1 dl. witte azijn, 2ons meel, 2 eieren, 40 gr. boter, 20 gram zwitserse gemalen kaas,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zwitserse kaastaartjes

INGREDIENTEN

4 bladerdeegplakjes, 200 gram geraspte kaas (Gruyère), 1 eetlepel bloem, 1 deciliter slagroom, 1 ei, peper, nootmuskaat,

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Zwitserse Wieltjes.

Apart sneetje witbrood.

INGREDIENTEN

2 sneetjes casino wit zonder korst, 1 theel. honing, 1 theeel. mosterd, 30 gr. Zwitserse kaas op kamertemperatuur.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste zwitserse kaas recepten

Zwitserse Knopf

Zwitsers spinazie-kaasgerecht uit het kanton Glarus, om U tegen te zeggen

INGREDIENTEN

-400 g bloem en 4 eieren, -flinke snuif zout, -1/8 l melk en 1/8 l water, -150 g diepvries spinazie, -150 g Schabziger kaas (Groene Zwitserse kaas), -2 1/2 l water, -50 g boter

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse kaasfondue

INGREDIENTEN

* 1 teen knoflook, * 2 dl droge witte wijn, * 150 gr zwitserse emmentaler geraspt, * 150 gr zwitserse gruyère geraspt, * 1.5 eetl maïzena, * 1 eetl kirsch, * naar smaak zout en peper, * naar smaak vers geraspte nootmuskaat, * naar behoefte brood en groenten om te dopen,

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Zwitserse Fondue

INGREDIENTEN

5 dl. lichtdroge Zwitserse wijn (b.v. Riesling, Chablis), 900 gr. geraspte Emmenthaler, aardappelmeel, zout en peper, nootmuskaat, 1 borrelglaasje kirsch, 1 teentje knoflook, stokbrood

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zwitserse Gebakken Kipfilet

1 2 3 en klaar is Kees.... super hap....

INGREDIENTEN

4-6 kipfilet, 3/4 kop geraspte Parmezaanse kaas, 1/2 theelepel zout, peper, 1 t knoflookpoeder, 8 plakjes Zwitserse kaas (of Mozzarella), 1/2 kop mayonaise, 1/2 kop zure room

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2015
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Kaasfondue

Een heerlijke kaasfondue, naar "echt Zwitsers" recept.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 4 dl. witte wijn, 250 gr. geraspte Gruyere, 250 gr. geraspte Emmentaler, 1 eetl. maizena, 1 klein glaasje Kirsch

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

zwitserse courgetteschotel

Een makkelijk te bereiden ovenschotel, op zwitsers-italiaanse wijze.

INGREDIENTEN

750 g courgette, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 ons rundergehakt, 1 tomaat, 0,5 dl rode wijn, oregano, 2 el boter, 1 el olie,1 dl jus of bouillon, 3 eieren, 2,5 dl koffieroom of melk, 50 g geraspte kaas, zout en peper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zwitserse rösti

Verschillende ingrediënten kunnen met de rösti vermengd worden, bijvoorbeeld spek of (geiten)kaas

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, boter, 300 gram geraspte kaas, 3 grote uien, Zout

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2010
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse Barbecue-Aardappelen

INGREDIENTEN

8 grote aardappelen wat melk, 100 gr witte roomkaas, boter, 50 gr geraspte emmental, zout peper uit de molen, een handvol fijn gehakte kruiden

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

zwitserse visschotel

Makkelijk te maken

INGREDIENTEN

100 gram kaasplakken, 100 gram hamplakken, 2 eieren, 50 gr geraspte kaas, zout, peper, kabeljauwfilet (diepvries)400-450 gram,1 dl melk(of 0,5 dl melk/o,5 dl witte wijn)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zwitserse kaasfondue

Ben jij ook zo dol op kaasfondue? Dit is hét recept om helemaal zelf kaasfondue te maken met echte Zwitserse kazen. 

