Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zwiterse
  4. Zwitserse recepten
Zwitserse recepten Meer Zwitserse recepten recepten »

Nu de thermometer weer daalt krijg je weer trek in stevige kost. Zo kwam ik op dit 'wintersport' gerecht, een traditioneel gerecht uit de Zwitserse Alpen. Dit comfortfood uit Zwitserland wordt ook weleens  'Swiss Mac & Cheese' genoemd. Het grappige aan dit recept is dat er EN aardappelen EN pasta wordt gebruikt. Iets wat je niet zo snel ziet in een gerecht. Het is dan ook zeker NIET geschikt voor een koolhydraatvrij dieet Ik heb er natuurlijk ook zelfgemaakt appelmoes bij gegeten zoals het in Zwitserland volgens traditie geserveerd wordt. TIP: Met een 'restje' van deze (of andere pasta) kun je een heerlijk roerei of omelet maken zie:  Roerei-met-een-restje-pasta …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

=18pxOvengerechten zijn perfect om weer op temperatuur te komen met dit koude, druilerige weer. Deze hartige taart met knolselderij heeft een goudbruin knapperig korstje en is heel geschikt om voor een groter gezelschap te koken en samen te delen. Om daarna op de bank met z'n allen een grote pot thee leeg te drinken terwijl de regen tegen het raam tikt€ Herfstweer is zo erg nog niet! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Tosti met bechamelsaus en ei: een heerlijk verwenrecept van restaurant Buvette in New York. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Met gruyère en emmentaler kaas. Vanavond gaan we kaasfonduen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Lekkere Zwitserse rosti …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Heel wat jaren geleden maakten we bergtochten in Oostenrijk (Voorarlberg) met overnachtingen in berghutten. Redelijk machtig maar ook heel erg lekker vonden we dan de Berghut Macaroni die je geserveerd kreeg, Toevallig vond ik een dergelijk recept op internet en inderdaad, het smaakte bijna net zo als we in de hutten kregen. Ik ben een beetje van het recept afgeweken door er zelf geen erwtjes in te doen en de macaroni te gratineren. Dat vond ik gemakkelijker, want dan kun je de macaroni wat eerder klaarmaken en voor het eten nog even in de oven doen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Heerlijke eenvoudige salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Lekker gerecht uit Zwitserland …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Dit is een verrukkelijke variant op de klassieke Zwitserse kaasfondue. Of het nou zomer of winter is dat maakt niks uit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Het lievelingsrecept van de familie op dit moment. Iedereen die dit eet, vraagt om het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Fonduen is leuk en gezellig. Deze kaasfondue is lekker als het buiten ijs en ijskoud is. Maar in de zomer op een mooie avond ook heel erg gezellig in de tuin of op het balkon. Gezellige mensen en een wijntje erbij en je hebt een topavond! Deze kaasfondue doet me ook altijd denken aan een vakantie met vriendinnen in de Alpen en dat we daar een huisje bovenop een berg gehuurd hadden. We waren aan het interrailen en waren dus met een taxi die berg op gegaan, maar hoe kom je low budget die berg weer af of erger: hoe kom je er weer op.... We waren dus helemaal afhankelijk van dat kleine ski-dorpje. Maar wel heel gezellig! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Een Cubaanse sandwich is een variatie op een ham en kaas tosti die vaak in cafetaria's aan Cubaanse werknemers werd geserveerd in de vroege Cubaanse immigrantengemeenschappen van Florida. Later brachten de Cubaanse ballingen en emigranten het broodje naar Miami waar het zeer populair werd. Het broodje wordt gemaakt met ham, geroosterd varkensvlees, Zwitserse kaas, augurken, mosterd, en soms salami op Cubaans brood. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

1 2 3 en klaar is Kees.... super hap.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Een Zwitserse klassieker. In dit recept gebruik ik de orginele kazen, maar er kan mee gevarieerd worden. De verhouding tussen wijn en kaas is echter constant. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

JODALADITIE!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijk recept voor als je aan het lijnen bent. Per portie bevat het maar 345 Kcal., dus eet je 2 porties dan zit je nog maar op 690 Kcal. Fijn of niet? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top