1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitsers

Zwitsers recepten (729) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kaasfondue (zwitsers)

Lekkere kaasfondue voor liefhebbers van de combinatie witte wijn, Gruyere/Emmenthaler en knoflook. Niet moeilijk, (bijna) altijd een succes.

INGREDIENTEN

200 gr. Zwitserse Emmenthaler (geraspt), 400 gr. Zwitserse Gruyere (ook geraspt). 1 teentje knoflook (meer kan en mag)1 koffielepel maizena, 1 koffielepel citroensap, 3 dl droge witte wijn, 1 klein glaasje kirsch, nootmuskaat en peper.

Voorbereiding

Open haard aansteken, of als je die niet hebt; een videoband met een vrolijk brandend haartvuur afspelen.

Bereidingswijze

Fonduepan inwrijven met een teentje knoflook, wijn erin en verwarmen op de kookplaat (niet laten koken, dat is foute boel). Knoflook met een pers (dus "fijn") in de wijn doen. Hoeveelheid hangt een beetje af van smaak. Niet overdrijven want dan gaat de knoflooksmaak (en geur) de boventoon voeren.Citroensap toevoegen en vervolgens de (geraspte) kaas beetje bij beetje in de pan doen en voorzichtig roerend laten smelten. Maizena in de kirsch op laten lossen en toevoegen aan de gesmolten kaas. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zwitsers Kaasfondue

Een hartige hap. Goed vullend en gezellig.Heel eenvoudig.De lekkerste kaasfondue !

INGREDIENTEN

► 400 gr. Emmentaler (geraspt), ► 200 gr. Gruyere (geraspt), ► 2 teentjes knoflook, ► 1 el Maizena, ► 4 dl droge, witte Wijn, ► 1 tl Citroensap, ► 1 borrelglas Kirsch, ► 1 groot Stokbrood, ► Nootmuskaat, ► Peper

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

zwitsers appelgebak

Van een pak honig fijne cake mix

INGREDIENTEN

1 pak Honig Mix voor Fijne Cake, aluminiumfolie, 4 paperclips, 200 g boter, 750 g vast zure appels (bv. goudrenetten), 3 eieren (m), 1/2 dl melk, 50 g suiker, 2 afgestreken theelepels kaneel, ,

  • Zwitsers
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Zwitsers
  •  60-120 min.

zwitsers ei

Lekker,heb het van mijn moeder geleerd,weet niet waar die het vandaan heeft,ik weet ook niet of het zwitsers is.

INGREDIENTEN

2 eieren,bleu band culinesse,gesneden kaas,koffiemelk,peper en zout.

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Zwitsers kaasfondue

Orgineel recept uit Grimentz - Zwitserland men gaat uit van 200 gr. kaas per persoon.

INGREDIENTEN

800 gram kaas v.b. 300 gr. Emmentaler en 500 gr. Gruyere., 3,5 dl witte wein of appelwein ( als het te dik wordt meer wijn erbij., 2 theelepels Maizena, Knoplook teentje, Peper, nootmuskaat of gemengde raclett kruiden., 2 el Kirsch, 1 tl citroensap

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  •  
  •  20-30 min.

Zwitsers Appelgebak

INGREDIENTEN

1 pak Mix voor Fijne Cake, aluminiumfolie, 4 paperclips, 200 g boter, 750 g vast zure appels (bv. goudreinetten), 3 eieren (m), = dl melk, 50 g suiker, 2 afgestreken theelepels kaneel

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Zwitsers rosti-omelet

De Zwitserse keuken bestaat eigenlijk niet. Dat wil zeggen, Zwitserland heeft geen uitgebreide eigen keuken zoals de Fransen of de Italianen. Welliswaar is er een aantal internationaal bekende gerechten, zoals kaasfondue, raclette of rosti, maar de regionale verschillen zijn groot, wat goed te verklaren is: het onherbergzame land maakt het moeilijk om van de ene regio naar de andere te komen. Een gerecht, wat het in heel Zwitserland goed doet, en ook tot de rest van Europa is doorgedrongen, is Rosti. Rosti wordt meestal gemaakt van een vastkokende aardappel. De Accent of de Opperdoese Ronde lenen zich hier goed voor. Rosti is een simpel en lekker gerecht en een geweldige vervanger voor de gewone gekookte pieper. Maar je kan er meer mee.....

