1. Home
  2. Recepten
  3. Zwarte Peper

Zwarte peper recepten (22.545)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aardappeltortilla (tapas)

Deze tortilla zet ik, in puntjes gesneden, op de Spaanse tapas-tafel. Maar we eten hem ook wel eens op zaterdag met een kommetje tomatensoep.

INGREDIENTEN

Ruim 700 gram aardappels (vastkokers) 300 gram gehakt half-om-half 3 rode uien, in ringen 1 el verse tijm zout en peper vloeibare margarine 5 eieren 1 dl room culinair 100 gram fèta 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd 2 el peterselie, gehakt 3 el pijnboompitten olijfolie 2 teentjes knoflook, gesnipperd

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil deaardappel en snijd ze in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Schep de uien en de knoflook erdoor en bak even mee. Schep de aardappels en de tijm erdoor en smoor dit mengsel met het deksel op de pan in circa 8 minuten beetgaar, onder regelmatig omscheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vet een taartvorm in. Klop de eieren los met de room en maak op smaak met peper en zout. Schep het aardappelmengsel erdoor en verdeel het over de taarvorm. Verkruimel de fèta erover en strooi de pijnoompitten en de olijvenstukjser erover. Bak de tortilla in 25 minuten goudbruin en gaar.

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Spaans
  •  30-60 min.

Chili con Carne van Jamie Oliver

Van de BBC gehaald

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, 2 tl chilipoeder, 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden, 1 tl djintan, (zee)zout en vers gemalen zwarte peper, 500 gr rundergehakt, 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje), 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes), 0,5 stokje kaneel, 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomatensoep (Jamie Oliver)

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste aardappelgratin die ik zelf SUPER vind

Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (geen afkokers) 3 teentjes knoflook 25 gr boter 100 gr geraspte kaas na keus( wat ik toevallig in huis heb) 125 ml slagroom 125 ml melk zwarte peper nootmuskaat wat sprieten bieslook fijngeknipt

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 25 gr bloem, 350 ml melk, 12 lasagnebladen, snufje nootmuskaat, 1 el olijfolie, 1 ui, gehakt, 3 teentjes knoflook, 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of, wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN., 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, 100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes, 250 gr ricotta, 3 el basilicum, 150 gr geraspte kaas, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Babi Ketjap

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mihoen Singapore

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wrap met spinazie, feta en tomaat

INGREDIENTEN

4 tortilla`s, 500 g diepvries bladspinazie, 2 el zwarte olijven zonder pit, 150 g feta, 1 el olijfolie, 1 el honing, 1 el paprikapoeder, versgemalen peper, zout, 2 el pijnboompitten

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige Rijst Met Kip En Witte Kool

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zwarte peper recepten
  • Eigen recept

Gehakttajine met tomaat/paprika

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

Deze cheeseburgers zijn zelfgemaakt en qua smaak niet te vergelijken met de doorgedraaide kant-en-klare hap die je in de supermarkt of bij hét bekende kinderrestaurant kunt bestellen. Met (verse) soep vooraf een ideale zaterdagmaaltijd. Zowel mijn kinderen (lft 6-14 jr) als mijn moeder (lft 82 jr!)zijn er dol op en dit recept is dan ook een blijvertje in ons gezin.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 1/2 rode ui, 1 ei, 25 gram paneermeel, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel komijnepoeder, 1/2 theelepel dijon mosterd, 1/ theelepel oregano, 25 gram parmezaanse kaas, 3 zure pepers uit pot, 50 gram cheddar kaas, 1 grote rijpe tomaat, 1 kleine krop sla, 2 hamburger broodjes, olijfolie, zeezout, zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zelf kruidenboter maken: 5 heerlijke recepten!

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel.

INGREDIENTEN

Basiskruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje bieslook fijngesneden, Bosje peterselie, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel vergemalen zwarte peper, 1 theleepel grof zeezout, Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!, , Ingrediënten Italiaanse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje basilicum fijngesneden, 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, ½ theelepel vergemalen zwarte peper, 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas., Heerlijk voor op brood of over de pasta., , Ingrediënten Engelse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje munt, fijngesneden, Zest, geraspte schil, van 1 citroen., 1 theelepel citroensap, ½ theelepel vergemalen zwart zout, ½ theelepel grof zout, Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes., , Knoflook kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, ½ theelepel Worcestershire sauce, 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd, 1 mespunt versgemalen witte peper, ½ theelepel zout: fleur de sel zout, , Provençaalse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden, ½ theelepel lavendelbloemen, 1 theelepel fleur de sel zout, Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de, smaak van de verse ingrediënten het best.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  •  
  •  20-30 min.

