1. Home
  2. Recepten
  3. Zwiterse
  4. Zwitserse recepten
Zwitserse recepten Meer Zwitserse recepten recepten »

Dit recept is ooit door mijn zwitserse tante gemaakt. Het is erg makkelijk en snel klaar maar ook heerlijk. Ik heb dit recept al voor verschillende mensen gemaakt en iedereen is er altijd dol op, als je van gerookte zalm houd in ieder geval.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Älplermagronen, ook wel Alpenmacaroni is een traditioneel eenpansgerecht uit de Zwitserse Alpen. Pas na de aanleg van de Gotthardtunnel deden pasta en vooral macaroni hun intrede in de Zwitserse bergen. Deze deegwaren werden meegebracht door de Italiaanse arbeiders die destijds aan de tunnel werkten. Bij de lokale inwoners won pasta al snel aan populariteit, vanwege het lichte gewicht en de hoge voedingswaarde. De pasta werd aangevuld met aardappels, gekruid met uien en verfijnd met spekblokjes, room en kaas. Met die combinatie vormt Älplermagronen een stevige maaltijd die eenvoudig kan worden bereid. Afhankelijk van de regio in Zwitserland worden er nog andere ingrediënten toegevoegd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Hoe stel je nou een borrelplank samen? Deze Zwitserse kaasplank is onwijs feestelijk en makkelijk samen te stellen. Met wie ga jij hem delen?  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Zwitsers

Ben jij ook zo dol op kaasfondue? Dit is hét recept om helemaal zelf kaasfondue te maken met echte Zwitserse kazen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Gemaakt in de Jura.. nooit meer zo lekker een fondue gegeten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Een hartige taart is ideaal om te delen in groep. Met deze ui-aardappeltaart met Raclette kom je gerust de koude dagen door.                                                    Grison is licht gepekeld en gedroogd rundsvlees. Het komt traditioneel uit de Alpen en is duur, want de bereiding duurt lang. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Deze zelfgemaakte stuffed burgers met Emmi Fondü zijn onweerstaanbaar! Je vult de burgers met kaasfondue en topt ze ermee af. Grill de burgers op de barbecue of in de grillpan, serveer met sla, vers afgebakken broodjes en mosterd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Dit is een verrukkelijke variant op de klassieke Zwitserse kaasfondue. Of het nou zomer of winter is dat maakt niks uit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Het lievelingsrecept van de familie op dit moment. Iedereen die dit eet, vraagt om het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Fonduen is leuk en gezellig. Deze kaasfondue is lekker als het buiten ijs en ijskoud is. Maar in de zomer op een mooie avond ook heel erg gezellig in de tuin of op het balkon. Gezellige mensen en een wijntje erbij en je hebt een topavond! Deze kaasfondue doet me ook altijd denken aan een vakantie met vriendinnen in de Alpen en dat we daar een huisje bovenop een berg gehuurd hadden. We waren aan het interrailen en waren dus met een taxi die berg op gegaan, maar hoe kom je low budget die berg weer af of erger: hoe kom je er weer op.... We waren dus helemaal afhankelijk van dat kleine ski-dorpje. Maar wel heel gezellig! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Een Cubaanse sandwich is een variatie op een ham en kaas tosti die vaak in cafetaria's aan Cubaanse werknemers werd geserveerd in de vroege Cubaanse immigrantengemeenschappen van Florida. Later brachten de Cubaanse ballingen en emigranten het broodje naar Miami waar het zeer populair werd. Het broodje wordt gemaakt met ham, geroosterd varkensvlees, Zwitserse kaas, augurken, mosterd, en soms salami op Cubaans brood. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

1 2 3 en klaar is Kees.... super hap.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Een Zwitserse klassieker. In dit recept gebruik ik de orginele kazen, maar er kan mee gevarieerd worden. De verhouding tussen wijn en kaas is echter constant. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

JODALADITIE!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Dit is een heerlijk recept voor als je aan het lijnen bent. Per portie bevat het maar 345 Kcal., dus eet je 2 porties dan zit je nog maar op 690 Kcal. Fijn of niet? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Het originele recept voor een gezellige avondje fonduen. …  Lees verder »

Top