INGREDIENTEN

, * 1 ui, * 30 gram boter of margarine, * 150 gram broccoli, * 1 rode paprika, * 1 dunne prei, * zout en peper, * 350 gram vastkokende aardappels, * 3 eieren, * 100 gram kaasplakjes,

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

zwitsers geschnatzeltes

Kalfsvlees in roomsaus

INGREDIENTEN

500 gram kalfsfricandeau (niet overal verkrijgbaar), 1 ui, 1 bakje champignons, 50 gram boter, zout,peper, 1 theelepel basilicum, 1 dl witte wijn (zoet), 2 theelepels bloem, 1/4 liter slagroom (of slankroom), 1 theelepel bouillonpoeder (hoe meer hoe sterker), 1 theelepel citroenrasp (of iets meer voor frissere smaak), 3 takjes peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zwitsers pasteitje

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Vacherin, 6 roomboter bladerdeeg-pasteibakjes, 2 rijpe sappige handperen, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. verbrokkelde walnoten, 1 eetl. Eau de Vie Poire Williams (of Kirschwasser), 1 theel. gedroogde lavendel (niet geparfumeerd!), 2 eetl. gehakte verse kervel,

  • Zwitsers Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2010
  • Zwitsers Voorgerecht
  •  10-20 min.

zwitsers kaaspotje

Makkelijk en vlug klaar te maken in de magnetron

INGREDIENTEN

120gr geraspte emmenthaler, 1 eetlepel gehakte, verse bernagieblaadjes(komkommerkruid), 4 eieren,120 gr geraspte gruyere, 2 theel. gehakte bonenkruid, 30gr. verkruimelde cornflakes, zout en versgemalen zwarte peper

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zwitsers Omelet

Ca. 340 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

200 gr champignons, 2 tomaten, 8 eieren, melk peper, zout, 50 gr boter of margarine, 200 gr gesneden soepgroenten, 4 plakken Gruyere-kaas van 20 gr,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zwitsers gehakt

Een overheerlijke gehaktbal.!

INGREDIENTEN

500 gram gehakt,half om half;, 50 gram Belegen kaas in kleine blokjes, 50 gram Gekookte schouderham in kleine blokjes, Ei,paneermeel.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitsers Appelgebak

Ik heb dit recept van de honig pagina afgehaald www.honig.nl

INGREDIENTEN

1 pak cake mix voor fijne cake, 200 gram boter, 750 gram vast zure appels (goudreinetten), 3 eieren, 1/2 dl melk, 50 gram suiker, 2 afgestreken theelepels kaneel

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Zwitsers Omelet

Een lekkere omelet met kaas en salade. Kan als voorgerecht worden opgediend, maar zelf vind ik hem lekker bij de lunch.

INGREDIENTEN

4 grote eieren, 5 el. (koffie)melk, 60 g. geraspte Emmenthaler, peper, worcestersaus, 1 klein struikje witlof, 1 (gele)paprika, 3 kleine gepelde tomaten, 3 el. olie, 2 el. citroensap of azijn, mespuntje suiker, mespuntje mosterd, 1 tl. geraspte ui, zout, 60 g. boter, paar radijsjes.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zwitsers kalfsvlees

Een lekker en eenvoudig gerecht

INGREDIENTEN

-100 g mager kalfsvlees, -2 sjalotten (fijn gesnipperd), -15 g boter, -1/4 dl witte wijn, -peper, zout, -citroensap, -1/4 l bouillon van een 1/2 bouillontabletje, -50 g champignons, -2 el koffieroom

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitsers Stoofvlees

INGREDIENTEN

500 g riblappen, zout, peper, half theelepeltje marjoraan of een klein plukje verse marjoraamblaadjes, bloem, 60 g boter, 2 uien, 1 dl bouillon, 1 dl zure room, 1 flinke el geraspte Parmazaanse kaas

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

zwitsers absint

Dit is een heel oud recept voor voor je maag na een kater ?? dit heb ik verkregen van een oud bruin cafe Baas in rotterdam van voor de orlog

INGREDIENTEN

Lingel wortel 5 gram, anijs 10 gram, venkel 10 gram, Koriander 10 gram, Marjolein 10 gram, Alsum 15 Gram, alcohol 10 Liter, voor 1 liter over al 1gram van, dit moet wel +_ 3 maanden staan of langer,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Zwitsers Albsgeschnetzeltes

Hoofdgerecht met vlees

INGREDIENTEN

1 ui, 300 g champignons, 600 g kalfsfricandeau, 1 eetlepel boter, 1 1/2 eetlepel bloem, 200 ml droge witte wijn, 200 ml slagroom, zout, peper

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitsers Tacobroodje

WW-recept; 315 Kcal / 1323 KJ p.p. (1 uur van tevoren marineren!)