Broccoli Quiche

Broccoli is zit boordevol vitamine C, eet het eens in een quiche.

INGREDIENTEN

Boter om de vorm in te vetten, 8 plakjes bladerdeeg, 500 gram broccoli in roosjes, 4 grote eieren, 100 gram spekjes, uitgebakken, 2 dl kooksroom, 50 gram gruyère, geraspt, Versgemalen zwarte peper, snufje zout,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht met Grieks tintje

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm, zeezout en zwarte peper uit de molen, een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes, olijfolie, 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.,

  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Nasi goreng (indonesisch:

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Jamie Oliver's pastasalade

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kabeljauw met ratatouille uit de oven

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mozzarella beef florentine (spinazie ovenschotel )

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

1 kilo mager gehakt., 1 blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes), 1 klein blikje tomatenpuree., 2 (of meer) uitgeperste teentjes knoflook., 1 flinke theelepel suiker., 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje)., 1½ theelepel zout en versgemalen peper, Voor de spinazie en kaas vulling:, ± 600 gram diepvries spinazie (deelblokjes zijn makkelijk) of verse spinazie (± 900 g)., Klontje boter., 50 gram verse broodkruimels (of paneermeel)., 2 à 3 eieren., ±175 gram Mozzarella kaas (dun gesneden, Ik neem gewoon twee bolletjes en ik gebruik Buffel Mozzarella die heeft veel meer smaak)., 50 gram oude of pittig belegen kaas (geraspt) OF 25 g Parmezaanse kaas., Wat gehakte peterselie ( genoeg om over de ovenschotel te strooien).

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

Spinazie-knoflook soep( low kcal)

Een heerlijke calorie-arme soep. Voor mensen die niet zo van spinazie houden maar wel graag gezond willen eten ook een aanrader, want door de knoflook smaakt de soep niet overheersend naar spinazie. Als lunchgerecht is dit recept voor 2 personen, als hoofdgerecht voor 1 persoon!

INGREDIENTEN

Spinazie- knoflooksoep, , , Ingredienten:, , 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 kleine spaanse peper of 1 theelepel sambal oelek, 300 gr spinazie, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte munt ( vers of diepvries), 2 eetlepels gehakte koriander ( vers of diepvries), 6 dl groentebouillon, 2 eetlepels citroensap, versgemalen zwarte peper, zout

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2010
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Boeuf Stroganoff

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

INGREDIENTEN

* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle Indische gehaktballetjes

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel.

INGREDIENTEN

, 1 KG rundergehakt, 2 eetlepels Sambal Badjak (van de, toko), 1 zakje Ajam Pedis Kruidenpasta, , 1 half blikje santen (klein groen, blikje), 3 teentjes knoflook, 10 beschuiten, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, ,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2007
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 1 ei, 1 grote halve ui (gesnipperd), Vers gemalen zwarte peper, 0.5 tl cayennepeper, Zeezout, 1 tl nootmuskaat of foelie, 1 tl gemberpoeder, 1,5 tl korianderpoeder, Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt), 2 el paneermeel, 2 el bloem, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Boter om in te bakken,  , Voor de saus:,  , 400 gr champignons of kastanje champignons, 1 uitje, 250 ml runderbouillon, 100 ml droge witte wijn, 3 el tomatenpuree, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Olijfolie

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardbeien met zwarte peper

Beleef het overheerlijke Aardbei-aroma in kombinatie met peper , honing en balsamico-azijn ..... !

INGREDIENTEN

Verse aardbeien in plakjes gesneden, (5 eetlepels per persoon), 3 eetlepels balsamico-azijn, 3 eetlepels of meer honing (naar smaak), grofgemalen zwarte peper

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Zwarte Peper Biefstuk

INGREDIENTEN

ZWARTE PEPER BIEFSTUK, , Ingredieenten:, , 300 gr basmatirijst 500 gr. spinazie, 2 el sesamzaad 1 el zwarte peperkorrels, 4 biefstukken 3 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook 1/2 zakje zwarte pepersaus, , , Bereidingswijze:, , Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing., Was de spinazi., Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan in ca. 3 min. lichtbruin., Kneus de peperkorrels en druk de biefstukken in de peperkorrels., Verhit 2 el zonnebloem olie in een wok en bak de biefstukken aan beide zijden in ca. 3 min., bestrooi ze met zout en houd ze warm onder aluminiumfolie., Pel de knoflook en snipper hem fijn., Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook ca. 1 min., Voeg de spinazie toe en roerbak ca. 3 min. tot het geslonken is., Voeg de zwartepepersaus toe en warm het goed door., Schep de rijst in een klein kopje en stort het op de borden., Verdeel de spinazie over de rijsbaaltjes., Snijd de biefstukken in reepjes en verdeel ze over de spinazie., Bestrooi het totaal met wat sesamzaad., , Houd u van extra pittig, voeg dan het hele zakje zwartepepersaus toe.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

