1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitsersekaas

Zwitsersekaas recepten (9)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

aardappelanders

Aarappelanders maar dan niet uit een potje

INGREDIENTEN

Aardappelen, zwitsersekaas, boter, melk.

Voorbereiding

Snijd rauwe- aardappelen in schijven van ongeveer 1/2 cm, beboter de ovenschaal.

Bereidingswijze

Beboter de schaal en leg er een laag aardapelen in, giet er melk over en dan bestrooien met de kaas. Ga zo door tot dat alle aard appelen op zijn De bovenste laag moet net bedekt zijn met melk nog flink wat kaas er op en nog gesmolten boter. 45 minuten in de oven 180 graden,als de aardappelen smeugig zijn kan je het geheel nog even onder de grill gratineren.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  •  
  •  30-60 min.

witlofschotel

INGREDIENTEN

1 potje asperges, halve paprika, halve pak tofu, 3witlof, eetlepel zwitsersekaas.

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Appel-kaassalade

Lekker op geroosterde sneetjes wit brood Voorgerecht Van : "M.2"

INGREDIENTEN

4 eetlepels geschilde, geraspte appels - 4 eetlepels geschaafde Zwitserse, kaas - zout - citroensap - tomatenketchup of mosterd,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

kaasfondue bier, mosterd, knoflook

DE kaasfondue onder de kaasfondues!! Stevige smaak maar toch zacht en romig.

INGREDIENTEN

400 gr. kaas (lekkere zwitsersekaas, vraag bij de kaasboer voor de perfecte combi!)* 2 dl. bier* 1 eetl. mosterd* paar druppels knoflooksaus* paar eetl. maizena (niet te weinig)* water.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Kaasfondue Schots

Schotse kaasfondu...een wereld fondue!

INGREDIENTEN

300 gr. kaas (lekkere zwitsersekaas, vraag bij de kaasboer voor de perfecte combi!)* 100 gr. prei* 2 dl. melk* 1 borrel wiskey* paar eetl. maizena (niet te weinig)* water.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

kaasfondue tomaten pesto

Heel aparte kaasfondu met exentrieke smaak.

INGREDIENTEN

400 gr. kaas (lekkere zwitsersekaas, vraag bij de kaasboer voor de perfecte combi!)* 2 dl. tomatensaus* 2 dl. rode wijn* 2 theel. pesto* paar eetl. maizena* water.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Kaasfondue Champion/Sherry

Weer een verrassende kaasfondue.

INGREDIENTEN

300 gr. kaas (lekkere zwitsersekaas, vraag bij de kaasboer voor de perfecte combi!)* 100 gr. champion* 2 dl. sherry* paar eetl. maizena (niet te weinig)* water.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

kaasondue florentine

Een hele pittige kaasfondu voor de echt blauwe kaas liefhebber!

INGREDIENTEN

200 gr. kaas (lekkere zwitsersekaas, vraag bij de kaasboer voor de perfecte combi!)* 100 gr. spinazie (blokjes)* 100 gr. blauwschimmelkaas* ruim 2 dl. witte wijn* paar eetl. maizena (niet te weinig)* water.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

champignontoast

Gegratineerde champignontoast weer eens wat anders als brood maaltijd

INGREDIENTEN

4witte boterhammen, 150gr champignons, 2bosuitjes,tijm, zwitserse strooikaas, becel Dieetmargerine, vers gemalen peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste zwitsersekaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top