INGREDIENTEN

1 eetl olie, 1 eetl wijnazijn, 1 eetl water, dille, oregano, peper, 120 gr kaas, in stukjes gesneden, 2,5 cm komkommer, in kleine stukjes gesneden, 4 radijzen, in schijfjes gesneden, 1 eetl fijngehakte voorjaarsui, 2 tacobroodjes, ieder van 30 gr,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Zwitsers Gehakt

INGREDIENTEN

500 gr. kalfsgehakt, zout, peper, 4 plakken emmenthaler kaas, 4 plakken gekookte ham, 60 gr. boter, een handvol champignons, 30 gr. bloem, 2 dl. melk, 1 dl. room, nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitsers hapje

Ooit gegeten in een Zwitserse restauratie in de trein: eerlijk. Thuis nagemaakt. Natuurlijk: de Alpen voege er iets aan toe, maar toch!

INGREDIENTEN

Per persoon 1 boterham, nar wens zonder korstjes, Per persoon 1 ei, plakjes Zwitserse kaas b.v. gruyere, witte droge wijn., Naar wens peper, peterselie, scheutje slagroom,

  • Zwitsers
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2010
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

ZWITSERS STOOFVLEES

INGREDIENTEN

600g riblappen in blokjes - 1 vol t zout - 1/4 t peper - 1/2 t gedraagde majoraan(of verse) - 3 e bloem - 60g boter - 2 uien in halve ringen - 100ml runderbouillon - 1 bekertje zure room(sour cream) - flinke e parmesaanse kaas

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zwitsers brood

Heerlijk brood ...dit recept is afkomstig van Luzern.

INGREDIENTEN

-1 pak instant kummelbrood, -1/8 liter melk, -1/8 liter water, -nootmuskaat, -125 g Emmenthaler (in fijne blokjes gesneden)

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2004
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Zwitsers broodschoteltje

INGREDIENTEN

200 gr.casinobrood(wit)] 300 gr.broccoli], 150 gr.raclettekaas,in plakken] 40 gr.geraspt, e emmentaler] 1 dl.witte wijn] 2 el.olijfolie, ] zout en peper] ? bosje peterselie,fijngehak, t] boter om in te vetten]

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2004
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitsers Kaasgerecht

INGREDIENTEN

6 middelgrote uien, 75 gram boter of margarine, 6 sneetjes wit casinobrood, 6 vierkante dikgesneden Gruyere, 1 ei, 2 1/2 dl koffieroom, paprika poeder, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitsers pangerecht met rookworst en rosti

Rookworst in de zomer

INGREDIENTEN

1 rookworst, 4 radijzen, 1 takje peterselie, 4 sprietjes bieslook, 3 eieren, zout en peper, 1 pak diepvries rosti a 600 gr, 75 gr geraspte kaas, 50 gr boter

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

rosti misluknie

Groot succes, kleine kunst Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

5 aardappelen, 2 kleine eieren (of 1 grote), 1 gesnipperde ui, zout, peper, 25 gr. boter, 1 eetlepel olijfolie

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lamsbout op z'n Zwitsers

Heerlijk stuk vlees volgens een oud Zwitsers recept.

INGREDIENTEN

--750 g ontbeende lamsbout, -3/4 l karnemelk, -1 ui (gepeld en gehalveerd), -2 kruidnagels, -1 laurierblad, -1 teen knoflook, -zout en peper, -40 g boter, -1/2 liter warme vleesbouillon, -1/2 th lepel gedroogde tijm, -1/2 th lepel gedroogde salie, -2 th lepels maizena

  • Zwitsers
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Zwitsers
  •  60-120 min.

kip op z'n zwitsers

Kip in een saus van provencaalse kruiden, koffieroom en sherry

INGREDIENTEN

600 gr. kipfilet, boter, margarine, zout, peper, provencaalse kruiden, 2 uien, 1 klein blikje champignons, 1/4 liter koffieroom, 2 theel. aardappelmeel, 2 eetl. cream-sherry