SOUVLAKI à l`écureuil

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke griekse salade van jamie oliver

Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

- 2 rijpe avocados, - krop sla, - 1 citroen, - 8 tomaten, - 2 rode uien, - zwarte olijven, - pakje fetakaas in blokjes, - oregano, - ciabattabrood, - peper en zout, - olijfolie, - rode wijnazijn, Eigen toevoeging: cashewnoten

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.

Citroenijs met zwarte peper

Is niet eng, gewoon proberen!

INGREDIENTEN

Citroenen, citroenijs (Den Hartog), mascarpone, zwarte peper

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Geflambeerde aardbeien met zwarte peper

Gemiddelde:

INGREDIENTEN

1 pepermolen met zwarte peper, 1 bakje aardbeien, vanille-ijs, 10 g boter, 1 el kristalsuiker, 10 cl perenlikeur

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Gebakken aardbeien met zwarte peper

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien *, 50 gram boter *, 2 eetlepels suiker *, 2 eetlepels aardbeienlikeur *, gemalen zwarte peper ( uit de molen ).

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Gebakken aardbeien met zwarte peper

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien -, 50 gram boter -, 2 eetlepels suiker -, 2 eetlepels aardbeienlikeur -, gemalen zwarte peper uit de molen,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

Aardbeien Met Balsamico En Zwarte Peper

Onverwachte combinatie, maar erg lekker!

INGREDIENTEN

250 gr aardbeien, 50 gr suiker, 3 eetl balsamicoazijn, versgemalen zwarte peper, takje munt

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Gebakken aardbeien met zwarte peper

Een lekker toetje.

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien , 50 gram boter, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels aardbeienlikeur, gemalen zwarte peper ( uit de molen ), , Garnituur:, , 4 bolletjes pistache-ijs, 4 takjes mint

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Gebakken aardbeien met zwarte peper

(door Cas Spijkers)voor 4 personen; Van: "Moesje2".

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien, 50 gram boter, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels aardbeienlikeur, gemalen zwarte peper ( uit de molen ), , Garnituur:, 4 bolletjes pistache-ijs, 4 takjes mint, ,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Kippenvleugeltjes met zwarte peper

Kippenvleugeltjes met een dipsaus

INGREDIENTEN

25 gr. verse gemberwortel2 teentjes knoflook1 pak Conimex Mix voor Kip Tamari, (sesam)olie1/2 dl. droge of medium sherry2 theel. grofgemalen zwarte peper750 gr., kippenvleugeltjes2 lente-uitjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  •  
  •  30-60 min.

Aardbeiensoep met creme-fraiche en zwarte peper

INGREDIENTEN

1 kg aardbeien, 100 g suiker, 2 dl rode vermout of port, 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, versgemalen zwarte peper.

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-08-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Citroenijs met zwarte peper

Is niet eng, gewoon proberen!

INGREDIENTEN

Citroenen, Citroenijs, Mascarpone, zwarte peper,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Geflambeerde aardbeien met zwarte peper

Voortreffelijk warm toetje dat we flamberen met Pernod , dat makkelijk te bereiden is

INGREDIENTEN

-1 dl pernod, -1 el kristalsuiker, -1 pepermolen met zwarte peper, -1 el aardbeienconfituur, -1 bolletje vanille ijs, -10 g boter

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeien met zwarte peper en tomaat

Een spannende smaakcombinatie van aardbeien met het uitlekvocht van tomaten.

INGREDIENTEN

*150 gram mascarpone, *250 gram aardbeien, *1 dl citroen/suikerwater, *poedersuiker, *citroensap, *eierdooier, *1 dl olijfolie, *vers gemalen zwarte peper, *10 stuks tomaten, *2 dl witte wijn, *snufje zout, *1 takje basilicum, *1 takje dragon, *1 sjalot, *1/2 teentje knoflook, *cayenne peper, *gelatine

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste zwarte peper recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top