INGREDIENTEN

Appenzeller ® 100 g, Gruyère AOP 500 g, Emmentaler AOP 100 g, 1 knoflookteen, gepeld en gehalveerd, 250 ml droge witte wijn, 1 el citroensap, 1 el maïzena, 1 el kirsch, snuf geraspte nootmuskaat, versgemalen peper

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2019
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse Kaasfondue

INGREDIENTEN

100 gram Gruyere kaas, 100 gram Ementhaler kaas, 100 gram Apfenzeller kaas, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel bloem, 2 dl. droge witte wijn, zout, peper en nootmuskaat naar smaak, 1 klein flesje Kirsch, 1 stokbrood,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zwitserse kaasfondue

Deze kaasfondue is de simpelste en ontzettend lekker.

INGREDIENTEN

450 gr. Emmenthaler geraspt, 450 gr. Gruyere kaas geraspt, 100 gr. Appenzeller kaas geraspt, 0,5 liter witte wijn, maar wel een pittige., maizena, 2-3 tenen knoflook, peper, zout, paprikapoeder, kirsch, stokbrood

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zwitserse kaastaart

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladrdeeg, 35 gr. boter of margarine, 35 gr. bloem, 2 1/2 dl. melk, peper, zout, cayennepeper, 100 gr. geraspte Gruyère kaas, 2 eieren

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2010
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse broodschotel

INGREDIENTEN

2 uien, 1 dikke prei, 3 eetlepels olijfolie, 200 ml (slag)room, zout, versgemalen peper, nootmuskaat, 3 trostomaten, 1/2 volkoren of bruin vloerbrood gesneden, 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyere en Emmentaler), 2 eetlepels fijngehakte basilicum

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Kaasfondue

Heerlijke echte kaasfondue

INGREDIENTEN

4 deciliter droge witte wijn, 1 grote gepelde teen knoflook, 300 gram gruyere kaas, 250 gram emmentaler en 200 gram tilsitkaas (als je dit niet kan krijgen doe je een kaas naar keuze),)de kaas door de kaasboer laten raspen scheelt een hoop werk), 4 eetlepels maizena, 2 eetlepels melk, scheutjes kirsch, geraspte nootmuskaat, peper en zout naar smaak., Stokbrood, kleine augurkjes en amsterdamse uitjes, stukjes ananas, kleine stukjes brocoli even in kokend water laten garen., evt. een dikke plak ham in blokjes.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zwitserse Macaroni-Ovenschotel

Een ovenschotel met macaronie en Zwiserse kaas

INGREDIENTEN

500 gram aardappels, 200 gram Macaronie (naar keuze), 2 eetlepels boter, 150 gram gruyere kaas, 150 gram emmentaler kaas, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1/2 dl melk, 1/2 dl slagroom, zout en vers gemalen peper., bouillon

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Zwitserse kaasfondue

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 150 ml droge witte wijn, 1 tl citroensap, 175 gr Gruyerekaas, geraspt, 175 gr Emmentalerkaas, geraspt, 1 tl maizena, 2 el kirsch, peper, geraspte nootmuskaat, stokbrood in dobbelsteentjes,

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zwitserse Visschotel

INGREDIENTEN

100 gr achterham, 150 gr plakken kaas, 500 gr kabeljauw, 2 eieren, 1 dl melk, paprikapoeder, 50 gr geraspte kaas,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zwitserse kaastaart

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladerdeeg, 35 gr. boter en 35 gr. bloem, 2,5 dl melk, Peper, zout, cayennepeper, 100 gr. geraspte Gruyère kaas, 2 eieren

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse gehakttaart

INGREDIENTEN

400 gr.rundergehakt,200 gr.h.oh. gehakt,200 gr.ham,150 gr.emmenthalerkaas,1 ui,peterselie,1 eetl.mosterd,2 eetl.paneermeel,2 eieren,zout,peper,9 plakjes bladerdeeg

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zwitserse varkensrolletjes

Varkensschnitzels in de romertopf

INGREDIENTEN

4 varkensschnitzels, 4 plakjes jong belegen kaas, 4 plakjes rauwe ham, 2 eetlepels aardappelpuree, 1 dl bouillon, 1 theelepel pikante paprikapoeder.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zwitserse Preischotel

Iedereen die hem voorgeschoteld krijgt geniet ervan.