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geschnatzeltes Zwitsers gerecht

Wel eens geflambeerd? hier is je kans

INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 1 bakje champignons, 3 takjes peterselie, 500 gram ongepaneerde schnitzels, zout en peper, 40 gram boter, 3 eetlepels cognac of vieux, 2 eetlepels bloem, 1 1/2 dl. droge witte wijn, 1/4 liter slagroom

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitsers Budner Hausfrauengericht

Koolschotel met aardappelen, rijst, uien en kaas

INGREDIENTEN

800 gr witte kool/zout/800 gr aardappelen/200 gr rijst/200 gr jonge kaas/2 uien/boter

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief op zijn Zwitsers

Makkelijke ovenschotel, die snel klaar is

INGREDIENTEN

-1 kg rosbief (chateaubriand), -2 tomaten, -6 sneden raclettekaas, -2 el boter, -peper en zout

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwiebelbraten 2015, Zwitsers Smullen

Vleesreepjes in een witte-wijn roomsaus met champignons en ui, beetje opgepimpt en opgelekkerd naar de tijd van nu..

INGREDIENTEN

500 gr ongepaneerde schnitzel, in reepjes, (versgemalen) peper, zout, paprikapoeder (naar smaak, ik gebruik edelsusz), 50 gr boter, 3 flinke uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 8 a 10 champignons, schoon en in schijfjes, 2 el bloem, 2 el paprikapoeder, 1,5 dl droge witte wijn, 125 ml zure room, 1/2 tuinkruidenbouillonblokje, fijngesneden peterselie

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2015
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitsers reepjesvlees met groenten

INGREDIENTEN

500 gr. reepjesvlees, 1 prei, 1 ui, 50 gr. rauwe ham, el. paprika gesnipperd, 50 gr. boter of margarine, 1 kopje bouillon, 1 el. maizena, zout en peper, 1 tl. mosterd, glaasje cognac.

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2009
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kip op z`n Zwitsers

INGREDIENTEN

500 gr. kipfilets, zout, peper, paprikapoeder, 1 komkommer, 2 el. olie, 1/8 l. water, 3 el. zoute ketjap, 3 el. sherry, 1 tl. suiker, 1 el. juspoeder, bosje peterselie

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2010
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelen Op Zijn Zwitsers

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1eetlepel boter of margarine, 1 eetlepel olie, 500 gr verse spinazie, 1 ui, 2 theelepels boter of margarine, peper en zout, 80 gr geraspte Gruyire,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie Op Zijn Zwitsers

INGREDIENTEN

1 pakje spinazie a la creme a 400 gr, 2 eieren, 200 gr geraspte oude kaas, 10 gram margarine

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Appenzeller Chazhappech (Zwitsers kaashapje)

INGREDIENTEN

150 g halfharde Appenzeller, 2 dl melk, 250 g zelfrijzend bakmeel, 1 a 2 dl bier, 4 eieren, , Gebruik als kaas halfharde Appenzeller, Barselle, half Gouds half Maasdammer, half roomkaas half belegen Edammer, of Kernhem

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

lamsvlees op zijn zwitsers

Een Bernse ragout hoofdschotel

INGREDIENTEN

750 g lams of schapenschouder zonder been, 1 ui - 1 teen knoflook - zout, 4 eetlepels olie, enkele draadjes saffraan, 1 eetlepel bloem, 1/8 l witte droge wijn, 1/4 l warme bouillon (runds), 150 g pareluitjes, 200 g wortelen, 200 g selderijknol, 1/8 l room, 2 eetlepels maizena, , verder : aardappelpuree, 50 g geraspte emmenthaler, bieslook

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zwitsers brood, Geflambeerd

INGREDIENTEN

4 sneden wit brood, 40 gr boter, 4 plakken emmentaler kaas of een anderen soort kaas, 4dikken plakken gekookte ham, 4 eetlepels brandewijn, tomaat, ei hard gekookt, peterselie

  • Zwitsers
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

kaas fondue (zwitsers)

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 0,4 l witte wijn, geraspte Zwitserse kaas, maizena, kirschwasser, peper, zout, nootmuskaat, stukjes brood,

  • Zwitsers
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Zwitsers
  •  0-10 min.
Nieuwste zwitsers recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top