INGREDIENTEN

Ui,knoflookteen,500gr.gehakt,500gr.prei,1dl.witte wijn,oregano,curry,zout,peper,bouillon blok, 600 gr.aardappelen, geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Broodschotel

~Een snelle ovenschotel is een manier om oud brood te verwerken. Oud brood zuigt het vocht uit de groenten beter op en dat komt de smaak ten goede~

INGREDIENTEN

*2 uien.*1 dikke prei.*3 eetlepels olijfolie.*200 ml slagroom.*zout en nootmuskaat.*3 tomaten.*1/2 vloerbrood, gesneden.*200 gram geraspte kaas.*2 eetlepels fijngehakte basilicum.

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse spitjes

Deze Zwitserse spitjes zijn natuurlijk ook van kaas voorzien

INGREDIENTEN

-200 g ossehaas en 200 g kalfshaas, -100 g ontbijtspek, -150 g emmenthaler, -2 flinke uien, -1 komkommer, -250 g grote champignons, -sap van 1/2 citroen, -zwarte vers gemalen peper, -paprikapoeder (edelzoet), -3 eetlepels olie, -zout

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zwitserse kaasplank

Hoe stel je nou een borrelplank samen? Deze Zwitserse kaasplank is onwijs feestelijk en makkelijk samen te stellen. Met wie ga jij hem delen? 

INGREDIENTEN

Appenzeller ® 100 g, Tête de Moine AOP 100 g, Gruyère AOP 100 g, Emmentaler AOP 100 g, 75 g vijgenchutney, 75 g abrikozenjam, 2 trosjes druiven, 1 rustiek stokbrood

  • Zwitsers
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2019
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

Zwitserse Gehakttaart

Recept van Raya.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 200 gr. half-om-half gehakt, 200 gr. achterham, 150 gr. Emmentaler kaas, 1 ui, 5 takjes peterselie, 1 eetl. boter, 1 eetl. Dijonmosterd, 2 eieren, zout en versgemalen peper, 8 plakjes bladerdeeg, 2 eetl. paneermeel

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zwitserse visschotel

Heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

250 gr.visfilets, 75 gram plakken kaas, 75 gram plakken ham, citroensap, 1 ei + 1/2 dl. melk, peper en paprikapoeder, paneermeel en geraspte kaas, klontjes boter

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2012
  •  
  •  30-60 min.

Zwitserse Kaasfondue

INGREDIENTEN

1 teentje(s) knoflook, 4 deciliter(s) Wijn (wit, droog), 300 gram kaas Emmentaler (geraspt), 300 gram kaas Gruyere (geraspt), 2 eetlepel(s) maizena, 4 eetlepel(s) Kirsch, OF, 4 eetlepel(s) melk, naar smaak zout, naar smaak peper, 1 mespunt nootmuskaat, 1 stuk(s) stokbrood,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  •  
  •  10-20 min.

Zwitserse Kaasfondue

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

100 gram Gruere kaas, 100 gram Ementhaler kaas, 100 gram Apfenzeller kaas, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel bloem, 2 dl. droge witte wijn, zout, peper en nootmuskaat naar smaak, 1 klein flesje Kirsch, 1 stokbrood,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zwitserse broodschotel

INGREDIENTEN

1/2 volkorenbrood in kleine stukjes, 3 el olijfolie, 2 uien in ringen, 1 dikke prei in ringen, 200 ml room, versgemalen peper, nootmuskaat, 3 trostomaten, 200 gr gemalen Emmentaler & gryere ( gemengd dus), 2 el fijngehakte basilicum

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste zwitserse kaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top